Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς: «Πες την ιδέα σου!» μέσω ψηφιακής πλατφόρμας dialogos.metiniki.gr

Σε άμεσο διάλογο καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα η υπουργός Παιδείας
Δημοσίευση: 31/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» για την κατάθεση απόψεων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, εγκαινιάζει σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Οι θεματικές στις οποίες καλούνται οι πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο, τη Διά Βίου Μάθηση, την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, κάθε πτυχή της εκπαίδευσης. Επισκεφθείτε την πλατφόρμα και υποβάλλετε την ιδέα σας στο σύνδεσμο dialogos.metiniki.gr.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει τα εξής:

  • Στόχος της νέας πλατφόρμας είναι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες και η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και πολιτικών, μέσω της υποβολής προτάσεων και της αξιολόγησης ιδεών.  
  • Από το Σεπτέμβριο το σχολείο αναβαθμίζεται μέσω μίας ευρύτερης αλλαγής φιλοσοφίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με στόχο ένα σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους.
  • Εντάσσονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα.
  • Εντάσσονται δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας. Παράλληλα, αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών, αρκετά εκ των οποίων έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ εισάγεται και το πολλαπλό βιβλίο ώστε οι νέοι μας να μαθαίνουν να συνθέτουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.
  • Στόχος του σχολείου και η μετάδοση γνώσεων και η καλλιέργεια πολύτιμων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων.

Η Ν.  Κεραμέως δήλωσε: «Η αναβάθμιση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που κάθε ένα ονειρεύεται. Είτε είστε μαθητές, είτε είστε εκπαιδευτικοί, είτε είστε γονείς, είτε απλά ενδιαφέρεστε για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, αναμένουμε τις προτάσεις σας. Ξέρω ότι υπάρχει πλούτος ιδεών στην κοινωνία μας, τις βλέπω, τις ακούω σε κάθε επίσκεψή μου σε κάθε σχολείο της χώρας μας, στις συζητήσεις μου με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη την Ελλάδα, στην επαφή μου με τους μαθητές μας. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε αυτό το νέο κανάλι άμεσης επαφής και διαλόγου. Μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας. Δεσμεύομαι ότι κάθε άποψη θα ακουστεί, κάθε ιδέα θα αξιολογηθεί. Γιατί η πιο αποτελεσματική εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνουμε μαζί, μέσα από το διάλογο.»

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (47)

 
Αλίνα
02 Ιουν 2021 16:39

Έλεος με τα επικοινωνιακά κόλπα. Σταματήστε να μας "λέτε" κάθε μέρα πόσο ηλίθιους μας θεωρείτε. Η κεντρική ιδέα πλασάρεται ως καλή αλλά αλλά ο διάλογος δεν έπρεπε να είναι με το υπουργείο Παιδείας και όχι metiniki; εκτός αν έχει η κ.Κεραμέως συμβόλαιο μακροχρόνιο για τη θέση ... Κάποια στιγμή πρέπει το υπουργείο παιδείας να αποδεσμευτεί από τις κομματικές και προσωπικές φιλοδοξίες. Από τα μαθητικά μου χρόνια κάθε υπουργός μεταρρυθμίζει το εκπαιδευτικό σύστημα! Θα έπρεπε πλέον να αγγίζει την τελειότητα!!!! Καιρός για ουσιαστικό διακομματικό διάλογο που θα οδηγήσει σε ένα σύστημα αποδοτικό και αποδεκτό από την κοινωνία και κυρίως σταθερό για κάποια χρόνια. Η κοινωνία είναι έτοιμη, οι πολιτικοί ;;;

 
Too little to late!
02 Ιουν 2021 00:07

Όσα κόλπα κι αν σκαρφιστεί το επιτελείο Κεραμέως, για να νομιμοποιήσει τα διάφορα τερατουργήματα στον χώρο της εκπαίδευσης, ένα πρέπει να καταλάβει καλά.
Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, το κεφάλαιο Κεραμέως έχει κλείσει οριστικά!
Αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει τον δρόμο που πήραν η κ. Ζαχαράκη και η κ. Γκίκα...

 
εκπαιδευτικός
01 Ιουν 2021 21:52

Εξαιρετική ιδέα και νομίζω με πολλούς αποδέκτες. Μακάρι να είχαμε βήμα και σε άλλα υπουργεία. Ιδιαίτερα στο υπουργείο του κυρ-Μιχάλη ένας ιστότοπος dialogos me ton michali θα έσπασε τα κοντέρ από εκδηλώσεις....θαυμασμού και λατρείας....

 
.
01 Ιουν 2021 21:49

Μου θυμίζει τη διαβούλευση όπου 8 στα 10 σχόλια έλεγαν το προφανές, να γίνει δίωρο το μάθημα της πληροφορικής σε Ε και Στ Δημοτικού και η Ζαχαράκη αύξησε τις ώρες των Αγγλικών!

 
εκπαιδευτικός
01 Ιουν 2021 21:26

Εξαιρετική ιδέα και νομίζω με πολλούς αποδέκτες. Μακάρι να είχαμε βήμα και σε άλλα υπουργεία.

 
Όλγα
01 Ιουν 2021 13:04

Άλλο ένα επικοινωνιακό τερτίπι της Υπουργού και από ουσία τίποτα. Από ιδέες έχουμε χορτάσει. Από υλοποίηση πάσχουμε.

 
Μελίτακας ο Α΄
01 Ιουν 2021 09:45

Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος...

 
Βόρειος
01 Ιουν 2021 08:42

Εξαιρετική πρωτοβουλία!
Καταθέτω τη δική μου ιδέα: "Να δεσμευτούν τα κόμματα ότι ειδικά για το Υπουργείο Παιδείας θα επιλέγεται ένας Υπουργός, ο οποίος θα προέρχεται από τον χώρο της Παιδείας ώστε να τον γνωρίζει πολύ καλά, θα έχει καταξιωθεί στο χώρο αυτό, θα έχει διοικητικές ικανότητες, θα αφουγκράζεται την κοινωνία". Δυστυχώς, η τωρινή Υπουργός dialogos metiniki gr δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις αυτές.

 
dimitris
01 Ιουν 2021 08:40

Θα πρέπει να αναμορφωθεί το σχολικό πρόγραμμα, να μειωθούν οι ώρες διδασκαλίας, να έχουν περισσότερο χρόνο στα διαλείμματα οι μαθητές. Επίσης θα πρέπει να μειωθούν τα μαθήματα να γίνουν λιγώτερα και να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας τους ώστε να γίνει εις βάθος ανάλυση.

 
Μιμη
01 Ιουν 2021 08:30

Ποτε δεν ενδιαφερθηκε για τις ιδεες κανενος ουτε για διαλογο, γι'αυτο η πλειοψηφια της γυρναει τη πλατη. Αυτο προσπαθει να αλλαξει. Εχει δικαια χαρακτηριστει η χειροτερη υπουργος Παιδειας, γεματη απο σκληροτητα και αναλγησια. Παιδια, γονεις, εκπαιδευτικοι δε θελουν να ακουν ουτε το ονομα της. Ή μηπως να τη συμπαθησουμε επειδη καθε μερα επισκεπτεται και απο ενα σχολειο?

 
Αστείο
01 Ιουν 2021 07:35

Διάλογος χωρίς αλληλεπίδραση άλλη μια καινοτομία

 
Αλαριχος ο Βησιγότθος
01 Ιουν 2021 07:29

Δηλαδή μέχρι τώρα δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας, προτάσεων και ιδεών?
Η Νίκη ανακάλυψε τον τροχό?
Χαμένος κόπος, οι αυλικοί για πάντα θα θριαμβέυουν.
Ας ψαξει το site του Υπουργείου της και θα διαπιστωσει και μόνη της ότι ο τροχός έχει ανακαλυφθεί προ πολλού.

 
Άλλος αέρας
01 Ιουν 2021 06:27

Όταν υπάρχει άμεση πρόσβαση και διάλογος μόνο καλό μπορεί να είναι! Μακάρι μα το εφάρμοζαν κι άλλοι. Έχουμε γυτσει σελίδα. Τηλεκπαίδευση, πλατφόρμες, ταμπλετ. Μερικοί βλέπω κολλημένοι βέβαια.

 
Αποκέντρωση και εστίαση στο τοπικό πρόβλημα
01 Ιουν 2021 05:55

Αυτό που θα ήταν ριζοσπαστικό θα ήταν ο ιστοχώρος να απευθύνεται στις τοπικές αποκεντρωμένες εκπαιδευτικές κοινότητες, με μονάδα μέτρησης την συνοικία, την πόλη ή το χωριό, ώστε τα προβλήματα και ο προβληματισμός να έχουν συγκεκριμένα συμφραζόμενα και να έχουν εν τέλει κάποια λογική και να μην αποτελούν απλά μια λύση για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. Τα εκάστοτε υπουργεία και εθνικές στρατηγικές για την παιδεία έχουν, και γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν με τα μέσα που διαθέτουν. Δεν νομίζω ότι οι προτάσεις σε μια κεντρική ιστοσελίδα μπορούν να επηρεάσουν στρατηγικές και ειλημμένες αποφάσεις ή να δώσουν λύσεις εκεί που δεν μπόρεσαν στρατιές σοφών. Μια κίνηση προς ουσιαστική αποκέντρωση στην διοίκηση της δευτεροβάθμιας (αλλά και της τριτοβάθμιας) ούτως ώστε κάποτε η Περιφέρεια, η Νομαρχία και το Δημαρχείο να έχουν γνώση, λόγο και πόρους για την επίλυση των τοπικών εκπαιδευτικών προβλημάτων θα ήταν μια πραγματική επανάσταση.

Και για να μην πει κανείς ότι προκρίνω μοντέλα και λύσεις τύπου ολοκληρωτικών καθεστώτων, να δώσω μόνο ένα καθημερινό παράδειγμα για τα βασικά, που είναι οι Υποδομές: Υπάρχει κανείς στο Υπουργείο ή αλλού, τον οποίον αν ρωτήσουμε σήμερα πόσα σχολεία στην επικράτεια στεγάζονται σε λυόμενα ή πόσα έχουν σοβαρές βλάβες στην κεντρική θέρμανση ή πόσα πανεπιστήμια δεν έχουν χαρτί υγείας και σαπούνι στις τουαλέτες τους (κανένα δεν έχει), θα ξέρει να απαντήσει; Οι τοπικές κοινωνίες όμως γνωρίζουν και η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να παρέμβει δραστικά και άμεσα.

 
Αναστασία
01 Ιουν 2021 01:07

Πριν από ένα χρόνο βγήκε το νομοσχέδιο στη διαβούλευση. Γράψατε στα παλιά σας τα παπούτσια τα σχόλια σε μια άκρως σοβαρή υπόθεση. Τώρα ζητάτε ιδέες για χα, χα, χου, χα;

 
Μελίνα
01 Ιουν 2021 00:11

Κι από όλες τις προτάσεις θα περάσουν αυτά που έχει ήδη στο μυαλό της και που συμφέρουν ποικιλοτρόπως την κυβέρνηση. Αλλά φυσικά θα πει πως ήταν δικές μας προτάσεις. Έτσι είναι άλλωστε η Δημοκρατία. Μιλάτε όλοι, αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει ο "έχων τον λόγο".

 
«Πες το στην κυρία Στέλλα»
31 Μάιος 2021 22:50

Έτσι λέγετε τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στη Β. Ελλάδα, με παρουσιάστρια μια συμπαθέστατη και τίμια Ελληνίδα νοικοκυρά.
Πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ(ή άλλου υπουργείου) όμως, όπου θα μπορεί ο καθένας να γράφει τις "συνταγές του", δεν ματαξανάδαμε.

Μια ερώτηση έχω μόνο. Αν πχ μπει η κα. Στέλλα και γράψει, ότι στο τάδε σχολείο, η τάδε δασκάλα, είπε το τάδε στην εγγόνα της για τη μαγειρική της γιαγιάς της(της ιδίας δηλαδή).... δεν πιστεύω να υπάρχει κανένα θεματάκι με τα προσωπικά δεδομένα ε?

 
Niki go home
31 Μάιος 2021 22:42

Σε ευχαριστούμε για άλλη μια αξέχαστη παράσταση. Τώρα που άνοιξαν τα θέατρα μπορείς να επιστρέψεις στο φυσικό σου χώρο.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
31 Μάιος 2021 22:17

Ο λαϊκισμός στα όριά του! Μια υπουργός που έχει ήδη αποδείξει με τον πιο πειστικό τρόπο την αδιαλλαξία της, τόσο που να μην υποχωρεί ούτε στο ελάχιστο ακόμη και στα προφανή της λάθη - έστω κι αν στη συνέχεια τα αναιρεί όλα!!!! - έρχεται ξαφνικά να ζητήσει ιδέες από τους πολίτες! Έντάξει, δημοκρατία έχουμε, δικαιούται τελικά ο καθένας να λέει ό,τι θέλει! Απλώς κι εγώ ως πολίτης δικαιούμαι να γελώ με τόσο ισχυρές δόσεις υποκρισίας και λαϊκισμού!

 
Μελίτακας ο Α΄
31 Μάιος 2021 22:11

Μα τι ντρίπλα είναι αυτή!...
Προβλέπω άμεση κίνηση του Μαρινάκη!...
.....
Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό
όπου πας εσύ πάντα θα μαι εγώ
να σου τραγουδώ
Θρύλε ολέ, ολέ, Θρύλε ολέ, ολέεε...

 
Ιδέες
31 Μάιος 2021 22:10

Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπήρουνο....Σου λέει κάτι αυτό Νίκη;

 
Ιωάννα
31 Μάιος 2021 22:09

Θέλουμε να είστε υπουργός για χρόνια. Πραγματικά η πιο πετυχημένη (το λέει κι ο Πορτοσάλτε). Μακάρι να σας είχαμε χρόνια πριν! Θα είμασταν ακόμα στην εποχή του λίθου!

 
Φιλελεύθερος σε απόγνωση
31 Μάιος 2021 22:07

Ορισμένοι βλέπω δεν αντέχουν τη νεωτερικότητα (aka γραφικότητα). Τι να κάνουμε δεν είναι όλοι κολλημένοι (sic) στο μαυροπίνακα (sic).

 
Πες την ιδέα σου
31 Μάιος 2021 22:07

...και εγώ i niki σου υπόσχομαι να μαζέψω όλες τις ιδέες και να φτιάξω ένα portfolio ιδεών για να τις αξιολογήσουμε και να σας πούμε αν οι ιδέες σας ήταν καλές! Πω, πω! Έσπασαν ήδη τα τηλέφωνα από εκπαιδευτικούς για να με ευχαριστήσουν που επιτέλους θα πουν την ιδέα τους!! Εκτός από το project "Πες την ιδέα σου" τρέχει και το γνωστό project "Φτιάξ'το μόνος σου!" που έχει τεράστια επιτυχία στα ελληνικά σχολεία!!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
31 Μάιος 2021 22:00

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Αυτοί που τώρα φωνασκούν είναι οι ίδιοι που πολέμησαν την προσπάθεια (για πρώτη φορά) και του Σουφλιά, όπως θυμόμαστε οι παλιότεροι, να ακουστούν οι απόψεις των εκπαιδευτικών. Ο λόγος είναι προφανής.

 
dialogos
31 Μάιος 2021 21:47

Όλα για το θεαθήναι, όλα για την εικόνα, τη χρυσόσκονη, τις εντυπώσεις...αχ άτιμο πράγμα το γυαλί έχει καταστρέψει κόσμο και κοσμάκη....Αυτή έχει πάθει ψύχωση με τη δημοσιότητα.

 
metiniki
31 Μάιος 2021 21:36

Καταπληκτική ιδέα!

 
Ροντα
31 Μάιος 2021 21:17

Να πάρει ιδέες θέλει η γυναίκα βρε παιδιά! Οι δικές της ( ευτυχώς ) της τελείωσαν. Και μην πει μετά κάνεις ότι φταίει το υπουργείο Παιδείας! Εσείς κάνατε τις προτάσεις. OMG,help!

 
Μ.Ξ.
31 Μάιος 2021 21:16

Ορισμένοι βλέπω δεν αντέχουν τη νεωτερικότητα. Τι να κάνουμε δεν είναι όλοι κολλημένοι στο μαυροπίνακα.

 
γονιός κι εκπαιδευτικός
31 Μάιος 2021 21:15

Θέλουμε να είστε υπουργός για χρόνια. Πραγματικά η πιο πετυχημένη. Μακάρι να σας είχαμε χρόνια πριν.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ