Placeholder

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Masterclass του Ε.Κ.Π.Α. (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για ειδικούς από ειδικούς: ‘Ψηφιακές Αρχές και Νέα Μάθηση’ από τη Mary Kalantzis και τον Bill Cope, Καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Illinois

Δημοσίευση: 28/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έχουμε ακούσει τους εκπαιδευτικούς και τους τεχνολόγους να κάνουν μια υπόθεση για τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας στη μάθηση. Ωστόσο, παρά τη ρητορική, με πολλούς τρόπους και στους περισσότερους ακαδημαϊκούς ιστότοπους, η εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι σχετικά ανέγγιχτη από την τεχνολογία. Ακόμα και όταν εισάγονται τεχνολογίες, οι αλλαγές μερικές φορές φαίνονται ασήμαντες και τα αποτελέσματα φαίνονται απογοητευτικά. Εάν το έντυπο βιβλίο αντικατασταθεί από ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, οι κοινωνικές σχέσεις της γνώσης και της μάθησης αλλάζουν απαραίτητα; Κι αν αλλάζουν, αυτή η αλλαγή είναι προς το καλύτερο; Εάν η εξέταση με στυλό και χαρτί μετατραπεί σε ηλεκτρονική, αυτό αλλάζει τη φύση των συστημάτων αξιολόγησής μας; Η τεχνολογία, με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιφέρει σημαντική αλλαγή. Η τεχνολογία μπορεί να μην αντιπροσωπεύει καν ένα βήμα μπροστά στην εκπαίδευση. Αλλά τι μπορεί να είναι καινούριο; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνολογίες για καινοτομία στην εκπαίδευση;

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)   προσκαλεί τους κορυφαίους επιστήμονες της Εκπαίδευσης Mary Kalantzis και Bill Cope (University of Illinois) σε ένα πραγματικό Masterclass και μάλιστα 100% E-Learning για να απαντήσουμε μαζί στα παραπάνω.

25 Ιουνίου – 15 Ιουλίου 2021

Πρόκειται για Masterclass 20 ημερών με αυτά που απαιτεί το παρόν και καθορίζουν το μέλλον. Έχει σχεδιαστεί ώστε οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες να αφιερώσουν σε σύντομη περίοδο τον κατάλληλο χρόνο (55 ώρες, από τις οποίες 8 είναι σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευση) σε ειδικά προσχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ώστε να πετύχουν τα υψηλότερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Απευθύνεται στους/στις ειδικούς της Εκπαίδευσης. Μπορείτε κι εσείς να γνωρίσετε τις «7 αρχές» των οικολογιών της ηλεκτρονικής μάθησης και των δυνατοτήτων της μετασχηματιστικής μάθησης του 21ου αιώνα υποβάλλοντας αίτηση για τις περιορισμένες θέσεις του Μasterclass μέχρι 19/6/2021 (ή έως την συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων)

https://masterclass.learninn.gr/plirofories-programma/#aitisi

Το Masterclass αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία και πολλαπλό ερέθισμα αφού μπορείτε να  αποκτήσετε σωρευμένη εμπειρία, εισερχόμενοι/ες σε μία ευρεία διεθνή κοινότητα μάθησης, συναντώντας τους πλέον ειδικούς στη διαχείριση του ψηφιακού περιβάλλοντος, Mary Kalantzis, Bill Cope και τους συνεργάτες τους και αξιολογώντας τα αποτελέσματα αυτή με απονομή Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το Ε.Κ.Π.Α. (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Οι προσκεκλημένοι Καθηγητές είναι ευρέως γνωστοί για το έργο τους. Η Ευγενία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παν/μιο Πατρών δηλώνει για τη Mary Kalantzis : «είναι συνοδοιπόρος και μέντοράς μου για πάνω από 25 χρόνια! Με μεγαλείο ψυχής, γενναιοδωρία και αστήρευτη δύναμη οικοδομεί με συλλογικό τρόπο τη μάθηση για μια κοινωνία όπου όλοι οι άνθρωποι, όσο διαφορετικοί κι αν είναι, θα μπορούν να οραματίζονται και να πετυχαίνουν. Αγαπάει την Ελλάδα και προσφέρει πάντα στην υπόθεση του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης…» και η Ευδοκία Καραβά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. τολμά να πει «Οι Mary Kalantzis και ο Bill Cope είναι οραματιστές της εκπαίδευσης! Ως βασικά μέλη του New London Group, η Mary Kalantzis και ο Bill Cope είναι παγκόσμιες αυθεντίες στο χώρο των νέων γραμματισμών. Στο έργο τους αναδεικνύουν την σπουδαιότητα και αποσαφηνίζουν την έννοια της πολυτροπικότητας και των πολυγραμματισμών. Άνθρωποι της θεωρίας και της πράξης, η Mary και ο Bill έχουν μεταφράσει τις νέες τάσεις στο χώρο των πολυγραμματισμών σε πρακτικό επίπεδο αναπτύσσοντας ενα πρωτοπόρο μόντελο εκπαιδευτικού σχεδιασμού (Μάθηση μέσω Σχεδιασμού) το οποίο έχει εμπνεύσει εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων σε όλο τον κόσμο όπως και εμένα!»

Είναι πραγματική ευκαιρία αυτό το Masterclass λόγω των αναγκών της εποχής όπως μας λένε οι ίδιοι οι καθηγητές στο μήνυμα-βίντεό τους:

https://www.youtube.com/watch?v=IIiVzGa3Nac&t=61s

Περισσότερες πληροφορίες στο https://masterclass.learninn.gr/

Επικοινωνία 210 72 75 735, 697 5913 005, info@learninn.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.