Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιούπολη στο Διδυμότειχο μελετά η Κυβέρνηση

Α. Συρίγος: “Εξετάσαμε τις προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό"
Δημοσίευση: 21/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη δημιουργία  Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο στον Έβρο, μελετά η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια τόνωσης των ακριτικών περιοχών .

Ηδη ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα, το ακριτικό Διδυμότειχο.

Συναντήθηκε  με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, καθώς και  με τους Bουλευτές Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη και Χρήστο Δερμετζόπουλο,  τον Δήμαρχο Ορεστειάδας, Βασίλη Μαυρίδη, Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο και Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιαννόγλου.

“Συνομιλήσαμε με τον Σύλλογο Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο, ακούσαμε τις ανησυχίες και τις προτάσεις των φοιτητριών που εκπροσωπούν τον Σύλλογο” δήλωσε  ο υφ. Παιδείας και δήλωσε: “Εξετάσαμε τις προοπτικές ίδρυσης μίας Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις ικανότητες των ντόπιων κατοίκων, και θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους από άλλα μέρη της Ελλάδος να γνωρίσουν τον πλούτο της Θράκης φοιτώντας εκεί”.

Σχόλια (32)

 
Polar_Fish
24 Μάιος 2021 22:29

@Άντε πάλι από την αρχή....
Σωστά σβήστε το ΑΕΙ και κάντε το Πανεπιστημιο.

 
@@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
24 Μάιος 2021 17:29

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης
.....και όμως υπάρχει.........................

 
@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
24 Μάιος 2021 09:50

"τμήμα Σχεδίασης και Ανάπτυξης Στρατιωτικών ενδυμάτων" μας λετε; Αυτό θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι πανεπιστημιακό τμήμα; Μη μας τρελαίνετε. Κοιτάξτε ανά τον κόσμο με τι ασχολούνται τα Πανεπιστήμια, τι είναι Πανεπιστήμιο, κλπ.
Μετά θα βρεθεί κάποιος να μας προτείνει ΑΕΙ με τμήμα "ελαιοχρωματισμών", τμήμα "επισκευής ασανσέρ", τμήμα "οδήγησης μεγάλων φορτηγών".
Λυπηθήτε μας λίγο.

 
Άντε πάλι από την αρχή....
23 Μάιος 2021 23:11

@Polar_Fish23, ΑΕΙ ήταν και πρώτα! Πανεπιστήμιο έγινε με την μετατροπή.

 
Σχολή στο Διδυμότειχο
23 Μάιος 2021 16:31

Τι χρειάζεται μια σχολή Νοσηλευτικής στα σύνορα με την Τουρκία; στο Διδυμότειχο;
Σοβαρευτείτε κύριοι Κυβερνητικοί και κλείστε την ΑΜΕΣΑ μιας και δεν διαθέτει υποδομές αλλά και μόνιμα μέλη ΔΕΠ.
Η οποιαδήποτε εναλλακτική για μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη είναι άτοπη. Όχι δεν χρειάζονται άλλες σχολές Νοσηλευτικής

 
Polar_Fish
23 Μάιος 2021 16:19

@Νοσηλευτική κλπ

Η Νοσηλευτική στο Διδυμότειχο ήταν ΤΕΙ. Μετά έγινε ΑΕΙ. Όμως όταν αλλάζεις από ΤΕΙ σε ΑΕΙ πρέπει οι διδάσκοντες να έχουν διδακτορικό και επιπλέον πρέπει να έχει διδάσκοντες. Ο απόφοιτος λυκείου δεν μπορεί να τα ξέρει όλα αυτά όταν συμπληρώνει το μηχανογραφικό τους. Νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι η πόλη ή ότι είναι στα σύνορα? Φυσικά όχι. Το πρόλημα είναι η υποστήριξη του Τμήματος. Και καλο να πάει στην Αλεανδρούπολη διπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομειο. Ο σκοπός ειναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά δεν ειναι αυτοσκοπός να έχει τμηματα ΑΕΙ το Διδυμοτειχο. Ολα στην Αλεξανδρουπολη. Οι περιφερειακές πόλεις έχουν νοημα να έχουν τμηματα ΑΕΙ μονο αν έχουν οικονομία πολλών συνιστωσών.

 
@@Νοσηλευτική κλπ
23 Μάιος 2021 13:04

Εν γνώση των φοιτητών ήταν η έδρα της σχολής και παρά την απόσταση και τις δυσκολίες πήγαν εκεί γιατι θέλουν να σπουδάσουν την επιστήμη που θέλουν.

Αυτό όμως που δεν ήταν εν γνώση τους είναι οτι δεν θα υπήρχαν καθηγητές γιατί κανείς δεν πηγαίνει λόγω απόστασης (στην τελευταία προκύρηξη μάλιστα ενώ το πανεπιστήμιο έδινε θέσεις δεν έγινε ούτε μια αίτηση (!!!).

Δεν ήταν στην γνώση τους οτι δεν υπάρχουν υποδομές και οργανωμένα εργαστήρια και χώροι διδασκαλίας.

Το θέμα όμως δεν είναι τι ήξεραν και τι οχι οι φοιτητές, το θέμα είναι να εφαρμοστούν οι αποφάεις των 2 πανεπιστημίων, οι δεσμεύσεις του κ Διγαλάκη και η βούληση των φοιτητών για ΑΜΕΣΗ μεταφορά του τμήματος από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη και ένταξη στο ΔΠΘ όπου υπάρχει Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την καλύτερη εκπαίδευση των φοιτητών.

Καταλαβαίνουμε την τοπική κοινωνία που δεν θέλει να χάσει το τμήμα, αλλά δεν μπορεί ναστέκεται εμπόδιο σε εκατοντάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους.
Άλλωστε μπορεί κάλλιστα στην θέση του να ιδρυθεί κάποιο άλλο τμήμα πιο θεωρητικό, το οποίο δεν θα απαιτεί πολλά εργαστήρια, εξοπλίσμό και εκπαίδευση σε νοσοκομείο, τα οποία είναι απαραίτητα για μια σχολή επιστημών υγείας όπως η νοσηλευτική και δυστυχώς δεν υπάρχουν στο κατά τα άλλα πανέμορφο Διδυμότειχο.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ
23 Μάιος 2021 04:16

Ένα τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Συντήρησης και Ανάπτυξης Στρατιωτικού Υλικού μαζί με ένα τμήμα Μηχανικών Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Στρατού καθώς και ένα τμήμα Σχεδίασης και Ανάπτυξης Στρατιωτικών ενδυμάτων το βέλτιστο σενάριο για αυτή την ακριτική περιοχή που να ανήκουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το τμήμα Νοσηλευτικής να μετακομίζει Αλεξανδρούπολη.

 
@Νοσηλευτική κλπ
22 Μάιος 2021 23:20

Δεν ήξερα ότι υπάρχει τμ. Νοσηλευτικής στο...Διδυμότειχο. Μη χειρότερα. Από απορία όμως, γιατί διαμαρτύρονται όσοι ζητούν να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη; Όταν δήλωσαν το τμήμα και πήγαν να φοιτήσουν δεν ήταν στο Διδυμότειχο; Μετά το μετέφεραν εκει; Αυτό που εννοώ ήταν ότι εν γνώσει τους οι φοιτητές δήλωσαν αυτό το τμήμα και γράφτηκαν εκεί.

 
Θύμιος
22 Μάιος 2021 21:08

Μάλιστα, η "τοπική κοινωνία" είναι σημαντικότερη από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Αν ο ίδιος ο φοιτητής της σχολής περιγράφει έτσι τις σπουδές του, προς τι να δημιουργηθεί άλλο ένα campus;

 
Σοβαρή πρόταση
22 Μάιος 2021 14:07

Έχω μια σοβαρή πρόταση. Αντί για πανεπιστήμιο να γίνουν νέες φυλακές εκεί. Ήδη η κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι δύσκολη από το συνωστισμό κρατουμένων. Μια μεγάλη κατασκευή σύγχρονη στο σημείο αυτό θα αποσυμφορήσει την κατάσταση! Επιπλέον λόγω του απομακρυσμένου του τόπου θα ελέγχονται και καλύτερα!

 
Πρόταση
22 Μάιος 2021 14:03

Προτείνω να μεταφερθούν εκεί σχολές από επαρχιακές μικρό πόλεις και χωριά! Απλωσιά, θέα απέραντη , να καλλιεργούν και τις χωραφιες απέξω,!

 
Λέω τώρα
22 Μάιος 2021 14:01

Μόνο για στρατιωτικές σχολές το καταλαβαίνω. Για τιμωρία ίσως!

 
@Νοσηλευτική ΜΟΝΟ στην Αλεξανδρούπολη
22 Μάιος 2021 11:59

Έχεις απόλυτο δίκιο δεν πάει άλλο πρέπει η νοσηλευτική να πάει ΑΜΕΣΑ στο ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι αποφάσεις υπάρχουν από ΔΙΠΑΕ και ΔΠΘ, ενώ ο κ Διγαλάκης είχε δεσμευτεί για την μεταφορά, γιατί δεν εφαρμόζονται όλα αυτά???

Οι εγκαταστάσεις στο Διδυμότειχο είναι σε άθλια κατάσταση, ενώ τα μαθήματα γίνονται σε μια παλία αίθουσα εκδηλώσεων που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

Για να μην μιλήσουμε για το ότι δεν υπάρχουν καθηγητές λόγω της απόστασης και χάνονται μαθήματα, ενώ η εκπαιδευση στο μικρό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου δεν μπορεί να συγκριθεί με το κατά πολύ μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη.

Ποιoς θα μας εμπιστευθεί για την υγεία του?

Μας έχετε ξεχάσει και μας έχετε αφήσει στην μοίρα μας η εκπαίδευση μας δεν συγκρίνεται με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι συμφοιτητές μας στα πανεπιστημία στην υπόλοιπη Ελλάδα, , νιώθουμε πολίτες β κατηγορίας.

Σας παρακαλούμε πολύ υλοποίηστε τις δεσμεύσεις σας, τις αποφάσεις της Συγκλήτου και τέλος δείτε ποιο είναι το σωστό και κάντε το σας παρακαλούμε ειλικρινά δεν έχουμε πια που αλλού να απευθυνθούμε.

Φοιτητές παραρτήματος νοσηλευτικής ΔΙΠΑΕ Διδυμοτείχου

 
Διδυμότειχο-flix
22 Μάιος 2021 11:27

Από Διδυμότειχο-μπλουζ σε Διδυμότειχο-flix (το flix πάει στην τηλ-εκπαίδευση)! Εμπνευσμένο μοντέλο ανάπτυξης, με κίνητρο να υπηρετείς την θητεία σου στα σύνορα και να σπουδάζεις ταυτόχρονα. Το εφαλτήριο της πολιτικής καριέρας ενός γόνου με θητεία στον Έβρο!

 
καλή αρχή
22 Μάιος 2021 09:55

Απ' ότι φαίνεται, οι βασικές υποδομές υπάρχουν: κτίρια αριστερά και εθνική οδός για άμεση πρόσβαση, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.
Νομίζω τα εγκαίνια είναι πολύ κοντά.
Σε ότι αφορά τα μέλη ΔΕΠ, θα πετάξουν τη σκούφια τους (το σαρίκι τους δηλ.) να πάνε όλοι οι πανεπιστημιακοί που έχουν εκδιωκθεί απο το καθεστώς του Ερντογάν.

 
Μελίτακας ο Α΄
22 Μάιος 2021 09:39

Δεν φταίει ο Υφυπουργός, θηλυκού γένους είναι η «αιτία», μια «αιτία» που τώρα θέλει δηλαδή οραματίζεται, να αναστηλώσει το ακριτικό κάστρο, ναι, το κάστρο του Διδυμότειχου, για να πηγαίνει εκεί με άλογο, να φαίνεται ως αμαζόνα και να τρέχει στις όχθες του ποταμού!... Είναι η «αιτία» που εξακολουθεί να προβάλλει τα δευτερεύοντα στην ΠΕ και ΔΕ ενώ προέχουν τα θεμελιώδη...
Να επέμβει αμέσως ο Πρωθυπουργός!...

 
Λ.Λ.
22 Μάιος 2021 09:31

Ούτε οι ίδιοι δεν ποστηρίζουν την πολιτική που εφαρμόζουν.Αλλού μεταφέρουν ή συρρικνώνουν τμήματα για να τα κάνουν δήθεν βιώσιμα διαστρεβλώνοντας την αλήθεια κι αλλού τα απομονώνουν και... τα επεκτείνουν!! Σανό με το τσουβάλι...

 
άσχετοι πολιτικοί και τάκης
22 Μάιος 2021 08:23

τρελό γέλιο με το ελληνοτουρκικό πανεπιστήμιο το σχόλιό σου ! ασχολιάστο , πανάσχετος με τα θέματα της περιοχής. οι υπόλοιποι σχολιαστές λένε σοβαρά πράγματα.

μεγάλη πόλη φτιάξτε και για πανεπιστήμιο βλέπουμε

 
ΠΑΠΑΣ 21 Μάιος 2021 17:22
22 Μάιος 2021 07:52

Κάθε πόλη και χωριό από ένα πανεπιστήμιο

 
Petros
21 Μάιος 2021 23:30

Στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ που χτίστηκαν στη δεκαετία του ΄60 και ΄70 θα στεγάσετε ΑΕΙ;;; Λίγη ντροπή...

 
Προβλήματα...
21 Μάιος 2021 23:29

Μη λέτε κακά λόγια για τον υφυπουργό της καρδιάς μας...θα σας μαλώσει ο Μελιτακας...

 
Λεπτά αισθήματα
21 Μάιος 2021 23:15

Από τους 4 βουλευτές του Έβρου, οι 3 είναι της ΝΔ....

 
Νοσηλευτική ΜΟΝΟ στην Αλεξανδρούπολη
21 Μάιος 2021 22:22

Η μόνη βιώσιμή και ορθολογική λύση είναι η μεταφορά του παραρτήματος νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το ΔΙΠΑΕ που ανήκει τώρα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην σχολή επιστημών υγείας με μεταφορά της έδρας του τμήματος στην Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και ενίσχυση του τμήματος με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο και θα εξυπηρετεί μικροπολοτικές και τοπικές σκοπιμότητες.

Η σύγκλητος του ΔΠΘ ήδη από πέρυσι τον Οκτώβριο έχει αποφασίσει σχετικά τι στο καλό περιμένετε κύριοι στο ΥΠΑΙΘ

Σταματήστε τον εμπαίγμο εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.

Έχετε ευθύνη απέναντι σε εκατοντάδες φοιτητές κα τις οικογένειες τους, αλλά και απέναντι στην κοινωνία να παράξετε επιστήμονες νοσηλευτές υψηλού επιπέδου και κύρους κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να γίνει στις απαρχαιομένες εγκαταστάσεις του Διδυμοτείχου μακρία από ιατρική σχολή και πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

 
Ηρεμήστε
21 Μάιος 2021 22:22

Προίκα στο ΔΠΘ είναι, ΑΝ θα γίνει. Ωστόσο, τα συγχαρητήρια μου στους άριστους που έκαναν αξιολογήσεις, έκαναν αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη και έκλεισαν/συνένοσαν τμήματα. Πραγματικά φαίνεται η προσπάθειά τους αυτά τα 2 χρόνια, εδώ η ΕΘΑΑΕ χρειάζεται πυροσβεστήρα γιατί έχει πάρει φωτιά...

 
Τάκης
21 Μάιος 2021 22:21

Ένα Ελληνοτουρκικό Πανεπιστήμιο θα ήταν καλό να ξεκινήσει (γιατί όχι με παραρτήματα σε Ροδόπη και Αδριανούπολη) και να βοηθήσει τις περιοχές να ξεφύγουν από τα δεινά έως τώρα της παραμεθόριου.

 
ΝΒ
21 Μάιος 2021 22:02

Γελάνε και τα τσιμέντα με τους "εκσυγχρονιστές" της ΝΔ

 
Polar_Fish
21 Μάιος 2021 21:28

Και οι διδάσκοντες που θα μείνουν ή θα μένουν σε βαγόνια τρένου στο σταθμό?

 
Κρίμα κ. Μητσοτάκη
21 Μάιος 2021 20:58

Πανεπιστημιούπολη.... στο Διδυμότειχο.... Απορία και θλίψη. Που ρε παιδιά; Γιατί δεν ξεφεύγουμε από το "κάθε χωριό και Τμήμα" επιτέλους; Είναι δυνατόν; ΠΟΥ; Στο Διδυμότειχό; Ψάξτε να δείτε πόσα μέλη ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της Κομοτηνής και σε τμήματα της Ορεστιάδας μένουν εκεί. Ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι Θεσσαλονίκη/Αλεξανδρούπολη ή και πιο μακριά, πηγαινοέρχονται 2 μέρες τη βδομάδα. Αυτό δε λέγεται Τμήμα και ΑΕΙ κ. Συρίγο. Ποιός θα εγκατασταθεί στο Διδυμότειχο; Με τι υποδομές; Για ποιό λόγο; Μόνοι κερδισμένοι η "τοπική κοινωνία" όπως πάντα, οι πωλήσεις φαστ φουντ, και θα νοικιάσουμε και μερικά διαμερίσματα. Είναι κρίμα που ακολουθείτε την ίδια πολιτική που μας έφερε εδώ σ'αυτό το χάλι με τη διασπορά τμημάτων και ΑΕΙ σε μέρη που δεν εξυπηρετούν σκοπούς αλλότριους.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.