Ν. Φίλης: Κυβέρνηση κλειστών σχολείων και κλειστών οριζόντων για τη νέα γενιά

24/05/2021

Ενημερώθηκε: 24/05/2021, 19:48

Άκουσε το άρθρο

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για λήξη των μαθημάτων στα Λύκεια στις 2 Ιουνίου, σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα από την παράταση που το ίδιο έδωσε, αποτελεί μια ακόμη πράξη κυβερνητικής αποτυχίας.

Αυτό τονίζει ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, και σημειώνει τα εξής:

  • Δυστυχώς, μαθητές και γονείς είχαν την ατυχία -μέσα στην πανδημία- να γνωρίσουν την πιο ανίκανη πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Παιδείας.
  • Τα στοιχεία της αποτυχίας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Την προηγούμενη Τετάρτη έκλεισαν 27 σχολεία λόγω Covid-19. Σήμερα, 10 ημέρες από την επαναλειτουργία, έβαλαν «λουκέτο» 1.000 τμήματα και σχολεία. Η αύξηση του αριθμού των σχολείων με μαθητές και εκπαιδευτικούς που νοσούν είναι τρομακτική.
  • Ήταν αναμενόμενη αυτή η ραγδαία αύξηση; Δυστυχώς, ναι. Για τρίτη συνεχή φορά, η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Επέμεινε στα πολυπληθή τμήματα και στηρίχθηκε αποκλειστικά στην αναξιόπιστη διαδικασία των self-tests. Ακόμα και αυτά περιορίστηκαν από δύο σε ένα ανά εβδομάδα. Παράλληλα, με αλλοπρόσαλλες οδηγίες (αριθμός κρουσμάτων για κλείσιμο σχολείων, μείωση ημερών καραντίνας από 14 σε 10) και με τις πανελλαδικές εξετάσεις να πλησιάζουν, επέτεινε τη σύγχυση, το φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
  • Η Ελλάδα συνεχίζει να κατέχει ένα θλιβερό «προνόμιο». Σύμφωνα με την UNESCO, τα σχολεία μας παρέμεινα κλειστά για το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Ένα ακόμα «κατόρθωμα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο συνοδεύεται από τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και τον αποκλεισμό 25-30.000 μαθητών και μαθητριών από τα Πανεπιστήμια, ήδη από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
  • Το λιγότερο που οφείλουν τώρα να κάνουν, ως ελάχιστη εξιλέωση έναντι της αναλγησίας και της ανικανότητάς τους, είναι να ανακαλέσουν τη μείωση του αριθμού των εισακτέων. Ας δείξουν, έστω την ύστατη στιγμή, ότι διαθέτουν ρινίσματα ενσυναίσθησης και αξιοπρέπειας.

Σχόλια (7)

Καμία δικαιολογία
|

Κλειστοί ορίζοντες είναι οι κοντόφθαλμοι ορίζοντες. Το στοιχειώδες 10 απαιτείται για την εισαγωγή σε ΑΕΙ γιατί ως γνωστόν δεν υπάρχουν ΤΕΙ πια.

@φιλελεύθερος
|

Αυτοί που "έφυγαν" και αυτοί που είναι στις ΜΕΘ, δεν μπορούν να λάβουν μέρος σε κανένα δημοψήφισμα.....

Φιλελεύθερος σε απόγνωση
|

"να μην μείνει στην ίδια τάξη κανένας μαθητής λόγω απουσιών"
Αυτοί είναι οι άριστοι. Αυτοί που έβαζαν απουσίες στην τηλεκπαίδευση, απουσίες σε όσους δεν έχουν σελφ τεστ, απουσίες σε όσους έκαναν κατάληψη. Θαυμάστε τους. Αυτοί σας αξίζουν.

φιλελεύθερος
|

Δημοσκόπηση OPEN : Το 67 % δηλώνει ικανοποιημένο από το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Κλειστοί Φίλη είναι οι δικοί σου ορίζοντες και οι ορίζοντες του κόμματος σου.

Κοπι παστε ανακοινώσεις
|

Δεν κουράζονται. τα ίδια και τα ίδια από την αρχή της χρονιάς.Τρέχουν πίσω από κάθε παραπονούμενο για την ψήφο! Τίποτα άλλο!Παραπονιούνται ότι η Ελλάδα είχε κλειστά Σχολεία όταν οι ίδιοι έκαναν τα πάντα για να μην ανοίξουν!!Τι να πεις!

Άντε πάλι
|

Μάλλον καταθέτουν τα ίδια κείμενα αλλάζοντας φράσεις. Δεν εξηγητειται αλλιώς!

Σε κουβέντα να βρίσκονται
|

Όταν άνοιξαν τα λύκεια μετά σπο μήνες έλεγαν ότι είναι καταστροφή και ποσο βιαστηκαν. Ξαφνικά κατηγορούν για το μεγάλο διάστημα που παρέμειναν κλειστά! Το ακριβώς θέλουν; !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ