Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με τα στελέχη εκπαίδευσης για Πανελλαδικές και προετοιμασία του νέου σχολικού έτους

Δημοσίευση: 25/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συναντήσεις (διαδικτυακές) με  τους   Περιφερειακούς και  Διευθυντές  Εκπαίδευσης, Προϊστάμενους ΚΕΣΥ, τους   Διευθυντές   Σχολείων και τους Οργανωτικούς Συντονιστές, για την προετοιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων και του νέου σχολικού έτους, έχει προγραμματίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των διαδικτυακών συναντήσεων προβλέπει:

Αύριο Τετάρτη 26 Μαίου

Με Περιφερειακούς Διευθυντές,  Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενους ΚΕΣΥ και  Διευθυντές Σχολείων

 1. Πανελλαδικές Εξετάσεις
 2. Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
 3. Συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων
 4. Διορισμοί
 5. Ορθολογική Κατανομή Εκπαιδευτικών
 6. Χρονοδιάγραμμα Υπηρεσιακών Μεταβολών
 7. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση
 8.  Εργαστήρια Δεξιοτήτων/Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο –
 9. Τρέχοντα θέματα  

Τετάρτη  9 Ιουνίου

Με τους Οργανωτικούς Συντονιστές

Θέματα συζήτησης

 1. Πανελλαδικές Εξετάσεις
 2. Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
 3. Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση
 4. Εργαστήρια Δεξιοτήτων/Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο
 5. Τρέχοντα θέματα

Σχόλια (8)

 
Ion
25 Μάιος 2021 23:02

Έχει πέσει πολύς πόνος σε κάποιους που θα παραταθεί η θητεία των διευθυντών... Δεν εξηγείται αλλιώς η τρικυμία τους... Ποιος αρχαιότερος ; Ποιος σας είπε ότι ο αρχαιότερος θέλει να αναλάβει; ούτε στα μισά σχολεία... Ελεος... μπάχαλο, αυτό θέλετε...

 
Μπασκετικός
25 Μάιος 2021 22:40

Συγχαρητήρια!!! Σε 3 εβδομάδες ξεκινούν οι Πανελλαδικές και ακόμη δεν έχουν βγεί οι εγκύκλιοι για τις πανελλαδικές, των Φυσικώς αδυνάτων κ.λ.π.
Οι κρίσεις καθυστερούν, οι θητείες μακραίνουν και η απαξίωση αυξάνεται.
Ωστόσο μένει χρόνος, για διορισμένους αιρετούς (ουσιαστικά κατάργηση του θεσμού), πολύς λόγος για την επερχόμενη αξιολόγηση, εν μέσω πανδημίας και χωρίς διάλογο.
Θεσμοθετούνται Αγγλικά, Φυσική Αγωγή στο Νηπιαγωγείο, με τα αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα να εκθέτουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.
Κάποτε πρέπει να συζητάμε σοβαρά.

 
Κωνσταντίνος
25 Μάιος 2021 22:29

Για να δούμε αν θα θέσουν το μείζον θέμα που έχει προκύψει σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς με τις καταργήσεις των μαθημάτων τους και τις υπεραριθμιες τις οποίες υφίστανται;; Ενδεικτικά αναφέρω ότι στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αθήνας και Ανατολικής Αττικής οι υπεράριθμοι στην ειδικότητα ΠΕ78 ξεπερνούν τους 150 εκπαιδευτικούς...Θα το θέσουν το θέμα ή θα το κάνουν γαργαρα;;;Θα πουν για την αγωνία και το άγχος των εκπαιδευτικών αυτών που ανατρέπει τη ζωή τους; Πώς θα γίνει η ορθολογική κατανομή τους αφού δεν υπάρχουν κενά..Το έχουν αντιληφθεί;;;Θα πουν στην υπουργό ότι οι μαθητές φέτος όλη τη σχολική χρονιά δεν διδάχτηκαν στα περισσότερα σχολεία το μονοωρο μάθημα Γαλλικά ή Γερμανικά που εισήγαγε η κ. Ζαχαράκη;;;Θα το ομολογήσουν;;; Έχουν τα κοτσια οι Διευθυντές να μιλήσουν ανοικτά για τα προβλήματα των σχολείων και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών;;; Ή η προσωρινή τοποθέτησή τους που φιλοδοξούν να γίνει οριστική θα τους κάνει να μασήσουν τα λόγια τους;;

 
Μελίτακας ο Α΄
25 Μάιος 2021 20:45

Διαδικτυακές συναντήσεις να κάνει, τα μαθήματα των παιδιών να μην διακόπτει, όπως σήμερα, που χάλασε το μάθημα του μαθηματικού στον Άλιμο!...

 
@να τα χαίρεται τα στελέχη της από φιλελεύθερο
25 Μάιος 2021 18:18

Μάλλον αυτοδουλεύεται η Κεραμέως. Στις επόμενες εκλογές μη τους ψηφίσετε. Αν δεν θέλετε να ψηφίσετε αλλού πηγαίνετε μια εκδρομούλα ή ρίξτε χαρτοπετσέτα κλπ.

φιλελεύθερος

 
Αμερόληπτος
25 Μάιος 2021 17:53

@να τα χαίρεται τα στελέχη της
Ορισμένοι αδιόρθωτοι, ενθυμούμενοι τη νοοτροπία του ο σύλλογος διδασκόντων να εκλέγει τον αρεστό της παρέας τους, ασχέτως αν αυτό κρίθηκε στο ΣτΕ αντισυνταγματικότητα, προτείνουν πονηρά σκεπτόμενοι να οριστούν υπηρεσιακοί διευθυντές σχολείων από τον σύλλογο. Με τι κριτήρια ωρέ συριζαίοι; Αυτά που είχατε το 2015; ΑΜ, γι'αυτό είστε εκεί που είστε!

 
Alekos Salonikios
25 Μάιος 2021 17:38

...κι' η (εσωτερική / από το σύλλογο διδασκόντων και εξωτερική/απ' τους Συντονιστές ΕΕ) Αξιολόγηση, εκτός θεματολογίας; Στις καλένδες;;! (ή απλώς στα ...σταματημένα ...."τρέχοντα";....)

 
να τα χαίρεται τα στελέχη της
25 Μάιος 2021 16:30

2/3 θητείας χαρίζει; γιατί δεν φέρνει το νομοσχέδιο; γιατί δεν προχωρά άμεσα από τα πάνω (διευθυντές εκπαίδευσης που είναι και ΛΙΓΟΙ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία σύντομα) τις επιλογές; οι διευθυντές σχολείων θα καθυστερήσουν, οπότε να οριστεί από το ΣΥΛΛΟΓΟ υπηρεσιακός , οι άλλοι στην ΟΡΓΑΝΙΚΗ τους. Οι 13 ΠΔΕ δεν είναι θέμα, αλλά και αυτοί αλλάζουν , αν προβλεφθεί στο νομοσχέδιο πχ αλλαγή ονόματος ή και άλλα ψιλά.Τσούζει τους ημέτερους; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;;;; Μπα...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ