Placeholder

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Οριστικοποίηση στοιχείων στο myschool

Σχετικά με τους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοίτησαν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κατά τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021»
Δημοσίευση: 04/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με εγκύκλιο που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, έως την 30η Ιουνίου 2021, να εισάγουν στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) myschool τα ακριβή στοιχεία και να ελέγξουν την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων των Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΕΕΑ) μαθητών/τριών, τα οποία αφορούν στο σχολικό έτος 2019-2020 και να ολοκληρώσουν την εισαγωγή των στοιχείων για το σχολικό έτος 2020-2021.

  1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
  2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

Η καταχώριση των στοιχείων θα γίνει από όλες τις σχολικές μονάδες, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην καρτέλα Συγκεντρωτικά Στοιχεία Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (Μαθητές -> Στοιχεία Μαθητών -> Συγκεντρωτικά Στοιχεία Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών).

Για κάθε ένα από τα σχολικά έτη 2019-2020 και 2020-2021, ΟΛΕΣ οι σχολικές μονάδες, συμπληρώνουν το πεδίο ΝΑΙ/ΟΧΙ στην καρτέλα Γενικά Στοιχεία (Αρχική -> Ο Φορέας μου -> Γενικά Στοιχεία -> Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες), που αφορά στην ύπαρξη ή μη σε αυτές μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στην περίπτωση ΝΑΙ, συμπληρώνουν τον πίνακα 1 και εισέρχονται σε πίνακες με τυχόν καταχωρισμένα στοιχεία για διορθώσεις ή εισαγωγή στοιχείων, όπου απαιτείται.

Αναλυτικές οδηγίες αναφέρονται στον επισυναπτόμενο οδηγό (Οδηγός για την καταχώριση στατιστικών στοιχείων μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ) που φοιτούν στα γενικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία), οποίος είναι σε ισχύ και για το σχολικό έτος 2020-2021 και είναι αναρτημένος στον ιστότοπο του ΠΣ myschool.

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καλούνται από την υφυπουργό Παιδείας, να εποπτεύσουν τη διαδικασία, να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν την υλοποίηση των ανωτέρω για τα σχολεία ευθύνης τους, ως την 7η Ιουλίου 2021.

Σχόλια (4)

 
ΜΟΝΙΜΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕ 71 ΣΕ..... ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
07 Ιουν 2021 10:30

ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑ ΜΕΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ....... ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ....ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ...ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ .... ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ...... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ........ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ....ΜΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΡΩΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ....ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ

 
Γονέας
06 Ιουν 2021 23:19

@Νίκος
Όπως καταλαβαίνετε δεν ζούμε σε άλλη Ευρωπαική χώρα αλλά στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής μας έχει κάνει την χάρη ο καιρός και δεν έχουμε πολύ ζέστη. Όταν κάνει ζέστη είναι ανυπόφορα στις τάξεις, ιδιαίτερα τώρα με τις μάσκες. Επίσης σε αντίθεση με τα σχολεία στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τα δικά μας δεν έχουν air condition στις τάξεις.
Αν ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου τα σχολεία είναι σαν να βάζει ταφόπλακα στον τουρισμό. Αν ξεκινήσουν την 1η τότε όσοι έχουν πάει στα νησιά τους ή στα χωριά τους θα φύγουν 7 με 10 μέρες νωρίτερα. Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας ζει για τον Αύγουστο. Αν τους το κουτσουρέψουν και αυτό τελειώσαμε.

 
Νίκος
06 Ιουν 2021 15:48

@Γονέας, μια χαρά έκανε. Τότε πρέπει να κλείνουν τα δημοτικά πάντα, για να φτάσουμε το μέσο Ευρωπαικο διδακτικών ωρών. Και το Σεπτέμβρη την 1η του μηνός με ξεκινάνε τα μαθήματα!

 
Γονέας
06 Ιουν 2021 14:18

Κρατάτε την Α/θμια ανοιχτή έως 25/6 ενώ είχατε βγει στην TV και δηλώσατε ότι φέτος δεν χάθηκαν ώρες διδασκαλίας. Το πάτε για φύλαξη παιδιών και τους εκπαιδευτικούς για babysitters. Όλοι το έχουν καταλάβει πια...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ