Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΑΣΓΜΕ: Να ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τη Γ΄ Λυκείου στις 30 Μαΐου

Δημοσίευση: 19/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος  θεωρεί ότι  αν τα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου τότε, ακόμα κι αν υπάρξει θετικό κρούσμα έστω και την τελευταία μέρα το χρονικό περιθώριο που ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα για 15 μέρες καραντίνας είναι αρκετό ώστε να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής από τις εξετάσεις του Ιουνίου.

Παράλληλα  η ΑΣΓΜΕ σημειώνει:

  • Το γεγονός ότι το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τα παιδιά για το τι θαγίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σεκάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου, οπότε, με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν το Σεπτέμβριο.
  • Το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν βρεθούν θετικά κρούσματα σε παραπάνω μαθητές ή σε εκπαιδευτικούς και χρειαστεί να κλείσει ολόκληρο το σχολείο.
Ετικέτες: 
ΑΣΓΜΕ

Σχόλια (11)

 
Ευαγγελία
24 Μάιος 2021 11:33

Αν μπουν τα παιδιά σε καραντίνα επειδή θα κλείσει το τμήμα τους ή και όλο το σχολείο, και θα πρέπει όλα να πάνε για εξέταση το Σεπτέμβριο, η ευθύνη θα ανήκει στο Υπουργείο.

Αν η Γ Λυκείου ολοκληρώσει τα μαθήματα στις 30 Μαΐου και κάποιος μαθητής, επειδή θα πηγαίνει βόλτες, ή στο φροντιστήριο, ή για καφέ, εκτεθεί στον ιό και χάσει τις Πανελλαδικές, τότε η ευθύνη θα είναι δική του.
Αυτή είναι η διαφορά

 
Στέργιος
21 Μάιος 2021 08:18

Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να γίνουν οι Πανελλαδικές διαδικτυακά; Υπάρχει χρόνος για να οργανωθούν σωστά.
Άλλωστε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία είναι το μέλλον.
Τα δια ζώσης απλά αποτελούν τη νοσταλγική ανάμνηση ενός παρελθόντος που πέρασε και δεν γυρίζει πια.

 
Αλαλούμ
20 Μάιος 2021 23:28

Ρε άνθρωποι έχετε την εντύπωση ότι γίνονται απολυμάνσεις σε σχολεία που λειτουργούν και ως εσπερινά;;;;; το πρωί εντοπίζονται κρούσματα σε 5 αίθουσες και το μεσημέρι που σχολαει το πρωινό σχολείο συνεχίζουν απευθείας τα ιεκ και εν συνεχεία μόλις τελειώσουν τα ιεκ συνεχίζουν τα εσπερινά... Λογικό δεν είναι σε μολυσμένο χώρο να κολλήσουν και άλλοι;;;; ας σκεφτούμε λίγο και τα εσπερινά που οι άνθρωποι είναι έργαζομενοι και οικογενειαρχες... Πολύ σωστά αποφάσισαν οι άνθρωποι αυτοί να ζητήσουν μέχρι τέλος Μαΐου τα δια ζώσης μαθήματα για την γ λυκειου σε 11 ημέρες θα βοηθηθούν πολύ περισσότερο στα φροντιστήρια παρά στο σχολείο... Σε φροντιστήριο δεν έχουμε ακούσει κρούσματα ούτε έχει κλείσει κανένα...

 
Νικος
20 Μάιος 2021 17:28

Φροντιστήρια ΟΛΕ.
Τα άλλα ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ τα λένε για αντιπολίτευση. Όσοι έχουν στα ιδιωτικά πάνε.

 
Λ.Λ.
20 Μάιος 2021 14:11

Είναι λάθος να βάζουμε όλο τον κόσμο στο ίδιο τσουβάλι. Οι γονείς και τα παιδιά που έχουν λόγο να ανησυχούν με την διά ζώσης, να την διακόψουν. Εκείνοι που χρειάζονται την διά ζώσης να την συνεχίσουν. Και στις δύο περιπτώσεις με όλα τα μέτρα προστασίας κι εφόσον βέβαια το επιτρέπουν οι απουσίες. Καθένας μόνος του πρέπει να φροντίσει για την ασφάλειά του γιατί αν περιμένει από την ατομική ευθύνη του καθένα...

 
s
20 Μάιος 2021 09:55

Πρέπει να σταματήσει η Γ Λυκείου στις 30 Μαίου!

 
Ναντιν
20 Μάιος 2021 08:58

Γνωρίζουνε το σύνολο των απουσιών της γ λυκείου! Το υπουργείο λόγω τηλεκπαίδευσης παρέτεινε το έτος . Αυτό που διερωτώμαι είναι αν δεν τους πειράζουν τα δια ζώσης φροντιστήρια μέχρι 11/6 αλλα μόνο το σχολείο. Αν το σχολείο είναι διακοσμητικό είδος ας το καταργήσουμε τότε.

 
ναι αλλά...
20 Μάιος 2021 07:23

@άλλα διαβάζαμε

Νομίζω όλοι καταλαβαίνουμε ότι, όταν ξεκινάς πανελλήνιες στις 14 Ιουνίου... ΔΕΝ περιμένεις να καλύψεις ύλη από 1-10 Ιουνίου. Και να μη γίνει αυτό που ζητάει η ΑΣΓΜΕ θα εφαρμοστεί στην πράξη από τους ίδιους τους μαθητές.

Ποιος θα ρίσκαρε να είναι "επαφή" ενός random επιβεβαιωμένου κρούσματος και να χάσει την εξέταση επειδή θα μπει "προληπτικά" σε 10ήμερη, έστω, καραντίνα;

Η (αδικαιολόγητα τελικά) παρατεταμένη τηλεκπαίδευση έκανε τη ζημιά που έκανε και αυτό δεν αναστρέφεται. Τώρα αν θέλουμε να προβάλουμε αντίλογο για χάρη του... αντίλογου, ναι... μπορούμε!

 
ΤΚ9
20 Μάιος 2021 00:10

Καλά στα σχολεία δεν θα πηγαίνουν.Στα φροντιστήρια,στο πάρκο, στην καφετέρια να πάρουν λίγο αέρα;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
19 Μάιος 2021 23:14

@άλλα διαβάζουμε
Προφανώς "άλλα διαβάζετε" και ...άλλα καταλαβαίνετε! Πάντως δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να καταλάβετε το αυτονόητο που λένε οι άνθρωποι. Αν δε θέλουμε να υποκρινόμαστε μόνο και μόνο για να συμπλέουμε με τις απόψεις του υπουργείου, τότε ασφαλώς είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου δεν πρόκειται να πατήσει κανένας μαθητής της γ' λυκείου στο σχολείο ακυρώνοντας έτσι de facto την όποια ζωντανή διαδικασία μαθημάτων, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι όλοι θα προτιμήσουν να διαφυλάξουν την υγεία τους, ώστε να μην πάθουν καμιά νίλα στη διάρκεια των πανελλαδικών.
Κι αυτό βέβαια γίνεται απόλυτα αναγκαίο από τη στιγμή που το υπουργείο στερείται των στοιχειωδών αντανακλαστικών, ώστε να ακυρώσει αυτή την απάνθρωπη πρόβλεψη της παραπομπής σε επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο ακόμη κι αν ο υποψήφιος διαγωνίστηκε ήδη στα 3 από τα 4 μαθήματα και ενδεχομένως μάλιστα να τα πήγε και καλά! Αυτός λοιπόν ο παραλογισμός έχει γεμίσει πανικό τους μαθητές μας και υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα κάποιοι υποψήφιοι να αποκρύψουν πιθανό κρούσμα, προκειμένου να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία της επαναληπτικής εξέτασης το Σεπτέμβριο! Οπότε δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Άρα απαιτείται άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε εντός του Ιουνίου (ως τις αρχές Ιουλίου) να υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής εξέτασης σε όσα τυχόν μαθήματα χάσουν οι υποψήφιοι αποκλειστικά λόγω Covid-19, χωρίς να ακυρώνεται η εξέταση σε όσα μαθήματα έλαβαν μέρος.

 
άλλα διαβάζαμε
19 Μάιος 2021 20:18

Τόσο καιρό με τηλεκπαίδευση όμως γινόταν λόγος ότι στερούνται τα μαθήματα δια ζώσης η γ λυκείου . Τώρα θέλουν να συντομεύσουν τη δια ζώσης!!! Αποφασίστε!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ