Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τη Δευτέρα η προκήρυξη για την πρόσληψη 1.030 ειδικών φρουρών

Στόχος, οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου το νέο Σώμα της Αστυνομίας να εγκατασταθεί στα κεντρικά Πανεπιστήμια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την έναρξη του νέου ακαδ. έτους
Δημοσίευση: 28/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη Δευτέρα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, να εκδοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η προκήρυξη για την  πρόσληψη 1.030 ειδικών φρουρών που θα συγκροτήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου το νέο Σώμα της Αστυνομίας να εγκατασταθεί στα κεντρικά Πανεπιστήμια  της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τον Οκτώβριο.

Η  Πανεπιστημιακή Αστυνομία  υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία   και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι ειδικοί  φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα διατεθούν   σε Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ύπαρξη και την έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό.

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα συνεργάζεται με τον Πρύτανη ή τον αρμόδιο αντιπρύτανη, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του οικείου ΑΕΙ.

Οι διοικήσεις των Α.Ε.Ι., είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου, να διευκολύνουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία  κατά την εκτέλεση των καθηκόντων .

Αποστολή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι., όσο και των υποδομών αυτών.

Επίσης είναι αρμόδια για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ιδίως για:

α) Την πρόληψη της τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.,

β) τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.,

γ) την πραγματοποίηση περιπολιών .

Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι ειδικοί φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας   δεν φέρουν  πυροβόλο όπλο .

Σχόλια (30)

 
Ακης
31 Μάιος 2021 10:58

Όσοι ειδικοί φρουροί έχουν Μεταπτυχιακό να μπορούν να διδάξουν και σε περίπτωση κατάργησης τις πανεπιστημιακής αστυνομίας να παραμείνουν ως ΔΕΠ ή ως διοικητικοί.

 
Σχόλιο μεταξύ κυβερνητικών υπουργών!
30 Μάιος 2021 21:07

Δεν πιστεύω κανείς από αυτούς τους άσους της ειδικής φρουράς της πανεπιστημιακής αστυνομίας να έχει κάτω από τη βάση στις πανελλαδικές εξετάσεις;

 
@ (@@ΔΕΠ 20:26)
30 Μάιος 2021 06:22

Δεν έχετε άδικο, εν τέλει από την απελπισία μου αποπειρώμαι να απαντήσω με εύσχημο τρόπο στο κύριο ερώτημα του Έλληνα πολίτη που είναι "ποιός είναι τέλος πάντων αυτός ο αόρατος "θύτης" και γιατί δεν τιμωρείται;"

Οι σκέψεις που παρέθεσα αναμένεται να αποτελέσουν και την κύρια υπεράσπιστική γραμμή που θα ακολουθούσαν οι "θύτες" σε Δικαστήριο ή Πειθαρχικό Συμβούλιο. Έχετε καμιά αμφιβολία ότι η ετυμηγορία θα ήταν "αθώοι λόγω παιδικού και αγνού ενθουσιασμού, καλών προθέσεων, έντιμου πρότερου βίου, νεαρού της ηλικίας και απουσίας σχετικών προβλέψεων στο υπό κατάρτιση προσχέδιο σκαριφήματος εισήγησης του Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος"; Με ολίγη δόση από "λόγους ανωτέρας βίας" και "προάσπισης του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος", για να καλυφθούν και τα άτομα σε θέσεις γραφειοκρατικής ευθύνης;

Τα περί ομελέτας πολλοί πραγματιστές τα έχουμε γράψει στο παρελθόν, αλλά κάποιοι μας έχουν πάρει από τα χέρια και τα αυγά και τα καλάθια. Ό,τι μπορέσουμε λοιπόν να κάνουμε με τα χερακια μας για την χώρα μας και τα παιδιά μας - "κλαπ κλαπ τα χεράκια, τραπ τραπ τα ποδαράκια" όπως έγραφε ο ποιητής στο Berlin, Alexanderplatz (τουλάχιστον εκείνος πήρε βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας, εμείς με τον χρόνο που ξοδεύουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε σχόλια στο esos, μετά βίας (pun intended) προλαβαίνουμε να γράψουμε ένα ταπεινό paper).

 
@@ΔΕΠ 09:12
29 Μάιος 2021 20:26

Αγαπητέ/ή συνάδελφε, το κύριο επιχείρημά σας είναι αυτό του θύματος το οποίο λέει βασικά "μην ενοχλείτε τον θύτη γιατί θα μας κάνει ακόμα χειρότερα". ​
Δεν συμμερίζομαι τον τρόπο σκέψης σας.
Ούτε έχω φυσικά σκοπό να "φύγω στο εξωτερικό".
Κάποτε πρέπει να σπάσουν τα αυγά για να γίνει ομελέτα. Αν λέμε "μη κάνετε το Α και μην κάνετε το Β" γιατί οι τραμπούκοι θα θυμώσουν, τότε δε θα προχωρήσουμε ποτέ.
Κατά τ'άλλα συμφωνώ σε πολλά μαζί σας.

 
@ΔΕΠ 09:12
29 Μάιος 2021 19:23

Δυστυχώς η ταπεινή προσωπική σας και η προσωπική μου (θύμα στοχοθέτησης, τραμπουκισμού και κλοπών) εμπειρία δεν αποτελούν ισχυρό επιχείρημα υπέρ της εφαρμογής ενός νόμου που το μόνο που θα καταφέρει είναι να επιδεινώσει το πρόβλημα. Θα κρατηθούν όμηροι πολύ περισσότεροι, θα γίνουν γενικευμένες καταλήψεις επί εξάμηνα, θα διαρρηχθούν γραφεία και εργαστήρια, θα κλαπούν όργανα και υλικά, θα καούν αυτοκίνητα και σπίτια, θα πάνε πίσω διδακτορικά, πτυχιακές, προγράμματα, διεθνείς υποχρεώσεις καθώς και οι σπουδές της σιωπηλής μειοψηφίας (και ας μην μιλήσω για τα χρήματα των γονέων).

Τα ζήσαμε δύο μήνες στην κατειλημμένη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στην οποία η καταληψιακή δραστηριότητα συνεχίζεται αμείωτη ακόμα και σήμερα με καθημερινές δολιοφθορές, αναγραφή συνθημάτων παντού και τουλάχιστον δύο-τρεις "πολιτιστικές εκδηλώσεις" την ημέρα από άγνωστους και άσχετους με το ευαγές μας Ίδρυμα. Τουλάχιστον τα δύο κορωνοπάρτι για τα οποία κάνει έρευνα ο Εισαγγελέας έγιναν σε ξένον αχερώνα, αλλιώς θα μας είχαν καλέσει για ανάκριση και αλκοολοτέστ και ίσως να μας είχαν βρει και ιδιαίτερα ύποπτους γιατί δουλεύαμε στο γραφείο μας μία ώρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δεν βλέπω φως στο τούνελ, σας προτείνω να αναζητήσετε καριέρα στο εξωτερικό, μόλις ανοίξουν τα σύνορα.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι η σκληρή μας πραγματικότητα: Αν δεν θιγεί η τσέπη, δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα, όπερ άτοπον. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν για κάθε μέρα κατάληψης γινόταν περικοπή μισθού των Δημοσίων Υπαλλήλων και Λειτουργών (μήπως αυτό γίνεται στας 'φασιστικάς' και 'αντεργατικάς' Ευρώπας και Αμερικάς;)

 
Δημήτρης
29 Μάιος 2021 12:06

Μπράβο! Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο, ειδικά σε συγκεκριμένα ιδρύματα Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν έντονο πρόβλημα με τραμπουκισμούς και καταστροφές.

 
Και α και ου
29 Μάιος 2021 12:01

Αστυνομία παντού και α και ου και ου
Και ΔΑΠ νου δου φου κου

 
Η αγάπη άργησε μια μέρα (ή και λίγο παραπάνω)
29 Μάιος 2021 10:32

Προς @ συγκλονισμένος (28 Μάιος 2021 15:38)
"12 Χρονια χωρίς ένα διορισμό τι λέγαμε ;".
Λέγαμε ΔΝΤ-Λαγκάρντ-Σόιμπλε αλλά ευτυχώς ήρθε ο Μωυσής και "έδιωξε' τα μνημόνια και τώρα θα μας φέρει και την αγάπη εεεε την ανάπτυξη ήθελα να πώ. Σε 1-2-12-120 χρόνια.....

 
Νίκος
29 Μάιος 2021 09:16

@Αντώνης Γ, αν ΔΕΝ το κάνει τότε ίσως χάσει τις εκλογές. Όλοι έχουν καταλάβει τι εξυπηρετούσε τελικά ειδικά τα τελευταία χρόνια το "άσυλο" καταστροφών και τραμπουκισμων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι πάρα πολύ περισσότεροι, κυρίως οι γονείς των φοιτητών, που θέλουν Πανεπιστήμια όπως της υπόλοιπης Ευρώπης. Μόνο μπροστά, τέλος στη στασιμότητα και οπισθοδρόμηση!

 
ΔΕΠ
29 Μάιος 2021 09:12

Μέ έχουν κρατήσει όμηρο μια χούφτα "παλικαράδες" σε συνεδρίαση συλλογικού οργάνου, χωρίς να μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για ώρες, με απειλές, χωρίς νερό και χωρίς τουαλέτα. Ντρέπομαι που το γράφω εδώ. Η αστυνομία να μην έρχεται, και οι προεδρεύοντες να μην ξέρουν τι να κάνουν - απ τη μια ο νόμος και το δίκαιο και απ'την άλλη οι "μην τολμήσεις, ξέρουμε που μένεις". Αυτά δεν είναι ούτε αγώνες ούτε διεκδικήσεις ούτε τίποτα. Είναι ΡΑΜΠΟΥΚΟΙ. Μακάρι, μακάρι, μακάρι να γίνει πραγματικότητα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως υπάρχει κάποιου είδους τέτοιο όργανο και σε κάθε πανεπιστήμιο στον πολιτισμένο κόσμο. Χρυσοχοϊδη, Μητσοτάκη, μην τυχόν και κάνετε πίσω!

 
@συγκλονισμένος
29 Μάιος 2021 09:09

1) "Τα Πανεπιστήμια είναι άδεια από μέλη ΔΕΠ αλλά το καθεστώς...." Συγνώμη, για ποιά "πανεπιστήμια" μιλάτε; Άδεια είναι τα τμήματα Γαβρόγλου που ιδρύθηκαν εν μία νυκτί, χωρίς μέλη ΔΕΠ, στο πουθενά. Τα περισσότερα ΑΕΙ και τμήματα έχουν αρκετά ως πολλά μέλη ΔΕΠ, ειδικά στα αστικά κέντρα. Επειδή κάπου άνοιξαν τμήματα χωρίς καθηγητές σημαίνει ότι στο ΑΠΘ, στο ΕΚΠΑ, στην Πολυτεχνειούπολη θα σου ανοίγουν το κεφάλι και δεν πρέπει να προσλάβουμε αστυνομια; Δεν μας πειθει το επιχείρημα.

2) "Καθεστώς" λέτε; Ξέρετε, ζείτε σε δημοκρατία όπου το αργότερο κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές. μπορείτε να ψηφίσετε. Στο ενδιάμεσο οφείλετε/ουμε να σεβεστε/όμαστε το αποτέλεσμα και την κυβέρνηση που έχει τις τύχες όλων μας στα χέρια της είτε την ψηφίσαμε είτε όχι.

 
@Αντώνης Γ
29 Μάιος 2021 09:04

Λάθος κάνετε. Η μεγάλη πλειοψηφία περιμένουμε πως και πως να τελειώσει αυτό το μπάχαλο και η ατιμωρησία από τις βιαιες μειοψηφίες στο πανεπιστήμιο. Όχι μόνο δε θα χάσει τις εκλογές - θα τους ψηφίσουν με τα δύο χέρια οι περισσότεροι αν τα καταφέρει. Γι'αυτό και η αντιπολίτευση δε θέλει με τίποτα να πετύχει το εγχείρημα.

 
Mέλος ΔΕΠ
29 Μάιος 2021 09:00

Επιτέλους. Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός από τις γνωστές παρακρατικές ομαδούλες λαμβάνει τέλος. Προχωρήστε το και η ακαδημαϊκή κοινότητα θα σας ευγνωμονεί.

 
Αντώνης Γ
29 Μάιος 2021 08:02

Αν κάνει το λάθος η κυβέρνηση και βάλει την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, θα χάσει τις εκλογές εύκολα όποτε και αν γίνουν αυτές. Θεωρώ ότι δεν θα το κάνει γιατί θα ανοίξει πολλά νέα μέτωπα χωρίς το παραμικρό κέρδος.

 
φιλελεύθερος
29 Μάιος 2021 06:15

Για ποια αξιολόγηση; Για ποιες κρίσεις; Θα πάτε σε κομματικά γραφεία να ζητήσετε θέση; Τα κόμματα μοιράζουν τις θέσεις.

 
Φιλελεύθερος σε απόγνωση
28 Μάιος 2021 23:33

Ο φιλελευθερισμός έχει σχέση αποκλειστικά και μόνο με βολέματα. Αστυνομικοί, ΕΠΟΠ, ειδικοί φρουροί. Όλοι με μηδενικά προσόντα στην υπηρεσία του καθεστώτος. Να χτυπάνε όποιον τολμάει να το αμφισβητεί. Το κυρίαρχο ελληνικό κομματικό μοντέλο που έχει καταστρέψει την Ελλάδα από τον "εθνάρχη" μέχρι σήμερα.

 
Συγκλονισμένος
28 Μάιος 2021 23:25

@@συγκλονισμένος28 Μάιος 2021 19:32
Τα Πανεπιστήμια είναι άδεια από μέλη ΔΕΠ αλλά το καθεστώς βρίσκει λεφτά για πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα σχολεία είναι άδεια από δασκάλους και καθηγητές αλλά η Νίκη περιοδεύει όπως η κυρα Δεσποινα και φωτογραφίζεται όλο μπρίο και νάζι. Αυτές οι αλήθειες λένε τα πάντα για τις προτεραιότητες του καθεστώτος. Να το χαίρεστε.

 
Νίκος
28 Μάιος 2021 23:19

@Αναστασία, Οι πτυχιούχοι ΑΕΙ είναι χαμηλών προσόντων; Τι θέλετε διδάκτορες για Πανεπιστημιακή Αστυνομία;

 
Σωτήρης
28 Μάιος 2021 23:14

Επιβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία. Επιβάλλονται οι κάμερες. Δε μπορεί να μπαίνει ο κάθε περαστικός απέξω και να κάνει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει.

 
φιλελεύθερος
28 Μάιος 2021 22:01

Ο φιλελευθερισμός δεν έχει σχέση με βολέματα. Με τα βολέματα σχετίζεται ο κρατικισμός που αποτελεί το κυρίαρχο ελληνικό κομματικό μοντέλο.

 
@θάνο από άτακτον
28 Μάιος 2021 21:36

μεγαλύτερη τάξη και ησυχία από τώρα που είναι κλειστά; αλλά σωστά , πάντα προνοητικό το μαρούσι. για άλλα δεν...

 
@συγκλονισμένος
28 Μάιος 2021 19:32

Αχα. Άρα επειδή δεν διορίστηκαν αυτοί που θεωρείτε εσείς προτεραιότητα, να μη διοριστεί κανένας άλλος.... Με την ευκαιρία, αν στο χώρο εργασίας σας μπορούσαν να σας κλείνουν και να σας ανοίγουν όποτε θέλουν "κάποιοι", να σας σπάνε, χτίζουν, κρατούν όμηρο για όσο χρόνο κρίνουν, και να πληρώνετε απ την τσέπη σας τις ζημίες, να σας προπηλακίζουν και κάπου κάπου να πηγαίνεται και στο νοσοκομείο, πιστέψτε με, δε θα βλέπατε την ώρα να διοριστεί η πανεπιστημιακή αστυνομία.

 
Φιλελευθερισμός αλά ελληνικά
28 Μάιος 2021 18:55

Βόλεμα γαλάζιων παιδιών.

 
Αναργυρος
28 Μάιος 2021 18:11

Την περιοδο που θα ειναι κλειστα τα ΑΕΙ καλοκαιρι γιορτες Πασχα και Χριστουγεννων που θ απασχολουνται οι 1000 ειδικοι φρουροι? Για να θυμηθούμε σ ενα χρονο εγιναν 1500 διορισμοι ειδικων φρουρων και 1000 συνοριοφυλακες συν 1000 τωρα....Στην υγεια αν είχαν γινει 3500 προσλήψεις γιατρων και νοσηλευτικου η προσληψεις εκπαιδευτικων μονιμων θα ηταν καλυτερα τα πραγματα νομιζω

 
Αναστασία
28 Μάιος 2021 17:02

1500 ειδικοί φρουροί με το που βγήκατε. Άλλοι 1000 τώρα. Όλοι χαμηλών προσόντων. Το ΑΣΕΠ πάει στον αγύριστο. Χτίζετε σιγά-σιγά ένα δημόσιο τομέα με ψηφοφόρους που θα σας χρωστάνε μεγάλη χάρη. Σας αφιερώνω το νέο σπονδυλωτό τραγούδι του Μιθριδάτη.

 
Συγκλονισμένος
28 Μάιος 2021 16:04

@@ συγκλονισμένος28 Μάιος 2021 15:38
H προκήρυξη έχει βγει από το 2019 και ο διορισμός δεν έχει γίνει (σε δόσεις τώρα υπόσχεται το καθεστώς) την ίδια στιγμή που οι διαδικασίες πετάνε για τους διμοιρίτες. Είμαστε εντάξει; Ικανοποιημένος από το κράτος; Όλα καλά;

 
Θάνος
28 Μάιος 2021 15:39

Άντε επιτέλους από Σεπτέμβρη να μπει μια τάξη και στα πανεπιστήμια!

 
@ συγκλονισμένος
28 Μάιος 2021 15:38

Άλλο το ένα άλλο το άλλο . Μη τα εξισώνουμε όλα. Θα διοριστούν 10.500 εκπαιδευτικοί τα 2 Χρονια. 12 Χρονια χωρίς ένα διορισμό τι λέγαμε ;

 
Συγκλονισμένος
28 Μάιος 2021 14:25

1030 αστυνομικοί θα διοριστούν μέσα σε 3 μήνες την ίδια στιγμή που 10500 εκπαιδευτικοί θα διοριστούν σε δόσεις (κάποτε...και αν...) μετά από 2+ χρόνια κοροϊδίας. Αυτούς θέλατε. Αυτούς θα λουστείτε.

 
για έτοιμο
28 Μάιος 2021 14:04

νομοσχέδιο, με προτεραιότητα , ψηφισμένο νόμο με κλειστά πανεπιστήμια που όσο να πεις δε σε πίεζε ο χρόνος για πρακτική εφαρμογή, λίγο αργά δεν πάει; και μετά γκρινιάζετε για τα στελέχη και τις δομές , μπας και τα χρειάζεται η παιδεία ώστε να φτιάξει λίγο το κλίμα; μπα σε καλό σας. τι είναι ; "ηθική" φαστ τρακ αξιολόγηση για μονιμοπροσωρινούς διευθυντές εκπαίδευσης ; μπα σε καλό σας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.