ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Προκαταρκτικές εξετάσεις μαθητών σε στρατιωτικές σχολές (Αθλητικές –Υγειονομικές)

Δημοσίευση: 21/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γιάννης  Ζάντζος  
(Εκπαιδευτικός)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη για την εισαγωγή των μαθητών στις στρατιωτικές σχολές, γνωστοποιούνται  οι ημερομηνίες για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών.

Η προκήρυξη ορίζει σαφέστατα τις ημερομηνίες αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι, όπως επίσης και το ότι τον μήνα Ιούνιο (μετά τις Πανελλαδικές) θα ξεκινήσουν και οι αθλητικές δοκιμασίες των μαθητών που περιλαμβάνουν αγωνίσματα για αγώνες δρόμου, σφαίρας,…… Στους υποψηφίους, μάλιστα, συνιστάται να έχουν προετοιμασθεί εκ των προτέρων κατάλληλα για τις αθλητικές δοκιμασίες.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

Θα ισχύσει τελικά, ότι οι φετινοί μαθητές της Β λυκείου οι οποίοι θα θελήσουν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές τον Ιούνιο του 2022 (του χρόνου δηλαδή), θα δώσουν τις παραπάνω αθλητικές εξετάσεις το μήνα Νοέμβριο του 2021, δηλαδή σε έξι μήνες από τώρα (μεσολαβεί και το καλοκαίρι) και όχι τον Ιούνιο του 2022;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι συγκεκριμένες εξετάσεις διεξάγονται κάθε χρόνο μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις και σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος γνωρίζει ακόμη και από τις αρχές της Β  λυκείου πότε περίπου θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένες δοκιμασίες για να προγραμματίσει την προετοιμασία του.

Προφανώς και ο χρόνος προετοιμασίας των μαθητών της φετινής Β λυκείου για τέτοιου είδους εξετάσεις σε διάστημα 5-6 μηνών, κρίνεται ανεπαρκής, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί εγκαίρως η ημερομηνία διεξαγωγής των αθλητικών δοκιμασιών.

Σχόλια (25)

 
Nick
13 Ιουλ 2021 19:07

Αυτη η αποφαση με αφηνει οριστικα εξω απο την σχολη που θελω καθως μεσα στα δικαιολογητικα ειναι και το lower για το οποιο θα δωσω τον Δεκεμβρη, αισχρη αποφαση

 
Ποια είναι η αδικία;
14 Ιουν 2021 09:59

Όλοι διαγωνίζονται με τους ίδιους όρους. Δεν είναι ότι κάποιοι θα διαγωνιστούν τον χειμώνα και κάποιοι την άνοιξη.

 
@@φιλελεύθερος από φιλελεύθερο
14 Ιουν 2021 09:02

Η Κεραμέως δεν εφαρμόζει προσωπική πολιτική. Επομένως το θέμα δεν είναι προσωπικό. Έχω τη γνώμη ότι η ΝΔ δεν κινδυνεύει όσο η αντιπολίτευση είναι αυτή που είναι. Ο αριστερός λαϊκισμός του Σύριζα δεν αποτελεί κίνδυνο για την ΝΔ. Η ανασύσταση ενός προσωποπαγούς κόμματος τύπου ΠΑΣΟΚ φαίνεται αδύνατη. Από την ελληνική πολιτική σκηνή λείπει ένα σύγχρονο σολσιαδημοκρατικό κόμμα δυτικού τύπου.

φιλελεύθερος

 
@φιλελεύθερος
13 Ιουν 2021 23:39

Ούτε ο Μωάμεθ ο πορθητής δεν θα τη σώσει στο τέλος.

 
φιλελεύθερος
13 Ιουν 2021 20:10

Ο Γαβρόγλου σώζει την Κεραμέως...

 
Μαιρη
12 Ιουν 2021 23:57

Η υπουργος της αδικιας και της σκληροτητας. Οσο αδικα συμπεριφερθηκε στους φετινους υποψηφιους, το ιδιο και με τους επομενους.

 
μαρια
12 Ιουν 2021 16:50

ειναι αδικο τα παιδια τησ φετινησ χρονιασ να δωσουν αθληματα αυτον τον νοεμβρη καθωσ απαιτειται η καταλληλη προετοιμασια και η ανακοινωση αυτησ τησ αποφασησ εγινε καθυστερημενα. Αν επιθυμουν να αλλαξουν την χρονικη περιοδο διεξαγωγησ των αθλητικων δοκιμασιων ας το ανακοινωσουν τωρα για τη σχολικη χρονια 2022-2023 ωστε να παιδια τα οποια επιθυμουν να περασουν σε μια στριατιωτικη σχολη να μπορεσουν να προετοιμαστουν καταλληλως.

 
Στελλα
01 Ιουν 2021 19:54

Μ αυτόν τον τρόπο θα καταδικασετε τα περισσότερα παιδιά κυρίως τα κορίτσια να αποτύχουν,διότι ο χρονος προετοιμασίας είναι πολυ λίγος!Κ είναι πολύ κρίμα Κ άδικο να γράψουν καλά Κ να κοπούν στα αθλήματα!Με ποια ψυχολογία θα συνεχίσουν το διάβασμα αν κοπούν στα αθλήματα το Νοέμβριο?Σκεφτείτε λίγο τον κόπο των παιδιών Κ τα χρήματα που δίνουμε εμείς οι γονείς για να πετύχουν τον στόχο τους τα παιδιά μας!Εύχομαι να πάρετε τη σωστή απόφαση για το μέλλον αυτών των παιδιών!

 
George
30 Μάιος 2021 18:41

Το καλύτερο θα είναι να γίνουν τα αθλήματα όπως κάθε χρόνο τον Ιούνιο και αφήστε τις χαζομάρες που λέτε γιατί θα είναι πολύ άδικο γι'αυτά τα παιδιά που παλεύουν για να μπουν σε τέτοιες σχολές ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα που ζούμε!

 
Λευτέρης
29 Μάιος 2021 20:30

Πιστεύω ότι δεν είναι καλή λύση να γίνουν τα αθλήματα Νοέμβριο γιατί Πρώτον δεν θα έχουν καθόλου χρόνο να ετοιμαστούν ώστε να τα καταφέρουν και Δεύτερον δεν γίνεται μέσα στην χρονιά να γίνονται τα αθλήματα ενώ διαβάζουν τα παιδιά, καλύτερα θα είναι να γίνουν όπως κάθε χρόνο τον Ιούνιο που θα έχουν τελειώσει και το διάβασμα και τις πανελλήνιες.

 
Λάζαρος
29 Μάιος 2021 15:54

Να ξέρετε είναι πολύ μεγάλο λάθος να γίνουν τα αθλήματα Νοέμβριο διότι δεν θα έχουν καθόλου χρόνο ώστε να προετοιμαστούν..

 
Βασίλης
29 Μάιος 2021 14:47

Η άποψη μου είναι ότι καλύτερα να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο όπως κάθε χρόνο έτσι ώστε να προλάβουν όλα τα παιδιά να ετοιμαστούν γιατί κακά τα ψέματα ο χρόνος για το κάθε αγώνισμα είναι λίγος.
Για να καταφέρει κάποιος το 100αρι σε 16 δευτερόλεπτα και το 1000αρι σε 4:20 χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία γι'αυτόν τον λόγο θα πρέπει να μην αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής!!

 
Θανάσης
29 Μάιος 2021 00:47

Να ξέρετε θα είναι πολύ μεγάλο λάθος λόγω της πανδημίας και θα είναι άδικο για όλα τα παιδιά!

 
Γιώργος
29 Μάιος 2021 00:10

Θα σας παρακαλούσα να το ξανά σκεφτείτε διότι ο χρόνος που θα έχουν τα παιδιά θα είναι πολύ ελάχιστος,και μπορεί τα περισσότερα άτομα να μην τα καταφέρουν επειδή χρειάζεται καλή προετοιμασία.Επισης ένα ακόμη σημαντικό είναι ότι εάν το παιδί πάθει κάποιον τραυματισμό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί.. Πιστεύω ότι δεν θα είναι ωραίο να πραγματοποιηθούν πιο νωρίς επειδή θα κοπούν πολλά άτομα..

 
Ε.Σ
24 Μάιος 2021 09:56

Καλημέρα σας θα σας παρακαλούσα όπως ξαναδιαβάσετε προσεκτικά την εγκύκλιο διότι δεν αναφέρει πουθενά για προκαταρκτικές εξετάσεις τον μήνα Νοέμβριο για τους μαθητές της β Λυκείου ΄.

 
Dario Moutso
24 Μάιος 2021 00:05

@ glgiannis23 Μάιος 2021 16:36, @ff 22 Μάιος 2021 23:25
Εάν για να πετύχεις τα σφιχτά όρια, όπως γράφεις, χρειάζεται προετοιμασία 2-3 ετών χαθήκαμε.... Εάν δεν είσαι υπέρβαρος με 3 προπονήσεις την βδομάδα και σωστή διατροφή τα "έχεις" άνετα σε 4-5 μήνες το πολύ. Από την άλλη αν έχεις καμιά 15αριά παραπανίσια κιλά ή μετά βίας σηκώνεσαι από τον καναπέ τότε ναι χρειάζεσαι 2-3 χρόνια σωστή διατροφή και προπόνηση.

 
ff
23 Μάιος 2021 21:00

Η σφαίρα, ναι, είναι δύσκολη για τα κορίτσια αλλά είναι το μοναδικό αγώνισμα που είναι δύσκολο. Αν όμως τα νέα κορίτσια που είναι ψηλότερα από ότι παλαιότερα, δουλέψουν εντατικά την τεχνική, μπορούν να το πετύχουν και σε μικρό χρονικό διάστημα. Για αυτόν το λόγο και το ανάστημα θα πρέπει να υψηλό, για να τηρείται και το κριτήριο του Δείκτη Μάζας Σώματος (βάρος/Υψος2).

Απλά εγώ θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον/την καθε υπουργό πότε θα βγάλει την απόφαση για τις δοκιμασίες. Τα παιδιά ως υποψήφιοι αξιωματικοί να προετοιμάζονται/γυμνάζονται 2-3 χρόνια πριν για να τους γίνει βίωμα η καθημερινή άσκηση καθώς θα εξετάζονται συνέχεια στην υπόλοιπη ζωή τους ως στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 
glgiannis
23 Μάιος 2021 16:36

προς ff
αυτό λέμε!!!
ας προετοιμαστούν 2-3 χρόνια πριν. Αυτό ζητάμε.
Ξέρεις πολλές μαθήτριες να πετυχαίνουν εύκολα τέτοια όρια στη σφαίρα μέσα σε 5 μήνες;
Τι δεν καταλαβαίνεις;

 
ff
22 Μάιος 2021 23:25

Tα ''σφιχτά όρια'' για έναν/μια 18 χρόνο/η είναι 16-17 δευτερόλεπτα στα 100μ και 0.9-1μ στο υψος, 4'20-4'30 στο 1000αρι, και 4,40-4,50μ στη σφαίρα? Αν κάποιος γυμνάζεται 3 φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 55-60 τα πετυχαίνει όλα τα παραπάνω όρια.
Αξιωματικούς θα βγάλουν οι Στρατιωτικές Σχολές όχι παχύσαρκους δημοσίους υπαλλήλους! Ας προετοιμαστούν 2-3 χρόνια πριν (όπως κάνουν με τα φροντιστήρια) και ας αφήσουν λίγο στην άκρη τα κινητά και τους υπολογιστές. Φτάνει πια με το κανάκεμα των παιδιών μας.

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
22 Μάιος 2021 18:19

Αν συμβεί αυτό θα είναι τραγικό για τα παιδιά. Δεν φτάνει η πανδημία που τα έχει ταλαιπωρήσει από την απόχη στα μαθήματα έρχεται τώρα και αυτό!!!! Υπουργέ λάβε τα μέτρα σου. Εκθέτεις την κυβέρνηση και προσβάλλεις την προσπάθεια των παιδιών που φιλοδοξούν να είναι το αυριανό στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων δυνάμεων.

 
Chris
22 Μάιος 2021 07:49

Πολύ μικρό το διάστημα προετοιμασίας μέχρι τον Νοε, που θα είναι ακόμα μικρότερο, αφού δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα τίποτε ακόμα, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας (αλήθεια τι περιμένουν?).
Μέχρι εφέτος ένα διάστημα 10 μηνών (Σεπ-Ιουν), ήταν οριακά αρκετό για αρκετούς υποψηφίους (ιδίως κορίτσια) για να πιάσουν τα ''σφιχτά'' όρια στο 1000άρι και στη σφαίρα, με πάρα πολλούς-ές να αποτυγχάνουν...
Εάν δεν δοθεί περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους για προετοιμασία (με διεξαγωγή των ΠΚΕ (ίσως Φεβ-Μαρ) αφού μεσολαβεί Καλοκαίρι ή δεν χαλαρώσουν τα όρια, θα γίνει (σκόπιμη?) σφαγή των υποψηφίων, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά τα Υπουργεία Αμύνης και Παιδείας.

 
glgiannis
22 Μάιος 2021 07:44

ο χρόνος πράγματι είναι ανεπαρκής. Σκεφτείτε να σας βάζουν να ρίξετε σφαίρα χωρίς κάποια εξάσκηση , ειδικά αν είσαι και κορίτσι.
Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ενημέρωση πολύ καιρό πριν και όχι αιφνιδιασμός των υποψηφίων.
Όσο για το ύψος, υπάρχει και αντίστοιχη οδηγία μέσω κάποιου ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την ελάττωση του ύψους, αλλά στην χώρα μας ακόμη να εφαρμοστεί.
Ένα θέμα που το esos πρέπει να αναδείξει.

 
Ελενη
21 Μάιος 2021 23:05

Το όριο του ύψους πότε θα το κατεβάσουν επίσημα?

 
H
21 Μάιος 2021 14:42

Μια απορία.Εμεις που θέλουμε να προετοιμαστούμε πρέπει να περιμένουμε το υπουργείο να κάνει μια ανακοίνωση ετεροχρονισμένα ;

 
ανεπαρκής δεν είναι
21 Μάιος 2021 13:43

ωστόσο τους βάζεις δύσκολα στο υπαιθ... δεν τα σκεφτονται αυτά. τι σκέφτονται δεν ξέρουμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ