Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως προς Α. Τσίπρα: Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τους μαθητές

Δημοσίευση: 11/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 «Εάν ένα παιδί μπει σε σχολή ΑΕΙ με βαθμό 1 και 2, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αποφοιτήσει από την σχολή. Εμείς θέλουμε να μην κοροϊδεύουμε τα παιδιά και κανέναν. Ο στόχος μας είναι να ανοίγουμε δρόμους. Δεν θα θυσιάσουμε πράγματα σήμερα για να μην γίνουν απατηλά όνειρα στο μέλλον».

Τη δήλωση αυτή έκανε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1 και στον Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α, Τσίπρα , ο οποίος με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ζητά να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι επισκέφθηκε την Δευτέρα πάνω από δέκα σχολεία και ότι τα παιδιά της μίλησαν με θέρμη για τα self test.

Για εκείνα που βγήκαν θετικά,   η υπ. Παιδείας είπε ότι «απαιτείται για όλα επαναληπτικός, μοριακός έλεγχος» και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε, «έγιναν 1,7 εκατομμύρια self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ότι όσα βγήκαν θετικά, ήταν κυρίως ασυμπτωματικοί ασθενείς και έτσι έγινε ένα βήμα για να προστατευθούν οι ίδιοι και να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού».

Σε ότι αφορά την δημιουργία ακόμη 50 Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη την χώρα, ανέφερε ότι «στόχος είναι σε αυτά τα σχολεία να αναπτύσσονται οι βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές και μετά αυτές να εφαρμόζονται στα σχολεία όλης της χώρας».

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (20)

 
@Απλά είναι τα πράγματα
21 Μάιος 2021 16:25

Πες τα ρε φίλε! Θα μας τρελάνουν τελείως! Αν ο άλλος είναι τελείως αδιάβαστος χωρίς δεξιότητες και παίρνει 2 και 3 πρέπει να πληρώσουμε για να πιάνει θέση σε μια σχολή (την οποία δε θα τελειώσει ποτέ) + καθηγητές + καθαριότητα, ρευμα και κτίρια, γιατί;;;;;

 
φιλελεύθερος
21 Μάιος 2021 14:20

Κεραμέως κόφτο το δούλεμα.
Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

 
Μελίτακας ο Α΄
21 Μάιος 2021 09:07

1/2 +1/4 = βάζουμε τα καπελάκια και... κλπ και βγαίνει 3/4
Θέλω να μπω στο Πανεπιστήμιο πάλι!

 
Ελεος
21 Μάιος 2021 04:31

πλήρωνε φροντιστήρια και ΑΕΙ να πάρεις πτυχίο Χειριστής Μηχανήματος Κοπής Ζαμπόν.

 
Απλά είναι τα πράγματα
12 Μάιος 2021 19:53

Ας αποφοιτήσει από όσα κολλέγια θέλει ο καθένας . ΑΕΙ που τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος γιατί ; Με βάση εισαγωγής 8 και 10 να το καταλάβω κάπως ! Με 1 και 2 γιατί να συντηρείται τέτοιο τμήμα από τον βαριά φορολογούμενο ;

 
φιλελεύθερος
12 Μάιος 2021 19:36

Όταν ο μαθητής στην τρίτη λυκείου δεν ξέρει να γράφει και να κάνει απλές αριθμητικές πράξεις, για παράδειγμα 1/2 +1/4 = , τι νόημα έχει η εισαγωγή στα ΑΕΙ;

 
Κάτι δεν καταλαβαίνω
12 Μάιος 2021 13:17

Δηλαδή κάποιος που γράφει 1-2 δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μπει σε σχολή αλλά ο ίδιος του 1-2 μπορεί να παίρνει πτυχίο ισάξιο του πανεπιστημιακού αν πληρώνει στο κολέγιο;;; Αυτά είναι τζάμπα μαγκιές. Αφού του κλείνουν την πόρτα του πανεπιστημίου, να του κλείσουν την πόρτα και των κολεγίων. Αααα! Δεν γίνεται αυτό, ε; Ποιος υπουργός θα τολμήσει να περικοψει την πελατεία των κολεγίων;; ΚΑΝΕΙΣ, είναι η απάντηση. Αρα, κουβέντα να γίνεται για τις εντυπώσεις...

 
Κοροϊδίας εγκώμιο
12 Μάιος 2021 13:10

@Βασίλης
Οχι, μιλάμε για πτυχιούχους κολεγίων με πανεπιστημιακό πτυχίο από το κολέγιο, οι οποίοι μπήκαν στο κολέγιο με απολυτήριο λυκείου 10 και δυνατότητα διδάκτρων 10.000. ΗΜΑΡΤΟΝ ΟΝΤΩΣ!!!

 
@ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
12 Μάιος 2021 12:21

Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις σε άλλες χώρες για την πρόσβαση στη τριτοβάθμια (π.χ a levels στην Αγγλία, εξετάσεις bac στη Γαλλία, εισαγωγικές εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου στην Αυστρία και την Ιταλία). Απλά είναι πολλοί οι εναλλακτικοί τρόποι να εισαχθείς. Λόγου χάρη στην Αγγλία μπορείς να εισαχθείς είτε με a levels, είτε με ielts, είτε με εξετάσεις εντός του πανεπιστημίου κ.λ.π. Το πρόβλημα στην Ελλάδα συνίσταται στο ότι η εισαγωγή γίνεται με έναν τρόπο (το σύστημα των κατατακτηρίων δεν λογίζεται ως εναλλακτικός τρόπος γιατί είναι εξαιρετικά δυσκίνητο αφού σε υποχρεώνει πρώτα να τελειώσεις μία σχολή στην οποία έχεις εισαχθεί με πανελλήνιες και άρα χάνεις πολύτιμο χρόνο). Θα μπορούσε παράλληλα με τις πανελλήνιες να υπήρχε και ένας εναλλακτικός τρόπος εισαγωγής (π.χ. εισαγωγικές εξετάσεις που θα διοργανώνουν τα ίδια τα τμήματα ή οι σχολές). Πάντως όποιος μιλάει για κατάργηση των Πανελληνίων (τουλάχιστον σε πρώτη φάση γιατί είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και σοβαρή προετοιμασία για να υλοποιηθεί και όχι έτσι ξαφνικά) και της ΕΒΕ σίγουρα λαϊκίζει!!! Θα έπρεπε, βέβαια, η ΕΒΕ να είχε ανακοινωθεί στους υποψηφίους από την α λυκείου (όπως έκανε η Γιαννάκου με τη βάση του 10) και όχι στα μισά της γ λυκείου. Επίσης ίσως το μέτρο να επιδέχεται κάποιες βελτιώσεις. Σε αδρές γραμμές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

 
dimitris
12 Μάιος 2021 09:23

Η υπουργός στο συγκεκριμένο θέμα εισαγωγής των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει απολυτο δίκιο δεν μπορεί μαθητής κατω της βάσης να μπαίνει στο πανεπιστήμιο γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ η και αν τελειώσει θα έχει καταξοδευτεί η οικογενειά του στα φοιτητικά φροντηστηρια συν τα υπ'ολοιπα έξοδα. Βλέπουμε τα κολέγια και δεν βλέπουμε τα φοιτητικά φροντηστήρια και το συνολικό κόστος και το αποτέλεσμα ως σύνολο.

 
Τέτοια λογική
12 Μάιος 2021 08:56

Δηλαδή να συντηρούμε σχολές με βάσεις εισαγωγής 1 και 2 για να μην λοξοδρομησουν κάποιοι μαθητές στα κολλέγια; Είναι λογική αυτή; Μήπως ξέρετε το κόστος συντήρησης τέτοιων πανεπιστημίων; Ντε και και καλά να γίνουν απόφοιτοι ΑΕΙ όλοι;

 
Dario Moutso
12 Μάιος 2021 08:50

@ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ11 Μάιος 2021 23:09

Η κάθε σχολή μπορεί να στηρίξει ένα συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών ανά έτος. Για πες μας τι θα γίνει αν σε μια σχολή που μπορεί να στηρίξει πχ 100 άτομα θέλουν να εγγραφούν 700; Εδώ θα μπορούσες να πεις με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Σε αυτή την περίπτωση αν όχι το 100% το 80++% των μαθητών θα είναι απόφοιτοι με καθαρό 20 ... Πρότεινε μας ένα τρόπο που μεταξύ 700 υποψηφίων με απολυτήριο 20 θα επιλεγούν οι 100. Θα μπορούσες να πεις με εσωτερικές εξετάσεις της σχολής... Την επόμενη μέρα θα έβγαινες και θα έλεγες ότι οι εξετάσεις αυτές είναι διαβλητές και ποιος ξέρει τι άλλο (γνωστές οι ατάκες δεν χρειάζεται να τις γράψω...). Θα είχε ενδιαφέρον όμως αν έχεις λίγο χρόνο να μας καταθέσεις την πρόταση σου για εισαγωγή στην τριτοβάθμια... Όσο αυτό που λες ότι τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό σε δέχονται χωρίς κανενός είδους αξιολόγηση για ψάξε το λιγάκι....

 
Legend
12 Μάιος 2021 07:44

Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα έχει ένα επίπεδο. Πληρώνουμε οπλοι για αυτό! Ακριβά μάλιστα. Υπάρχουν και ιεκ για τα παιδιά αυτά. Δημόσια με εξαιρετικές δυνατότητες. Το πανεπιστήμιο απαιτεί αγώνα και διάβασμα. Κάποιος που δεν έχει διαβάσει ποτέ σε όλη τη διάρκεια της σχολικής του ζωής πώς θα ανταπεξέλθει σε ένα πανεπιστήμιο; Πολύ καλή η εβε! Ο μόνος αντικειμενικός και αδιάβλητος τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια είναι οι πανελλήνιες. Όσοι μιλούν για κατάργηση είναι εκ του πονηρού. Ο υπέρτατος λαικισμός.

 
Υπουργός για κλάματα
12 Μάιος 2021 01:57

Το παιδί όμως που θα γράψει 1 και 2 έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αποφοιτήσει από ένα ιδιωτικό κολλέγιο και εσείς να του αναγνωρίσετε όλα τα επαγγελματικά κ ακαδημαϊκά δικαιώματα. Μπράβο σας!!! Τι το θέλει το ΑΕΙ;

 
Αναστασία
12 Μάιος 2021 00:41

Συμφωνώ με την Υπουργό, υπό μία προυπόθεση. Να μην πάνε οι κομμένοι σε ιδιωτικά κολλέγια, να πάρουν πτυχία (αλήθεια, εκεί πώς θα τα καταφέρουν;) και στη συνέχεια με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου που θα έχουν από τον αποφοιτήσαντα από το δημόσιο παν/μιο, να διοριστούν σε μια θέση στερώντας την από εκείνον. Είμαι σαφής;

 
Η λέξη που λείπει
12 Μάιος 2021 00:17

"Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τους μαθητές"... μόνο.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ
11 Μάιος 2021 23:09

Μάλλον κοροιδευόμαστε όλοι μεταξύ μας!!!!!!!!. Στο εξωτερικό περνούν με 0, αφού δεν γράφουν εξετάσεις και εγγράφονται σε σχολές της αρεσκείας τους. Στην Ελλάδα επειδή δεν υπάρχουν οι υποδομές, για τις οποίες δεν φρόντισε κανείς μέχρι τώρα, διατηρείται η ψυχοφθόρα διαδικασία των πανελλαδικών, η οποία εξουθενώνει μαθητές και γονείς μέχρι τελικής πτώσης. Με αφορμή την πανδημία, θα μπορούσε η Υπουργός να καταργήσει τις πανελλαδικές, λυτρώνοντας χιλιάδες μαθητές και γονείς. Ταυτόχρονα θα γραφόταν το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εκπαίδευσης!!!!!!!!

 
Οκά καλά
11 Μάιος 2021 22:52

Ευτυχώς όλα εξελίχτηκαν ομαλά τις δυο αυτες μέρες. Μην ανησυχούν ορισμένοι. Μπήκαμε σε κανονικότητα.

 
Βασίλης
11 Μάιος 2021 22:49

Δηλαδή συζητάμε για το αν θα υπάρξουν φοιτητές με 1 η 2 βάση εισαγωγής; Ήμαρτον!

 
Κοροϊδίας εγκώμιο
11 Μάιος 2021 22:39

Όχι βέβαια δεν κοροϊδεύετε τους μαθητές.. Μόνο που το πτυχίο που θα πάρουν θα είναι ισάξιο με αυτά των κολεγίων. Μόνο που οποίος κόβεται στις πανελλήνιες, αν έχει να δώσει τα δίδακτρα, θα θεωρείται άξιος για να πάρει ισοδύναμο πτυχίο κολεγίου. Είδατε πουθενά κοροϊδία; Μόνο αριστεία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ