ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ν. Φίλης: Άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση...

Δημοσίευση: 28/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκος Φίλης, τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Παιδείας

Γιατί χρειάστηκε ορυμαγδός κυβερνητικών δηλώσεων για να απαντήσουν στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σύμφωνα με το οποίο παγώνει η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας «για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στο εσωτερικό των ιδρυμάτων»; Αν δεν υπήρχε πρόβλημα θα ήταν περιττές αυτές οι δηλώσεις. Η κυβερνητική αποσταθεροποίηση δεν κρύβεται. Η μάχη φατριών στο εσωτερικό της ΝΔ για την ταυτότητα του κόμματος (δηλαδή, πόσο ακροδεξιό, δεξιό και "αγοραίο" θα είναι), οδηγεί σε όξυνση του αυταρχισμού και προκαλεί κοινωνικό αναβρασμό, ειδικά στο χώρο της νεολαίας.

Για αυτή την αποσταθεροποίηση μας είχε προϊδεάσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όταν μετά το αστυνομικό πογκρόμ κατά των νέων στη Ν. Σμύρνη και στις πλατείες, αναγκάστηκε να τραβήξει προσωρινά χειρόφρενο. Xθες ο κ. Μητσοτάκης, αμαύρωσε την εκδήλωση για την 40η επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, με τη διχαστική επίθεσή του στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα η κυρία Πελώνη φτάνει στο σημείο να αιτιάται τον ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα των Νέων! Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά καταφεύγει στην εύκολη λύση, στην συκοφάντηση και στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιμετωπίσει τα αδιέξοδά της.

Όταν η ογκούμενη δυσαρέσκεια της νεολαίας γίνεται διαδήλωση αλλά και τραγούδι τότε αρχίζουν να ακούγονται πιο δυνατά τα όργανα της αμφισβήτησης και της απόρριψης για την κυβέρνηση. Οι ήχοι και οι στίχοι από τη μουσική δημιουργία του ράπερ Μιθριδάτη, ακούγονται παντού. Τον ακούει άραγε η κυβέρνηση; Ή, αυταπατάται, ότι, η αντικοινωνική πολιτική της είναι ένα πρόβλημα "επικοινωνίας", που διορθώνεται με ομοβροντία υπουργικών δηλώσεων; Έτσι, νομίζουν πώς θα δικαιολογήσουν το ξύλο στις πλατείες; Τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζουν; Τον αποκλεισμό 30.000 υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια;

Για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, η κυρία Πελώνη, σήμερα, κάνει λόγο για "προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ". Δηλαδή, ειδικοί φρουροί...ειδικών προσόντων! Λες και το πτυχίο αλλάζει τον αυταρχικό χαρακτήρα της ίδρυσης αστυνομικών τμημάτων μέσα στα Πανεπιστήμια. Άλλο ένα επικοινωνιακό τρυκ! Η απόφαση για την προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στις 2/4, αναφέρει ως πρώτο κριτήριο για την επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) τον γενικό βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β’ κύκλου) ή ΕΠΑ.Λ; Πώς, λοιπόν, προεξοφλεί, ότι, θα πρόκειται μόνο για αποφοίτους ΑΕΙ; Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι η κυρία Πελώνη δεν λέει τίποτα για το χρόνο εγκατάστασης των Ο.Π.Π.Ι στα πανεπιστήμια, αποφεύγοντας, έτσι, να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Καθηγητές, εξοπλισμό, εργαστήρια και φοιτητικές εστίες κι όχι αστυφύλακες με... πανεπιστημιακό πτυχίο (!) έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια που για έναν χρόνο τα έχει κλείσει η κυβέρνηση, αποτυγχάνοντας οικτρά να αντιμετωπίσει την πανδημία. Τα Πανεπιστήμια που "άνοιξαν" μόνο για τα ΜΑΤ, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Για πόσο ακόμη θα τα κρατάει κλειστά η κυβέρνηση από επιλογή ή ανικανότητα; Για πόσο ακόμη νομίζει πως θα αποφεύγει την οργή των νέων για τους σχεδιασμούς της για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία; Για πόσο ακόμη καιρό θα κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και δεν θα προσέρχεται στη Βουλή να απαντήσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για τη "σφαγή" των υποψηφίων- παιδιών της πανδημίας.

Το μαχητικό κίνημα της νεολαίας και των φοιτητών, με τη συμπαράσταση πλήθους πανεπιστημιακών δασκάλων, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αποτέλεσε σημείο καμπής στις πολιτικές εξελίξεις και έσπασε τον αυταρχισμό και το κυβερνητικό αήττητο. Δεν ήταν μια φωτοβολίδα της στιγμής, αλλά, μια διαρκής παρουσία υπεράσπισης της κοινωνίας, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, όπως φάνηκε πρόσφατα στην επανακατάληψη του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ. Είναι ένα μήνυμα για όλη την κοινωνία. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να εγκαταστήσει στα Πανεπιστήμια, τον μισητό θεσμό της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Να μην πράξει κάτι που ούτε η χούντα δεν διανοήθηκε να το κάνει ανοιχτά. Αν, παρ` όλα αυτά τολμήσει να προκαλέσει ξανά τη νεολαία με τον αυταρχισμό, τη βία και την καταστολή, θα πάρει σκληρή απάντηση.

Ετικέτες: 
Νίκος Φίλης

Σχόλια (10)

 
Τι σκεπτικό!
30 Μάιος 2021 09:50

Τόση ψυχοπονια για τους εισακτέους της μονάδας! Τους αριστούχους γιατί δεν τους σκέπτεται κανεις; Σε μια σχολή δηλ. Θα εισάγονται με 3 και με 16 . Αυτό είναι σωστό ε; Με τη δικαιολογία να μη γραφτεί σε ιδιωτικό κολέγιο ο/η του 3 και ενισχύσει τα ιδιωτικά συμφέροντα!

 
Μελίτακας ο Α΄
29 Μάιος 2021 22:30

Η ελπίδα δεν είναι στις μεταγραφές αλλά στις γεννήσεις! Να γίνει το esos πολιτικός φορέας, να κατέβουμε στις επόμενες εκλογές όλοι εμείς οι σταθεροί σχολιαστές με πρόεδρο τον Αρχισυντάκτη κι εγώ ως αντιπρόεδρος. Ένα συνέδριο χρειάζεται!...
Για την αληθινή ΑΛΛΑΓΗ!

 
γονιός
29 Μάιος 2021 21:42

Θέλουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία να προστατεύσει τα παιδιά μας!

 
Σοσιαλλήθωρος
29 Μάιος 2021 20:24

Άντε και τώρα με τον Κεδίκογλου (μεταγραφή του αιώνα για τον σύριζα) πάτε για νέα μεγαλεία...

 
Αναφορές χωρίς νόημα
29 Μάιος 2021 17:09

« μην πράξει κάτι που ούτε η χούντα δεν διανοήθηκε να το κάνει ανοιχτά. Αν, παρ` όλα αυτά τολμήσει να προκαλέσει ξανά τη νεολαία με τον αυταρχισμό, τη βία και την καταστολή, θα πάρει σκληρή απάντηση» οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους! Έχει ζήσει και τις βιαιότητες της χούντας το 67 και αναφέρεται;

 
φιλελεύθερος
29 Μάιος 2021 06:18

Φίλη είσαι ο καλύτερος σύμμαχος της Κεραμέως. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

 
δε καταλαβαίνω
28 Μάιος 2021 23:38

Ποια όργανα; Τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν;

 
Νίκος
28 Μάιος 2021 23:16

Αυτές όλες οι "μάχες" της ΝΔ συμβαίνουν μόνο στο μυαλό σας, επειδή με αυτές μόνο συντηρείστε!

 
Νίκος Σκοτάδης
28 Μάιος 2021 23:04

Η κοινωνία θέλει την πανεπιστημιακή αστυνομία και φύλαξη που πληρώνει τη συντήρηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Να γίνουν όπως και όλα τα άλλα του εξωτερικού με σεβασμό στη δημόσια περιουσία. Αρκετά ανεχτήκαμε τόσα έκτροπα τόσα χρόνια.

 
Ακούστε κ. Φίλη
28 Μάιος 2021 19:37

"Το μαχητικό κίνημα της νεολαίας και των φοιτητών, με τη συμπαράσταση πλήθους πανεπιστημιακών δασκάλων, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αποτέλεσε σημείο καμπής στις πολιτικές εξελίξεις και έσπασε τον αυταρχισμό.."

Όχι κ. Φίλη. Εσείς λέτε "μαχητικό κίνημα" εμείς βλέπουμε μειοψηφίες μπαχαλάκηδων και ταραχοποιών. Όχι δεν "σπάνε τον αυταρχισμό" αυτοί - ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τον αυταρχισμό τους στην τεράστια πλειοψηφία καθηγητών και φοιτητών οι οποίοι δε θέλουν να έχουν τίποτα να κάνουν με καταλήψεις, απειλές, προπηλακισμούς, καταστροφές.

Το μόνο ελαφρυντικό το οποίο μπορώ να αναγνωρίσω στον αξιότιμο αρθρογράφο είναι ότι δεν έχει προσωπική εμπειρία από σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ούτε πως είναι να ζεις όλα αυτά τα οποία είτε ευαγγελίζεται είτε αποστρέφεται.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ