Φοιτητές: Τι ισχύει για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων

28/05/2021

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4684/2020 (Α ́ 86), όπως ισχύει, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, ισχύει και για τις συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου - εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή η οποία έχει πληγεί δραστικά από την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19, και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.

Επίσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4684/2020 (Α ́ 86), όπως ισχύει, το παραπάνω μέτρο απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος των τέκνων - εξαρτώμενων μελών - φοιτητών, ισχύει και για τον μήνα Ιούνιο 2020, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση για την οποία έχουν ληφθεί κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο ή Ιούνιο 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας. Επιπροσθέτως, ορίζεται ότι το εν λόγω μέτρο σχετικά με τα τέκνα - εξαρτώμενα μέλη - φοιτητές ισχύει το αργότερο έως και τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά, και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.

Περαιτέρω, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 4684/2020 (Α ́ 86), όπως ισχύει, τα οριζόμενα για τα μισθώματα των τέκνων - εξαρτώμενων μελών - φοιτητών, ισχύουν και για τον μήνα Οκτώβριο 2020, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση, η οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα σε περιφερειακή ενότητα, η οποία εντάχθηκε για τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες κατά τον μήνα Οκτώβριο 2020 σε επιδημιολογικό επίπεδο «πολύ υψηλό» και για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.

Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 4684/2020 (Α ́ 86), όπως ισχύει, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος ισχύει και για τις συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνου - εξαρτώμενου μέλους, το οποίο φοιτά σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας του, αρχής γενομένης από τον μήνα Νοέμβριο 2020, εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας είναι εργαζόμενος, και του οποίου έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας λόγω των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ανεξαρτήτως του επιδημιολογικού επιπέδου της περιφερειακής ενότητας στην οποία εδρεύει ή έχει υποκατάστημα η επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Σχόλια (2)

Marx
|

Μπανανία...χώρα όπου το κράτος παρεμβαίνει στα συμβόλαια μεταξύ ιδιωτών... Βρείτε άλλη χώρα να έχει γίνει αυτό. Στον Δυτικό κόσμο όμως, ε; Όχι ΕΣΣΔ.

Συγγνώμη κιολας...
|

Αλλά είμαστε και εμείς φοιτητές που δεν είμαστε εξαρτώμενα τέκνα αλλά μείναμε χωρίς δουλειά ε.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ