Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ανακλήθηκε η παρακράτηση αποδοχών εκπαιδευτικών για την συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή απο την αυτοαξιολόγηση

Δημοσίευση: 10/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε ακύρωση της  απόφασης, με την οποία γίνονταν παρακράτηση αποδοχών επτά καθηγητών του 2ου Λυκείου  Ναυπάκτου, επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση, προχώρησε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος   Σαρδέλης.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει σχετική οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για παρακράτηση αποδοχών, παρά το γεγονός ότι υπήρξε τέτοια πρόταση.

Σχόλια (10)

 
Ert
12 Μάιος 2021 22:01

Κανένα δικαστήριο δεν ...θεσμοθέτησε την δήθεν απεργία αποχή. Μάλιστα υπάρχει απόφαση που επί λέξη την αναφέρει ως παράνομη. Αλλά δικαστήρια απλά την θεωρούν νόμιμη ΕΠΕΙΔΗ δεν προσέφυγε ο Υπουργός. Αν είναι έτσι να κάνετε και απεργία αποχή από εφημερίες, εξωδιδακτικά, ΜΑΘΗΜΑ και ότι άλλο σκαρφιστούν οι ολμεδες. Ούτε μαθητές του Γυμνασίου δεν τα λένε αυτά. Απεργία στο ΔΗΜΟΣΙΟ είναι απεργία με περικοπή αποδοχών και με χρονικό περιορισμό, όχι εργασίας.

 
Ερτ
12 Μάιος 2021 18:15

Ντροπή στην Κεραμέως που δεν έχει προσφύγει ακόμα στη δικαιοσύνη ς. Να κόψει τις βόλτες στας...εξοχάς για βόλεϊ και να κάνει αυτό που πρέπει.

 
@Σχολιαστές
12 Μάιος 2021 17:17

".. Η απεργία-αποχή είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα από το ίδιο το κράτος και δε σημαίνει ότι απεργείς-απέχεις από την παροχή διδακτικού κι εκπαιδευτικού έργου,.."
Σημαίνει δηλαδή κατ' εσένα ότι απέχεις από οποια υποχρέωση απλά δεν συμφωνείς/ φοβάσαι / βαριέσαι να κάνεις κτλ.. η οποία πλέον με νόμο του κράτους ΑΝΗΚΕΙ (είτε σου αρέσει είτε όχι) στα καθηκοντά σου και απλά συνεχίζεις να πληρώνεσαι κανονικά αφού θα την κάνουν κάποια άλλα κορόιδα..!

Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που λες "δάσκαλε"!
Σας βλέπουν και εργαζόμενοι γονείς!! (όχι δάσκαλοι/"καθηγητές")

 
@Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Μάιος 2021 17:12

"..εντελώς διαφορετικό πράγμα να εκτελείς κανονικά τη δουλειά σου, δηλαδή το διδακτικό σου έργο και τις όποιες εξωδιδακτικές σου υποχρεώσεις, και να απαιτούν κάποιοι να παρακρατηθεί ημερομίσθιο για κάτι που υπερβαίνει τις συμβατικές εργασιακές σου υποχρεώσεις!"

Τι ακριβώς υπερβαίνει τις συμβατικές εργασιακές σας υποχρεώσεις??
Η τήρηση του νόμου?
Να πάτε στα δικαστήρια εάν πραγματικά το πιστεύετε αυτό και όχι να κρύβεστε πίσω από "δήθεν" απεργίες, απλά γιατί δεν θέλετε να κάνετε τις συμβατικές σας υποχρεώσεις! Έλεος!! πόσο κάρβουνο πια??

 
Σχολιαστές
12 Μάιος 2021 16:06

Προς τους ανωτέρω αρνητικούς σχολιαστές @ΔΕΠ, @Μόνο στην Ελλάδα κλπ. Η απεργία-αποχή είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα από το ίδιο το κράτος και δε σημαίνει ότι απεργείς-απέχεις από την παροχή διδακτικού κι εκπαιδευτικού έργου, που ως Δ.Υ. κι εκπ/κός υποχρεούσαι. Απέχεις από συγκεκριμένο έργο, αυτό της αυτο-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Τα διοικητικά δικαστήρια έχουν νομολογήσει επ' αυτού (Απόφαση Διοικ. Εφ. Αθηνών 2020) κι έκριναν νόμιμη τέτοια απεργία αποχή Δ.Υ. Άρα, τι μπούρδες μας τσαμπουνάτε όλοι εσείς οι ειδικοί , που δε γνωρίζετε και σχολιάζετε συνεχώς, χωρίς να ξέρετε. Άμα είστε Διοικητικοί Δικαστές, να μιλάτε, αλλιώς ....

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
12 Μάιος 2021 13:04

Οι κύριοι σχολιαστές θα είχαν μια αξιοπιστία, αν φρόντιζαν να είναι ακριβείς σ' αυτά που επιστρατεύουν ως επιχειρηματολογία και όχι να διαστρεβλώνουν την πραγματική κατάσταση.
Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα μια κανονική απεργία που προκηρύσσεται με κάποια θεσμικά ή οικονομικά αιτήματα, οπότε οι συμμετέχοντες απέχουν από την εργασία του και φυσικά παρακρατείται το αντίστοιχο ημερομίσθιο, και εντελώς διαφορετικό πράγμα να εκτελείς κανονικά τη δουλειά σου, δηλαδή το διδακτικό σου έργο και τις όποιες εξωδιδακτικές σου υποχρεώσεις, και να απαιτούν κάποιοι να παρακρατηθεί ημερομίσθιο για κάτι που υπερβαίνει τις συμβατικές εργασιακές σου υποχρεώσεις!
Θα παρακαλούσα λοιπόν να σέβεστε περισσότερο τους εργαζόμενους ως εργαζόμενοι και οι ίδιοι και όχι να εμφανίζεστε βασιλικότεροι του βασιλέως! Παίζοντας το παιχνίδι της εξουσίας απλώς υπονομεύετε και τη δική σας εργασιακή υπόσταση. Αυτό αποτελεί νομοτέλεια κι οφείλει ο καθένας να το έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του! Ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει πάντα αρνητικές επιπτώσεις για όλους και όχι μόνο για τα θύματά του!

 
Δημήτρης
12 Μάιος 2021 00:20

Αγαπητοί σχολιαστές, γιατί να γίνει παρακράτηση μισθού; Δεν πήγαν στο σχολείο οι άνθρωποι, δεν έκαναν το μάθημά τους, δεν πέρασαν τις απουσίες τους, δεν έκαναν τις δουλειές τους; Δεν έχετε ακούσει στο παρελθόν πόσες φορές οι γιατροί των νοσοκομείων κάνουν αποχή από συγκεκριμένες δουλειές που δεν τις αποδέχονται, χωρίς να κόβεται η αμοιβή τους; Γιατί γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως; Βεβαίως αυτό είναι το δευτερεύον θέμα, γιατί το πρωτεύον είναι ότι βρέθηκε Δ/ντής που αποφάσισε να προβεί σε παρακράτηση μισθού για την αυτοαξιλόγηση, χωρίς να έχει εντολή για κάτι τέτοιο!!! ΕΛΕΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ!

 
ΔΕΠ
11 Μάιος 2021 09:40

Μη χειρότερα! Είπα-ξείπα! Δηλαδή μόλις το υπουργείο επιβράβευσε τους απεργούς. Οπότε την επόμενη φορά είναι σίγουρο ότι θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα.

 
Μόνο στην Ελλάδα!
11 Μάιος 2021 08:11

Βγαίνει νόμος του κράτους στον οποίο δεν συμφωνώ (άσχετα εάν έχω δίκιο ή οχι) και δεν εφαρμόζω! Για να «είμαι καλυμμένος» ισχυρίζομαι ότι κάνω απεργία.. και το αρμόδιο υπουργείο δεν κρατάει κανένα ημερομίσθιο για τη συμμετοχή μου σε αυτή! (Κατά το γνωστό «τσάμπα - μάγκες»;)
Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που έγινε παρακράτηση -μάλλον κατά λάθος, αυτή ανακαλείται!
Κάποιοι συνάδελφοι (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενος χεριού) που εφαρμόζουν τον νόμο (βλ. Πειραματικά) και δεν «απεργούν» προφανώς είναι «απεργοσπάστες» και αξίζουν επίπληξη!
Εννοείται ότι την κάνουν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια από τους απεργούντες-αγωνιστές (ακόμα και αν αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί με πλειοψηφία από το σύλλογο διδασκόντων).
Προτείνω ως έξτρα βήμα αγώνα να κατατεθεί πρόταση όπου θα αφαιρεθούν τα αντίστοιχα ημερομίσθια των εκπαιδευτικών που υλοποιούν την αξιολόγηση και να δοθούν στους συναδέλφους αγωνιστές - απεργούς!
Και σε ανώτερα.. (γιατί μας ενοχλεί η εικόνα που έχει για εμάς ο μέσος γονιός άραγε;)
Από ένα δάσκαλο «απεργοσπάστη»!

 
"Παρακράτηση"
10 Μάιος 2021 20:52

Ε, αυτό κι αν είναι αφορμή για σχόλια....ή και για νέες αγωνιστικές τάσεις...
Από αύριο η συμμετοχή σε απεργία-αποχή θα γίνεται "μετ' αποδοχών...".

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ