Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Μήπως η Γ΄ Λυκείου πρέπει να τελειώσει τα μαθήματα στις 31-5-21;

Δημοσίευση: 17/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μήπως η Γ΄ Λυκείου πρέπει να τελειώσει τα μαθήματα στις 31-5-21, έτσι ώστε τυχόν κρούσμα σε τμήμα της, να μην θέσει τους υπόλοιπους μαθητές σε καραντίνα μέσα στις Πανελλήνιες;

Η πλειοψηφία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, έτσι κι αλλιώς, όπως κάθε χρόνο και φέτος, προτιμά να μείνει σπίτι και να ολοκληρώσει την προετοιμασία του.

Επίσης, δεν ξεκαθαρίζεται ακόμη από το υπουργείο πώς  Παιδείας θα γίνουν οι εξετάσεις:

  1. Με self-test; Νομίζετε ότι θα δηλωθεί τυχόν θετικό τεστ υποψηφίου;
  2. Με rapid έξω από τα εξεταστικά; Θα φεύγει ο μαθητής, με χάλια ψυχολογία, ενώ έχει προετοιμαστεί να γράψει;

Ο Σεπτέμβρης, που λέει και ξαναλέει η υπουργός Ν. Κεραμέως, δεν είναι ότι καλύτερο για έναν μαθητή που επί 2-3 χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στο διάβασμα...

Γονέας

Σχόλια (23)

 
Ελένη Π.
22 Μάιος 2021 18:24

Προφανώς και πρέπει η Γ λυκείου να σταματήσει στις 31/5. Τα παιδιά, παραδοσιακά, δεν πηγαίνουν στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες για να διαβάσουν. Φέτος δεν θα πηγαίνουν από φόβο μην αρρωστήσουν και χάσουν τις εξετάσεις. Αν το υπουργείο είναι αρωγός και στέκεται στο πλευρό των μαθητών, όπως συχνά διατυπώνουν οι αρμόδιοι παράγοντες, θα πρέπει να προχωρήσει στην απόφαση για το σταμάτημα των μαθημάτων νωρίτερα. Αυτή η απόφαση θα βρει σύμφωνους γονείς και εκπαιδευτικούς, όπως και την κοινή γνώμη.

 
Βασιλική
19 Μάιος 2021 15:50

Η ηγεσία του υπουργείου αγνοεί μία ακόμη βασική παράμετρο της παράτασης του σχολικού έτους : ενώ προστέθηκαν επιπλέον ημέρες λειτουργίας των σχολείων, δεν αυξήθηκε ανάλογα ο αριθμός των απουσιών που μπορούν να κάνουν οι μαθητές.

 
Freeman
18 Μάιος 2021 20:52

Πρέπει να τελειώνει η Γ΄ Λυκείου 15 μέρες πριν την πρώτη μέρα των εξετάσεων. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος μαθητής και επίσης υπάρχει το χρονικό περιθώριο ανάρρωσης αν κάποιος νόσησε στο σχολείο. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή.

 
Κλο
18 Μάιος 2021 19:22

Για εμάς που δίνουμε τώρα, όχι απλά είναι άγχος να μην κολλήσουμε κάτι αλλά δεν μπρουμε να διαχειριστουμε τις απουσίες μας ώστε να έχουμε παραπάνω χρόνο διάβασματος. Πως θα αντέξει ένα παιδί ένα ολόκληρο καλοκαίρι πάλι με άγχος για εξετάσεις τον Σεπτέμβριο;; και για ένα παραπάνω σχόλιο ότι πάλι σερβιτόροι θα καταλήξουμε, ευχαριστουμε μια ακόμη φορά τις προηγούμενες γενιές για την στήριξη που μας δείχνουν.

 
Στέφανος
18 Μάιος 2021 17:06

Τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν για λίγο ως 11/6 τα Δημοτικά και 30/5 τα υπόλοιπα .Εγώ ως γονιός ξέρω ότι δεν τηρούν τα μέτρα σωστά στα σχολεία δε γίνεται. Εδώ τα πάνε εκδρομή εαν είναι δυνατόν κάποιες τάξεις . Μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούν ξανά

 
@θυμό-ργή, μαίρη, εκπ.λυκείου
18 Μάιος 2021 17:03

δίκιο σε ΟΛΑ αλλά έχετε μπλέξει άσχημα με την αριστοβλακεία, καλά ξεμπερδέματα , αν και δεν τα βλέπω...

 
Βικτωρία
18 Μάιος 2021 16:10

Τα είπαμε, τα ξαναείπαμε... γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί!!! Αλλά τι ξέρουμε εμείς μπροστά στις "άριστες" δικηγόρους, που μάλιστα παίζουν τόσο καλό χάντμπολ και βόλεϋ; Τα παιδιά είναι σε έξαλλη κατάσταση, μετά από τόσους μήνες περιορισμού και εμείς κάνουμε τους θηριοδαμαστές και τους ψυχολόγους εναλλάξ κάθε μέρα. Τι ακριβώς θα κερδίσουν οι μαθητές, ειδικά της Γ' Λυκείου, αυτή την τελευταία εβδομάδα ουδείς έχει καταλάβει.

@Γιατί τόσος ντόρος για τις πανελλήνιες;
Λίγος σεβασμός στα παιδιά που έχουν βγάλει τα μάτια τους στο διάβασμα ένα χρόνο τώρα για να μπορέσουν να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται δεν θα έβλαπτε. Αυτό, τίποτε άλλο...

 
Εκπαιδευτικός Λυκείου και γονέας υποψηφίων διδύμων
18 Μάιος 2021 15:29

Περιμένουμε μέρες τώρα από τα αρμόδια Υπουργεία τη ρύθμιση εκείνη που θα οριοθετήσει το τέλος των μαθημάτων τουλάχιστον για την Γ΄Λυκείου, στα τέλη Μαίου, για λόγους υγεινομικούς, παιδαγωγικούς και πρωτίστως ηθικούς.
Μόνο που κωφεύουν όλοι: αρμόδιοι υπουργοί, υγειονομικές επιτροπές, διευθυντές σχολείων, διεθύνσεων, σύλλογοι και συνδικαλιστικά όργανα.
Ενδεχομένως ροκανίζουν το χρόνο και "γαία πυρί μειχθήτω", ως συνήθως.
Ή πιθανόν δεν τολμούν να αναλάβουν την ατομική (sic) και πολιτική τους ευθύνη...
Εξάλλου το "φαίνεσθαι" της δήθεν κανονικότητας είναι πολύ πιο σημαντικό από τα παιδιά και τους δασκάλους τους...
Ας περιμένουμε λοιπόν!
Εξάλλου υπάρχει και η θεά Τύχη ... α...και η πίστη στη μεταθανάτια ζωή...!

 
Dario Moutso
18 Μάιος 2021 14:38

Μαίρη18 Μάιος 2021 11:08
Πολύ σωστή η σκέψη σου να κρατήσεις το παιδί που πάει Α Λυκείου σπίτι μετά τις 31/5. Γιατί παραπονιέσαι; Δεν πρόκειται να γίνει μάθημα εκείνες τις ημέρες αλλά και να γίνονταν τι θα έχανε ; Τις διαλέξεις του νομπελίστα καθηγητή του LSE ;

Δημητρης18 Μάιος 2021 00:41
Κράτα το παιδί σπίτι. Στο δημοτικό είναι δεν είναι στο ΜΙΤ. Τώρα αν το παιδί είναι στις πρώτες τάξεις του δημοτικού εκεί όντως υπάρχει ένα θέμα με την φύλαξη (πάρκινγκ) του παιδιού.

@Όλους
Πολύ σωστό το σχόλιο αυτού που έγραψε το άρθρο. Παρασκευή, 28/5/2021, θα έπρεπε να κλείσουν τα Λύκεια (και τα γυμνάσια ίσως και τα δημοτικά, αλλά για τα δημοτικά δημιουργείται ένα θέμα με το "πάρκινγκ "). Εάν κάποιο παιδί νοσήσει, το οποίο απεύχομαι, θα δώσει εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Καλές οι ατάκες με "όνειρα" κλπ κλπ κλπ αλλά η υγεία πάνω απ' όλα!

 
Εκπαιδευτικός λυκείου
18 Μάιος 2021 12:41

Τραγελαφικές αποφάσεις από το ακατάλληλο για τον χώρο της εκπαίδευσης επιτελείο του υπουργείου Παιδείας. Μια ανεκδιήγητη υπουργός που αυτοπαρουσιάζεται ως σπουδαία μεταρρυθμίστρια της εκπαίδευσης. Κρίμα, πραγματικά κρίμα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την χώρα γενικότερα.

 
Μαίρη
18 Μάιος 2021 11:08

Οχι μόνο δεν θα πάει το μεγάλο παιδι που δίνει πανελλήνιες αλλά θα αναγκαστούμε να κρατήσουμε στο σπίτι από 31/5 και το μικρότερο που πάει Α λυκείου , για να έχουμε το διάστημα των 15 ημερών.

 
Θυμός και οργή
18 Μάιος 2021 10:25

Το 'χουμε πει και ξαναπεί. Σε αυτό το "άριστο" μυαλό δεν υπάρχει ούτε το στοιχειώδες μυαλό. Ως εκπαιδευτικός, γονέας παιδιού Γ' Λυκείου και έχοντας στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον άτομο που κόλλησε - στο σχολείο - κορονοϊό, όσο κι αν δεν είναι πρέπον και κόσμιο, μόνο βρισιές και κατάρες μου έρχεται να εκστομίσω για τις αποφάσεις αυτού του υπουργείου Παιδείας!

 
Γιατί τόσος ντόρος για τις πανελλήνιες;
18 Μάιος 2021 09:51

Όλοι θα μπουν και σχεδόν όλοι όσοι μπουν άνεργοι σερβιτόροι θα καταλήξουν. Τι κάνουμε έτσι...?

 
θλιψη
18 Μάιος 2021 01:37

δεν χρειαζοταν να ανοιξουν τα σχολεια για ενα μηνα-ολα για την εικονα της επιτυχιας (και οι 3-4 παραπανω χιλιαδες συνανθρωποι μας που θα φυγουν;)

 
Δημητρης
18 Μάιος 2021 00:41

Έχω παιδί στο δημοτικό και παιδι που δίνει πανελλήνιες ποσό μας έχει ταράξει το ότι έχει πάει τόσο μακριά το κλείσιμο των δημοτικών εαν κολλήσει το μεγάλο παιδί τι θα γίνει; Δεν μπορούσε να κλείσει τα δημοτικά 10 Ιουνίου ; Έλεος δηλαδή λες και είναι ρουλέτα ; Αντί να πάνε όλα πιο νωρίς τα πάει πιο αργά .

 
Κωνσταντίνος
17 Μάιος 2021 23:38

Οι μαθητές παρακολουθούν αυτό τον καιρό ανελλιπώς το κόντρα μάθημα που καθιέρωσε η Κεραμέως γιατί θέλουν να αποκτήσουν σφαιρική γνώση....πριν δώσουν Πανελλαδικές.. Επιπροσθέτως, επέκτεινε τη σχολική χρονιά γιατί θέλει οι μαθητές να τελειώσουν την ύλη του κόντρα μαθήματος.. για να μην έχουν κανένα κενό Αστειεύομαι φυσικά.... Φοβερή και τρομερή Κεραμέως....Διεπρεψες πάλι..

 
Μαρια
17 Μάιος 2021 22:48

Κάποιοι το φωνάζουμε μέρες τώρα.Αλλα αν δεν κλείσουν στις 31/5 τότε όλοι οι μαθητές σε τμήμα με θετικό κρούσμα θα πρέπει να μείνουν καραντίνα και ναι να χάσουν τις πανελλήνιες του Ιουνίου και να προσέλθουν στις επαναληπτικές καθώς το πρωτόκολλο δεν μπορεί και φυσικά δεν είναι δίκαιο να αλλαξει

 
Ανέστης
17 Μάιος 2021 22:41

Απόλυτα σωστή η σκέψη και η ανησυχία. Το Υπουργείο πρέπει να αντιληφθεί τον κίνδυνο και να προλάβει τη δημιουργία ενός πολύ δυσάρεστου φαινομένου.

 
Κώστας
17 Μάιος 2021 21:02

Δεν έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού με δυο δόσεις και όντως τα αφήνει ανοιχτά ως 25 Ιουνίου οποίος δεν κόλλησε να κολλήσει .Έχει τόσους σωστούς συμβούλους που πιστεύουν ότι με ένα τεστ δε θα κολλήσει κανείς . Εντωμεταξύ πάει και πίσω το προγράμμα εμβολιασμού γιατί αρρωσταίνει ο κόσμος και χάνει και το ραντεβού για το εμβόλιο . Ελπίζω να αλλάξει το σκεπτικό όσο προλαβαίνουν .

 
Μαρία
17 Μάιος 2021 20:57

Έτσι πρέπει να γίνει. Διαφορετικά κινδυνεύουν οι υποψήφιοι αν στο τμήμα του σχολείου τους εμφανιστεί κρούσμα να μπουν σε καραντίνα και να χάσουν τις εξετάσεις!!!
Εύχομαι να "ακούσει" το υπουργείο και να σεβαστεί την ανησυχία των μαθητών και των οικογενειών τους.

 
Γιώργος
17 Μάιος 2021 20:01

Γενικώς η βιασύνη φέτος και πέρσι είναι το κάτι άλλο . Τα σχολεία πρέπει να κλείσουν νωρίς . Δεν έχουν εμβολιαστεί με ΔΥΟ δόσεις οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ εκπαιδευτικοί και κρατάει ανοιχτά τα σχολεία (τα δημοτικά και νηπιαγωγεία )ως 25 Ιουνίου Αντί να τα κλείσουν νωρίτερα τα κρατάνε αργότερα ... Αντιθέτως θα έπρεπε να τελειώνει με τις πανελλήνιες και εκεί νωρίς ..Αφού δεν υπάρχει τείχος ανόσιας γιατί δεν προνοεί το υπουργείο ;

 
ΔΕΠ
17 Μάιος 2021 19:23

Πολύ λογικό - θα ήταν η καλύτερη λύση. Τα σχολεία είναι βασικά άδεια, ήδη. Οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα συμμετάσχουν στη δοκιμασία "της ζωής τους" σε λίγο. Είναι ανόητο να περιμένουμε ότι θα παρακολουθούν τα υπόλοιπα μαθήματα αυτή τη στιγμή, ειδικά αφού έχουν ματαιωθεί και οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

 
σωστή σκέψη
17 Μάιος 2021 19:08

αλλά νομίζετε ότι στο μαρούσι σκέφτονται λογικά ή νοιάζονται , κομματικό και sensu stricto;;; άντε καλέ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ