Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 Ειδικών Φρουρών με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600

Δημοσίευση: 31/05/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκδόθηκε σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 Ειδικών Φρουρών  με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600  από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α ́], ήτοι τριακόσιες είκοσι (320) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α ́ Κύκλου Σπουδών Tεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α ́ Κύκλου), των  Tεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Σ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Λ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι τετρακόσιοι ογδόντα (480) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β ́], ήτοι ογδόντα (80) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Tεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου έ β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι εκατό είκοσι (120) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β’.

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 23α του ν. 3027/2002 (Α ́ 152), όπου προβλέπεται ως προσόν διορισμού η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Ενιαίου Λυκείου, νοείται ότι περιλαμβάνεται και η κατοχή πτυχίου Σεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου, οι κάτοχοι του πτυχίου αυτού έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της κατηγορίας Α ́ (80%) είτε της κατηγορίας Β ́ (20%), υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 6 του παρόντος κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι/ες δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μια κατηγορία.

Σε περίπτωση υποβολές περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για διαφορετικές κατηγορίες (Α ́-80% ή Β ́-20%), η υποβολή της τελευταίας χρονικά υποβληθείσας αίτησης συνεπάγεται αυτοδίκαια την ακύρωση κάθε προηγούμενης αίτησης.

Σχόλια (27)

 
@Εντός εκτός κι επί τα αυτά
03 Ιουν 2021 18:27

Δεν ξέρω τί δεν καταλαβαίνω. Έχετε δει κανένα χώρο μεγάλης έκτασης ιδιωτικών συμφερόντων χωρίς σημαντική έμψυχη φύλαξη και τεχνολογική παρακολούθηση; Τα πανεπιστήμια έχουν εξοπλισμό μεγάλης αξίας, ανθρώπινο δυναμικό που εκφοβίζεται. Πώς θα προστατευθεί; Από τους 3 φύλακες που έχει αυτή τη στιγμή η κάθε βάρδια σε 1000 στρέμματα δάσους στην πανεπιστημιούπολη; Τί πιστεύετε ότι θα είναι η ΟΠΠΙ; Ο Ράμπο; Φύλακες θα είναι που λογοδοτούν στην αστυνομία και όχι σε ιδιωτική εταιρία.

 
Εντός εκτός κι επί τα αυτά
03 Ιουν 2021 14:32

Προφανώς διαβάζετε (ή θέλετε να διαβάζετε) επιλεκτικά αγαπητέ μου. Η αστυνομία εντός του πανεπιστημίου, θα έχει όση επιτυχία/αποτελεσματικότητα έχει και εκτός του πανεπιστημίου. Πιο απλά, δυστυχώς δεν.....
ΥΓ. Οι Τράπεζες, ΔΕΝ έχουν αστυνόμους, εδώ και πολλά χρόνια.

 
@Εντός εκτός κι επί τα αυτά
03 Ιουν 2021 11:45

Χαίρομαι που συμφωνούμε λοιπόν. Οι πανεπιστημιουπόλεις δεν είναι 100m2 για να φυλάσσονται από μια πόρτα ασφαλείας και ένα φύλακα. Εγώ λέω ότι και για 4000m2 αρκεί ένας φύλακας σε εξωτερικό χώρο, αν υπάρχουν σωστές μέθοδοι εισόδου/προστασίας. Η πανεπιστημιούπολη και η πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου είναι περίπου 2.000.000m2 άρα δεν είναι παράλογο να υπάρξουν 500....

 
Εντός εκτός κι επί τα αυτά
03 Ιουν 2021 10:36

Ευγενικό είναι το να απαντά πρώτα κανείς στα ερωτήματα που προκάλεσε το δικό του σχόλιο, πριν να κάνει ο ίδιος ερωτήσεις.

Είδατε πουθενά να γράφω/εννοώ, ότι πρέπει να απαγορεύεται να συλλαμβάνεται ο διαρρήκτης εντός οικίας/πανεπιστημίου? Ή μήπως απαγορεύεται κάτι τέτοιο σήμερα? Φυσικά ΚΑΙ επιτρέπεται ΚΑΙ είναι δυνατό ΚΑΙ έτσι πρέπει.

Αναφέρατε ένα προσωπικό περιστατικό και διατύπωσα την άποψη, ότι εάν υπήρχε σωστή αστυνόμευση εκτός, θα έπρεπε α) να μην ήταν αρχικά δυνατή η είσοδος του συγκεκριμένου ατόμου εντός του πανεπιστημίου και β) να είχε συλληφθεί έστω και μετά το περιστατικό, εκτός του πανεπιστημίου. Διαφωνείτε?

Ούτε το πρώτο έγινε (κι απ' ότι κατάλαβα) ούτε το δεύτερο. Πώς να πεισθώ λοιπόν, ότι θα ήταν δυνατή η επ' αυτοφώρω σύλληψή του εντός του πανεπιστημίου? Με άλλα λόγια, ο κλέφτης αλωνίζει έξω, μπορεί και μπαίνει ανεμπόδιστα στα σπίτια, δεν συλλαμβάνεται ούτε αφού έκλεψε..... και πιστεύουμε ότι τώρα η αστυνομία θα τον πιάνει στα πράσα μέσα στο σπίτι μας???

Και για να μην το κουράζουμε, θα σας το πω απλά. Ούτε και οι Τράπεζες, δεν τα κατάφεραν με τους φύλακες. Έβαλαν στο τέλος μια πόρτα ασφαλείας με κάμερα για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και "καθάρισαν". Μόνο ΑΤΜ και χρηματαποστολές κλέβουν πλέον. Είδατε πχ ποτέ κανέναν να πίνει μπύρα και να ζητά 20ευρα μέσα σε Τράπεζα?

 
@ Εντός εκτός κι επί τα αυτά 02 Ιουν 2021 22:27
03 Ιουν 2021 09:04

Το ερώτημα που έθεσα είναι αν πρέπει να απαγορεύεται να συλλαμβάνεται ο διαρρήκτης εντός οικίας ή όχι. Δεν μπορεί οι νόμοι να λειτουργούν με στατιστικό τρόπο!

 
Εντός εκτός κι επί τα αυτά
02 Ιουν 2021 22:27

Πόσες φορές συλλαμβάνεται ο διαρρήκτης, μέσα στο σπίτι? Εκτός κι αν λέτε, να βάλουμε κι από έναν αστυνομικό στα σπίτια μας.
Επίσης, "Αν υπήρχε σωστή φύλαξη (ΕΚΤΟΣ), ο δράστης δεν θα επιτρεπόταν να ήταν (ΕΝΤΟΣ) στο αίθριο του κτηρίου".
Τη "ζημιά" δυστυχώς την έκαναν εντός.... συνελήφθησαν τελικά εκτός?

 
@Εντός, εκτός και επί τα αυτά
02 Ιουν 2021 20:38

Αν υπήρχε σωστή φύλαξη ο δράστης δεν θα επιτρεπόταν να ήταν στο αίθριο του κτηρίου (εκεί με "πέτυχε") που είχε αράξει και έπινε μπύρες. Το εν λόγω "παλικάρι" λέγεται ότι πέρναγε και διάφορα βράδια στο κτήριο. Πάντως το επιχείρημά σας με προβληματίζει: μήπως εννοείτε ότι ο διαρρήκτης δεν πρέπει να συλλαμβάνεται μέσα στο σπίτι που γίνεται η διάρρηξη λόγω οικογενειακού ασύλου; Γιατί έτσι ακούγεται το επιχείρημά σας.

 
Εντός εκτός κι επί τα αυτά
02 Ιουν 2021 15:43

@ΔΕΠ (02 Ιουν 2021 10:40)
Δηλαδή αυτοί που σας απείλησαν (όπως και το εν λόγω "παλικάρι"), αποκλειστικά και μόνον ΜΕΣΑ στο ίδρυμα ζουν, κοιμούνται, τρώνε και πίνουν? Εμποδίζει κάτι την αστυνομία, από το να τους συλλάβει ΕΚΤΟΣ πανεπιστημίου? Πραγματικά ΔΕΝ καταλαβαίνω.

 
Μπράβο
02 Ιουν 2021 13:31

Μπράβο προχωρήστε,
εφαρμόστε το πρόγραμμα για το οποίο εκλεγήκατε.

 
ΔΕΠ
02 Ιουν 2021 10:40

Τα αρνητικά σχόλια που διαβάζω εδώ έχουν 2 κεντρικούς άξονες επιχειρηματολογίας: 1) θα είναι αδιαφανής η πρόσληψη, 2) έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στα ΑΕΙ (πχ έλλειψη διδασκόντων). Ενώ και οι δυο αυτοί άξονες έχουν μια λογική βάση, δεν επιχειρηματολογούν υπέρ της μη λειτουργίας της ΟΠΠΙ. Αν η ΟΠΠΙ λοιπόν στελεχωνόταν μέσω εξετάσεων και είχαμε και παραπάνω θέσεις ΔΕΠ, θα συμφωνούσαν όλοι; Πάντως ως ΔΕΠ κεντρικού ΑΕΙ (αυτό που καίγεται διαχρονικά συχνότερα) έχω απειληθεί ότι θα με τρυπήσουν με χρησιμοποιημένη σύριγγα αν δεν έδινα ένα 20ευρο σε ένα παλικάρι μέσα στο ίδρυμα.

 
Panos Geor
01 Ιουν 2021 20:48

Επιτέλους!!! Και πολύ αργήσανε!!!

 
Ανάπτυξη
01 Ιουν 2021 19:49

Μετά την ΟΠΠΙ σειρά έχει η Ομάδα Προστασίας Πάρκων (ΟΠΠ), η Ομάδα Προστασίας Υπόγειου Σιδηρόδρομου (ΟΠΥΣ), η Ομάδα Προστασίας Παράλιων Ακτών (ΟΠΠΑ), η Ομάδα Προστασίας Μένιου (ΟΠΜ) κ.ο.κ. Έτσι οι χιλιάδες νέοι θα αποκτήσουν επαγγελματική καταξίωση και δε θα ταλαιπωρούνται στα ΑΕΙ που ούτως ή άλλως βγάζουν ανέργους. Άλλη μια καινοτομία που θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα!

 
Ιδέα για την Νίκη και τον Μιχάλη!
01 Ιουν 2021 19:19

Ιδέα προς τους υπουργούς σωφρονισμού του επιτελικού μας κράτους.
Να προσληφθούν τα τέκνα του πρωθυπουργού, τιμής ένεκεν, ως οι πρώτοι πανεπιστημιακοί φύλακες - αστυνόμοι. Έτσι, η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση στον χώρο της παιδείας, θα πλαισιωθεί από υψηλούς συμβολισμούς αλλά και πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού!

 
Γιούρια
01 Ιουν 2021 15:40

Το ρουσφέτι, του ρουσφετιου, το ρουσφέτι, ω ρουσφέτι.

 
ert
01 Ιουν 2021 14:32

Θα έπρεπε να είναι ένοπλο τμήμα με προτεραιότητα στην υπηρέτηση στις ΕΔ.

 
dialogo me ton michali
01 Ιουν 2021 14:12

Είσαι 18χρονος και απέτυχες στις πανελλήνιες; Μην ανησυχείς! Ο κυρ-Μιχάλης σου δίνει επαγγελματική διέξοδο! Θα μπεις στο Πανεπιστήμιο με όμορφη στολή και στυλάτο γκλομπ! Έτσι για να δουν όλοι τι αξίζεις! Ο κυρ-Μιχάλης έχει όραμα για την Ελλάδα. Μαζί με τον Μωυσή θα γεμίσουν ΜΑΤ και αστυνομικούς όλη τη χώρα! Τι να τους κάνουμε τους γιατρούς; Η πανδημία περνάει! Τι να τους κάνουμε τους καθηγητές; Έχουμε αναπληρωτές που τρέχουν όπου τους πούμε! Ενώ οι κολώνες του κράτους είστε ΕΣΕΙΣ που βαστάτε το καθεστώς στην εξουσία!

 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
01 Ιουν 2021 13:27

Ρουσφέτι, παλαιοκομματισμός,αναξιοκρατία=Νέα Δημοκρατία@@ Σιγά το κόπιασμα...με 1.000 μόρια μαθηματικό και φυσικό... ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ ΘΕΙΚΟ!!!

 
Ρουσφέτι, παλαιοκομματισμός,αναξιοκρατία=Νέα Δημοκρατία
01 Ιουν 2021 11:55

Χιλιάδες ελληνόπουλα κοπιάζουν για να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθούν αξιοκρατικά και με το σπαθί τους στα σώματα ασφαλείας και τα ΑΕΙ. Τα δικά τους παιδιά θα βολευτούν στο δημόσιο από τα παράθυρα χωρίς σκληρό ΑΣΕΠ. Είναι πρόκληση και προσβολή στον αγώνα των παιδιών η χρονική στιγμή που γίνεται όλο αυτό.

 
ΔΕΠ
01 Ιουν 2021 10:03

Όλοι αυτοί οι απόφοιτοι λυκείου θα προσληφθούν με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Τι; Όχι; Μη μου το λέτε! Πέφτω από τα σύννεφα! Κάνουν τέτοια οι άριστοι;

 
Ερωτηση
01 Ιουν 2021 08:21

Πραγματικα ειναι για να γελαει καποιος με το γεγονος οτι στα 2 χρονια διακυβερνησης δεν εχει δοθει ουτε μια νεα θεση στα ΑΕΙ (οχι απο αφυπηρετησεις κλπ) και θα δοθουν 1000 για φυλαξη....

 
μελος δεπ
01 Ιουν 2021 07:29

Ολοι το περιμεναμε για την ασφαλεια ολων μας. Καθηγητών και φοιτητών.

 
Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω;
01 Ιουν 2021 06:01

Εγώ γιατί είχα καταλάβει ότι οι ΟΠΠΙ θα στελεχωθούν αποκλειστικά "με πτυχιούχους που είναι εξοικειωμένοι με το πανεπιστημιακό περιβάλλον"; Οι νυν υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας τέτοια προσόντα (ίσως και περισσότερα) δεν έχουν ήδη;

 
N
01 Ιουν 2021 03:22

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνωρίζει μόνο μια λύση για όλα τα προβλήματα, είτε πρόκειται για πανδημία είτε για παιδεία, το αστυνομικό ρόπαλο! Φυσικά όλες οι προσλήψεις θα γίνονται χωρίς ΑΣΕΠ με αυστηρά κομματικά κριτήρια.

 
ΠΕ04
01 Ιουν 2021 01:00

Και είναι και μέσω ΑΣΕΠ. Και όπως πάντα η δεξιά βρίσκει θέσεις στον Ιδιωτικό τομέα!!!

 
ΔΕΠ
31 Μάιος 2021 22:09

κοιτάχτε να τους εκπαιδεύσετε καλά γιατί θα υπάρξουν συχνές προκλήσεις (βλ. νεα σμύρνη) για να μην δουλέψει. Μια στραβή στη βάρδια και θα γίνει κι άλλη 6η Δεκέμβρη .

 
Σωτήρης
31 Μάιος 2021 21:12

Επιτέλους έγινε πράξη. Θα δουλέψουν νέοι άνθρωποι και θα φυλάσσονται και τα πανεπιστήμια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ