Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η πρώτη "Διεθνής Εβδομάδα" του Δ.Π.Θ. από 24 έως 28 Μαϊου

Δημοσίευση: 21/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Γραφείο Erasmus του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά, Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης με τίτλο «First Duth International Week: a five-day online training programme», από την Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.

Πρόκειται για μια διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με σκοπό την επιμόρφωση τόσο διοικητικού όσο και ακαδημαϊκού προσωπικού από Πανεπιστήμια εταίρους ή δυνητικούς εταίρους του Δ.Π.Θ. Η διοργάνωση, ενώ σχεδιαζόταν να γίνει με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων τον Οκτώβριο του 2020 στη Θράκη, υλοποιείται διαδικτυακά.

Στην Εβδομάδα Επιμόρφωσης First Duth International Week: a five-day online training programme, πρόκειται να πάρουν μέρος 81 συμμετέχοντες από 36 Πανεπιστήμια 22 χωρών, μεταξύ άλλων από την Αλβανία, Ιταλία, Αρμενία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Ουκρανία, Κροατία, Πολωνία, Τουρκία, Καμερούν, Αίγυπτο, Ουζμπεκιστάν κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας του Δ.Π.Θ. θα γίνει ενημέρωση των συμμετεχόντων για το νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027 και τις νέες ευκαιρίες που θα προσφέρει, για τους νέους στρατηγικούς άξονες της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 όπως η μετάβασή του Προγράμματος στην ψηφιακή εποχή, η συμπερίληψη, η ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες, η χρήση ευέλικτων μορφών κινητικότητας, αλλά και ο προσανατολισμός του προγράμματος προς ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο και πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας προσανατολισμό. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στις προτεραιότητες του προγράμματος που αφορούν στην ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών δεξιοτήτων του διδακτικού προσωπικού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδριάσεις και βιωματικά εργαστήρια (workshops) με ειδικούς και εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΙΚΥ, το ΠΑΠΕΙ, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Δ.Π.Θ., ενώ αξίζει να σημειωθεί η συνεισφορά του Γραφείου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΓραΔΙΜ),της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔΟΣΥΠ) αλλά και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) του Δ.Π.Θ. στα εργαστήρια της διοργάνωσης.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα

Επιπλέον, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχώρησε σε μια καινοτόμα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά που διοργανώνει αντίστοιχη εκδήλωση κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ώστε οι κεντρικές ομιλίες να παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες στις διοργανώσεις και των δύο Πανεπιστημίων στις 25 και 26 Μαΐου

Η πρώτη Διεθνής Εβδομάδα του Δ.Π.Θ. δεν φιλοδοξεί μόνο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Φιλοδοξεί επίσης να προβάλλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του. Παράλληλα θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους εταίρους του,  να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες και να αναπτυχθούν νέες.

Στον σύνδεσμο https://betterevents.live/duthsw2021/ μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης, η οποία δημιουργήθηκε με τη φροντίδα του Europe Direct ΑΜΘ.

Σχόλια (2)

 
Θανάσης Παδίτης
22 Μάιος 2021 15:30

Δηλώνουμε υπέρ των συμβουλίων στα πανεπιστήμια, είναι πιο σωστό στα οικονομικά θέματα να αποφασίζουν πολυπρόσωπες επιτροπές και ο ρόλος του πρύτανη να είναι αμιγώς ακαδημαικός!

 
22 Μάιος 2021 08:13

Τελικά η πανδημία ευνόησε τη δυνατότητα συμμετοχής σε συνέδρια. Με φυσική παρουσία δεν θα μπορούσαν εύκολα να συγκεντρωθούν τόσοι άνθρωποι από τόσα μέρη του κόσμου, σε μια περιοχή μάλλον απομακρυσμένη από το κέντρο της Ευρώπης αλλά και από το κέντρο της Ελλάδας. Η διαδικτυακή παρουσία όμως τους διευκολύνει να είναι παρόντες στη Θράκη για μια ολόκληρη εβδομάδα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ