Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες εκπαιδευτικών για τα σχολεία εξωτερικού

Δημοσίευση: 14/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 28538/Η2/10-03-2021 (ΑΔΑ: 6Ω9746ΜΤΛΗ-ΧΜΖ) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό από το σχολικό έτος 2021- 2022 και από το ημερολογιακό έτος 2022 Νοτίου Ημισφαιρίου, αναρτώνται οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση απόσπασης για τις ελληνόγλωσσες μονάδες εξωτερικού, σε δύο (2) αρχεία excel, τον πίνακα κατάταξης και τον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΕΣ

Οι υποψήφιοι κατατάσσονται, κατά χώρα και κλάδο, ανάλογα με τη γνώση της ξένης γλώσσας, την οποία δηλώνουν και αποδεικνύουν με τα συνημμένα στην αίτησή τους πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, όπως ορίζεται στην ως άνω πρόσκληση.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στον αξιολογικό πίνακα κατάταξης αλλά στον πίνακα απορριφθεισών αιτήσεων οι εκπαιδευτικοί των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε για το λόγο που αναφέρεται στον καθένα.

Οι αιτήσεις ανάκλησης της αίτησης απόσπασης που υποβλήθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 10- 5-2021 έγιναν δεκτές και τέθηκαν στο αρχείο.

Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός θεωρεί ότι συντρέχει λόγος ένστασης μπορεί να αποστείλει ένσταση με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: enstaseis-dipode@minedu.gov.gr, έως και την Τετάρτη 19-5-2021 και ώρα 23:59, δηλώνοντας, για διευκόλυνση της υπηρεσίας, στο θέμα το ονοματεπώνυμό του και αναφέροντας συνοπτικά και με σαφήνεια τους λόγους υποβολής της. Ενστάσεις, οι οποίες δεν θα αποσταλούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές.

Σχόλια (10)

 
JOHN PAP
27 Μάιος 2021 12:02

ΠΡΟΣΟΧΗ για τυχόν περίθαλψη στα ιδιωτικά συστήματα υγείας χωρών π.χ. Νότια Αφρική, ΗΠΑ αφού το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει μέριμνα, όπως το υπουργείο Εξωτερικών για τους υπαλλήλους του (με νομοσχέδιο πριν από μερικούς μήνες). Η κάλυψη στα έξοδα περίθαλψης από ΕΟΠΥΥ είναι 70% σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ειδικά στα παραπάνω κράτη τα έξοδα είναι πανάκριβα.

 
E.
18 Μάιος 2021 18:10

Γίνονται τα τελευταία χρόνια πολλές μετακινήσεις στη Β/θμια από πόλη σε πόλη. Με τα πανάκριβα ενοίκια και τους όρους +3μήνες πριν kündigung δεν βγαίνει κανείς οικονομικά αν του έρθει ξαφνική μετακίνηση επειδή δεν έρχονται νέοι. Ναι, συμφωνώ, υπάρχει ένα κακό καθεστώς των παλιών. Αλλά όταν δεν τους χρειάζονται πλέον τους πετάνε στα στημένες λεμονόκουπες όπως έγινε πέρσι στο Ντύσελντορφ. Απαράδεκτο. Και οι παραιτήσεις και οι διακοπές πάνε σύνεφο. Πέρσι έγιναν 15 διακοπές και παραιτήσεις πριν λήξουν κανονικά οι αποσπάσεις στη Β/θμια. Για Α/θμια δεν ξέρω, πάντως τα κενά δεν τα φανερώνουν για να γίνεται το κατάλληλο μαγείρεμα.

 
Αποσπάσεις εξωτερικού
18 Μάιος 2021 11:11

Η Βόρεια Γερμανία (γραφείο Βερολίνου) αποτελεί την πιο ασφαλή, από οικονομικής άποψης, επιλογή από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Όπως έχουν γράψει και πολλοί άλλοι εδώ, η περιοχή του Μονάχου είναι πανάκριβη.
Ως καθηγήτρια στην περιοχή του Βερολίνου επιβεβαιώνω ότι έχουν γίνει κάποιες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, αλλά μόνο στη Δευτεροβάθμια. Επίσης το γραφείο ζητάει κάποιες φορές από καθηγητές να καλύπτουμε το ωράριο μας σε Τεγ. Δεν έχει γίνει καμία μετακίνηση δασκάλου τα τελευταία χρόνια. Οι μετακινήσεις (της τελευταίας ή όχι στιγμής) είναι δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο στην Δευτεροβάθμια σε όλες τις χώρες και τα γραφεία. Σε αυτό το θέμα οι δάσκαλοι είναι πιο τυχεροί.

 
Αποσπασμένος Δάσκαλος Γραφείο Βερολίνου
17 Μάιος 2021 14:17

@Πέτρος, διορθώνω το λάθος περί Κολωνίας, η οποία όντως ανήκει στο Βερολίνο, αλλά εγώ ως δάσκαλος δεν το γνώριζα καθώς δεν υπάρχουν θέσεις για την Πρωτοβάθμια εκεί. Επιμένω όμως ότι στον δικό μας κλάδο Πε70 (και σε αυτόν αναφερόμουν) δεν έχει γίνει καμία μετακίνηση μέσα στη χρονιά. Είμαι όντως αποσπασμένος δάσκαλος εντός τριετίας και ως τέτοιος καταθέτω την άποψή μου. Όσον αφορά την προπαγάνδα που γίνεται εναντίον των νεοαποσπασμένων από τους συναδέλφους σε παράταση, ας βγει κάποιος συνάδελφος να με διαψεύσει.

 
Πέτρος
17 Μάιος 2021 12:45

Η Κολωνία ανήκει στο Βερολίνο και ΟΧΙ στο Μόναχο. Είσαι σίγουρα εδώ αποσπασμένος; Ξέρεις πόσες μετακινήσεις έχουν γίνει από πόλη σε πόλη έτσι ξαφνικά; Ρώτα και μάθε στα σχολεία αν είσαι αποσπασμένος. Έχεις βρει σπίτι, έχεις βολέψει τα παιδιά στο σχολείο και ξαφνικά μαθαίνεις ότι "για τις ανάγκες της υπηρεσίας" θα ανατοποθετηθείς σε άλλη πόλη. Έτσι ξαφνικά. Μετά κάνεις ένσταση στη ΔΙΠΟΔΕΕ και δεν παίρνεις καμία απάντηση. Έτσι απλά.
Και αυτό γιατί οι νέοι που λες, δεν έρχονται εύκολα. ΠΕ03, ΠΕ04, κλπ δεν αποφασίζουν έτσι εύκολα να αποσπαστούν σε κάτι αβέβαιο.

 
Νεφέλη
17 Μάιος 2021 09:41

Η Κολωνία είναι περιοχή ευθύνης του συντονιστικού Βερολίνου!!! Είναι δυνατόν όλη ΒΡΒ να ανηκεί στο Βερολίνο εκτός από την πόλη της Κολωνίας;

 
Αποσπασμένος Δάσκαλος Γραφείο Βερολίνου
16 Μάιος 2021 17:04

@Πέτρος είναι γνωστή η πρακτική να αποτρέπετε με πολλούς τρόπους τους νέους αποσπασμένους στη Γερμανία για να καταλαμβάνονται οι θέσεις από τους παλιούς συναδέλφους για 7 , 10 , 15χρόνια.. Μιλήστε με ονόματα, ποιός συνάδελφος έφυγε, από ποιο σχολείο και πότε με εντολή προϊσταμένου..
Εξ όσων γνωρίζω κανένας συνάδελφος δεν μετακινήθηκε από το Ντόρτμουντ στην Κολωνία (και μάλιστα όταν η Κολωνία ανήκει στο γραφείο του Μονάχου)
Λοιπόν: όσο λέτε τέτοιες ανακρίβειες για να μας αποτρέψετε, τόσο περισσότεροι νεοαποσπασμένοι θα ερχόμαστε και θα διαφημίζουμε στην Ελλάδα τις αποσπάσεις για να έρχονται στη συνέχεια και άλλοι καινούριοι δάσκαλοι. Ήδη φέτος εν μέσω κορονοϊού οι αιτήσεις για τη Γερμανία ήταν ακόμα περισσότερες και να είστε σίγουρος ότι δεν θα γίνουν ανακλήσεις όπως πιθανόν να ελπίζετε εσείς και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι. Δυστυχώς για εσάς οι νέοι ενδιαφερόμενοι ξέρουν από πού να πάρουν πληροφορίες, ποιόν να ακούσουν και ποιόν όχι.

 
Απορριφθείσα
16 Μάιος 2021 10:55

Καλημέρα . Γνωρίζει κανείς γιατί δεν ανοίγει το λιγκ των ενστάσεων ;

Πως γίνεται με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου αρίστη C2, να απορρίπτομαι " λόγω μη επαρκούς γνώσης της γλώσσας " και με πιστοποιητικό επιπέδου Β2 κάποιος να είναι επιτυχών;

Μήπως λόγω εσφαλμένης διατύπωσης της σχετικής διάταξης και κατά συνέπεια της εσφαλμένης εφαρμογής της κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων;
π.χ. Στην πρόσκληση αναφέρεται
Β ) έχουν πιστοποιημένα καλή γνώση Β2/Β2 της γλώσσας ..........

Ενώ θα έπρεπε να αναφέρεται με την διατύπωση " έχουν πιστοποιημένα τουλάχιστον ......... " ή μία παρεμφερή διατύπωση.

Παρακαλώ αν κάποιος άλλος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα ας πει την γνώμη του.

 
Πέτρος
15 Μάιος 2021 01:23

Προσοχή! Στο Γραφειο Βερολινου ενδέχεται να αλλάξει κανείς πόλη έτσι ξαφνικά, μέσα στη χρονιά, αν το κρίνει ο προϊστάμενος! Αυτό να το λάβουν υπόψη οσοι ξαφνικά θα βρεθούν Κολωνια, ενω ήταν π.χ. αρχικά τοποθετημένοι στο Ντόρτμουντ. Η καταγγελίες πάνε σύννεφο στην ΕΛΜΕ.

 
Υποψήφια
15 Μάιος 2021 00:12

Τους περσινούς πίνακες ανεβάσατε( το Υπουργείο) !!!! Σαΐνια!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ