Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Δηλώσεις γονέων για επικαιροποίηση στοιχείων στο myschool

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές
Δημοσίευση: 04/06/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Nα αποσταλεί άμεσα στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους (Γ ́ Γυμνασίου, Α ́ Λυκείου, Β ́ Λυκείου) υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης  , το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει χειρόγραφα εκείνος/η που ορίζεται κηδεμόνας για τις ανάγκες λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές και εν συνεχεία, να επιστραφεί στην σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Την οδηγία αυτή δίνει εγκύκλιος της υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Ειδικότερα ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών που πρόκειται να εγγραφούν στην Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξη των Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. (μέσω των Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2021-2022, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους   Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Ν. Αττικής  να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον έλεγχο των στοιχείων του κηδεμόνα, στην ακριβή ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας και στη διεύθυνση της κατοικίας του/της (οδός, αριθμός, δήμος, ταχυδρομικός κώδικας).

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής-μετεγγραφής στα Λύκεια, μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές, υπάρχει στο ΠΣ myschool πεδίο «Κηδεμόνας e-εγγραφές» (π.χ. οι λατινικοί χαρακτήρες στο ΠΣ taxisnet θα πρέπει να συμφωνούν με τα αντίστοιχα στοιχεία στο πεδίο «Κηδεμόνας e-εγγραφές»).

Σε αυτό το πλαίσιο είναι διαθέσιμη μία νέα σελίδα στο ΠΣ myschool Μαθητές   Άλλες Λειτουργίες  Μαζική ενημέρωση e-εγγραφές κηδεμόνων μέσω της οποίας μπορεί να γίνει μαζική ενημέρωση των στοιχείων (όνομα και επώνυμο) του πεδίου «Κηδεμόνας e-εγγραφές» δίνοντας τη δυνατότητα αντιγραφής των στοιχείων από τον πρώτο ή από τον δεύτερο κηδεμόνα για το σύνολο ή για επιλεγμένο πλήθος παιδιών, λειτουργικότητα ιδιαιτέρως χρήσιμη για τους μαθητές/τριες της Γ ́ Γυμνασίου του τρέχοντος έτους.

Κατά συνέπεια, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων αφού ολοκληρώσουν την παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των καταχωρισμένων στοιχείων στο συγκεκριμένο πεδίο και να διορθώσουν/συμπληρώσουν τα στοιχεία των κηδεμόνων των μαθητών/τριών, όπου χρειάζεται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Διευθυντές/ντριες καλούνται να έχουν επικαιροποιημένα στοιχεία για να ενημερώσουν το ΠΣ myschool αντίστοιχα, θα πρέπει να αποσταλεί άμεσα στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους (Γ ́ Γυμνασίου, Α ́ Λυκείου, Β ́ Λυκείου) υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (επισυνάπτεται), το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσει χειρόγραφα εκείνος/η που ορίζεται κηδεμόνας για τις ανάγκες λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές και εν συνεχεία, να επιστραφεί στην σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Οι Διευθυντές/ντριες θα συγκεντρώσουν τις Υπεύθυνες Δηλώσεις και, αφού γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και συμπληρωθούν τα στοιχεία στο ΠΣ myschool, θα τηρηθούν στο αρχείο.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ο έτερος κηδεμόνας, αν υφίσταται, πρέπει άμεσα να δηλώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο (είτε με αποστολή e-mail είτε με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986) στον/στη Διευθυντή/ντρια των Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί.
 

Σχόλια (3)

 
Χρήστος
04 Ιουν 2021 18:06

Ακόμα ψάχνω το υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης (που υποτίθεται ότι επισυνάπτεται), και πρέπει να αποσταλεί άμεσα στους γονείς των μαθητών.
Ούτε στο site του υπουργείου εμφανίζεται.

 
Διευθυντής Γυμνασίου
04 Ιουν 2021 15:28

Αγαπητέ συνάδελφε, σε κατανοώ ξαι συμφωνώ μαζί σου. Ωστόσο, αν θέλουμε να ηγούμαστε, και όχι να διεκπεραιώνουμε, οφείλουμε να προηγούμαστε. Που πάει να πει: προςτοιμαζόμαστε για να μην τρέχουμε. Στο σχολείο μας αυτά είναι έτοιμα εδώ και 10 μέρες.

 
Διευθυντής λυκείου
04 Ιουν 2021 14:24

Έπρεπε να φτάσουμε μία εβδομάδα πριν το τέλος των μαθημάτων, εν μέσω προετοιμασίας για πανελλήνιες και άλλων γραφειοκρατικών διαδικασιών (βαθμολογίες, συνεδριάσεις, κτλ) για να στείλουν αυτή την εγκύκλιο; Δεν μπορούσαν να την στείλουν εδώ κι έναν μήνα που ανοίξαμε;
Όλα την πιο ακατάλληλη στιγμή!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ