ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Απόφαση- Τα πάνω κάτω για τους υποψήφιους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Σχολών : Το Φθινόπωρο του 2021 οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Πανελλαδικές του 2022 , λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του esos
Δημοσίευση: 31/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με κυβερνητική απόφαση οι μαθητές της σημερινής Β’ Λυκείου που του χρόνου θα είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές  Σχολές θα δώσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το Φθινόπωρο με πιθανή ημερομηνία 10 με 15 Νοεμβρίου (2021) και όχι τον Ιούνιο του 2022,επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos (Διαβάστε εδώ).

Ήδη το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε σχετικό έγγραφο .

Επίσης σήμερα  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε επίσημα ότι  αποφασίστηκε εφεξής, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Όσον αφορά  στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες,αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,  θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου). Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Σχόλια (11)

 
Νίκος
29 Ιουν 2021 21:38

Δουλειές του ποδαριου αποφασίζουμε και διστάσουμε χωρίς καμία διαβούλευση απλά όλα στο ποδι. Εάν είναι σωστή η απόφαση θα έπρεπε να δωθεί χρόνος για προετοιμασια στα παιδια αυτά. Θα δώσουν πανεληνιες χωρίς να έχουν δώσει εξετάσεις λόγο πανδημιας ούτε μια φορά και ξαφνικά θα πρεπει να δώσουν αθλητικές εξετάσεις με μηδαμινή προετοιμασια. Απορώ γιατί ;

 
Χάρης
16 Ιουν 2021 16:10

Τα ΠΚΕ διεξάγονται κάθε έτος με το πέρας των πανελληνίων εξετάσεων από φέτος φθινόπωρο λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης Βάσης νομίζω ειναι μέτρο σε σωστό δρόμο ουτωστε οι προκρινομενοι μαθητές να έχουν το διάβασμα μόνο για μετά και όχι τα αθλητικά και μέσα στο καλοκαίρι .έχω δει να κόβονται πολλά παιδιά στα αθλήματα κυρίως λόγω ελλείψεως εκγύμνασης και βάρους οπότε θέλει και μια προετοιμασία από τους υποψηφίους το ξέρω γιατί ήμουν αξκος στρατού και έλαβα μέρος σε επιτροπές για ΠΚΕ ευχαριστω

 
Ιωάννης
06 Ιουν 2021 01:57

Είναι Άδικο και πέραν κάθε Λογικής αν ισχύσει αυτήν η Εγκύκλιος.
Γιατί τα σημερινά παιδιά της Β' Λυκείου Αδικούνται Κατάφωρα.
Να συνεχιστεί το ίδιο όπως Ίσχυε και να δώσουν τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2022 καθώς και οι Μαθητές Δύο ακόμη Ετών και από κει αι ύστερα αν θέλει ας αλλάξει τον Χρόνο Διεξαγωγής των ΠΚΕ ώστε τα Παιδιά να γνωρίζουν Τρία Χρόνια Νωρίτερα την Διαδικασία.
Δηλαδή αυτήν την στιγμή Βάζει Θηλιά στο Λαιμό των Μαθητών και των Γονέων.

 
Με την άρνηση σε κάθε μέτρο
02 Ιουν 2021 11:31

Η Ελληνική κοινωνία είναι σαν ένα κακομαθημένο παιδί. Βρίσκει χιλιες δικαιολογίες για να αντιδράσει σε κάθε μέτρο εξορθολογισμού της υπάρχουσας κατάστασης.

 
Ευαγγελία
01 Ιουν 2021 21:57

Τα στενά χρονικά περιθώρια, που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Παιδείας, έχουν την λογική τους βάση, όμως ...
- αδικούν όλους τους υποψήφιους, αλλά κυρίως τα κορίτσια τα οποία θα δυσκολευτούν πολύ περισσότερο με τα αγωνίσματα της σφαίρας και των 1.000 μέτρων. Έχουμε μια δυνητικά αλλά και ουσιαστικά άνιση μεταχείριση μεταξύ αγοριών και κοριτσιών...
- οι μαθητές θα προπονούνται μέσα στο κατακαλόκαιρο στον ήλιο και την ζέστη...
- διαταράσσεται ο οικογενειακός προγραμματισμός των οικογενειών τους όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο...
Συνεπώς, θα ήταν καλό για την επόμενη σχολική χρονιά μόνον, οι προκαταρκτικές εξετάσεις να μετατεθούν για αργότερα προς την Άνοιξη δίνοντας την ευκαιρία για δικαιότερη μεταχείριση των μαθητών ...

 
Ζήσης
01 Ιουν 2021 21:41

Μία άλλη παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν είναι και το γεγονός ότι τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί χώροι ήταν κλειστοί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Κορονοϊού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ακόμη και αυτά τα οποία συμμετέχουν σε αθλητικούς ομίλους, να μην μπορούν να αθληθούν και η φυσική τους κατάσταση να έχει επηρεαστεί αρνητικά, και πιθανόν χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν, έτσι ώστε να πιάσουν τα όρια εισαγωγής.
Επίσης οι υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να προετοιμαστούν εντατικά μέσα στο καλοκαίρι με αντίξοες συνθήκες (ήλιος , ζέστη κλπ), αλλά και να ανατρέψουν πιθανότατα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί αιφνιδιαστική, προκαλεί πιστεύω ήδη άγχος στα παιδιά που θα συμμετάσχουν του χρόνου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ οι υποψήφιοι στα επόμενα χρόνια θα έχουν το χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Γι αυτό προτείνω, τουλάχιστον για την επόμενη σχολική χρονιά, οι υποψήφιοι μαθητές να εξεταστούν κάποια χρονική στιγμή προς την Άνοιξη (ίσως την δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα).

 
Dario Moutso
01 Ιουν 2021 08:31

Το έχω γράψει, αλλά θα το ξαναγράψω. Τα <<σφιχτά>> όρια τόσο για τις στρατιωτικές όσο και για τις σχολές της αστυνομίας εύκολα <<πιάνονται>> από έναν/μία υποψήφιο που
1. Δεν είναι υπέρβαρος/η (αυτό με βάση τον ΔΜΣ) και
2. Του/της αρέσει η άσκηση (χωρίς να είναι αθλητής κάποιου συγκεκριμένου αθλήματος).
Ένας/μια τέτοιος/α υποψήφιος/α μπορεί άνετα να είναι μέσα στα όρια με 3 το πολύ 4 μήνες προπόνηση. Για τους υπόλοιπους/ες χρειάζεται περισσότερος χρόνος έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν, το οποίο σημαίνει επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά. Θα μπορούσε να κάνει τις εξετάσεις λίγο μετά το Πάσχα τουλάχιστον για την χρονιά 2021-2022, έτσι ώστε όλοι να έχουν μια <<δίκαιη>> ευκαιρία. Μα κανείς δεν της το είπε; Τόσο δύσκολο ήταν να το σκεφτούν;

 
Αποστόλης Γιάννινα
31 Μάιος 2021 22:17

Οι ΠΚΕ είναι 3-4 μέρες σε Αθήνα (κυρίως), Θεσ/νίκη, Τρίκαλα κ.α.. Θα φύγουν δηλ. οι μαθητές της Γ' από τα σχολεία τους, σε όλη την Ελλάδα, για μια εβδομάδα το Νοέμβριο;;;;;;;;

 
Sakis
31 Μάιος 2021 20:18

Καλύτερα τον Ιούνιο παρά τώρα
Δεν θα έχουν καταρχήν χρόνο να ετοιμαστούν πως θα πάνε έτσι θα κοπούν όλοι

 
Παναγιώτης
31 Μάιος 2021 20:17

Αν ισχύσει την βαψανε όλα τα παιδιά γιατί θα κοπούν

 
John
31 Μάιος 2021 20:16

Τι χαζομάρες είναι αυτές για σοβαρευτείτε λίγο είναι πολύ άδικο για τα παιδια

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.