Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Φίλης Οι “τεμπέληδες” των διδακτορικών

"Με τις δηλώσεις Πατέλη ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής της ΝΔ"
Δημοσίευση: 10/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τις σοφίες του συμβούλου του πρωθυπουργού περί διδακτορικών, τα οποία «δείχνουν ότι μάλλον οι κάτοχοί τους δεν είχαν όρεξη για δουλειά», δεν αποκαλύπτεται απλώς η ωμότητα των κυβερνώντων, που χρόνια τώρα παραπλανούν τον κόσμο με τα περί «αριστείας» (γνωστό ότι ποτέ δεν τα πίστευαν). Αλλά, ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής τους.

 Η προσπάθειά τους στο υπουργείο Παιδείας, από τον Ιούλιο 2019, από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης, ήταν να κάνουν πιο μικρό το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περιορίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση. Περικόπτουν εισακτέους, στέλνουν πελάτες στα κολέγια αναβαθμίζοντας πλασματικά τα πτυχία τους, πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, μιας εμβληματικής δράσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν «κανονικότητα» την ανήλικη εργασία για 15χρονους μαθητές.

Όλα αυτά δεν κρύβονται πίσω από εκ των υστέρων «συγγνώμες», υπαγορευμένες από τους συμβούλους επικοινωνίας της κυβέρνησης. Συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Κόντρα σ’ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα στηρίξει το δικαίωμα των νέων να σπουδάσουν, να αποκτήσουν προσόντα, δικαιώματα, να διεκδικήσουν καλύτερες δουλειές, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς.

Ώστε με γνώσεις και αυτοπεποίθηση, να καθορίσουν ένα καλύτερο για αυτά μέλλον, σε μια προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα».

Σχόλια (17)

 
25 χρόνια καθηγητής
11 Μάιος 2021 11:51

Αφού έχει άποψη κι ο Φίλης, η δική μας περιττεύει.

 
Κάποιο σχόλιο
11 Μάιος 2021 11:40

Ο κύριος σύμβουλος είπε κάτι λανθασμένο και κακό και το πήρε πίσω. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Όταν όμως νομοθετείς όριο σπουδών για το διδακτορικό κάνεις κακό στην έρευνα, κάνεις κακό στην ποιότητα, κάνεις κακό στους διδάκτορες, καταστρέφεις ζωές, κατανοητό;

 
Ιάκωβος
11 Μάιος 2021 10:59

Αγάπησαν και τους προσοντούχους ξαφνικά! Βρε τι γίνεται σε αυτόν τον τόπο! Και τα στελέχη με προσόντα;

 
ΔΕΠ
11 Μάιος 2021 09:39

Η ατάκα του κ. Πατέλη ήταν απαράδεκτη. Αν ο κ. πρωθυπουργός δηλαδή ακολουθούσε τις συμβουλές του κ. Πατέλη θα έπρεπε να τον απολύσει γιατί "δεν έχει όρεξη για δουλειά" ώς κάτοχος - ο ίδιος! - διδακτορικού. Αλλά το να ασκείται κριτική από τον κ. Φίλη, ένα κομματικό στέλεχος το οποίο πορεύτηκε κατά βάση με την κομματική του ιδιότητα ως το πόστο του Υπ. Παιδείας (!!!) χωρίς να έχει καν πανεπιστημιακό πτυχίο, ε αυτό πάει πολύ!

 
Κύριε Φίλη
11 Μάιος 2021 02:09

Ποια κυβέρνηση θέσπιση όριο φοίτησης (!) για τις διδακτορικές σπουδές;

 
Χρήστος
10 Μάιος 2021 23:21

Προς όλους τους προηγούμενους σχολιαστές:

Μασήστε καλά τον σανό σας, και χειρότερα να σας πει ο Πατέλης θα τον χειροκροτείτε.. Σας πείραξε η απάντηση του Φίλη και ΔΕΝ σας πείραξε η τεραστίων διαστάσεων και ενδεικτική της αντίληψης τους ανοησία του Πατέλη;

 
προς arte
10 Μάιος 2021 23:00

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται ούτε την αυτοαξιολόγηση ούτε την αξιολόγηση. Αρνούνται αυτό που το υπουργείο ονομάζει ενώ αλλά δεν είναι. Και κάνουν πάρα πολύ καλά που αρνούνται, ο, τι δήποτε δίνει παραπάνω εξουσία σε ένα προβληματικό σύστημα εξουσίας και αποφάσεων ανίκανο και αδιάφορο στο να διαχειριστεί τα προβλήματα της παιδείας και το οποίο δρα αποδυναμώνοντας τον εκπαιδευτικό, τον πραγματικό φορέα της εξέλιξης και βελτίωσης της παιδείας.

 
arte
10 Μάιος 2021 19:07

Δίκιο έχετε να στηλιτεύετε μια ατάκα- βλακεία του συμβούλου του πρωθυπουργού.. Αλλά, αγαπητέ μου, η αξιολόγηση είναι πρωτίστως ''αυτοαξιολόγηση'' (ξέρετε.. αυτή που δεν θέλετε για τα σχολεία.. Εσείς που, κατά τα άλλα είστε και πολύ ''προοδευτικοί'' .Και λέτε γενικολογίες για την πιο ''προοδευτική'' αξιολόγηση έργου..).. ΟΠΌΤΕ:
1. Μήπως να πείτε κάτι και για τις βλακείες- ατάκες της Αχτσιόγλου;
2. Μήπως ,παράλληλα με την κριτική των άλλων (ειλικρινά, καλά κάνετε..), να κάνετε και την αυτοκριτική σας ως κόμμα;;; Να κρίνετε ΚΑΙ τον εαυτό σας;; Τότε θα έχετε ελπίδα να προσφέρετε ουσιαστικά (αλήθεια λείπει μια στιβαρή, λογική, με κύρος, σύγχρονη αντιπολίτευση...)

 
φιλελεύθερος
10 Μάιος 2021 18:28

Φίλη, "κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν" . Γαβρόγλου, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

65αρης εκπαιδευτικός τάξης, πρώην σχολικός σύμβουλος

 
Κροκοδείλια δάκρυα
10 Μάιος 2021 17:28

Το όριο φοίτησης στα διδακτορικά ποια κυβέρνηση το επέβαλε? Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ?

 
Φιλη για πρωθυπουργο (οικονομου)
10 Μάιος 2021 15:02

πεστα διδάκτορα!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
το ξέχασες;
10 Μάιος 2021 14:34

Συγγνώμη να ζητήσουν αυτοί που απέκλεισαν εκπαιδευτικούς από διαδικασίες και όπου έβλεπαν στέλεχος εκπαίδευσης τους έβρισκαν τρόπο να τους εκτοπίζουν.

 
όταν η διάκριση γίνεται πράξη
10 Μάιος 2021 14:32

Το 2017 έχουν παραγκωνίσει συναδέλφους από προκηρύξεις για το εξωτερικό και εφάρμοσαν για πρώτη φορά τη διάκριση μεταξύ των συναδέλφων και την περιθωριοποίηση. Ποτέ άλλοτε εν ενεργεία εκπαιδευτικοί δεν αποκλείστηκαν από διαδικασίες παρά μόνο επί σύριζα Αριθμ. Φ. 821/74513 /Η2. Αρκετά με το όψιμο ενδιαφέρον και τα κροκοδείλια δάκρυα.

 
παράξενη χώρα
10 Μάιος 2021 13:56

Παράξενη χώρα είναι αυτή που ένας διδάκτορας με υπεραυξημένα προσόντα υποτιμά τους διδάκτορες και ένας απόφοιτος γυμνασίου τους λατρεύει!!!!!

 
Δρ Καρβούνης Μιλτιάδης
10 Μάιος 2021 13:00

Η όψιμη αγάπη του ΣΥΡΙΖΑ για την αριστεία φάνηκε στις επιλογές στελεχών με τον 4547 το 2018.
Δείτε πόσοι από τους ΣΕΕ έχουν διδακτορικό και πόσοι αποκλείστηκαν με διδακτορικό, έχοντας, μάλιστα, πολλαπλά ουσιαστικά και τυπικά προσόντα.
Άστο, Φίλη, σάς είδαμε και εσάς και τα συμβούλια με τους άριστους Συριζαίους!

Δρ Μιλτιάδης Καρβούνης
Δάσκαλος

 
Χμ
10 Μάιος 2021 12:57

Φίλη, κατά την άποψη του συμβούλου, εσύ είσαι εργατικότατος.

 
Μιλάνε όλοι
10 Μάιος 2021 12:29

Μιλάει και ο απόφοιτος λυκείου που έγινε υπουργός.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ