Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Α. Συρίγος προς Α. Τσίπρα: Μήπως είναι κόλπο ο ισχυρισμός σας ότι θα μείνουν 25.000 υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ;

Δημοσίευση: 01/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Είναι τρεις οι επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας (ενν. σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ).

Μέσα έχει κάνει ένα λάθος.

Κάπου στην ερώτηση γράφει ότι είναι 30.000 όσοι δε θα μπουν στα πανεπιστήμια φέτος.

Ενώ παρακάτω γράφει 25.000.

Πρέπει να καταλήξουμε να δούμε πόσοι είναι τελικώς.

Δεν κάθισαν να τη διαβάσουν την ερώτηση. Την πρώτη φορά τους ξέφυγε.

Τη δεύτερη φορά τους ξέφυγε.

Τους ξέφυγε και τρίτη φορά; 

Σκέφτομαι μήπως αυτό είναι ένα κόλπο διότι ετησίως οι υποψήφιοι είναι 103.000 και οι θέσεις 78.000.

Και σκέφτομαι μήπως μας πει, «να, οι 25.000»,  που είναι όσοι δε θα περάσουν στο πανεπιστήμιο επειδή δεν υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός θέσεων.

Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχόλια (29)

 
Λ.Λ.
02 Ιουν 2021 02:48

Κι εγώ πληρώνω φόρους για ΟΛΑ.
1ον. Δεν επιθυμώ να συντηρώ με τους φόρους μου το Δημόσιο Σύστημα Υγείας εφόσον έχω ιδιωτική ασφάλεια. Να το πληρώνουν όσοι το επιλέγουν.
2ον. Δεν επιθυμώ να συντηρώ με τους φόρους μου το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να περιθάλπτει ααθενείς που δεν πληρώνουν τίποτα για αυτό.
3ον. Δεν επιθυμώ να συντηρώ με τους φόρους μου δημόσια Πανεπιστήμια και λοιπά δημόσια
εκπαιδευτικά ιδρύματα αφού δεν έχω παιδιά. Ας πληρώνουν γι ' αυτά όσοι τα επιλέγουν.
4ον. Δεν επιθυμώ να συντηρώ με τους φόρους μου πανεπιστημιακή αστυνομία αφού δεν συμφωνώ με αυτή την λογική της. Όσοι θέλουν αστυνομία στα πανεπιστήμια ας την πληρώσουν από την τσέπη τους.
5ον. Δεν επιθυμώ να συντηρώ με τους φόρους μου τους εθνικούς δρόμους αφού δεν έχω αυτοκίνητο. Να πληρώνουν μόνο όσοι έχουν μεταφορικό μέσο, ανάλογα με την συχνότητα χρήσης και τα κυβικά.

 
@Σίγουρα σκεπτόμενος
01 Ιουν 2021 23:11

Μάλλον ισχύει το "πέσατε στην περίπτωση" εδώ κύριε/κυρία. Έχω σχέση με τα ΑΕΙ εδώ και 25 χρόνια, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Και τα περιστατικά που περιέγραψα τα έχω δει με τα δικά μου μάτια. Οπότε συγνώμη αν σας χαλάω εγώ το δικό σας αφήγημα.
Το "ασφάλεια ή μέλη ΔΕΠ" είναι ψευτοδίλημμα, έχουμε συνηθήσει σε τέτοια. Στο αυτοκίνητό σας θέλετε να έχει ρόδες ή βενζίνη στο ντεπόζιτο;

 
Η κλήση σας προωθείται ΟΠΠΙ.... Ο ΠΙ ΠΙ
01 Ιουν 2021 23:03

Προς @Σίγουρα σκεπτόμενος (01 Ιουν 2021 19:52)
"Όταν σας χτυπήσει κάποιος ή σας κλέψει εσείς σε ποιόν απευθύνστε; Στον αλληλέγγυο της Τ.Ο. σας; .... κλπ".
Και που απευθυνόμαστε στην αστυνομία.... τί έγινε δηλαδή? Έλυσε κανένα πρόβλημα ανομίας εκτός πανεπιστημίου, για να το λύσει και εντός? Και μάλιστα με τους ΟΠΠΙ?.....

Επειδή όμως το ξαναρωτήσατε, θα σας πω ότι, προσωπικά, η μοναδική φορά που μου δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα..... ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ! Και βλέπετε ότι δεν λέω από την αστυνομία γενικά. Δεν πας λοιπόν για να σε βοηθήσει να βρεις τα κλοπιμαία, σε αυτόν που σε έκλεψε.

Την αστυνομία ως θεσμό και ως Αρχή, μια χαρά τη θεωρώ σημαντική και χρήσιμη. Για τη λειτουργία της έχω πολλές ενστάσεις. Όπως επίσης και για την ποιότητα και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των οργάνων της. Για τελευταίο δείγμα γραφής βλέπε Α.Τ. Ρόδου....

 
Καρ.
01 Ιουν 2021 22:18

Δεν είναι κόλπο υπουργέ μου. Παγίδα είναι και έπεσες μέσα με τα τέσσερα. Με το εφεύρημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μία στις τρεις θέσεις θα μείνει κενή. Τότε αυτοί που θα μείνουν εκτός θα είναι 50000 και θα πρέπει να το διαχειριστείς πολιτικά. Τότε θα καταλάβεις ότι αυτοί οι 50000 και οι οικογένειές τους ψηφίζουν κιόλας.

 
Φιλελεύθερος σε απόγνωση
01 Ιουν 2021 21:54

Η αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια θεωρείται αυτονόητη σε όλη την υποσαχάρια Αφρική. Η πόρτα του πανεπιστημίου είναι ανοιχτή για τον κάθε αστυνόμο και όχι για τον κάθε φοιτητή. Τα πανεπιστήμια είναι κέντρα εκπαίδευσης αστυνομικών με απολυτήριο λυκείου και όχι κέντρα μελέτης, καινοτομίας, ανταλλλαγής και πρωτοτυπίας.

 
φτάνει πια, αλλαγή τώρα
01 Ιουν 2021 21:24

Η Φύλαξη στα πανεπιστήμια θεωρείται αυτονόητη σε όλη την Ευρώπη. Η πόρτα του πανεπιστημίου είναι ανοιχτή για τον κάθε φοιτητή και όχι για τον κάθε καταληψία. Τα πανεπιστήμια είναι κέντρα μελέτης, καινοτομίας, ανταλλλαγής και πρωτοτυπίας όχι κέντρα ανομίας.

 
Απορία
01 Ιουν 2021 20:50

@Σίγουρα σκεπτόμενος01 Ιουν 2021 19:52
Διαβάζοντας το σχόλιό σας κάποιος άσχετος θα νομίζει πως όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα έχουν αποθήκες με μολότοφ, πως αντί για μαθήματα κάθε μέρα γίνεται ανταρτοπόλεμος, πως οι φοιτητές παίζουν ξύλο με τους καθηγητές και πως οι τελευταίοι πηγαίνουν στα γραφεία τους με τεθωρακισμένα και φουσκωτούς για προστασία. Η γενίκευση εξαιρετικά μεμονωμένων περιστατικών και η επίκληση των νοικοκυραίων είναι μια από τις μεθόδους για τη μαζική λοβοτομή της κοινωνίας που εδώ και 2 χρόνια επιχειρούν συστηματικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΜΜΕ.

 
Σίγουρα σκεπτόμενος;
01 Ιουν 2021 20:32

@Σίγουρα σκεπτόμενος01 Ιουν 2021 19:52
Λυπάμαι που σας χαλάω το αφήγημα αλλά υπηρεσίες φύλαξης (σεκιούριτι όπως τους λέτε σε άψογα ελληνικά) είχαν τα περισσότερα Πανεπιστήμια από τον πενιχρό προϋπολογισμό τους. Προφανώς δεν έχετε καμία σχέση με Πανεπιστήμια για να τα λέτε αυτά. Είστε σίγουρος ότι οι φορολογούμενοι θέλουν να πηγαίνουν οι φόροι τους στους ΟΠΠΙ και όχι σε μέλη ΔΕΠ; Πάντως 1000 προσλήψεις μελών ΔΕΠ η κυρα-Νίκη δεν έχει κάνει και ούτε προτίθεται. Οι μόνες θέσεις ΔΕΠ που έχουν δοθεί στα Πανεπιστήμια είναι από αφυπηρετήσεις.

 
Εκπαιδευτικοί...
01 Ιουν 2021 20:15

Οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο γίνονται με κύριο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά όχι μόνο για αυτό.

Αν είναι τότε να κλείσουμε τα Τμήματα των Ανθρωπιστικών Σπουδών γιατί η αποκατάσταση δεν είναι τόσο σημαντική. Μα σοβαρά τα λέμε αυτά;

Το επιχείρημα "το πτυχίο πρέπει να έχει αντίκρισμα και άμεση αποκατάσταση" έχει καταρριφθεί στην πράξη. Παράδειγμα: Αν και αποφοιτούν πολλοί και πολύ αξιόλογοι πτυχιούχοι Πληροφορικής, στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις αναφέρουν τεράστια κενά σε Πληροφορικούς...

Χαρακτηριστική η απαίτηση που έχουν πολλές εταιρίες "τα Πανεπιστήμια να βγάζουν όχι επιστήμονες αλλά εξειδικευμένο και άρα αναλώσιμο προσωπικό που μπορούν να απασχολήσουν με μικρό κόστος". Φυσικά αυτό το προσωπικό μπορεί και θα αντικατασταθεί πολύ εύκολα μετά από μικρό χρονικό διάστημα με την επόμενη φουρνιά (όπως μέχρι πρόσφατα γινόταν με τις πρακτικές των φοιτητών ΤΕΙ).

 
@Σίγουρα σκεπτόμενος
01 Ιουν 2021 19:52

Πολύ έξυπνη ατάκα. Μόνο που κανείς δε θέλει να "γεμίσει την Ελλάδα ΜΑΤ" και τέτοιες σαχλαμάρες. Σεκιούριτι και πανεπιστημιακή αστυνομία έχει στις περισσότερες - αν όχι όλες - Δυτικές χώρες. Η μεγάλη μαζική πλειοψηφία θέλουμε στα ΑΕΙ να μην υπάρχουν αποθήκες μολότωφ, να μη γίνονται προπηλακισμοί, να μην κρατάνε όμηρους, να μην σπάνε και χαλάνε 100άδες χιλιάδες ευρώ και τα πληρώνουμε ΄ολοι ξανά και ξανά. Τόσα χρόνια, τη μια με το γελοίο "άσυλο" μοναδικό στον κόσμο, και μετά, χωρίς αστυνομία πανεπιστημιακή, αυτά γίνονταν. Κάποιους τους βόλευε αυτό. Τώρα, μακάρι να δούμε και την άλλη εκδοχή.
Και σε ότι αφορά την αστυνομία και τη χρήση των φόρων, για να πιάσουμε και το "επιχείρημα", η αστυνομία υπάρχει για την προστασία όλων. Όταν σας χτυπήσει κάποιος ή σας κλέψει εσείς σε ποιόν απευθύνστε; Στον αλληλέγγυο της Τ.Ο. σας; Στον ξάδερφο; κάπου αλλου;

 
Πατ-μαν
01 Ιουν 2021 19:43

Χμ..."εντυπωσιακός" όπως πάντα ο κ. Συρίγος. Από την πρώτη συνέντευξή του όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του (έλεγε για τα καραβάκια που φτιάχνει, το πως γνώρισε τη σύζυγό του κλπ.) έδειξε τι μεγάλες στιγμές θα ζήσουμε μαζί του. Προφανώς νομίζει ότι δίνει συνέντευξη στον κ. Αυτιά ή τους λοιπούς και γι αυτό έχει αυτό το στυλ. Ας προσέχατε τι ψηφίσατε.

 
Σίγουρα σκεπτόμενος;
01 Ιουν 2021 19:31

@ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ01 Ιουν 2021 15:09
Φιλαράκι, αν ο Μυωσής θέλει να γεμίσει την Ελλάδα με ΜΑΤ και αστυνομικούς, ναι, να το κάνει με το δικό του κομπόδεμα, όχι με τους φόρους μας.

 
Αααα καλά τα λέτε
01 Ιουν 2021 19:30

@@έχετε απόλυτο δίκιο01 Ιουν 2021 15:08
Επιτέλους λέτε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί να μορφωθεί κάποιος όταν μπορούμε να του δώσουμε ένα γκλομπ στο χέρι; Πως θα επιβιώσει ο Μωυσής στην εξουσία; Μέχρι και ο Γιώργης επαναστάτησε και δήλωσε πως του αρέσει ο Μιθριδάτης!!!!

 
@Polar_Fish
01 Ιουν 2021 18:35

Αστειεύεστε ελπίζω...

 
εκπαιδευτικοs
01 Ιουν 2021 18:21

Αυτο που θα πρεπε να απασχολει ολους ειναι κατα ποσο αυτοι που θα φοιτησουν και αποφοιτησουν απο τα πανεπιστημια μπορουν να απορροφηθουν απο την αγορα εργασιας.Ρωταω.τι προοπτικη εχουν για να εργαστουν στο αντικειμενο τους οι επιτυχοντες στις εκπαιδευτικες σχολες;Καμια.Δυστυχως οι πολιτικοι μας οταν ειναι στην κυβερνηση, τα βλεπουν ολα ιδανικα.Οταν ειναι στην αντιπολιτευση, ολα μαυρα.Το εκπαιδευτικο μας συστημα θελει ανασχεδιασμο εκ θεμελιων με σοβαρη συζητηση,χωρις κομματικες παρωπιδες και σκοπιμοτητες,με σοβαρο διαλογο με ολους τους εμπλεκομενους φορεις,με μετριοπαθεια που δυστυχως στις μερες μας εκλειπει,με οραμα.Να πουμε στη νεα γενια την αληθεια,να σταματησουμε να χαιδευουμε αυτια.Η ΓΝΩΣΗ θελει κουραση,δεν σημαινει οτι η εισοδος στο πανεπιστημιο απο μονη της λυνει τα προβληματα.Ολοι γνωριζετε οτι τα φροντιστηρια γνωριζουν δοξες λαμπρες στα πανεπιστημια μας προφανως επειδη οι φοιτητες μας αδυνατουν να ανταποκριθουν στις απαιτησεις.Αν περασουν με 2 και 3 τι θα κανουν;μονο φοιτητικη ζωη;Ακουσα πανεπιστημιακο δασκαλο υψηλοβαθμης σχολης να παραδεχεται οτι αναγκαζεται να υποβαθμισει τις απαιτησεις γιατι μεγαλος αριθμος φοιτητων αδυνατει να ανταποκριθει.Για αυτα θα μιλησει κανεις;

 
Αυτό θελουμε
01 Ιουν 2021 17:51

Ως γνήσιοι νεοΕλληνες αυτή την απάντηση αξίζουμε... δαγκωτό μπλε στις εκλογές!

 
Τρία πουλά..... τρία πουλάκια κάθονταν
01 Ιουν 2021 15:44

Εάν απάντησε αυτό ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ καθηγητής Συρίγος, σκεφτείτε τι μπορεί να απαντούσε ο Πρωθυπουργός (ή η νομικός Κεραμέως). Καλά έκαναν και δεν εμφανίστηκαν στη Βουλή. Ακόμη καλύτερα, θα ήταν ένα ποίημα υφυπουργέ μου.

 
Χμ
01 Ιουν 2021 15:42

Τα ΙΕΚ είναι η ιδανική επιλογή για όσους γράφουν μέσο όρο κάτω του 7-8. Αρκεί να αναβαθμιστούν.

 
Polar_Fish
01 Ιουν 2021 15:13

Aς μπαίνουν όλοι στα ΑΕΙ αρκεί να σπουδάζουν αυτό που τους αρέσει.

 
@ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ
01 Ιουν 2021 15:09

Φιλαράκι, αν ο μαθητής του 3 είναι να σπουδάσει σε ΑΕΙ, ναι, να το κάνει με το δικό του κομπόδεμα, όχι με τους φόρους μας.

 
@@έχετε απόλυτο δίκιο
01 Ιουν 2021 15:08

Αααα καλά τα λέτε. Οπότε ας ανοίξουμε για τους μαθητές του 2 και του 3, ας πληρώνουμε κτίρια, καθηγητές, καθαριότητα, ρεύμα, όλοι μας. Και γιατί να εργαστεί κάποιος στην ΟΠΠΙ αν δεν κάνει για Ιατρική ή Πολυτεχνείο ή δε θέλει να πάει εκεί; Για να μάθει ο "κακός Μωυσής" (τη Μαρέβα πως και την αφήσατε απ'έξω!;)

 
Ηλίας
01 Ιουν 2021 14:38

Δεν είναι κόλπο. Μήπως είναι άγνοια;

 
Γιώργος Κατήφορος
01 Ιουν 2021 14:37

Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς χωρίς σαφείς εξηγήσεις και τι είναι. Νομίζω πρέπει να είναι τακτική ή λέμε κάτι να περάσει η ώρα. Μη δίνεται σημασία.

 
dimitris
01 Ιουν 2021 13:46

Το να μπαίνει κάποιος και με τρία στο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι θα γίνει επιστήμονας. Αυτός που το είχε σχεδιάσει το σχεδίασε με την λογική να γνωρίσουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα τι είναι το πανεπιστήμιο ποιες είναι οι προοπτικές του γιατί πρέπει κάποιος να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο και ότι δεν είναι μόνο προνόμιο αυτών που έχουν και δαπανούν πολλά χρήματα στα φροντιστήρια για να εξασφαλίσουν μια θέση σε αυτό.

 
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ
01 Ιουν 2021 13:31

Ολοι εσεις καντε λιγο υπομονη και σε δυο χρονια και μετα θα βλεπετε καθε χρονο συνολικα εικοσι χιλιαδες αντε στην καλυτερη τριαντα χιλιαδες εισκτεους στα ΑΕΙ στους εκατο χιλιδαες υποψηφιους για παραδειγμα, οι υπολοιποι εαν εχουν καλο κομποδεμα στα ιδιωτικα αλλιως οτι τυχη εχει ο καθενας.

 
@έχετε απόλυτο δίκιο
01 Ιουν 2021 13:24

Γιατί να μπαίνουν με 2 και με 3 στο Πανεπιστήμιο αφού μπορούν να με βύσμα να γίνουν ΟΠΠΙ; Έχετε δίκιο. Αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζεται ο μέγας Μωυσής!

 
@έχει γίνει κουραστικό
01 Ιουν 2021 13:13

έχετε απόλυτο δίκιο. έχει γίνει κουραστικό. Κάθε μέρα επερώτηση γιατί δεν μπαίνουν με 2 και τρία στο...Πανεπιστήμιο!!

 
Λιλος
01 Ιουν 2021 12:55

Φοβερή απάντηση.Ποιον κοροιδεύετε;Υπάρχουν τόσα επιχειρήματα να απαντήσετε αυτό βρήκατε;

 
Έχει γίνει κουραστικό
01 Ιουν 2021 12:34

Δηλαδή αυτό είναι το φοβερό επιχείρημα-απάντηση στις 3 επίκαιρες ερωτήσεις; Μάλλον απευθύνεστε σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν....

Αυτή είναι η δημοκρατία που βιώνουμε; Αρνείται ο ΠΘ να απαντήσει ερωτήσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ