Επιτηρητές: 150 ευρώ την ημέρα

Για τις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση

15/05/2021

Ενημερώθηκε: 17/05/2021, 18:04

Άκουσε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται η   αποζημίωση  των απασχολούμενων στις εξετάσεις της 16ης Μαΐου 2021 για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα, οι αμοιβές, ανά κατηγορία απασχολούμενων έχουν ως εξής:

Για τα ατομικά όργανα ως εξής:

α) Επιτηρητές: εκατόν πενήντα (150) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

β) Εξεταστές προφορικής δοκιμασίας ελληνικών: εκατόν πενήντα (150) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

γ) Εξεταστές υποψηφίων που βάσει του νόμου εξετάζονται προφορικά ως φυσικά αδύνατοι: εκατόν εξήντα (160) ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

δ) Βαθμολογητές - διορθωτές των γραπτών των υποψηφίων: τέσσερα (4) ευρώ ανά γραπτό.

ε1) Υπάλληλοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, λοιπό διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό που θα απασχοληθούν για την υποβοήθηση του έργου των συλλογικών οργάνων των εξετάσεων: 150 ευρώ για την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

ε2) Σε περίπτωση που χρειαστεί, υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν οριστεί ως Επιτηρητές δύνανται να συμμετέχουν και στο κλιμάκιο ταυτοποίησης και η αμοιβή τους ορίζεται στα 75 ευρώ.

1.1. Για τους Προέδρους των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ.

1.2. Για τους Προέδρους των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και για τους Προ- έδρους των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ.

1.3. Για τα Μέλη των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση εξακοσίων (600) ευρώ.

1.4. Για τα Μέλη των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και των μελών των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ.

1.5. Για τους Γραμματείς των Επιτροπών Βαθμολογικών Κέντρων Π.Ε.Γ.Π. εφάπαξ αποζημίωση τετρακοσίων πε- νήντα (450) ευρώ.

1.6. Για τους Γραμματείς των Περιφερειακών Επιτροπών Οργάνωσης Εξετάσεων καθώς και των Επιτροπών Εξεταστικών Κέντρων εφάπαξ αποζημίωση διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.
Σε περίπτωση μερικής αναπλήρωσης του Προέδρου, μέλους, γραμματέα ή βαθμολογητή, η κατά περίπτωση αποζημίωση κατανέμεται ανάλογα, μεταξύ των δικαιούχων με πράξη του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας.

Σχόλια (24)

aphroditi
|

Από τα περίφημα 150 ,μου έβαλαν 85,36.Ειναι δυνατόν,σχεδον τα μισα να είναι κρατήσεις;

Απάντηση σε απορίες για πληρωμή
|

Πέρσι οι πληρωμές είχαν γίνει Αύγουστο. Δεν χρειάζεται μπλοκάκι. Μπαίνουν απευθείας στο λογαριασμό που είχαμε δηλώσει. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά, μετά τη λήξη των εξετάσεων να έχετε ανεβάσει στην πλατφόρμα της ιθαγένειας τη βεβαίωση που πήρατε από το σχολείο ότι ήσασταν επιτηρητές ή αξιολογητές.

Πάνος Δημητρ.
|

Γνωρίζει κανείς πότε θα πληρωθούμε; Δυο μήνες μετά και δεν ακούγεται τίποτα. Γνωρίζεις επίσης κάποιος, σε ποια υπηρεσία ν΄ απευθυνθούμε για να μάθουμε;

ΕΛΕΝΗ
|

Θα ήθελα να με πληροφορήσει κάποιος αν γνωρίζει, εάν κάποιος είναι επιτηρητής με ποιον τρόπο πληρώνεται; Πρέπει να έχει μπλοκάκι;
Ευχαριστώ !

ΧΡΗΣΤΟΣ
|

Γνωρίζει κάποιος με ποιο τρόπο γίνεται η πληρωμή?

Δεν ξέρω
|

Προς @@ΓΣ
Έχει επαγγελματίες, που τα 150 ευρώ τα παίρνουν σε μισή ωρίτσα. Πολλές φορές μάλιστα, δεν "φαίνονται" και πουθενά.
Έχει κρατικούς υπαλλήλους, χωρίς καν πανεπιστημιακό πτυχίο, που επίσης τα 150 τα έχουν για πλάκα.
Έχει υπαλλήλους των ΟΤΑ (Δ.Ε.), που ο καθαρός μισθός τους φθάνει τα 1.800 ευρώ.

Δεν ξέρω λοιπόν εάν τα 150 είναι πολλά ή όχι για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, που ΚΑΙ σημαντική είναι ΚΑΙ απαιτεί υπευθυνότητα ΚΑΙ δεν μπορεί να γίνει από μη εκπαιδευτικό(δηλ. από υπάλληλο μη ΠΕ). Δεν ξέρω επίσης εάν με λιγότερα, θα έβρισκε το κράτος επιτηρητές ή θα έκανε ο/η υπουργός και οι Γ.Γ. τους "φύλακες".

Δεν ξέρω τέλος, "τι παίρνουν για το ίδιο χρονικό διάστημα οι ανώτατοι, υψηλής εξειδίκευσης υπάλληλοι του κράτους" που γράφετε αλλά θα ήταν πιστεύω χρήσιμο, να μας παραθέσετε μερικά παραδείγματα εάν έχετε την καλοσύνη.

@@ΓΣ
|

Ναι σύμφωνοι δεν είναι ημερομήσθιο. Αλλά είναι προκλητικό το ποσό όταν το συγκρίνεις με το τι υπηρεσία παρέχεις για αυτά τα 150 ευρώ (και τι προσόντα χρειάζεται να έχεις) σε σχέση με το τι παίρνουν για το ίδιο χρονικό διάστημα οι ανώτατοι, υψηλής εξειδίκευσης υπάλληλοι του κράτους.

@ΓΣ
|

Δεν είναι ημερομίσθιο. Είναι αμοιβή για εξτρά εργασία-παροχή υπηρεσίας. Νομίζω υπάρχουν αρκετές τέτοιες αμοιβές στο δημόσιο (για πάσης φύσεως συμμετοχή σε επιτροπές-συνεδριάσεις-συμβούλια) που πληρώνονται εξτρά.

@ελανη
|

Δηλαδή με ποσα θα είσαστε ικανοποιημένη;

Γκρίνιες
|

Αντί να γκρινιάζετε να διεκδικήσετε καλύτερες αποζημιώσεις σε κάθε είδους εξετάσεις, ειδικά όταν υπάρχουν και παράβολα.
Κανείς δεν ήξερε τις αμοιβές. Ας κάνατε και άλλοι αιτήσεις.
Μόνο να γκρινιάζετε ξέρετε.
Και κάποιοι ούτε στις πανελλαδικές δεν πάτε ως επιτηρητές.

ΓΣ
|

150 ευρώ τη μερα, έστω για 12ωρη εργασία. ΠΟΙΟΣ στο Δημόσιο παίρνει αυτά τα λεφτά; Καθηγητής πανεπιστημίου οχι, Στρατηγός όχι, ουτε καν στον Αρειο Πάγο... Αστοχία.

Δάσκαλος
|

To ενδιαφέρον ερώτημα είναι: με ποια κριτήρια επελέγησαν;
Υπήρξε μεν δημόσια προκήρυξη, αλλά δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση, ως προς τα αποτελέσματα.

tasos
|

Είναι υπερβολικό το ποσό που δόθηκε..μην πω σκάνδαλο. Το ΚΠΓ θα έχει αποζημίωση για όλη μέρα, και τις δύο βάρδιες δλδ, 30 Ευρώ μικτά. Το Υπουργείο μας έχει μάθει να δουλεύουμε τζάμπα σχεδόν, μέρες αργίας, και είναι πλέον συνηθισμένο

Με τον ήλιο τα βάζω
|

@22:50
Μήπως γιατί τα 100€, είναι σημαντικά για κάποιους τις μέρες μας?
Επίσης ο/η @Δ. Μ. 2, μας περιέγραψε αναλυτικά και από πρώτο χέρι το ωράριο. Νύχτα έφυγε, νύχτα γύρισε.

Έλλη
|

Εχω μείνει άναυδη!!!!!
Το να επιτηρείς τα Ελληνόπουλα στις πανελλήνιες, αμοιβές εξευτελιστικές!
Το να χύνεις τα μάτια σου σε βαθμολόγηση γραπτών πανελληνίων ακόμη χειρότερες! Και βέβαια η ελληνική οικογένεια μάτωσε πολλαπλά για να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις το παιδάκι της! Αλλά το ΚΡΑΤΟΣ έχει άλλη άποψη για την αξία αυτών των γραπτών!!
ΑΝΤΙΘΕΤΑ: Για την ενσωμάτωση όλων των ετερόκλητων πληθυσμών της Ασίας και της Αφρικής, ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ LARGE!!!
Α ρε φουκαρά Ελληνάκο! Που μου γιόρτασες και τα 200 χρόνια λευτεριάς!!! Τρομάρα σου!!

Προβληματισμένος
|

Μήπως οι πανελλαδικές εξετάσεις να διεξάγονται υπό την ευθύνη του υπουργείου εσωτερικών;

@ελενη @δμ2
|

Αφού ήταν τόσο επίπονα γιατί δεν αφήσατε να πάει κάποιος άλλος;επισης 13 ώρες συνεχής επιτήρηση δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση μέσα σε μια αιθουσα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
|

Λεφτά υπάρχουν, αλλά αυτός που το είπε εξαφανίστηκε!!!!!

ΆΡΗΣ
|

ΣΤΊΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΈΣ Ή ΕΠΙΤΉΡΗΣΗ ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΆ 10,50€.

Ελένη
|

150 ευρώ, αλλά δεν γράφετε ότι η επιτήρηση ξεκίνησε από τις 7 το πρωί, και τελείωσε στις 8 το βράδυ!

Μόνιμος επιτηρητής
|

@Νίκος πότε έγινε 20Ε και δεν το πήραμε χαμπάρι; 14 μεικτά.

Δ. Μ. 2.
|

Η επιτήρηση στις εξετάσεις αφορούσε το χρονικό διάστημα:
Εγερτήριο 04:45, μετάβαση στη Λάρισα και προσέλευση στο εξεταστικό κέντρο στις 06:00, ενημέρωση έως 08:30 στο αμφιθέατρο, στη συνέχεια παραλαβή τάξεων και υποδοχή εξεταζόμενων, εξεταστική διαδικασία στις τάξεις από 08:30 έως 17:45 με δύο διαλείμματα των 15 λεπτών σ' αυτό το διάστημα για να προλάβεις να αγοράσεις κάτι από το κυλικείο, στο οποίο υπήρχε ''ουρά'', παράδοση φακέλων, υπογραφές, πρωτόκολλα έλεγχος, έως 19:00 - 19:15, αποχώρηση στις 07:30, άφιξη στο σπίτι στις 20:30. Αυτό ήταν το πρόγραμμα του επιτηρητή.

niko
|

13ΩΡΗ η επιτήρηση σε πληροφορώ

ΝΙΚΟΣ
|

απίστευτο! 150 ευρώ η επιτήρηση και στις εξετάσεις του Παιδείας 20 ευρώ και ούτε η επιτήρηση!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ