ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

Νέες ρυθμίσεις για τις ανανεώσεις αδειών διδασκαλίας σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και κατ’ οίκον

Δημοσίευση: 28/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις αναγγελίες και ανανεώσεις αδειών διδασκαλίας σε φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κατ’ οίκον, σύμφωνα με το άρθρο 167 του ν. 4763/2020 (ΦΕΚ 254/21.12.2020), ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΠΠΕΠ.

Ειδικότερα ρυθμίζονται:

Α. Σχετικά με τις Ανανεώσεις Αδειών Διδασκαλίας

Όλες οι παλαιές άδειες διδασκαλίας που είχαν εκδοθεί από τις Διεύθυνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπεβλήθησαν στον ΕΟΠΠΕΠ μέχρι τις 30.8.2019 για ανανέωση, ισχύουν μέχρι και τις 31.8.2021, με αναδρομική ισχύ από 31.12.2019.

Σε περίπτωση που κάποιοι ενδιαφερόμενοι δε γνωρίζουν τον Αριθμό Πρωτοκόλλου (ΑΠ) της αίτησής τους μπορούν να τον αναζητήσουν στον σχετικό ιστότοπο του ΕΟΠΠΕΠ, https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/anaggelia_search πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους. Με τον παραπάνω Αριθμό Πρωτοκόλλου ΕΟΠΠΕΠ, επιβεβαιώνεται ότι κατέθεσαν εμπρόθεσμα αίτηση ανανέωσης στον ΕΟΠΠΕΠ και ως εκ τούτου, η άδειά τους είναι ακόμη σε ισχύ.

Οι παραπάνω άδειες θα ανανεωθούν στη συνέχεια από τις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις της περιοχής τους με τη διαδικασία της αναγγελίας που θα περιγράφεται αναλυτικά σε νέα Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα μας με νέα ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής τους, μετά την παραπάνω ανακοίνωση της διαδικασίας, στις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.

Β. Αναγγελίες

Από 1.7.2021 αρμόδια υπηρεσία για την υποβολή και εξέταση των αιτήσεων και δικαιολογητικών αναγγελίας έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος διδασκαλίας σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και κατ’ οίκον είναι η αρμόδια σε περιφερειακό επίπεδο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ίδια υπηρεσία (αρμόδια σε περιφερειακό επίπεδο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) έχει και την αρμοδιότητα επικαιροποιήσεων στοιχείων φακέλων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις υποπαρ. Θ13 και Θ14 της παρ. Θ του ν. 4093/2012, ως ισχύουν και τις σχετικές εκάστοτε ισχύουσες κανονιστικές πράξεις. Η επικαιροποίηση του φακέλου του εκπαιδευτικού γίνεται από την αρμόδια σε περιφερειακό επίπεδο Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων και των απαιτούμενων εκ του νόμου δικαιολογητικών με βάση την οποία έκανε την αναγγελία του ο εκπαιδευτικός και περιλαμβάνει την ετήσια αυτεπάγγελτη αναζήτηση του ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.

Μέχρι τις 30.6.2021 αιτήσεις αναγγελίας αδειών διδασκαλίας που κατατίθενται στον ΕΟΠΠΕΠ διεκπεραιώνονται από τον ΕΟΠΠΕΠ που τηρεί και το αρχείο της περιόδου που ασκούσε την αρμοδιότητα αναγγελίας έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος διδασκαλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται το αποτέλεσμα της Αίτησης Αναγγελίας που έχουν υποβάλει στον ΕΟΠΠΕΠ από το https://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/anaggelia_search όπου, είτε αναζητείται η πορεία της αίτησης (πατώντας στο σημείο «Αναζήτηση») είτε εκτυπώνεται η αντίστοιχη βεβαίωση (πατώντας στο σημείο «Βεβαίωση»), στην περίπτωση πλήρους φακέλου που έχει ελεγχθεί και έχει παραληφθεί και το Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, μετά την αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

Σχόλια (5)

 
Panos
28 Μαρ 2022 22:03

Μεγάλη ταλαιπωρία, μέσα σε 2 χρόνια ξανά πάλι η ίδια γραφειοκρατικη διαδικασία, κανένας σεβασμός στους καθηγητές.
Στην εποχή των big data & του gov Gr, εξακολουθεί να υπάρχει η μπανανία - Ελλάς το μεγαλείο σου - ψαροκωσταινα...

 
Δημήτριος Κουβελογιάννης
30 Μάιος 2021 14:50

Και... Φυσικά ο σύνδεσμος για αναζήτηση της τύχης αυτής της αίτησης δεν λειτουργεί... Το αντίθετο θα ήταν παράξενο...

 
Τάσος
30 Μάιος 2021 10:24

Η αρμοδιότητα έκδοσης και ανανέωσης των αδειών διδασκαλίας, δασκάλων και καθηγητών του ιδιωτικού τομέα, με μνημονιακό νόμο, υποτίθεται για την ώθηση της ανάπτυξης και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, μεταφέρθηκε από τις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις στον ΕΟΠΠΕΠ.
Αφού πέρασαν 2-3 χρόνια και ο ΕΟΠΠΕΠ αδυνατούσε να ελέγξει τα δικαιολογητικά χιλιάδων εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως άλλαξε τη διάταξη του μνημονίου περί αναγγελίας διδασκαλίας στον ΕΟΠΠΕΠ και την επανέφερε στις δευτεροβάθμιες διευθύνσεις.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για τα τερατουργήματα των μνημονίων και τα συμφέροντα που εξυπηρέτησαν.

 
Ε.Μ
29 Μάιος 2021 21:45

Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει ανανέωση πάλι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μεγάλη ταλαιπωρία για όλους τους καθηγητές. Πόσο μάλλον τώρα που θα πρέπει να πάμε στη Δευτεροβαθμια για έλεγχο των δικαιολογητικών. Εκτός αυτού ένα σωρό χρήματα πληρώσαμε το 19 σε γιατρούς και κουριερ....

 
Γ.Β.
29 Μάιος 2021 12:00

Γιατί δεν αποστέλλουν τους φακέλους υπηρεσιακά στις αρμόδιες διευθύνσεις; Επίσης γιατί βάζουν χρονικό όριο τον Αύγουστο 2021, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθεί ; Αυτό είναι το επιτελικό κράτος των αρίστων;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ