Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

"Μετ΄ εμποδίων" η δήλωση του αποτελέσματος του self-test

Δημοσίευση: 09/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μετ΄ εμποδίων” γίνεται το απόγευμα της Κυριακής η δήλωση του αποτελέσματος του self-test στην πλατφόρμα.

Προφανώς ο μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών που προσπαθεί να δηλώσει το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει σε υπερφόρτωση το σύστημα και έτσι για αρκετές ώρες το απόγευμα της Κυριακής η είσοδος στην πλατφόρμα είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Ετικέτες: 
self test

Σχόλια (25)

 
Ert
12 Μάιος 2021 16:35

Ποιες απειλές κύριε; Είστε δημόσιος υπάλληλος ορκισμένος στο Σύνταγμα και τους νόμους και οφείλετε υπακοή. Αν δεν σας αρέσει παραιτηθείτε. Η δήλωση του τεστ είναι κυρίως για στατιστικούς λόγους, δεν φαντάζομαι κάποιος να το κάνει, να βγει θετικό και να δηλώσει αρνητικό. Το αν κάποιος δεν το κάνει πραγματικά δεν μπορεί κανείς να το ελέγξει φυσικά, ούτε μπορεί το κράτος να στείλει από μια νοσοκόμα σε κάθε σπίτι. Το αν είμαι φιλοκυβερνητικός είναι δικαίωμα μου όπως επίσης είναι δικαίωμα κάποιον να είναι φιλοσυριζαιοι δικαιωματιστές. Υγ. Το τι είναι παράνομο τελικά το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά η μη δήλωση του σελφ τεστ είναι αυτονοήτως παράνομη ΚΑΙ εξορισμού πειθαρχικό παράπτωμα. Καλή τύχη στα δικαστήρια (επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω)...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Μάιος 2021 15:36

@Ert
Γράφετε πολύ εριστικά και αναλαμβάνετε ένα ρόλο που δεν σας ανήκει, να χαρακτηρίζετε δηλαδή τους άλλους ως εκπρόσωπος του υπουργείου ή της κυβέρνησης. Κι αυτός είναι ένας άθλιος ρόλος που σας υποβιβάζει ως πολίτη σε επίπεδα δουλοπάροικου.
Τα λέω αυτά σαφώς εξοργισμένος με τις παρεμβάσεις σας ως βασιλικότερος (-η) του βασιλέως εκφράζοντας απόψεις που προκύπτουν από εμφανή παρανόηση όσων διαβάζετε ή ίσως και σκόπιμη διαστρέβλωσή τους!
Δεν έχει καμία σχέση λοιπόν αυτό που έγραψα με παράβαση νόμου και ανυπακοή, όπως τόσο βολικά το ερμηνεύσατε. Υποστηρίζω αναφανδόν τη νομιμότητα, αλλά καταγγέλλω την υποκρισία και τον εξαναγκασμό.
Ειδικά για το θέμα της δήλωσης του self test, κάντε επιτέλους τον κόπο να καταλάβετε τι λέω στα σχόλιά μου. Και είναι τόσο απλό! Λέω λοιπόν ότι είναι ανόητο (και υποκριτικό) να εκτοξεύονται απειλές, ενώ ασφαλώς γνωρίζουν στο υπουργείο ότι πολύ εύκολα ο κάθε απείθαρχος εκπαιδευτικός μπορεί να δηλώσει ότι έκανε το τεστ, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να το έχει κάνει! Άρα οι απειλές πάνε στο βρόντο, γιατί όλα θα μοιάζουν νόμιμα και σωστά καμωμένα, χωρίς όμως να είναι! Κι αυτό είναι που με ενοχλεί εμένα: Να υπάρχει αυτό το πανεύκολο περιθώριο κοροϊδίας από κάποιους και στο υπουργείο να νιώθουν ικανοποιημένοι που όλα βαίνουν καλώς!
Αυτό λέω κι αν πάλι εξακολουθείτε να σκέφτεστε τα ίδια, τότε συνεχίστε να στρουθοκαμηλίζετε και να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

 
Έλα να σου πω
12 Μάιος 2021 10:17

Και στις μη δημοκρατίες το ίδιο γίνεται (κι ακόμη περισσότερα).
Ο νόμος δεν είστε εσείς, ούτε εσείς θα μας τον πείτε-εξηγήσετε.
Τις συνέπειές του, δεν είστε επίσης εσείς που θα τις εφαρμόσετε.
Τέλος, το ποιοί είναι οι παραβαίνοντες το νόμο, πάλι δεν είστε εσείς που θα το αποφασίσετε.
ΥΓ. Για ότι επιπλέον απορία έχετε σχετικά με τις αρμοδιότητές σας, είμαι στη διάθεσή σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να απευθύνεστε και στον Σύμβολο του κ. Πρωθυπουργού, που έχει και διδακτορικό από το Princeton.

 
Ert
12 Μάιος 2021 08:26

Στις δημοκρατίες οι παραβαίνοντας τον ΝΟΜΟ υφίστανται τις συνέπειες του ΝΟΜΟΥ. Όσοι θέλουν να κάνουν ότι τους αρέσει, να ζήσουν μακριά από τις οργανωμένες κοινωνίες.

 
Έλα να σου πω
12 Μάιος 2021 00:06

@Ert
"Πολίτες με τέτοια μυαλά ΔΕΝ αξίζουν δημοκρατία."
Και αντίστροφα, Δημοκρατίες ΔΕΝ αξίζουν σε πολίτες που διατάζουν τους άλλους. Λες και έχουν θεσμικό ρόλο(τους διόρισε κανείς). Κι αν είναι έτσι, τότε να διατάζουν επώνυμα. Ιδού η Ρόδος.

 
Ert
10 Μάιος 2021 18:00

.."αδιανοήτων απειλών για τη μη δήλωση του αυτοδιαγνωστικού τεστ"...Μπορείτε να καταλάβετε ορισμένοι ότι δεν είστε μόνοι σας στη κοινωνία και ότι δικαιώματα έχουν και οι ΑΛΛΟΙ; Ποιών απειλών; Να κάνετε ένα ρημαδοτεστακι και να το δηλώσετε ώστε να ξέρουμε τι γίνεται; Πολίτες με τέτοια μυαλά ΔΕΝ αξίζουν δημοκρατία.

 
Θύμιος
10 Μάιος 2021 13:22

Χθες το βράδυ συνάντησα γνωστό μου γιατρό. Μου λέει έχω 12 τηλέφωνα από το πρωί από θετικά self test για οδηγίες. Μέχρι να τελειώσει η κουβέντα είχαν γίνει 14.
Το ότι 14 άνθρωποι θα περιοριστούν -ελπίζουμε- για να μην κολλήσουν τους άλλους είναι το σημαντικό. Όσο για την βεβαίωση, εγώ την τύπωσα κανονικά στις 5μιση το απόγευμα. Αν το βράδυ φόρτωσε το σύστημα, υπάρχει και η χειρόγραφη. Το σημαντικό είναι να γίνει το self test!

 
Μελίτακας ο Α΄
10 Μάιος 2021 12:55

Σωστά οργανωμένη Δημόσια Διοίκηση δεν είχαμε ποτέ! Τη δεκαετία του 80 το ΠΑΣΟΚ περηφανευόταν για τη μεγάλη «Αλλαγή» στην οργάνωσή της, ώστε να καταστεί ισάξια της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, όπου ακόμη και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας επιλεγόταν σύμφωνα με τις διατάξεις του Γαλλικού Κώδικα που αφορούσε τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά έλεγαν με ύφος... μέσα στη Βουλή!...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Μάιος 2021 12:17

@ προς ανησυχος εκπαιδευτικός09 Μάιος 2021 22:43

Αγαπητέ (-ή) μου, είναι τουλάχιστον ενοχλητική και πάντως τελείως παράδοξη η προτροπή σας περί "ωριμότητας" απευθυνόμενη μάλιστα σε μαχόμενο εκπαιδευτικό που διανύει ήδη το 38ο έτος στην υπηρεσία και εν ενεργεία διευθυντή!
Θα ήταν σαφώς πιο αξιοπρεπές εκ μέρους σας να ασχολείστε περισσότερο με τις αιτίες που προκαλούν τέτοιου είδους σχόλια. Εκτός κι αν είστε ικανοποιημένος (-η) με τις πράξεις του υπουργείου και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση!
Ή μήπως όλη αυτή η διαδικασία των δηλώσεων και κυρίως των αδιανόητων απειλών για τη μη δήλωση του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου προέκυψε από κάποιον τρίτο παράγοντα και όχι από τους κόλπους του ίδιου του υπουργείου που ασκεί πολιτική μέσω τηλεοπτικών εξαγγελιών έχοντας ισοπεδώσει πια κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και δημοκρατικής τάξης;
Αφού λοιπόν το υπουργείο απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία ωστόσο τεχνικά δεν έχει φροντίσει να είναι υλοποιήσιμα, γιατί να μην εισπράττει τη δέουσα κριτική; Κι αυτή η κριτική - απολύτως εύλογη πλέον, αλλά και χρήσιμη - ποιον νομιμοποιεί να τη χαρακτηρίζει ως πράξη ανωριμότητας; Συγκρατήστε λίγο τον άκρατο φιλοκυβερνητισμό σας ή τηρήστε τουλάχιστον κάποια προσχήματα!

 
Όχι άλλη "αριστεία"
10 Μάιος 2021 09:59

Έλεος πια με τους άχρηστους που προσπαθούν να φορτώνουν αλλού όλα τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν. Φταίει το internet, φταίει η πλατφόρμα, φταίνε οι γονείς που μπήκαν όλοι μαζί... φταίει κι ο Χατζηπετρής.
Από μια υπεύθυνη κυβέρνηση θα επιθυμούσα:
1. Να είχαν προβλέψει το πρόβλημα (π.χ. να δήλωναν τα Λύκεια το αποτέλεσμα το Σάββατο και τα Δημοτικά-Γυμνάσια την Κυριακή).
2. Από τη στιγμή που είδαν το πρόβλημα να βγει η κα Υπουργός στις ειδήσεις το απόγευμα της Κυριακής προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις (π.χ. όσοι δεν καταφέρουν να πάρουν το τεστ να μην πάνε σχολείο, όσοι δεν μπορέσουν να δηλώσουν το αποτέλεσμα να κάνουν μόνο τη χειρόγραφη δήλωση, όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet να προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα και να συμπληρώσουν τη δήλωση έξω από το σχολείο).
3. Να μας είχαν πει να πάρουμε το self test από τα φαρμακεία μέχρι την Παρασκευή.
4. Να μας είχαν ενημερώσει ότι για τη δήλωση απαιτούνται κωδικοί taxis
(για να μην ψάχνουμε το λογιστή μας Κυριακάτικα).
Δυστυχώς από την κα Υπουργό όχι μόνο δε θα ακούσουμε μια συγνώμη, αλλά θα μας φορτώσει και το πρόβλημα.

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
10 Μάιος 2021 07:36

...όπως τα λες είναι ! Ευχαριστίες -εκ μέρους μου- για την 'καθοδηγητική' γραμμή, που μας προσφέρεις. Μένω ΄μετέωρος' ...όταν δεν σε διαβάζω.

 
Legend
10 Μάιος 2021 07:08

Νομίζω όλοι γνωρίζετε από υπερφόρτωση δικτύων. Καλή η αντιπολίτευση, αλλά η συριζαικού τύπου είναι αστεία.

 
@@@
10 Μάιος 2021 06:17

Μπορεί να γράψει την υπεύθυνη δήλωση και να μη τη δηλώσει ηλεκτρονικά. Ας είμαστε σοβαροί!

 
Ευσυνήδειτος εκπαιδευτικός
09 Μάιος 2021 23:42

Τις δυο εβδομάδες που λειτούργησαν μόνο τα Λύκεια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Αντί να είμαστε επικριτές των πάντων, σ' αυτή την πολύ δύσκολη για την υγεία μας φάση, ας προσπαθήσουμε όλοι να κατανοήσουμε την χρησιμότητα του test, την σωστή και πραγματική λήψη του και η δήλωση μπορεί να γίνει και χειρόγραφα, για το καλό όλων μας.
Ας αφήσουμε το ότι "πάντα κάποιος άλλος φταίει"
Ας πάρουμε σοβαρά το θέμα της υγείας, εμείς οι ίδιοι κινδυνεύουμε.........

 
Μαρία
09 Μάιος 2021 23:33

Ακόμα, εδώ και δύο ώρες προσπαθώ να δηλώσω το αρνητικό αποτέλεσμα του γιου μου στην πλατφόρμα που κολλάει συνεχώς. Αν δεν έχει αύριο τη βεβαίωση, ποιος θα ευθύνεται? Είναι δυνατόν να σπαταλάει ένας γονιός τόσες ώρες για να καταφέρει να δώσει στο παιδί του την εκτύπωση αυτή? Τι θα βρει πάλι το υπουργείο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
09 Μάιος 2021 23:24

Αύριο, τα περισσότερα σχολεία, θα υπολειτουργήσουν λόγω της αδυναμίας δήλωσης στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του self - test.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα ξενυχτήσουν ...
Η ΚΥΑ θα εφαρμοστεί ... Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους και οι εκπαιδευτικοί θα δηλωθούν ως παρανομούντες...
Έλεος πια!!! Γιατί να βιώνουμε τέτοιο άγχος, χωρίς να ευθυνόμαστε;
Αύριο, ποια σχολεία είπαμε θα επισκεφθεί η Υπουργός μας;;;;
Μάλλον θα το ξανασκεφτεί....

 
Είδα φως και μπήκα
09 Μάιος 2021 23:05

Εγώ δεν είμαι του Υποργίου Πεδίας. Απλά είδα φως και μπήκα. Είπα να γίνω και Υπουργός Πενίας (συγνώμη παιδείας ήθελα να πω), για να με στείλουν μετά και στις Μπριξέλες ή στον άλλον, τον πώς τον λένε... τον ΟΑΣΑ, ΟΟΣΑ σαν Υπε-φτηνη. Αλλά να ξεύρετε, εγώ είμαι πολύ Ά(χ)ριστη!!!

 
Δυτικά προάστια.
09 Μάιος 2021 22:49

Μία ώρα παιδεύομαι, έλεος!!!

 
προς ανησυχος εκπαιδευτικός
09 Μάιος 2021 22:43

καλό θα είναι κάποια στιγμή ως ενήλικα άτομα να φερόμαστε και έτσι. Έπεσε η πλατφόρμα. Μάλιστα το σημείο που δήλωνε ο εκπαιδευτικός αντικαταστάθηκε με το κατεβάστε και δηλώστε χειρόγραφα. Αναμενόμενο ήταν . 1.700,000 άτομα θα κάνουν δήλωση. Παίρνεις την χειρόγραφη και την δείχνεις. Απλά μιας και δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο.Όλα τα άλλα περί διευθυντών κτλ έλεος πια!!! Ας ωριμάσουμε λιγάκι

 
ΜΠΕ
09 Μάιος 2021 22:43

Ολα πάνε καλά με τεστ και πολλά λεφτά. F35 θα πάρουμε και ραφάλ και η αριστερά θα διαλύει τα πάντα νομίμως . Τέλεια όλοι κάνουν την δουλείας τους.

 
billy
09 Μάιος 2021 22:41

χάος, το σύστημα δεν έχει πέσει, έχει κατακρημνιστεί!!!!!!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
09 Μάιος 2021 22:10

Ωραία! Οπότε ένας διευθυντής με υπερβάλλοντα ζήλο αύριο μπορεί να αναφέρει υπηρεσιακώς κάποιους εκπαιδευτικούς που δε δήλωσαν το τεστ κι έτσι να παραπεμφθούν για τα περαιτέρω, σύμφωνα με τις πρωτοφανείς δηλώσεις της υφυπουργού σχετικά με τις ποινές που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις!
ΥΓ1. Στο μεταξύ τα περι τιμωρίας αποτελούν ακόμη τηλεοπτικές εξαγγελίες και δεν έχουν πάρει μορφή επίσημου εγγράφου, όπως γενικότερα πολιτεύεται η παρούσα ηγεσία του υπουργείου!
ΥΓ2. Ακόμη δεν είδα κάποια επίσημη ρύθμιση για το αναμενόμενο αυριανό μπάχαλο στα σχολεία από τη βέβαιη αδυναμία πολλών μαθητών να προμηθευτούν το self test!

 
Τυχαία ζούμε με αυτήν την κυβέρνηση
09 Μάιος 2021 22:05

Τυχαία ζούμε με αυτήν την κυβέρνηση

Δεν έχει κάνει τίποτα σωστό, στο σωστό χρόνο.

 
Κονγκρατσουλέισον και Ελέησον
09 Μάιος 2021 22:00

Και félicitations στους άριστους, που πάλι θριάμβευσαν.

 
Παναγιώτης
09 Μάιος 2021 21:55

Η ανικανότητα της Κυβέρνησης σε όλο της το μεγαλείο

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ