Υφ. Παιδείας: Μείωση μισθού στους εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self – test

09/05/2021

Άκουσε το άρθρο

 Μείωση μισθού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που αρνούνται να κάνουν self – test δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας   Ζέττα Μακρή στο mega.

«Μείωση μισθού για όποιον αρνείται να κάνει το τεστ και άρα δεν μπορεί να πάει στην εργασία. Όμως δεν έφθασε καταγγελία εκπαιδευτικού που να αρνείται να κάνει self – test. Αντιθέτως οι εκπαιδευτικοί βοήθησαν στο μέτρο αυτό» είπε χαρακτηριστικά η υφ. Παιδείας.

Εκτίμησε, δε, ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, καθώς όπως είπε προσέρχονται μόνοι τους στην διαδικασία. «Προσωπική γνώμη είναι ότι δεν θα χρειαστεί η υποχρεωτικότητα, γιατί οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται κανονικά και εμβολιάζονται. Και συνδικαλιστικά ζητούσαν να προταχθούν στους εμβολιασμούς».

Γνωστοποίησε, ακόμα, ότι από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα δύο self – test από το φαρμακείο την ίδια μέρα, ώστε μεταξύ άλλων, να αποφεύγονται και οι συγχρωτισμοί.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, το υπουργείο Παιδείας «εξετάζει σοβαρά την έναρξη των μαθημάτων νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Όμως δεν θα θιγεί καθόλου ο μήνας Αύγουστος».

Τέλος, έκανε λόγο ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θα ξέρουν έγκαιρα πότε θα προσληφθούν. «Θα είναι πολλές και ικανοποιητικές οι προσλήψεις. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την αποχώρηση, με τις 6000 θα συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Βαλάντης
|

Θα πάνε οι μηνύσεις σύννεφο!!!

M.Π
|

Οταν πρόκειται να αποφασίσετε οτιδήποτε εχει τιμωρητικο ή απειλητικο χαρακτηρα δράτε άμεσα και αποφασιστικα, ειτε απευθύνεστε σε μαθητές ειτε σε εκπαιδευτικους. Τις αποφασεις που αφορουν στην προστασια και στην ασφάλεια ολων των παραπάνω μεσα στο σχολείο ακόμα τις περιμένουμε. Με ένα "ανοίγετε τα παράθυρα" βγάλαμε ολη τη χρονιά

#Πατέλης
|

Απολύστε τους πάντες. Τεμπέληδες οι υποψήφιοι διδάκτορες. Ρωτήστε τον Πατέλη. Αυτοί είστε. Αυτή είναι η αριστεία σας. Είστε απλά τραγικοί!!!

sto_zoumi
|

Βρε Ζέτα! Για ποιο λόγο δημιουργείς αντιπάθειες και προκαλείς; Εάν κάποιος δε θέλει να το κάνει απλά ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ και θα δηλώσει ότι έκανε. Αφού δεν υπάρχει διαδικασία ελέγχου για ποιο λόγο γίνεσαι αντιπαθητική;

Δημήτρης
|

Για την ακρίβεια, η μείωση μισθού αφορά αυτούς που δεν θα καταθέσουν δήλωση αποτελέσματος του self - test και όχι αν έκαναν στη πραγματικότητα το test. Το τελευταίο δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει, εκτός απο τον ίδιο τον εκπαιδευτικό.

Γιώργος Μαθηματικός
|

Πιστεύω ότι είναι σωστό και φρόνιμο, οι υπεύθυνοι του Υπουργείου, όπως ανακαλύπτουν τρόπους για να μειωθεί ο μισθός του εκπαιδευτικού, να βρουν και εκείνους τους τρόπους, ώστε επιτέλους ο μισθός του εκπαιδευτικού να γίνει τουλάχιστον αξιοπρεπής.
Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ