Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Myschool: Δικαιολόγηση απουσιών- Έκδοση αποτελεσμάτων

Δημοσίευση: 02/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενημερώνουμε τους/τις διευθυντές/ριες των σχολικών μονάδων, ότι σε συνέχεια της εγκυκλίου με Αρ. Πρωτ. 59871/ΓΔ4/27-5-2021, έχει γίνει η σχετική εισαγωγή επιλογής για δικαιολόγηση απουσιών για λόγους ανωτέρας βίας.

Η  έκδοση αποτελεσμάτων στη Δευτεροβάθμια θα παραμείνει ανενεργή μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ με τα νέα πρότυπα των τίτλων για το σχ. έτος 2020-2021.

Myschool

Ετικέτες: 
myschool

Σχόλια (7)

 
epal
05 Ιουν 2021 10:31

@Dario Moutso
Εφόσον ο σύλλογος παρανομεί ας πάει ο γονέας να κάνει μήνυση και να βρει το δίκιο του που τόσο πολύ υπερασπίζεσαι. Να ξέρεις όμως ότι στο δίκαιο ο νόμος είναι πάνω από την ΥΑ και η εγκύκλιος κατώτερη από από την ΥΑ, οπότε μπορεί να μην είναι και τίποτα (αναλόγως τη φύση της) . Εδώ η εγκύκλιος είναι "ενημερωτική" και όχι ερμηνευτική και στην ουσία σε παραπέμπει στις ισχύουσες διατάξεις... Οπότε τράβα δες στις ισχύοντες και διάβασε τι είναι ανωτέρα βία.
ΥΓ. Πολύ μας απειλείς με μηνύσεις γονέων κτλ κτλ οπότε μάλλον θα είσαι παθών ο ίδιος. Σε περιμένουμε λοιπόν στα δικαστήρια!

 
Dario Moutso
04 Ιουν 2021 02:06

@epal 03 Ιουν 2021 22:09
Άσχετα; Παράνομα; Να τα δούμε

1. Στο myschool υπάρχει επιλογή λόγω εποχικής γρίπης-covid 19/ανωτέρα βία
το οποίο σημαίνει ότι η εποχική γρίπη-covid 19 και η ανωτέρα βία είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Που είναι το άσχετο; Που είναι το παράνομο;

2. Η εγκύκλιος γράφει <<που έγιναν ή που θα γίνουν>> Έγιναν=Παρελθόν, και από την στιγμή που δεν γράφει ημερομηνίες εν δυνάμει μπορεί να ξεκινάει από 14 Σεπτεμβρίου και μετά. Που είναι το άσχετο; Που είναι το παράνομο;

3. Αυτό που πολύ έξυπνα γράφτηκε στην εγκύκλιο το <<ανωτέρα βία>> είναι ΚΑΙ νομικός όρος (παρόλο που δεν είμαι νομικός το ξέρω. Αν δεν το ξέρεις ρώτησε και μάθε). Νομικός όρος σημαίνει δικαστήριο... Για να στο κάνω λιανά: Αφήνετε μαθητή για 20 απουσίες (τυχαίο νούμερο πες 50, 70 αν θες) οι οποίες έγιναν στην εξ`αποστάσεως (ο γονέας-κηδεμόνας έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι οι απουσίες αυτές έγιναν λόγω τεχνικών προβλημάτων στον εξοπλισμό). Ο πατέρας κάνει μήνυση σ αυτούς που ψήφισαν να μην γίνει δεκτή η δήλωσή του και φυσικά θα ζητήσει και αποζημιώσεις (όπως έγραψα η χαρά του δικηγόρου, θα σας μηνύσουν για ένα σωρό αδικήματα και θα ζητάνε ότι μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς). Είσαι σίγουρος ότι θα δικαιωθείς (=αθωωθείς) στο δικαστήριο; (ρώτησε κάποιον φίλο σου δικηγόρο που να μην σε βλέπει εν δυνάμει πελάτη για την έκβαση μιας τέτοιας δίκης) Που βλέπεις το άσχετο και που βλέπεις το παράνομο;

Ξέρω όμως ότι σε <<κόλασε>> το extreme σενάριο που έγραψα. Για να στο κάνω και αυτό λιανά: Ο μαθητής Χ δεν έχει πατήσει το πόδι του στο σχολείο. Για το διάστημα πριν ξεκινήσει η εξ αποστάσεως φέρνει χαρτιά για εποχική γρίπη, για ύποπτα συμπτώματα covid-19 (=καραντίνα) από γιατρό. Με το που τελειώνει η εξ αποστάσεως δεν εμφανίζεται και φέρνει πάλι χαρτιά από γιατρό για συμπτώματα covid-19 (=καραντίνα). Τα χαρτιά από γιατρό δεν μπορείτε να τα αμφισβητήσετε παρόλο είσαστε κατά 99,99% σίγουροι ότι είναι <<μαϊμού>> (πες 100% αν θες). Αυτές λοιπόν οι απουσίες δεν θα προσμετρηθούν. Που βλέπεις το άσχετο και που βλέπεις το παράνομο;

Πάμε τώρα στο δύσκολο κομμάτι, την εξ αποστάσεως. Την ημέρα που θα γίνει ο χαρακτηρισμός φοίτησης έρχεται ο γονέας-κηδεμόνας του ίδιου μαθητή πρωί πρωί και καταθέτει στον διευθυντή υπεύθυνη δήλωση στην οποία γράφει ότι οι απουσίες στην εξ αποστάσεως οφείλονται στο ότι εκεί που κατοικεί με το παιδί του λόγω οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων (δεν έχουμε δικαίωμα να ρωτήσουμε τι προβλήματα είναι αυτά-προσωπικά δεδομένα) τους τελευταίους μήνες είναι σπίτι μη ηλεκτροδοτούμενο (είναι μια γκαρσονιέρα που είναι στο όνομά του, είναι ξενοίκιαστη και έχει κόψει το ρεύμα για να μην πληρώνει πάγια μέχρι να την νοικιάσει, μπορεί να είναι και μεγαλύτερο το σπίτι δεν έχει σημασία). Αυτό το τεκμηριώνει με χαρτιά από την ΔΕΗ. Πες μου τι κάνεις σ`αυτή την περίπτωση. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τι θα πεις στον σύλλογο γι αυτόν τον μαθητή σχετικά με τον χαρακτηρισμό της φοίτησης του (παρόλο που ξέρεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι). Προσωπικά θα έλεγα να μην προσμετρηθούν οι απουσίες. Που βλέπεις το παράνομο ;

Αυτό που έγραψα είναι ένα παρατραβηγμένο σενάριο το οποίο όμως θα μπορούσε να συμβεί (μεταξύ μας έχουν συμβεί χειρότερα, αλλά μάλλον είσαι από τους τυχερούς που δεν τα έχεις συναντήσει).

Ελπίζω τώρα που τα έγραψα λίγο ποιο αναλυτικά να μην βρίσκεις ασάφειες. Εάν σ αυτά που έγραψα βρεις κάτι άσχετο ή παράνομο θα σε παρακαλούσα να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου να μου το γράψεις (όχι όμως γενικά, ΑΛΛΑ στο τάδε σημείο κάνεις αυτή την παρανομία ή αυτό είναι άσχετο γι αυτούς τους λόγους).

Μπορώ να καταλάβω τον <<εκνευρισμό>> σου την <<απογοήτευσή>> σου ίσως και την <<στεναχώρια>> σου γι αυτή την κατάσταση (και ότι άλλο συναίσθημα σε διακατέχει) , ΑΛΛΑ δυστυχώς δεν ζούμε σ`<<όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο>> αφενός και αφετέρου το νόμιμο δεν είναι πάντα και <<σωστό>>. Αλλά να θυμάσαι ότι με βάση τον νόμο, αν χρειαστεί, κρινόμαστε.

 
epal
03 Ιουν 2021 22:09

@Dario Moutso
Επειδή αυτά που γράφεις είναι τελείως άσχετα και παράνομα, σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να γράφεις ασάφειες αλλιώς πες μας σε ποιο νόμο αναφέρονται..

 
Dario Moutso
03 Ιουν 2021 19:14

@epal 02 Ιουν 2021 20:56
1. Υπήρχε ήδη πεδίο στο Myschool: Δικαιολόγηση απουσιών για covid. Άρα αυτό που γράφεις είναι τουλάχιστον άστοχο.
2. Όταν γράφεται <<που έγιναν>> χωρίς να βάζει σαν παράμετρο τον χρόνο εννοεί σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους.
3. Η εγκύκλιος γράφει <<ανωτέρας βίας,>>. Νομικός όρος... Η χαρά των δικηγόρων τόσο στα ποινικά όσο και στα αστικά δικαστήρια. Σε ένα τραβηγμένο σενάριο θα πρέπει να μην μείνει από απουσίες μαθητής ο οποίος δεν <<πάτησε το πόδι του>> στο σχολείο (φυσικά και θα μείνει λόγω βαθμών)

@Καθηγητής ΕΠΑΛ 02 Ιουν 2021 15:29
Δεν έχει καμιά δουλειά-αρμοδιότητα σαν σύλλογος να <<εξιχνιάσουν την "αντικειμενικότητα" των εκάστοτε λόγων που θα επικαλεστούν οι μαθητές..>> όπως γράφετε. Μην πάτε να το παίξετε Σέρλοκ Χολμς ή Ηρακλής Πουαρό. Για την εξ αποστάσεως θα πρέπει να δεχθείτε οποιαδήποτε υπεύθυνη δήλωση που θα γράφει <<τεχνικά προβλήματα>> (δεν χρειάζεται να σας εξηγήσει κανείς την φύση του προβλήματος). Για τις δια ζώσης αρκεί ένα χαρτί γιατρού το οποίο να λέει ότι είχε πυρετό για να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και να κάτσει 14 (η 10 μετά) μέρες σπίτι και να σβηστούν οι απουσίες.

 
Γφ
03 Ιουν 2021 18:19

@epal και καθηγητής ΕΠΑΛ....ακόμη το ψάχνετε..????..οι απουσίες θα σβηστούν....το θέμα έχει τελειώσει...κανείς δε θα μπει στη διαδικασία να ψάχνει λόγους....πχ έρχεται ο γονέας με ΥΔ και σου λέει χάλασε ο ΗΥ μου για 15 μέρες ...δεν έβρισκα να αγοράσω και δεν είχε το σχολείο να μου δώσει tablet γιατί τα είχαν δανείσει....μια περίπτωση...άμα μπορείς μην τις σβήσεις....

 
epal
02 Ιουν 2021 20:56

Η δικαιολόγηση αυτή μπήκε δίπλα στο πεδίο με τον covid/γρίπη. Δεν είναι για δικαιολόγηση από τηλεκπαίδευση λόγω τενικών προβλημάτων κτλ κτλ. Κατά την τηλεκπαίδευση δόθηκαν ταμπλετ και δωρεάν ιντερνετ στους μαθητές, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία. Η εγκύκλιος-ενημέρωση έλεγε για απουσίες που έγιναν η ΘΑ γίνουν άρα εννοεί νόσηση από covid η άδεια ιατρού λόγω επαφής με κρούσμα, διότι αυτό δεν δικαιολογείται αλλιώς (βάσει νόμου).
Τώρα μερικούς τους συμφέρει να δικαιολογήσουνε απουσίες λόγω τηλεκπαίδευσης αν και δεν τις περνούσαν στο σύστημα (όπως ανέφερε άλλη ενημέρωση-εγκύκλιος αν θυμάστε).

 
Καθηγητής ΕΠΑΛ
02 Ιουν 2021 15:29

Επειδή στην εγκύκλιο δεν αναφέρεται χρονική περίοδος για την οποία θα ισχύσει η αιτιολογία της "ανωτέρας βίας", όσοι μαθητές είχαν δυσκολία στο να σηκώσουν την τσάντα μετά την λήξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα μπορούν να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους...και το μπαλάκι πέφτει στον σύλλογο διδασκόντων να εξιχνιάσουν την "αντικειμενικότητα" των εκάστοτε λόγων που θα επικαλεστούν οι μαθητές...να ποιοι θα είναι υπεύθυνοι αν τα παιδιά μείνουν από απουσίες..!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ