Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Χάντμπολ και παιχνίδι “Ένα δύο τρία κόκκινο φως” από την υπ. Παιδείας σε σχολεία της Ευβοίας

Ν. Κεραμέως: Είδα από κοντά τη συνέπεια στην τήρηση των μέτρων, την υπευθυνότητα αλλά και τον ενθουσιασμό όλων που τα σχολεία μας ξαναγέμισαν παιδικές φωνές
Δημοσίευση: 10/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις ικανότητές της στο  χάντμπολ  και στο παιχνίδι “Ένα δύο τρία κόκκινο φως” έδειξε η υπουργός  Παιδείας Ν. Κεραμέως σε σχολεία της Ευβοίας, τα οποία    επισκέφθηκε σήμερα πρώτη ημέρα διά ζώσης επαναλειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων.

Όπως κατέγραψε ο φακός η υπουργός Παιδείας στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, μετά τις συζητήσεις που είχε στα γραφεία των εκπαιδευτικών έπαιξε με τους μικρούς μαθητές  χάντμπολ .

Απ ότι μαθαίνουμε η Ν. Κεραμέως, παρότι τελευταία φορά που έπιασε   στα χέρια της μπάλα του   χάντμπολ , ήταν στα 16 της, τα πήγε πολύ καλά με τους  μικρούς μαθητές.

Στο  Δημοτικό Σχολείο Φάρου Αυλίδας η υπουργός Παιδείας, όπως φαίνεται στη φωτό, έπαιξε με τους μικρούς μαθητές το γνωστό σε όλους μας από τις μικρές ηλικίες παιχνίδι της αυλής “Ένα δύο τρία κόκκινο φως”.

Διάλογος με μαθητή

Μάλιστα μαθητής Δημοτικού Σχολείου ρώτησε την υπουργό Παιδείας:

-Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του υπουργού Παιδείας;Πως είναι η καθημερινότητά του;

Νίκη Κεραμέως: Έχει πολλές προκλήσεις. Οι πιο ωραίες στιγμές είναι όταν είμαι μαζί σας και μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Στόχος είναι να βελτιώσουμε την εκπαίδευση.

Ειδικότερα η υπουργός  Παιδείας επισκέφθηκε τα σχολεία Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας, Δημοτικό Σχολείο Φάρου Αυλίδας, 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Γυμνάσιο Δροσιάς, Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, συνοδευόμενη από τη Δήμαρχο Χαλκιδαίων κα Έλενα Βάκα, το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Ν. Εύβοιας,  Γρηγόρη Δάσκο και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, Κωνσταντίνο Δούνα.
Επίσης, συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομο.

Η Ν. Κεραμέως συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης και μαθητές για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των self-test που εφαρμόστηκαν ήδη επιτυχώς στα Λύκεια, και τα οποία, από κοινού με την πρόοδο των εμβολιασμών, χτίζουν ισχυρό τοίχος ανοσίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην πορεία της τηλεκπαίδευσης, στην ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς και την κάλυψη της ύλης με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την ψυχοκοινωνική προσαρμογή κατά την επιστροφή των μαθητών με τις οδηγίες του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, καθώς και στην ένταξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά, μετά την πιλοτική εφαρμογή της κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων , όπως  είπε η υπουργός, προάγουν τη βιωματική μάθηση με θεματικές όπως πρόληψη από τις εξαρτήσεις, οδική ασφάλεια, σεξουαλική αγωγή, οικολογική συνείδηση, ρομποτική, επιχειρηματικότητα.

Η υπουργός σχετικά με τις σημερινές επισκέψεις της στα σχολεία της Ευβοίας, δήλωσε: «Σήμερα είναι ημέρα αισιοδοξίας, ημέρα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, ημέρα χαράς για όλους. Το κουδούνι χτύπησε ξανά σε όλα τα σχολεία της χώρας και θεωρούμε μείζονος σημασίας το γεγονός ότι τα παιδιά μας επιστρέφουν στο φυσικό τους χώρο. Κατά την επίσκεψή μου στα σχολεία, σήμερα αλλά και πριν το Πάσχα, όταν άνοιξαν πρώτα τα Λύκεια, είδα από κοντά τη συνέπεια στην τήρηση των μέτρων, την υπευθυνότητα αλλά και τον ενθουσιασμό όλων που τα σχολεία μας ξαναγέμισαν παιδικές φωνές. Η εκπαίδευση ξεπερνά δυο πρωτόγνωρα δύσκολες χρονιές. Μέσω σχεδιασμού, συστηματικής προσπάθειας, αλλά κυρίως συνεργασίας Υπουργείου, εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων, όλοι μαζί ξεπερνούμε τις δυσκολίες. Θα ήθελα για άλλη μία φορά να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου σε όλους και να ευχηθώ καλή πρόοδο στα παιδιά μας».

Σχόλια (28)

 
Τάκης Ολυμπιακάκης
12 Μάιος 2021 18:12

@Ηλίας 11 Μάιος 10:42
"Και στα αγωνίσματα εξαιρετική!" Σίγουρα θα είστε προπονητής της εθνικής ομάδας, αφού με 2 φωτογραφίες μιας ενηλίκου που "ανταγωνίζεται" 10χρονα, μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για την αγωνιστική της δεινότητα.

"Δε θα επενδύσουμε..." ? Σε πρώτο πληθυντικό? Είστε κι εσείς παίκτης της dream team ή είστε στο ΔΣ της ομάδας?

"Συνεχίστε να ενοχλείτε κάποιους. Σημαίνει ότι ότι κάνετε καλό έργο και προχωράτε μπροστά." Αυτό κι αν το διάβασα καμιά 10ριά φορές ως επιχείρημα. Όποιος δηλαδή ενοχλεί, σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του? Εμένα γιατί, κι ο Παπαδόπουλος με ενοχλούσε και ο Τράμπ και ο Ερντογάν, γιατί ήταν εντελώς άμπαλοι και με μηδέν στο fair play.

Για αρκετά κουσούρια μας, είμαστε γνωστοί εμείς οι Έλληνες. Όχι πάντως για κουταμάρα. Εάν υπήρχε ίχνος αλήθειας στα όσα λέτε, δεν είναι δα κι όλη η Ελλάδα κουτή, για να της δίνει σταθερά την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ θέση σε δημοτικότητα από όλους τους υπουργούς. Κι έχει στη λίστα κόσμο, που δεν παίζει και champions league έτσι?

Όταν και εάν λοιπόν καταλάβει η ίδια (και η dream team της), ότι
- οι επικοινωνιακές αμερικανιές, που απευθύνονται όμως σε μη αμερικάνους,
- το απόλυτο μηδέν σε έργο,
- το απόλυτο μπάχαλο που κατάφερε στην Παιδεία (ακούσια ή εκούσια) και σε χρόνο ρεκόρ,
- το ότι έκανε τόσους πολλούς, μη οπαδούς της (και τώρα πάνε σε άλλες ομάδες),
είναι οι αιτίες της αποτυχίας της, τότε ίσως και να μπορέσει να ανέβει αγωνιστικά... στη Γ΄κατηγορία. Αλλιώς μόνο "τσικό".

 
Ελεύθερος
12 Μάιος 2021 13:24

@ Φιλελεύθερος
Φαντάζομαι ότι αφού δεν ενοχλείστε από τις δημόσιες εμφανίσεις των υπουργών και άλλων, θα ενοχλείστε με άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως την υποστελεχωση των σχολείων. Ή μήπως αυτό δεν ανήκει στις πιο σοβαρές δουλειές που εσείς οι φιλελεύθεροι έχετε να κάνετε;

 
@Μελίτακας από φιλελεύθερο
11 Μάιος 2021 21:22

Οι κρητικοί είναι φιλόξενοι. Δεν πετροβολούν τους επισκέπτες. Ούτε έρωτας με την κάμερα ούτε υποκρισία. Η Κεραμέως κάνει τη δουλειά της. Οι φιλελεύθεροι δεν ενοχλούνται από τις δημόσιες εμφανίσεις των υπουργών . Έχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν.

 
Όλγα
11 Μάιος 2021 15:52

Ή είναι εκτός τοπου και χρόνου ή το έργο της είναι μόνο να βγάζει ανέμελες φωτογραφίες στα προαύλια...

 
Μελίτακας ο Α΄
11 Μάιος 2021 12:49

@ Μαιτη
Πες τα όλα άφοβα, χωρίς να τρέμει το χέρι...

 
Μελίτακας ο Α΄
11 Μάιος 2021 12:08

Την περιμένουμε στην Κρήτη να παίξουμε πετροπόλεμο...

 
Ελληνας φορολογούμενος
11 Μάιος 2021 11:55

Μετα το σχεδόν μέσα Μαίου και μία χρονιά χωρίς υπολογιστές πρός τα παιδια των φορολογουμένων, μετα τα 2 εκ. της CISCO, μετά το internet σε απομακρισμένα χωριά η κ. υπουργός άνετα μπορεί και παίζει βόλευ, χαντμπολ κλπ. Επίσης να βγαίνει στα κανάλια με ένα τεράστιο χαμόγελο. Μπράβο της.

 
Νίκος
11 Μάιος 2021 11:55

Τρέιλερ της επόμενης εβδομάδας: πινγκ-πονγκ και παιχνίδι "Τσανταλίνα-μανταλίνα" από την υπ. Παιδείας σε σχολεία των Σερρών.

 
Ηλίας
11 Μάιος 2021 10:42

Και στα αγωνίσματα εξαιρετική! Δε θα επενδύσουμε στην πανδημία για γκρίνια και οπισθοχώρηση αλλά για νέους δρόμους και αντοχές! Συνεχίστε να ενοχλείτε κάποιους. Σημαίνει ότι ότι κάνετε καλό έργο και προχωράτε μπροστά.

 
μπράβο στον φωτογράφο
11 Μάιος 2021 09:16

ειδικά η πρώτη φωτό με την ανασηκωμένη μπλούζα στον αγώνα... μμμ ΚΟΛΑΣΗ !

 
Σκουριασμένο μυαλό
11 Μάιος 2021 07:49

Η μη κανονικότητα κάποιους τους βολεύει για να παίξουν το πολιτικό παιχνίδι τους. Για άλλους η μη κανονικοτητα είναι πηγή έμπνευσης και αγώνων... Ποιοι κερδίζουν τις εντυπώσεις; Οι πρώτοι.

 
Δημόσιος λειτουργός
11 Μάιος 2021 07:44

Πόσος λαϊκισμός πχια...

 
Μελίτακας ο Α΄
11 Μάιος 2021 07:33

Είναι όπως τα λέει ο Νότης, η αυλή είναι ωραία, ειδικά όταν όλα τα τμήματα είναι μέσα κι έξω είναι δυο τρία... Μαγεία, τα πουλάκια κελαηδούν, τι ωραίος είναι αυτός ο κότσυφας, πρέπει να 'ναι ερωτευμένος...δεν θέλω να μπω στην τάξη! Τη ζηλεύω την Υπουργό, το παραδέχομαι. Θέλω να γίνω κι εγώ Υπουργός!

 
προκατ
11 Μάιος 2021 05:35

Στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται καθαρά το προκάτ "κτήριο" όπου στεγάζονται κάποια τμήματα δυστυχώς.

 
Σπίλμπεργκ
10 Μάιος 2021 23:55

"Όπως κατέγραψε ο φακός". Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει πια, ότι όλη η δουλειά γίνεται για το φακό.

Παλιά (πολύ), έκοβαν πχ κορδέλες σε εγκαίνια έργων. Την επομένη συνήθως το έργο δεν λειτουργούσε καν.... αλλά η δουλειά για το φακό και για το δελτίο των 8 είχε γίνει.

Τώρα -και αφού έργα πια δεν- ή είναι στα κανάλια (το Scype βοήθησε πολύ) ή είναι στα βουνά, στα νησιά, στα νοσοκομεία, στα εμβολιαστικά κέντρα, προσφάτως μέχρι και στον ισθμό της Κορίνθου (μήπως δούνε κανένα καράβι να περνά). Και εντελώς τυχαία (όχι καράβι δεν πέρασε), πάντα υπάρχει κι ένας φακός.

Σε αυτό λοιπόν το πεδίο της καθημερινής και επίπονης "εργασίας" των πολιτικών μας, η κα. Κεραμέως φαίνεται να είναι σε πλεονεκτική θέση.
- Και νέα είναι η ίδια (φανταστείτε πχ το Φίλη, το Γαβρόγλου, τον Αρσένη κλπ, να παίζουν με τους μαθητές 1 2 3 κόκκινο φως).
- Και πάντα θα "βρεθεί" ένας λόγος για να επισκεφθεί κάποιο σχολείο (μέχρι και η υφυπουργός "βρίσκει") και είναι και πολλά τα σχολεία.
- Και φυσικά, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να συμμετέχουν παιδιά και να μην αρέσει-συγκινεί το κοινό (γνωστός και αξιοποιήσιμος κανόνας κάθε παραγωγής).

Καλός είναι ο φακός. Βοηθά ΚΑΙ στη δημοσιότητα ΚΑΙ στη δημοφιλία (ειδικά όταν στη 2η έχεις μείνει πολύ πίσω).... αλλά ότι σήμερα "σε φτιάχνει", αύριο, με την ίδια ευκολία "σε χαλάει" κιόλας. Ακόμα κι αν είσαι καλός ηθοποιός (που αντικειμενικά, ΔΕΝ είσαι).

 
Μαιτη
10 Μάιος 2021 21:28

Η υποκρισια της σε ολο το μεγαλειο!

 
Σωτηρία
10 Μάιος 2021 21:17

Σαν κοριτσάκι φαίνεται. Πάντα μπροστά. Κοντά στα σχολεία. Ευτυχώς μας έβαλε και προτεραιότητα τους εκπαιδευτικούς στα εμβόλια και όλοι, όσοι θέλαμε δηλαδή, κάναμε και την πρώτη δόση. Ελπίζω να την έχουμε για πάντα υπουργό.

 
Η υπουργός και η κάμερα
10 Μάιος 2021 20:37

Έρωτας με τον φακό από την πρώτη στιγμή!
Η προσεκτική επικοινωνιακή πολιτική μπορεί να συγκαλύψει τις βαθιές ανεπάρκειες και να αποπροσανατολίζει σε ασήμαντες λεπτομέρειες τους πολίτες.

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
10 Μάιος 2021 20:07

Με 80 νεκρούς την ημέρα και χιλιάδες κρούσματα, με το παρακινδυνευμένο άνοιγμα των σχολείων, η κυρία παίζει και γελά...Τι να πει κανείς...

 
fu
10 Μάιος 2021 20:06

Ελεος, ολα για το θεαθηναι

 
Αριστεία, όχι αστεία
10 Μάιος 2021 19:58

Τύφλα νά ' χει το φωτορομάντζο.

 
Μελίτακας ο Α΄
10 Μάιος 2021 19:57

Είναι πλέον καιρός που πρέπει να αφήσουν και οι δύο τις «ωραίες στιγμές» στις αυλές των σχολείων και να καθίσουν στα σκονισμένα γραφεία τους, να ανοίξουν κανένα φάκελο και από το δεξιό βουνό του γραφείου και από το αριστερό. Όλα έχουν μείνει πίσω...
Ευτυχώς που υπάρχει εκεί, μέρα νύχτα, ένας Υφυπουργός και διοικείται το Υπουργείο.
Πόσο όμως μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος, τόσο φορτίο;
Πού είναι ο Πρωθυπουργός;

 
Νότης
10 Μάιος 2021 19:14

Άνετη, χαμογελαστή, προσηνής και ακούραστη! Είμαστε τυχεροί. Τίποτε άλλο.

 
Μιχάλης
10 Μάιος 2021 19:12

Εξαιρετικά! Από το να κάθεται στην καρέκλα της υπουργού και να μην έχει επαφή, δε διστάζει να επισκέπτεται από κοντά μαθητές και δασκάλους! Δε μας είχαν συνηθίσει είναι η αλήθεια! Μπράβο της!

 
Φιλελεύθερος σε απόγνωση
10 Μάιος 2021 19:03

Προκαλεί αηδία η υπερέκθεση της υπουργού...έλεος...

 
Απογοήτευση
10 Μάιος 2021 12:01

Γιατί η κ. υπουργός λατρεύει τόσο πολύ τη δημοσιότητα;
Αληθινός πολιτικός δεν είναι αυτός που λειτουργεί με κριτήριο την επανεκλογή αλλά την προσφορά στην κοινωνία.

 
Μελίτακας ο Α΄
10 Μάιος 2021 10:33

Στην πρώτη φωτογραφία:
- Κυρία, πότε θα έχουμε κι εμείς πίνακα με μαρκαδόρους χρωματιστούς;
- Παιδιά μου, δυο χέρια έχω, ό,τι προλαβαίνω, κάνω!
- Δηλαδή κυρία;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ