Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Ν. Κεραμέως για αξιολόγηση: “Μπόνους” μορίων στους “άριστους” εκπαιδευτικούς στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης- Δεν προβλέπονται οικονομικά κίνητρα

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του esos
Δημοσίευση: 02/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για τους “άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο,υπάρχουν πολλές σκέψεις μεταξύ των οποίων και επιπλέον μόρια στις “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως,μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαιώντας το ρεπορτάζ του esos της περασμένης εβδομάδας (Διαβάστε εδώ).

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας απέκλεισε το ενδεχόμενο οικονομικών κινήτρων στους άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση θα συνδέεται με κίνητρα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για οικονομικά κίνητρα, είπε χαρακτηριστικά  η Ν. Κεραμέως

Για την αυτοαξιολόγηση η υπουργός είπε πως “αντικειμενικά ξεκίνησε ίσως την πιο δύσκολη χρονιά, εν μέσω  πανδημίας με πάρα πολλά σχολεία κλειστά, για  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ότι μπορούσε κανείς να προβλέψει.Άρα αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί πλήρως από την επόμενη σχολική χρονιά”.

Η Νίκη  Κεραμέως τόνισε ότι θα έρθει με τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν πλήρως από τη νέα σχολική χρονιά.

«Θα γίνει σε δυο στάδια. Πρώτα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και σε δεύτερη φάση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποί θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και θα «κουμπώνει» με την επιμόρφωση τους», τόνισε.

«Παρά την πρωτοφανή κρίση με την πανδημία, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρη δέσμευσή μας να προχωρήσει η αξιολόγηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα σε μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν πάνω από 500 προτάσεις.

Ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Το κεντρικό μήνυμα του νέου Σχεδίου Νόμου  για την  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι  “Όποιος αξιολογεί αξιολογείται”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

Το κεντρικό μήνυμα του νέου Σχεδίου Νόμου  για την  ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι  “Όποιος αξιολογεί αξιολογείται”.

Η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  θα τεθεί σε εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου,

Σε πρώτο στάδιο για τους αξιολογούμενους, θα προβλέπεται:

α. επιβράβευση  για τους “άριστους”

β. επιμόρφωση για όσους διαπιστώνεται “ανεπάρκεια”

Για τους “άριστους” εκπαιδευτικούς υπάρχουν πολλές σκέψεις μεταξύ των οποίων και επιπλέον μόρια στις “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης κλπ.

Το Σχέδιο Νόμου σε αυτή τη φάση δεν μπαίνει στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν  εάν κάποιοι εκπαιδευτικοί παρά την επιμόρφωση εξακολουθούν να μη βελτιώνονται.

 Ειδικότερα τα σημαντικότερα σημεία του Σχεδίου Νόμου, προβλέπουν:

Αξιολόγηση από δύο αξιολογητές: Κάθε αξιολογούμενος θα αξιολογείται  από τουλάχιστον δύο αξιολογητές, ενώ η αξιολόγηση θα οργανώνεται σε δύο διαφορετικά πλαίσια τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και κριτήρια.

Στελέχη εκπαίδευσης: Συνολική αξιολόγηση  για τα στελέχη εκπαίδευσης, η οποία θα συνδέεται με την έρευνα για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας

Εκπαιδευτικοί: Διαμορφωτική αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς, με διττό στόχο την επιβράβευση  της προσπάθειας και τη συνεχή  βελτίωση της απόδοσης μέσω σκιαγράφησης δυνατοτήτων και αδυναμιών.

Προσωπικό   ηλεκτρονικό φάκελο: Κάθε εκπαιδευτικός και στέλεχος εκπαίδευσης θα έχει τον προσωπικό του ηλεκτρονικό φάκελο  στον οποίο θα καταχωρίζονται, ανάμεσα σε άλλα,στοιχεία άσκησης  του εκπαιδευτικού/διοικητικού έργου.

Συνέντευξη: Θα προβλέπεται συνέντευξη μεταξύ αξιολογούμενου και αξιολογητή.

Παρατηρήσεις διδασκαλίας: Επίσης θα προβλέπονται   προγραμματισμένες παρατηρήσεις διδασκαλίας μαθημάτων από τους Σχολικούς Συμβούλους οι οποίοι θα “βαφτιστούν” Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Σχόλια (54)

 
ΚΜ
23 Ιουν 2021 09:06

Αυτή η κυρία πότε θα καθήσει ήσυχα; Ας αξιολογήσει τον εαυτό της πρώτα. Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει; Τα ξέρει όλα;

 
Απάντηση
04 Ιουν 2021 15:43

Συνταγματική υποχρέωση του κράτους ειναι η κάλυψη όλων των κενών και ειδικότερα των οργανικών κενών με μόνιμο προσωπικό. Έχουμε μια δημόσια εκπαίδευση που λειτουργεί με μπαλώματα εδώ και 12 χρόνια με αναπληρωτές που αντί για αναπλήρωση/κάλυψη έκτακτων αναγκών, καλύπτουν τελικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προτεραιότητες λοιπόν ναι. Την επόμενη σχολ. χρονιά θα έχουμε 20.000 οργανικά κενά και θα χρειαστούν προσλήψεις 50.000 αναπληρωτων. Όχι δεν είναι κανονικότητα αυτό. Όποιος είναι στην εκπαίδευση καταλαβαίνει το γιατί σε παιδαγωγικό επίπεδο και σε επίπεδο λειτουργίας σχολείων.
10.500 μόνιμοι διορισμοί φέτος σε μια φάση λοιπόν εφόσον θέλει να δείξει μεταρρυθμιστικό έργο ουσιαστικό και οχι μόνο για τους τίτλους των ειδήσεων η Υπουργός.
Υγ) αυτό έλειπε να μην πληρωνόμαστε για τη δουλειά μας. Τις ιδέες για πληρωμές σε... μόρια αντί χρημάτων στους αναπληρωτές ακόμα τις πληρώνει σε ψήφους ο Λοβέρδος και το πασοκ.

 
@μια σκέψη
04 Ιουν 2021 10:26

Συγνώμη, δηλαδή αν είσαι αναπληρωτής ΔΕΝ πρέπει να αξιολογηθείς, επειδή το κράτος δεν έκανε 10000 προσλήψεις; Δεν ανέλαβες μια δουλειά; Δεν πληρώθηκες; Είτε είσαι μόνιμος είτε εποχικός είτε αναπληρωτής είτε οτιδήποτε; Το κράτος και ο φορολογούμενος κυρίως είναι οι εργοδότες μας, και πρέπει να λογοδοτούμε σε αυτούς. Αλλιώς ας ανοίξει ο καθένας μας προσωπική του επιχείρηση να είναι το αφεντικό και να μη δίνει λογαριασμό σε κανένα.
Στην Ελλάδα δυστυχώς μερικοί νομίζουμε ακόμα ότι το κράτος είναι εκεί μονο για να μας πληρώνει δικαιωματικά, να μας βρίσκει δουλειές, να μας φροντίζει. Οχι παιδιά, κάπου πρέπει κι εμείς να δίνουμε λογαριασμό. Όχι στον ίδιο λάκο οι μη εργατικοί και οι εργατικοί δάσκαλοι/ΔΥ/οτιδήποτε.

 
Dario Moutso
04 Ιουν 2021 09:22

Η κατάληξη της αξιολόγησης θα είναι:
1. Αξιολόγηση των σχολικών μονάδων: Καταγραφή υλικοτεχνικών προβλημάτων Φταίει η πολιτεία που δεν δίνει λεφτά

2. Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου: Εδώ θα γραφούν οι κλασικές ατάκες. Λάθος στόχοι, φταίει η ύλη, φταίει το αναλυτικό πρόγραμμα, φταίνε οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες-ανισότητες κλπ κλπ (γνωστά είναι ας μην επεκταθώ )

3. Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Αυτοί κάνουν πως αξιολογούν και μεις πως αξιολογούμαστε. Όλοι μα όλοι άριστα 10 θα πάρουμε (για τον τόνο δεν είμαι και τόσο σίγουρος).

 
WTF
04 Ιουν 2021 09:15

Παρακαλώ την κα. Υπουργό να αφήσει τα μόριά μας ήσυχα. Έχει πει πολλά και (ο)ραία στα δύο χρόνια αλλά εδώ το τερμάτισε το κοντέρ. Αχχχ αυτοί οι σύμβουλοι εκεί στο ΥΠΑΙΘ.

Επίσης, ακόμα και 100 μόρια να δώσει από την ατομική αξιολόγηση, εάν δεν έχω πχ Β2 εις την Βουλγαρικήν, πώς θα γίνω Υπερδιευθυντής ε???

Ομοίως, και 200 μόρια να δώσει από την ατομική αξιολόγηση, εάν πχ έχει όριο στις θητείες, πάλι τα μόρια δεν θα έχουν νόημα για πολύ κόσμο.

Το πιο σημαντικό βέβαια παραμένει ότι, από τους 150.000 εκπαιδευτικούς, άντε οι 10.000 να ενδιαφέρονται για.... μόρια και για να γίνουν στελέχη. Οπότε πάλι θα πω, αχχχ αυτοί οι σύμβουλοι εκεί στο ΥΠΑΙΘ.

 
Μια σκέψη
04 Ιουν 2021 07:34

Αξιολόγηση με 50.000 αναπληρωτές που περιφέρονται κάθε χρόνο από σχολείο σε σχολείο και από νομό σε νομό... Μάλιστα.
Κανένας σοβαρος προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου με τέτοια δεδομένα, κανένα παιδαγωγικό πλαίσιο, όλα λάθος.

Σοβαρή εκπαιδευτική πολιτική είναι να γίνουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί που έχουν εξαγγελθει φέτος ώστε να καλυφθούν τα σοβαρά οργανικά κενά στα σχολεία της επικράτειας που είναι πάνω από 15.000 και την επόμενη χρονιά θα ξεπεράσουν τα 20.000...

Προτεραιότητες!

 
Gg
03 Ιουν 2021 18:09

....ως δντης γσιου παίρνω 182ε επίδομα σε σχολείο με 380 μαθητές κ 50 εκπ/κους και φυσικά το έκανα λόγω ελλείψεως ωρών στην οργανική μου....τώρα αποχαιρετώ κ αφήνω στα νέα στελέχη να κάνουν καριέρα....άλλωστε ότι και να κάνεις δεν το αναγνωρίζει κανείς στη χώρα μας δεν καλύπτεσαι καν απ' τη νομοθεσία ενώ ευχαριστώ δεν ακούς ....οπότε όποιος θέλει να γίνει "στέλεχος" ας γίνει....θα "φάει" καλά.....

 
Κωνσταντίνος
03 Ιουν 2021 16:17

Μπράβο στην Κεραμέως.. Δώρο της άριστης αξιολόγησης να δοθούν δωρεάν ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, δωρεάν ξυστό, παραθαλάσσια οικόπεδα, απαλλαγή από μια δόση ΕΝΦΙΑ, δωρεάν άδεια ΠΡΟΠΟ, δωρεάν πιστοποιητικό εμβολιασμού, μία θέση ΑΠΥΣΔΕ, 10 self test covid και μια ετήσια άδεια με αποδοχές. . .

 
Πολίτης
03 Ιουν 2021 15:37

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΘΡΑΣΟΣ……!!!
ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΔΟΕ ….ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ….ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ …….ΜΕΤΑ ΑΠΟ…..
1) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ. ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ , ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΜΕ 30% ΚΑΙ 40% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΕΝΑΣ Δ/ΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ 300 ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ 50 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ 250 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ Ή ΚΑΝΕΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ 350 ΕΥΡΩ;

2) ΜΠΟΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ…..
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΩΝ Α.Ε.Ι., ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ;

ΑΦΟΥ ΛΥΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ……ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ…….ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΟΒΕΡΙΖΕΤΑΙ…..!!!

ΤΟΤΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ……ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΙΗ ΠΡΟΘΕΣΗ……ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ή ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ …….ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ…!!!
ΟΤΑΝ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ…..ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ….!!!
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ. ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ .ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΝΗΓΟΙ……ΧΑΡΤΙΩΝ……ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ…..Ή ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ……..!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ…….ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ……ΚΑΠΟΤΕ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣ…… ΚΑΙ ΟΧΙ ……ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ……!!!
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ…..ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ……

 
Μπασκετικός
03 Ιουν 2021 11:29

Η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να είναι σταθερή, πιστεύω, στα χρονοδιαγράμματα και τις εξαγγελίες της. Επομένως οι συνεχείς παρατάσεις, απαξιώνουν όλους, πολιτεία, στελέχη εκπαίδευσης κ.λ.π.
Η αξιολόγηση, για να έχει νόημα, θα πρέπει πρώτα να καλλιεργηθεί κουλτούρα αξιολόγησης. Απορώ γιατί όλοι οι Υπουργοί παιδείας, δεν αποδέχονται και δεν προκρίνουν, πρώτα , την αξιολόγηση έτσι όπως της προτείνουν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, με κάποιες προσθαφαιρέσεις. να καλλιεργηθεί κάποια κουλτούρα και κατόπιν, γιατί όχι, και ατομική αξιολόγηση.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να πάρουν τα εύσημα από την πολιτεία, διότι με δική τους πολύωρη προσπάθεια, ανταποκρίθηκαν, στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης, τον δύσκολο πρώτο καιρό της πανδημίας

 
Ανασζχηματιζμός;;;;;;
03 Ιουν 2021 10:42

Ο μόνος λόγος πραγματικά θα ειναι για να ψηφιστεί η βρώμικη δουλειά αλλά να αθετηθεί η υπόσχεση ότι οι διευθυντές της γνωστής διαδικασίας θα πάρουν άλλο ένα έτος επίδομα, μόρια και συνταξιμο το επίδομα. Και να ξεκινήσουν οι κρίσεις με τους 116. Αλλά τέτοια χουνερια δεν κάμνει το πολυχρονεμενο. Λες; Μπα

 
Αξιολογούμενος.....
03 Ιουν 2021 10:01

Ας δούμε τι θα γίνει με τον επικείμενο ανασχηματισμό και το ξανασυζητάμε...

 
σδφ
03 Ιουν 2021 09:50

εγω θα προτεινα και οι βουλευτες με μόρια να αμοίβονται

 
jb
03 Ιουν 2021 08:51

Τι να πω. Με ξεπερνάει πραγματικά η υπουργός μας.Οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί καθόλου δεν ενδιαφέρονται να γίνουν στελέχη. Πώς της δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση ; Είναι άξιο απορίας.

 
@ qwerty
03 Ιουν 2021 08:27

Τι εννοείς; Υπάρχει εμπάθεια κ ημέτεροι κλπ κλπ στα εκπαιδευτικά;;;; Έλα, δεν το πιστεύω... (Από κωμική ελληνική σειρά αυτό. Όλα δηλαδή)

 
ΜΚ
03 Ιουν 2021 08:21

Βρε ας πάει να κάνει κανένα μπάνιο. Τα μπόνους της έλειπαν

 
α, ναι; σοβαρά;
03 Ιουν 2021 08:20

όχι μετρήσιμα και αντικειμενικά μόρια από προσόντα αλλά μόρια "αξιολόγησης" από τους ψηφοφόρους ημετέρους και από την πονηριά και τα συμφέροντα του καθενός, για να μπαίνουν τα ημέτερα "άριστα" εκπαιδευτικά στελέχη από το παράθυρο; τι λέτε, ωρέ;

 
Μελίτακας ο Α΄
03 Ιουν 2021 08:04

Μην περιμένετε πολλά από δαύτους, αν είχαμε το ΠΑΣΟΚ... τώρα θα είχαμε κλείσει όλοι μας τις διακοπές μας σ' ένα resort!... Θα ερχόταν ο διευθυντής το πρωί στη μεγάλη βεράντα, την ώρα που θα διάβαζα την εφημερίδα μου ή θα έγραφα το πρώτο μου σχόλιο στο esos και θα μου 'λεγε:
- Καλημέρα σας, Δάσκαλε! Πώς ήταν η νύχτα σας;
....

 
Εκπαιδευτικός
03 Ιουν 2021 06:42

Αν θέλεις καλύτερη δουλειά και βελτίωση να την πληρώσεις. Τέλος το τζάμπα. Με το προσωπικό μας ίντερνετ, ρεύμα, εξοπλισμό και άπειρες ώρες δουλειάς ξελασπωσαμε το κράτος ένα χρόνο τώρα και βγήκατε στον αφρό χωρίς να ξοδέψετε τίποτα. Φτάνει πια!

 
Εκπαιδευτικός
03 Ιουν 2021 04:59

Πέραν των όσων ανέφεραν οι συνάδελφοι, υπάρχει ήδη νομικό προηγούμενο , όπου κάποιοι έγιναν στελέχη εκπαίδευσης κι ας είχαν πάρει μη θετική αξιολόγηση.
Ωστόσο οι διοικητικές ικανότητες δεν έχουν να κάνουν πάντα με τις παιδαγωγικές ικανότητες.
Από την άλλη περίμενε κανείς οικονομικά κίνητρα; Δεν έχουν δοθεί στους εκπαιδευτικούς των Πειραματικών που αξιολογούνται συστηματικά.
Αν δεν αλλάξει η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών κ των στελεχών, με αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων, κ δε δοθούν σοβαρά κίνητρα...

 
φιλελεύθερος
03 Ιουν 2021 04:19

Ο δρόμος προς την αξιολόγηση είναι μονόδρομος και περνάει μέσα από την αναδόμηση των κομμάτων.

65αρης εκπαιδευτικός τάξης τέως σχολικός σύμβουλος

 
Sevi
03 Ιουν 2021 04:16

Και μπόνους μορίων μεταθέσεων. Είναι λογικό οι καλύτεροι να παίρνουν μετάθεση πιο γρήγορα.

 
Qwerty
03 Ιουν 2021 04:12

Άντε τώρα να αξιολογήσει θετικά κάποιος Διευθυντής έναν εκπαιδευτικό που εποφθαλμιά τη θέση του στο σχολείο....

 
Αγανακτισμένη
03 Ιουν 2021 03:11

Βγάλτε επιτέλους απο το συρτάρι, κ. Κεραμέως, το πολυπόθητο νομοσχέδιο που αφορά την αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης, σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών... αράχνες έπιασε!!!

 
Dario Moutso
03 Ιουν 2021 00:59

@!0 2 Ιουν 2021 18:46
Υπήρξε κάποιος που έστω και για κλάσμα του δευτερολέπτου πίστεψε ότι θα υπήρχε χρηματικό μπόνους;

@Jeanne d'Arc02 Ιουν 2021 20:28
@Στράτος02 Ιουν 2021 20:28
Με δεδομένο ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι θα <<σχιστούν>> να <<αριστεύσουν>> και θα το καταφέρουν. (εκτός από συγκεκριμένα <<περιστατικά>>)

@Ο.Δ. 02 Ιουν 2021 19:21
Ο καθένας για τους δικούς του λόγους

 
ΤΖΑΜΠΑΣ
03 Ιουν 2021 00:12

Ο Τζάμπας πέθανε κα Κεραμίδος. Άμα θες αξιολόγηση, να πληρώσεις.... Μια ζωή λόγια λόγια, ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς... Εμείς δηλ. θα δουλεύουμε και θα ξεσκιζόμαστε να αναβαθμιστούμε, να αναβαθμίσουμε τη διδασκαλίας μας με ίδια μέσα, με ίδια κεφάλαια για αγορά Η/Υ, εξοπλισμού, σεμινάρια, επιμορφώσεις κλπ. κι εσύ θα μας δίνεις μόρια... για να γίνουμε διευθυντάδες και να έχουμε στο κεφάλι μας όχι 20 μαθητές και γονείς αλλά 300. Και να μας δίνεις και το ουχί ευκαταφρόνητο ποσό των 205 ευρώ καθαρών τον μήνα!!! Βρε δεν πάω να πουλάω καλύτερα κουλούρια στο παζάρι, να είναι και αφορολόγητα;;; Καλά από πού μας ήρθες εσύ;;; Από τα Γαλλίας;;; Για ξεκαβαλίκεψε το άλογο...! Τι νομίζεις, ότι είμαστε όλοι οι εκπ/κοί; Τίποτα ευρωλιγούρηδες ή μήπως τίποτα ινδιάνοι ιθαγενείς, να μας δώσεις καθρεφτάκια για ξεγέλασμα....;

 
Α.Ρ.
03 Ιουν 2021 00:02

Δεν μας δίνει η κ. Υπουργός το bonus σε ρεπό!

 
μελος δεπ
02 Ιουν 2021 23:55

Να δοθεί και κανενα μπονους στους πανεπιστημιακούς που κοπιάζουν και που ο κ. Γαβρόγλου με το νέο μισθολόγιο το τερμάτισε προς τα κάτω εξισώνοντας επικουρους με καθηγητες και καταργώντας την 25 ετία.
Ποτέ πριν το μισθολογικό μας δεν ήταν πιο χαλια!

 
@ Jeanne d'Arc
02 Ιουν 2021 23:06

Ποιός σας είπε ότι θα είναι υποχρεωτικό; Όταν σου προσφέρουν μια θέση μπορείς να λες και όχι, ξέρετε.

 
Μαρία
02 Ιουν 2021 22:36

Αμα μπει η συνέντευξη σωθήκαμε!!!! Θα γίνει όπως τους διευθυντές οι τελευταίοι έσονται πρωτοι!!!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ