Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Οκλαδόν με μαθητές στο προαύλιο η Ν.Κεραμέως- Τι ζήτησαν από την υπουργό οι μαθητές στη Λαμία

Τι συζήτησε η Ν. Κεραμέως με τους εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 11/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα  δικό της μοναδικό τρόπο επέλεξε  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως για να  προσεγγίσει τους μαθητές στα σχολεία που επισκέφθηκε σήμερα στη Λαμία.

Έκατσε οκλαδόν   με μαθητές  στο προαύλιο και συζήτησε μαζί τους, εικόνα μοναδική, στα χρονικά, για υπουργό Παιδείας. 

Οι μαθητές αισθανόμενοι άνετοι με την υπουργό έθεσαν σειρά αιτημάτων , όπως:

  • Τα σχολεία να έχουν  άμμο στο προαύλιο  αντί για τσιμέντο  
  • Να φυτευθούν   περισσότερα λουλούδια στα σχολεία
  • Να βγάλουμε τις μάσκες γιατί έχουν κουραστεί.

Μάλιστα σε ένα από τα σχολεία οι μαθητές ζήτησαν από την υπουργό ένα Φιλέ Βόλλεϊ.

Η Ν. Κεραμέως  ικανοποίησε το αίτημα των μαθητών.

Με τους εκπαιδευτικούς η Νίκη Κεραμέως συζήτησε   για την τηλεκπαίδευση, για τον προγραμματισμό των επόμενων εβδομάδων, για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών   για αλλαγές που δρομολογούμε στα σχολεία στην κατεύθυνση μεγαλύτερης ελευθερίας και αυτονομίας των εκπαιδευτικών και των σχολείων .

Τελευταίος σταθμός  της επίσκεψης της υπουργού στη Λαμία   ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ο οποίος   ξενάγησε την Ν. Κεραμέως στις εντυπωσιακές εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Μητρόπολη.

Αμέσως μετά η υπουργός Παιδείας δήλωσε: "Δίπλα στους μαθητές μας, δίπλα στους εκπαιδευτικούς μας. Δεύτερη μέρα σήμερα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, και είχα τη χαρά να βρεθώ σε δημοτικά και γυμνάσια της Φθιώτιδας μαζί με τις Διευθύντριες Εκπαίδευσης, Παναγιώτα Χουλιάρα-Σιδερά και Δήμητρα Τσιάκα, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα και τον δήμαρχο Ευθύμιος Καραΐσκος. Τα χαμόγελα των παιδιών φαίνονταν στα μάτια τους παρά τις μάσκες, ο ενθουσιασμός τους που ξαναβρήκαν τους φίλους τους και τους δασκάλους και καθηγητές τους έκδηλος!".

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (27)

 
Λ.Λ.
13 Μάιος 2021 14:50

@Κωνσταντίνος@. Και λίγα λες!!

 
Επιτέλους
13 Μάιος 2021 10:56

Άλλος αέρας, άλλο περιεχόμενο άλλη φιλοσοφία! Γυρίσαμε σελίδα!

 
Έτσι έγινε
13 Μάιος 2021 10:55

Για πρώτη φορά διορισμοί ειδικής και γενικής, ψυχολόγοι και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Η τηλεκπαίδευση με επιτυχία και δε στέλναμε σήματα από μακριά στην πανδημία αλλά γινόταν μαθήματα κανονικά με αξιόπιστη πλατφόρμα. Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και δωρεάν σελφ τεστ! Λειτούργησαν υποδειγματικά και με σεβασμό ! Δυστυχώς δυσαρεστήθηκαν κάποιοι γι αυτό! Τι να κάνουμε!

 
Nikos
13 Μάιος 2021 06:42

Ενίσχυσε την Πληροφορική, πράγμα που κάνουν όλες οι χώρες από το Δημοτικό. Δε γίνεται στις 35 ώρες να έχεις ότι έχει σπουδάσει κάποιος σε επίπεδο μαθήματος. Μέσω των άλλων μαθημάτων θα διδαχθούν κ τα υπόλοιπα.
Εμείς οι Πληροφορικοι θα αγωνιστούμε το μάθημα μας να γίνει 2ωρο σε κάθε τάξη γιατί έτσι είναι το σωστο. Προφανώς κάποιες ώρες από άλλα μαθήματα θα χαθούν.

 
Κωνσταντίνος
12 Μάιος 2021 18:12

Ούτε ο Αντετοκούμπο δεν έχει βγάλει τόσες πολλές φωτογραφίες....Η ουσία όμως είναι διαφορετική... Κατάργησε από την εκπαίδευση μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών, μαθήματα Καλλιτεχνικών Επιστημών, ολόκληρους επιστημονικούς κλάδους, δημιούργησε τρομερές υπεραριθμιες σε συγκεκριμένες ειδικότητες με παράλληλη αναστάτωση στην οικογενειακή τους ζωή, αφήνει εκτός δουλειάς χιλιάδες αναπληρωτές και σημερινούς φοιτητές, εξισώνει τα Κολλέγια με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας μας, αφήνει εκτός Πανεπιστημίου χιλιάδες μαθητές με την περίφημη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, δέχεται αρνητικές εισηγήσεις ακόμη και από την ίδια την παράταξή της την ΔΑΚΕ για ένα σωρό θέματα που ψηφίζει στη Βουλή...και η Υπουργός συνεχίζει να φωτογραφίζεται λες και δεν καταλαβαίνει τίποτα, αφού βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία... Έφτασε όμως η ώρα να δρέψει τους καρπούς που έσπειρε...

 
κωστας
12 Μάιος 2021 15:54

Όταν έχεις κάνει τη δημόσια παιδεία μπαχαλο κάνεις αυτό που μπορείς, βγάζεις ωραίες φωτογραφιες...

 
Αναπληρωτής
12 Μάιος 2021 15:29

10.500 φέτος σε μια συνολική φάση για κάθε κλάδο. Έμπρακτη στήριξη και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα για να αλλάξει το κλίμα στον χώρο της εκπαίδευσης! Θα είναι αδιανόητο να μας απογοητεύσετε όλους κάνοντας μόνο τους μισούς διορισμους από αυτους που εξαγγειλατε στον προϋπολογισμό του 2021 και μάλιστα με ρεκόρ συνταξιοδοτησεων...

 
Evi
12 Μάιος 2021 14:31

-"Για εσάς θα κάνω μια καλύτερη τιμή" είπε το τίποτα στο κάτι.
Και εκείνο το ηλίθιο το χαψε. (Κ. Δημουλά).
Αφιερωμένο σε όσους βλέπουν αλλαγή στην εκπαιδευτική πολιτική της χώρας με την Κεραμεως....

 
Τι θα δούμε ακόμη;
12 Μάιος 2021 13:59

Όταν η επικοινωνιακή φαιδρότητα και η σκηνοθετημένη υποκριτική προσήνεια παρουσιάζεται ως θετικό πολιτικό χαρακτηριστικό τότε έχει χαθεί κάθε αίσθηση της λογικής και του μέτρου. Η υπουργός που αρνείται πεισματικά τον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και κατακρεουργεί εκπαιδευτικές ειδικότητες (Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Θεατρολόγων, Κοινωνικών Επιστημών, Οικονομικών) φόρεσε το προσωπείο της ευαισθησίας και της αθωότητας. Τραγελαφικό πραγματικά, και ενδεικτικό απύθμενου πολιτικού κυνισμού και υποκρισίας!

 
Λυπάμαι πολύ
12 Μάιος 2021 13:36

Που μερικοί κολακευονται επειδή η υπουργός κάθεται δίπλα στα παιδιά. Έχει τόσο υποβαθμιστεί η κριτική σκέψη μας ώστε να ικανοποιούμαστε επειδή η υπουργός παίζει με τα παιδιά. Αυτό το κάνει και ο/η νηπιαγωγός και ο δάσκαλος και η δασκάλα. Γιατί δεν κάνουμε αυτούς υπουργούς παιδείας; Χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς...

 
Άσχετο
12 Μάιος 2021 13:05

Τα σωστά προσόντα για τη σωστή θέση. Θέλουμε υπουργό παιδείας δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Ποσώς μας ενδιαφέρει το παιχνίδι με τα παιδιά. Η ουσία είναι εντελώς αλλού. Δεν μου αρκεί ο εκάστοτε υπουργός παιδείας να χαμογελάει!! Για εκπαίδευση μιλάμε, όχι διαγωνισμό μοντέλων.

 
@Γονιός
12 Μάιος 2021 12:11

Σωστά... ας δουλέψουμε τώρα και γινόμαστε μετά τεμπέληδες κάνοντας κανένα διδακτορικό...

 
@Νίκος
12 Μάιος 2021 11:52

Περισσότερο απ' όλες, μου άρεσε το σκίτσο. Λέω να την κάνω screensaver.

 
νίκη με τη Νίκη
12 Μάιος 2021 10:13

Σαν μαθήτρια ! Με το χαμόγελο και τη θετική διάθεση!

 
ΑΓΝΩΣΤΟΣ
12 Μάιος 2021 09:05

Ωραίο το οκλαδόν και Μπράβο ! Επί της ουσίας όμως η χειρότερη των τελευταίων ετών. Γιατί πήγε σε επιλεγμένα σχολεία Δ/ντών Διορισμένων Μελών των ΠΥΣΠΕ; Μάλλον την νοιάζουν μόνο οι φωτογραφίες και όχι να ακούσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

 
Γονιός
12 Μάιος 2021 08:22

Κοντά στους μαθητές κοντά στα σχολεία! Ας ξεβολευτούμε όλοι και ας δουλέψουμε! Από κριτικές του καναπέ άλλο τίποτε!

 
Άλλη αντίληψη
12 Μάιος 2021 08:20

Αποτι βλέπω μερικοί ενοχλούνται για την αποφάγια η της προσέγγιση και τη ζεστή ατμόσφαιρα! Είναι λογικό γιατί η αντίληψη του περιφερόμενου υπουργού μόνο στο γραφείο είναι δύσκολο να αλλάξει. Έχουμε γυρίσει σελίδα! Άλλη αντίληψη !
Πρώτα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί! Μακάρι να συνεχιστεί και να γενικευτεί!

 
Λυπημένος
11 Μάιος 2021 23:19

Αν η υπουργός είχε ως τώρα δείξει σοβαρότητα, σκληρά δουλεμένο προγραμματισμό, ευαισθησία για εκπαιδευτικούς και μαθητές, γνώση για τα προβλήματα της παιδείας και κυρίως βαθιά μόρφωση και πλούσια πνευματικότητα, τότε το οκλαδόν με τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως μια όμορφη κίνηση. Τώρα, απλώς προκαλεί θυμηδία και απέχθεια. Πρόσωπο φαιδρό, που κάνει το παν για μια επίπλαστη δημοσιότητα.

 
Συνεχίστε το έργο σας
11 Μάιος 2021 22:19

Εξαιρετική και κοντά στα σχολεία μας! Κανένας δε μπορεί να συγκριθεί γιατί πέρα από τον αγιασμό κανένας άλλος/η δε πήγε να συζητήσει και να παίξει με μαθητές!

 
Ερχονται
11 Μάιος 2021 21:58

Χτες η υπουργός έπαιζε χαντμπολ σήμερα η υπουργός κάθεται οκλαδόν. Αύριο μπορεί η υπουργός να ανοίξει φύλλο ή να χορέψει κανένα καλαματιανό...Σίγουρα πλησιάζουν εκλογές...

 
Μαρία
11 Μάιος 2021 21:51

Έκατσε οκλαδόν κοτζάμ υπουργός; Πω πω!!! Να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το μέρος που κάθισε. Να πηγαίνουν τα παιδιά να το ασπάζονται (με αποστάσεις πάντα). Επίσης όποια/ος δέχτηκε το άγγιγμα της υπουργού να μην πλυθεί για 1 μήνα.

 
Βάσω
11 Μάιος 2021 21:20

Πόσες μέρες θα μας δείχνετε την περιοδεία της πιο αποτυχημένης υπουργού της μεταπολίτευσης;

 
Απορία
11 Μάιος 2021 21:15

Παρατηρούμε άφωνοι/άναυδοι:
H Νίκη οκλαδόν.
H Νίκη παίζει βολεϋ.
H Νίκη παίζει χαντμπολ.
Η Νίκη παίζει αγαλματάκια ακούνητα.
Η Νίκη παίζει κρυφτό.
Η Νίκη παίζει πεντόβολο.
Η Νίκη παίζει τόμπολα.
Η Νίκη παίζει κυνηγητό.
Ο Κιμ τι παραπάνω κάνει και γελάει όλος ο κόσμος μαζί του;

 
mar ba
11 Μάιος 2021 21:12

Καλά, αυτή έχει πάρει σβάρνα τα σχολεία για να φτιάξει το προφίλ της μιας κι όλες οι δημοσκοπήσεις την βγάζουν τελευταία σε δημοφιλια...
Εσείς είναι ανάγκη να το κάνετε πρώτη είδηση;

 
Teacher
11 Μάιος 2021 21:04

"Έκατσε οκλαδόν με μαθητές στο προαύλιο και συζήτησε μαζί τους, εικόνα μοναδική, στα χρονικά, για υπουργό Παιδείας" - και με έντονα γράμματα για να νιώσουμε δέος για την συμπαντικών διαστάσεων αυτή εικόνα!
Μέρα παρά μέρα και μια "αγιογραφία" μήπως και ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις αποδοχής στις δημοσκοπήσεις...
Αυτό περιμένει κανείς από ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό site; ή μήπως δεν είναι ανεξάρτητο;
Σκέψου αντί για οκλαδόν να είχε σταθεί γονυπετής, τι θα διαβάζαμε εδώ!

 
ερχονται εκλογές;
11 Μάιος 2021 21:01

άτσα και αλλαγή παπουτσιών στη λίμο; νάτα , ρε Μελίτακα, καλείς για πετροπόλεμο και χάνουμε τα οκλαδόν κουβεντάκια, να 'ούμε !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.