Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μ.Χρυσοχοίδης: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν αναβάλλεται

“Η βάση του 10 θα αλλάξει τα Πανεπιστήμια-Η σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν είναι το μέλλον που οι νέοι ονειρεύονται”
Δημοσίευση: 29/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) είναι νόμος του κράτους. Είναι μέρος της προσπάθειας-που η κοινωνία σταθερά αποδοκιμάζει- για να ξαναγίνουν τα Πανεπιστήμια ΑΕΙ. Αυτή η προσπάθεια δεν αναβάλλεται, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Οι ΟΠΠΙ θα είναι εκεί.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, σε συνέντευξη στα ΝΕΑ.

Παράλληλα ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην ίδια ερώτηση για  την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μιλά και για ζητήματα παιδείας κάνοντας μάλιστα λόγο για βάση του 10 και όχι για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος.

“Η Αστυνομία και οι ΟΠΠΙ δε είναι η ουσία των αλλαγών  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η βάση του 10 θα αλλάξει τα Πανεπιστήμια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, και τόνισε:

  • Όσο δεν αλλάζουν τα Πανεπιστήμια, διευρύνονται οι ανισότητες κατά των νέων. Και θα εξηγήσω τι εννοώ.
  • Για να υπάρχουν καλοί μαθητές και καλές δουλειές, θέλουμε πολλούς-όχι λίγους -καλούς φοιτητές, ανταγωνιστικούς με τους νέους των άλλων χωρών.
  • Το αντίθετο οδηγεί σε Πανεπιστήμια τριών ταχυτήτων , κάτι που προσωπικά θα θεωρήσω μέγιστη ήττα.
  • Αλλιώς θα φτάσουμε αναπότρεπτα να έχουμε στην πράξη άλλα (λίγα) πτυχία για την αγορά εργασίας και τις υψηλές αμοιβές σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά (πολλά) για τα μόρια στο δημόσιο και άλλα (αρκετά) για οικονομική αναθέρμανση σε τοπικές κοινωνίες και δευτερογενείς αγορές χαμηλόμισθων.
  • Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε, και θα αλλάξουμε.
  • Η σημερινή κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν είναι το μέλλον που οι ίδιοι ονειρεύονται, δεν είναι το βιώσιμο μέλλον που εμείς οφείλουμε να ετοιμάσουμε για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας.
  • Όσοι λοιπόν μπερδεύουν τις ΟΠΠΙ με την αξία του πτυχίου, να τα πουν αυτά στους φοιτητές  και στους γονείς τους.
  • Να τους πουν τι μέλλον ετοιμάζουν οι όμορφες κραυγές για δήθεν αστυνομοκρατία, όταν τα πτυχία δεν αρκούν για σταδιοδρομία
  • Οι ΟΠΠΙ είναι μονάδες φύλαξης με πιο όμορφο χρώμα στολής-από τις ιδιωτικές  εταιρείες-και με δικαίωμα σύλληψης κακοποιών.Αχρείαστες να είναι για το τελευταίο. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι έχει αποτύχει η πανεπιστημιακή κοινότητα να λύσει με ίδια  μέσα τα του οίκου της. Αυτό λέει ο νόμος και αυτά θα γίνουν.
  • Θα υπάρχουν οι ΟΠΠΙ, θα υπάρχει η αποτρεπτική παρουσία τους.

Σχόλια (35)

 
Κύριε Ελέησον
31 Μάιος 2021 16:20

@Νίκος
Καμία αλλαγή δεν έγινε ποτέ, με πολίτες που "περιμένουν σχεδόν λυτρωτικά" για οτιδήποτε. Αλλιώς, θα κάναμε κάθε φορά ένα ευχέλαιο από τον καναπέ μας.
Μακάρι ο βρασμός να παραμείνει στα "παράνομα πάρτυ"..... για να μην δούμε άλλα πάρτυ.
Το δεύτερο σκέλος βλέπω δεν ε? Με την παρανομία και την εγκληματικότητα ΕΚΤΟΣ πανεπιστημίου, λυτρωθήκατε από την αστυνομία μας δηλαδή?

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ πολύ παλιά όμως....
31 Μάιος 2021 15:48

@ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
1. Βάση του 10 δεν υπάρχει. Ο Χρυσοχοίδης το είπε μόνο.... γιατί ξέρει για την παιδεία, όσα ξέρει η Κεραμέως για τη φάλαγγα.
2. Πολυτεχνείο με φοιτητές/τριες που μπήκαν με 3, επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει προσωπικά.
3. Άλλη σχολή, που να έχει ταυτόχρονα φοιτητές/τριες που μπήκαν με 3 και με 19, επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει.
4. Τέλος, πράγματι "Πουθενά στον κόσμο δεν μπαίνουν με 2 και με 3 σε πανεπιστήμιο"..... γιατί απλά, ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στον κόσμο δεν δίνουν πανελλαδικές(πανεθνικές εξετάσεις) για να μπούνε σε πανεπιστήμιο.

 
Νίκος
31 Μάιος 2021 15:07

@ @πόσο μακριά από την κοινωνία πια (00:57, επειδή...βράζει διοργανώνει συνεχώς παράνομα πάρτυ κορονοιού στη φιλοσοφική του ΑΠΘ ζητώντας την απόσυρση του νόμου για την Πανεπιστημιακή αστυνομία.
Όλοι οι υπόλοιποι που δεν ....βράζουν, η μεγάλη πλειοψηφία, μαζί με τις οικογένειές τους που θυσιάζονται για να βγουν τα έξοδα των σπουδών, περιμένουν σχεδόν λυτρωτικά την εφαρμογή του νόμου!

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ
31 Μάιος 2021 12:25

Βάση του 10, βάση του 10 και ξανά βάση του 10, δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μπαίνει με 2,3,4 ή 5 σε ΑΕΙ (θα βάλω μέσα και τον εαυτό μου) αν και κατάφερα να τελειώσω τη σχολή που πέρασα, άλλα δεν είναι δίκαιο αυτό για κανέναν και ειδικά αν κάποιος μπει στο πολυτεχνείο με 3 να έχει συμφοιτητές με 18 και 19. Πουθενά στον κόσμο δεν μπαίνουν με 2 και με 3 σε πανεπιστήμιο.

 
@ @πόσο μακριά από την κοινωνία πια (00:57)
31 Μάιος 2021 10:34

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία ΒΡΑΖΕΙ! Και ειδικά η νεολαία.
Ή μήπως η αστυνομία, τα κατάφερε με την εγκληματικότητα εκτός ΑΕΙ, για να το κάνει και εντός ΑΕΙ?

 
Τέλος στο μπάχαλο
31 Μάιος 2021 10:03

Δεν το συζητάμε.Δεν θα ανεχθούμε σαν γονείς σαν κοινωνία ,την μειοψηφία των τύποις φοιτητών να παίζει με το μέλλον των παιδιών.Αν δεν γίνει να μας ξεχάσει η ΝΔ.Και είμαστε ουκ ολίγοι. Για διαβάστε τα γκάλοπ!

 
@πόσο μακριά από την κοινωνία πια
31 Μάιος 2021 00:57

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι η κοινωνία έχει μπουχτίσει απο μπαχαλάκηδες, καταστροφές, καταλήψεις, διακίνηση ναρκωτικών, ορμητήρια με μολότοφ, ξύλο και ομηρίες στα ΑΕΙ. Θα χρειαστεί να επαναξετάσετε τι είναι κοντά και τι ειναι μακριά...

 
Δάφνη
30 Μάιος 2021 19:37

"Οι ΟΠΠΙ είναι μονάδες φύλαξης με πιο όμορφο χρώμα στολής-από τις ιδιωτικές εταιρείες-και με δικαίωμα σύλληψης κακοποιών."

...και όμως δεν είναι τρολιά. Λόγια Υπουργού κυβέρνησης ευρωπαϊκού κράτους. Ώρε πού μπλέξαμε...

 
Και τέτοια...
30 Μάιος 2021 17:26

"Απο που ρε φίλε το να έχει αστυνομία στο πανεπιστήμιο έχει σχέση με κολλέγια και τέτοια; "

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις και μετά να κάνετε κριτική στους άλλους...

 
Κ.Σ.
30 Μάιος 2021 14:18

Γιατί μιλάει για την παιδεία; Δεν φτάνουν οι υπεύθυνοι του παιδείας με όλα όσα λένε και κάνουν τώρα θα ακούμε και τον προστασίας; Όλα θα αποκαλυφθούν και θα δοκιμαστούν στην πράξη με το νέο ακαδημαϊκό έτος. Θα δούμε τα αποτελέσματα της βάσης εισαγωγής και της ΟΠΠΙ. Υπομονή...

 
πόσο μακριά από την κοινωνία πια!!
30 Μάιος 2021 12:14

φαίνεται πόσο μακριά από την κοινωνία βρίσκεται ο συγκεκριμένος υπουργός. Δεν γνωρίζει την νομοθεσία για την Παιδεία, παρά μόνο το στενό ενδιαφέρον για ΟΠΠΙ. Εντάξει ξέρουμε οι περισσότεροι δεν διαβάζουν, απλά υπογράφουν...
Πάντως να επισημάνω ότι καλά θα κάνει η Υπουργός να φτιάξει πρώτα δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και να μην κουνάει το δάκτυλο στους μαθητές που έχουν περάσει από τα δημόσια σχολεία και έχουν χαμηλές επιδόσεις...τα σχολεία φταίνε, για μένα είναι σαφές.
Αλλά βέβαια αυτή η αλήθεια δεν συμφέρει.,,,οπότε ΟΠΠΙ και ξερό ψωμί...

 
Σπυρος
29 Μάιος 2021 19:29

Βαση εισαγωγης? Φετος? Αδικο , ανηθικο. Τα παιδια δεν εχουν τη δικη σας τσεπη. Εκτος αυτου φετος , στη μεση της χειροτερης χρονιας? Ντροπη.

 
@Είπε ο ακαδημαϊκός προστάτης
29 Μάιος 2021 18:46

Σας ενοχλεί η ιδέα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φαίνεται είστε φαν των τραμπουκισμών, των προπηλακισμών, των καθηγητών στο νοσοκομείο ή με κρεμασμένες πινακίδες στο λαιμό, των χτισμένων γραφείων, του νόμου της σιωπής για τους φοιτητές, της ελεύθερης διακίνησης ουσιών στα μεγάλα campus. Είναι κατανοητό ότι η ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας (όπως σε όλα τα μεγάλα και μικρά πανεπιστήμια του κόσμου) χαλάει τη "σούπα".

 
@@@Αριστεία όχι αστεία
29 Μάιος 2021 18:42

κι άλλα αστειάκια, αλλά δεν μας απαντήσατε, ποιόν καλείτε όταν πέσετε θύμα εγκλήματος. Όχι τον "σερίφη", ΟΚ. Ποιόν; Δύσκολη ερώτηση, καταλαβαίνουμε.

 
@πολίτης
29 Μάιος 2021 18:41

Απο που ρε φίλε το να έχει αστυνομία στο πανεπιστήμιο έχει σχέση με κολλέγια και τέτοια; Σας έχουν τελειώσει τα επιχειρήματα, ε;

 
Φώτης
29 Μάιος 2021 17:07

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλου του κόσμου έχουν φύλαξη άστυ όλη η σεκιουριτι εταιρειών. Πουθενά στον πλανήτη είδα πόρτα ανοιχτή και μπηκα ενώ μέσα κάνουν μάθημα φοιτητές . Εκτός αυτού , ας θυμηθούμε και τους βανδαλισμούς και βιαιοπραγίες καθηγητών από υποτιθέμενους φοιτητές. Όλα για τη διακίνηση ιδεών βέβαια.

 
Τα συνήθη σοφίσματα και επικοινωνιακά βεγγαλικά
29 Μάιος 2021 16:45

Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με τον πανεπιστημιακό θεσμό, με την επιστημονική γνώση, με το ζήτημα της ανεργίας και την αντεγκληματική πολιτική. Ανήκει στη γενιά αυτή των πολιτικών που αναζητούν πρόσβαση στους θώκους της εκάστοτε εξουσίας, πετώντας φτηνά ιδεολογικά βεγγαλικά και παριστάνοντας τον άτεγκτο σερίφη. Κρίμα, πραγματικά κρίμα για την χώρα μας!

 
Ntinos
29 Μάιος 2021 16:39

Άσχετοι τελείως από παιδεία. Όταν ανοίξουν οι σχολές δεν θα έχουν που να κρυφτούν. Ο Αλέξης πάντως όταν κάποτε θα έρθει θα τα κατάργησε όλα. Έτσι μπράβο

 
ΟΠΠΙ = Ουτοπική Προσέγγιση Προβλημάτων με Ιδιαιτερότητες
29 Μάιος 2021 16:30

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες για ισάριθμα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ τα δύο τελευταία σαββατοκύριακα, ενώ από την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να παραγγελθεί και τρίτη, καθόσον κυκλοφορούν νέα βίντεα-αποδείξεις.

Το ΑΠΘ είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να αποτρέψει τα κορωνοπάρτι, το αποτέλεσμα όμως είναι να εκτίθεται (οι κακεντρεχείς λένε ότι γελοιοποιείται) σαν ένα ίδρυμα το οποίο δεν μπορεί να ασκήσει στοιχειώδη έλεγχο στους χώρους του ώστε να προστατέψει την φήμη του, την περιουσία του και την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού.

Το ερώτημα δεν είναι αν τα κορωνοπάρτι μέχρι πρωΐας είναι νόμιμα ή όχι, ούτε ποιος τα διοργανώνει, ούτε ποιους εξυπηρετούν οικονομικά, ούτε κάν το γιατί το ΑΠΘ εξακολουθεί ακόμα να είναι άβατο για πάσης φύσεως "σκοτεινές" (για να χρησιμοποιήσω την πρόσφατη έκφραση του πρωθυπουργού) δραστηριότητες.

Το ερώτημα είναι αν οι ΟΠΠΙ θα μπορούσαν να αποτρέψουν τα κορωνοπάρτι και τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις χωρίς άδεια από τις Πρυτανικές αρχές, ή αν θα χρησιμοποιηθούν για επιλεκτική εφαρμογή του νόμου α) μόνο όταν αυτό δεν έχει πολιτικό ή "πρυτανικό" κόστος, β) μόνο όταν η ελευθερία του λόγου θεωρηθεί ότι υπερέβη μια αυθαίρετη κόκκινη (ή μπλέ) γραμμή ή γ) μόνο κατόπιν καταγγελίας από θιγόμενους πολίτες, φοιτητές ή ακαδημαϊκούς (και φυσικά πολύ κατόπιν εορτής).

Ο κ. Υπουργός, μετά από τόσες διαβουλεύσεις με την ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι τα ΑΕΙ είναι ανεξάρτητα κράτη με διπλωματικό στάτους ίδιο με το Άγιο Όρος: έχουμε όχι μόνο δικό μας πολίτευμα, θρησκεία και πολιτισμό που εκπηγάζει και εκπορεύεται από το ένδοξο 1973, αλλά και δικούς μας νόμους (αυτοδιοίκητοι κατά το γράμμα, αυτόνομοι κατά το πνεύμα), έθιμα και συγχωρητικό δίκαιο.

Πιστεύω ότι η τυχόν είσοδος των ΟΠΠΙ στα ΑΕΙ πριν την λήξη της τετραετίας θα στοιχίσει στον κ. Υπουργό και την κα. Υπουργό την καρέκλα τους και στην Κυβέρνηση την αυτοδυναμία της. Και δεν σας κρύβω ότι την συγκεκριμένη κυβέρνηση την ψήφισα ακριβώς για να αλλάξει πράγματα μέσα στα ΑΕΙ, αλλά όχι με αυτό τον βίαιο τρόπο: Η διεθνής ιστορία μας έχει διδάξει ότι δεν είναι δυνατόν με ένα νόμο και μερικά άρθρα να αλλάξει ένα εθιμικό δίκαιο σχεδόν 50 ετών.

 
φιλελεύθερος
29 Μάιος 2021 15:29

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Την εκτέλεση ενός άντρα ο οποίος πουλούσε CD με ταινίες και μουσική για να βγάζει τα προς το ζην, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνδρας ονόματι Λι, εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Το έγκλημά του; Τα CD που διέθετε ήταν νοτιοκορεάτικες ταινίες και μουσική.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αρκέστηκε στη διαταγή για την εκτέλεση του Λι. Ζήτησε επιπλέον να γίνει στην πλατεία με πυροβολισμό και να παρακολουθεί σύσσωμη η οικογένεια του άνδρα, προκειμένου να παραδειγματιστούν όλοι και να μην «διαπραχθεί ξανά το σοβαρότατο αυτό αδίκημα».

 
@Mary
29 Μάιος 2021 14:14

Α, δηλαδή όταν υπάρχει πανδημία να μπουν όλοι παντού να μη χαλάσουμε χατήρι; Να φορτώσουμε στο φορολογούμενο σε εποχή πανδημίας το να πληρώνει για να "σπουδάζουν" φοιτητές χωρίς δεξιότητες και χαμηλούς βαθμούς που ίσως δεν τελειώσουν ποτέ; Κανένας μας δε θα έβαζε δικά του λεφτά σ'αυτό. Αλλά νομίζουν μερικοί ότι η δημόσια παιδεία είναι "τζάμπα" και ότι μπορείς να "χώνεις" όσους θέλεις εκεί, ψηφοθηρικά. Θα θέλαμε να είναι απεριόριστοι οι πόροι αλλά δεν είναι. Και πρέπει να πάνε στο καλύτερο Χ% των μαθητών. Και οι υπόλοιποι θα πρέπει να προσπαθήσουν ξανά ή να βρουν εναλλακτικές.

 
πολίτης
29 Μάιος 2021 13:39

Πελατεία για τα κόλετζ θέλει να φτιάξει (αυτός αλλά και όλη η κυβέρνηση).

 
@Είπε ο «ακαδημαϊκός προστάτης»
29 Μάιος 2021 12:59

Ξέρει πολύ καλά τι λέει... Απλά το πάει ύπουλα, κάτι τέτοιοι σαν τον Μιχαλάκη με κάνουν να χαμογελάω, όταν σκέφτομαι πως πάει να πουλήσει τις νέες τροπολογίες του υπουργείου "Παιδείας" (εγώ πάντως, δε θα έβαζα στη παρέα μου, έναν τύπο που μου κάνει spoiler το τέλος)...
Θέλω να πω, καλά τα είπε πανεπιστήμιο είναι το ΑΠΘ, πανεπιστήμιο είναι και το Ιόνιο. Δεν σου είπε όμως τι πανεπιστήμιο, δεν σου είπε τι σκέφτεται να κάνει με το δεύτερο. Γνώμη μου πάντα: ότι η "βόμβα" με τις συνταρακτικές αλλαγές θα σκάσει το Νοέμβριο..
Καλυφθείτε, γιατί τα επισόδεια θα είναι μεγάλα..

 
Μέλος δεπ
29 Μάιος 2021 12:43

Μακάρι να γίνει.

 
Mary
29 Μάιος 2021 12:37

Απαραδεκτο να μιλουν για βαση του 10 ή βαση εισαγωγης κατα τη διαρκεια πανδημιας. Δε ξερουν τι γινεται στο κοσμο. Που ζουν, σε ενα δικο τους κοσμο αγγελικα πλασμενο?

 
Δε φταίει αυτός..
29 Μάιος 2021 11:38

Αλλά όσοι τον ψήφισαν, όπως και την Υπουργό (αυτή που ξέρει μόνο να κάνει βόλτες στα σχολεία).

"Οι ΟΠΠΙ είναι μονάδες φύλαξης με πιο όμορφο χρώμα στολής".
Βαρυσήμαντη και σημαντική δήλωση. Ξέρει καλά σε ποιους απευθύνεται και μας κοροϊδεύει.

"για να ξαναγίνουν τα Πανεπιστήμια ΑΕΙ"
Το Πανεπιστήμιο είναι η δυνατή λέξη με την ουσία και το βάθος που ξέρουμε όλοι (όχι το ΑΕΙ). Είπαμε, ξέρει σε ποιους απευθύνεται....

 
Υπουργός προστασίας του πολίτη και των Πανεπιστημιων
29 Μάιος 2021 10:39

Από που να το πιάσει κανείς;
Τα πανεπιστήμια να ξαναγίνουν ΑΕΙ!
Καλά μπήκε η βάση του 10!
Που εμφανίζεται εκτός Βουλής; Θα έχει γέλιο η παράσταση με αυτόν...

 
Τι λέει; Φταίει η ζέστη;
29 Μάιος 2021 10:36

Βαθυστόχαστες δηλώσεις.. καλά δεν βρέθηκε ένας έστω σύμβουλος να του πει ότι η βάση του 10 ήταν σε άλλο επεισόδιο;; Έληξε αυτό κ. Χρυσοχοΐδη, το έληξε η Νίκη σας εδώ και καιρό και έχει ψηφιστεί (και από εσάς) άλλος νόμος!!
Αν είστε τόσο καλός και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η εγκληματικότητα αυξάνεται αντί να μειώνεται...
Μακάρι τουλάχιστον να μην είναι όλοι οι συνάδελφοι σας του ίδιου βεληνεκούς!

 
Είπε ο «ακαδημαϊκός προστάτης»
29 Μάιος 2021 10:29

«..για να ξαναγίνουν τα Πανεπιστήμια ΑΕΙ.»
Είπε ο «άριστος παντογνώστης» !
Δηλαδή τώρα είναι ΙΕΚ , μέσες σχολές; Τι ακριβώς είναι αραγε;
Τι να εννοεί ο ποιητής; Έχει άποψη και για την ακαδημαϊκοτητα του συνόλου των ελληνικών πανεπιστημίων;
Πέρα ομως από το γέλιο που προκαλεί η δήλωση, είναι φοβερό το πως ξεστομίζουνε κούφια λόγια χωρίς καμία λογική για εντυπωσιασμό(;) των άσχετων.
Βέβαια πρέπει να σκεφτούμε ότι τώρα είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή για δυσφήμιση των ελληνικών πανεπιστημίων και έμμεση τόνωση της πελατείας των «κολεγίων».. αλλά με τόσο θράσος;; Μαζέψτε τον! Σας εκθέτει..

 
Για λίγο χρυσάφι ακόμη!
29 Μάιος 2021 10:21

Ο αδιάφθορος Σερίφης της Άγριας Δύσης σε νέα επεισόδια:
Ο σοσια-ληστής καουμπόι που έγινε μάγος στην φυλή των Κούλι!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.