Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Α. Διαμαντοπούλου: Ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες οι αποφάσεις για την κατάργηση των 37 τμημάτων

Δημοσίευση: 04/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αποφάσεις της Ν. Κεραμέως για την κατάργηση των 37 τμημάτων και του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάργηση άλλων 4, είναι ακαδημαϊκά τεκμηριωμένες και προς όφελος των νέων μας αλλά  και της χώρας.

Οι σηκωμένες γροθιές και τα «ναι μεν αλλά», είναι τα εργαλεία του λαϊκισμού, που μας έφτασαν εδώ.

To be continued..

Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός Παιδείας

Σχόλια (33)

 
@το παραμυθάκι
07 Ιουν 2021 19:13

Παραμυθάκι όντως. "Κλείνει πανεπιστήμια" επειδή έκλεισαν 37 τμήματα που άνοιξαν "νύχτα" χωρίς καθηγητές, υποδομές, ζήτηση; Δεν τρώει σανό πια ο κόσμος. Να κλείσει κι άλλα τόσα μακάρι, αντί να τα συντηρούμε για πολιτικά παιχνίδια και για να νοικιάζουν διαμερίσματα και να πουλάνε φαστ φουντ οι τοπικες κοινωνίες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος των ΑΕΙ, αλλά μετά από 10ετίες τέτοιων πολιτικών μερικοί το έχουν ξεχάσει.

 
@το παραμυθάκι
07 Ιουν 2021 17:33

Να πάει σε άλλες χώρες και στο harvard αν το αξίζει. Να δει και να συγκρίνει το επίπεδο σπουδών και θα καταλάβει ποιος λέει αλήθειες.

 
σχολιαστής
06 Ιουν 2021 22:08

Τέτοιους πολιτικούς θελουμε

 
Από τον Άρη
06 Ιουν 2021 20:29

@Άρης
Αυτό το "δεν μαδάει" ενώ μιλάμε για πρώην ΠΑΣΟΚ.... όλα τα λεφτά αγαπητέ μου!
Εάν θέλαμε τέτοιους πολιτικούς, θα τους ψηφίζαμε νομίζω. Τη συγκεκριμένη, δεν την ψηφίζει ούτε ο ίδιος ο πολιτικός χώρος της, εδώ και καμιά 10ετία.
Εσείς τώρα σοβαρά βλέπετε το ΜΕΛΛΟΝ της πολιτικής, στο πρόσωπό της?

 
το παραμυθάκι
06 Ιουν 2021 19:08

το ότι το επίπεδο στην δευτεροβάθμια είναι άθλιο και οι μαθητές καταφεύγουν στα φροντιστήρια...που και αυτά με την σειρά τους δεν καταφέρνουν ουσιαστικά να διδάξουν...δεν μας απασχολεί.
να κλείσουμε Πανεπιστήμια, να ανοίξουμε ιδιωτικά κολλέγια, άλλωστε τα παιδιά των πολιτικών σε κολλέγια μορφώνονται...ας δώσουμε παντεσπάνι στον λαό λοιπόν.,,
ε λοιπόν η νεολαία θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της, θα πάει σε χώρες που θα βρίσκουν καλές δουλειές και δεν περισσεύει χρόνος να μάθουν το όνομα του υπουργού παιδείας.

 
Τίνα
06 Ιουν 2021 17:21

Φεύγοντας η προηγούμενη ηγεσία ίδρυε σχολές, χωρίς νόημα , χώρος λόγο! Φτάσαμε να μπαίνουν στο μαθηματικό με 7 μαθηματικά στο ιστορικό με 7 στην Ιστορία ....κατάντια !!!

 
Άρης
06 Ιουν 2021 17:19

Τολμά και λέει την αλήθεια! Βλέπει μπροστά και δεν μαδάει τα λόγια της! Τέτοιους πολιτικούς θελουμε! .

 
Θυμιος
06 Ιουν 2021 17:17

Κλείστε κι αλλά. Δεν αντέχουμε να συντηρούμε άπειρες σχολές και τμήματα ΑΕΙ παρακαλώ! Αυτό το ξεχάσατε ότι δεν υπάρχουν ΤΕΙ πια; Όλα κι όλα! Όλοι των ΑΕΙ!

 
Εδώ Βρυξέλλες
06 Ιουν 2021 13:48

@ @Εδώ Βρυξέλλες (06 Ιουν 2021 10:25)
"αν από τα άλλα 450 άλλα δεν είναι καλά και πρέπει να κλείσουν".

"αν"??? Δηλαδή έχετε καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν? Δεν είναι άραγε υποκριτικό και πολιτικά υποκινούμενο, το να αναφέρεται κανείς μόνο στα 37 (τα "κακά" του ΣΥΡΙΖΑ) και να μην λέει ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τα υπόλοιπα 450 που έγιναν πριν, λες κι εκείνα είναι όλα τέλεια?

Σαν να λέω, ότι φταίνε ΜΟΝΟ τα λάστιχα (που έβαλε ο προηγούμενος), ενώ το αυτοκίνητο δεν έχει ούτε μηχανή ούτε φρένα ούτε τιμόνι. Και να τα αλλάξουμε λοιπόν τα λάστιχα, δεν βλέπω να πηγαίνουμε μακρινό ταξίδι.

 
Γιώργος
06 Ιουν 2021 10:57

Πόσες σχολές και τμήματα ήθελαν; Θα μου πείτε άλλος πλήρωνε.

 
@Σονια
06 Ιουν 2021 10:49

Περίμενε και έρχεται.. λες και διάλεξε να σταλεί πίσω στο σπίτι της!!

 
@Εδώ Βρυξέλλες
06 Ιουν 2021 10:25

Αχά. Δηλαδή αν από τα άλλα 450 άλλα δεν είναι καλά και πρέπει να κλείσουν θα ήταν καλό να "φορτώσουμε" και άλλα 37 από πάνω ίδια; Ωραία λογική.

 
@Polar_Fish
06 Ιουν 2021 10:23

Σε ποιές διατάξεις δηλάδη ο νόμος Διαμαντοπούλου "επανέφερε φαντάσματα του παρελθόντος"; Και τι "συμπαγές" νομοθετικό έργο θέλετε να υπάρχει στην Παιδεία όταν εδώ και 40 χρόνια ο κάθε πικραμένος αλλάζει μικρά και μεγάλα με νόμους, πλαίσια, και μεγαλεπήβολα νομοθετήματα δήθεν; Αυτό συνέβη και με το ν. Διαμαντοπούλου τον οποίο οι επόμενοι άρχισαν να ξηλώνουν εδω κι εκεί, κι ότι έμεινε έμεινε. Κατά τη γνώμη μου ήταν από τις καλύτερες παρεμβάσεις στην παιδεία - τουλάχιστον για την 3οβάθμια.
Κατα τ'άλλα αν δεν σταματήσει η συνεχής ροή νόμων και αλλαγών δεν μπορεί να προκόψει τίποτα. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που το υπουργείο παιδείας να κάνει τόσες ρυθμίσεις και αλλαγές τόσο συχνά. Είναι σημάδι αποτυχίας και καχεξίας του συστήματός μας δυστυχώς.

 
Polar_Fish
06 Ιουν 2021 02:37

Η κ.Διαμαντοπούλου προσπαθησε να επαναφέρει τα φαντάσματα του παρελθόντος στα ΑΕΙ, δηλαδη την κατάσταση πριν το νόμο πλαίσιο. Οι βασικές τομές έγιναν απ;o Αρσένη και Γιαννάκου. Η κ.Διαμαντοπουλου επιβεβαίωσε ορισμένες αλλαγές αλλά δεν άφησε ένα συμπαγές νομοθετικό έργο. Ο 4009/2011 που είχε υπερψηφιστεί στη Βουλή, δεν μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο των ΑΕΙ επειδή δεν υπήρχε πρόβλεψη για το χρηματοδοτικό πλαίσιό τους. Αυτο που πρέπει να γινει κατανοητο είναι οτι δεν υπάρχουν χρήματα για να στηθούν σωστά νέα τμηματα ΑΕΙ.

 
Νίκος
06 Ιουν 2021 00:55

Εξαιρετική! Ένα φωτεινό παράδειγμα πολιτικού ήθους. Στην Ελλάδα πρέπει να ξεφύγουμε από το ατομικό συμφέρον και να δούμε το καλό του τόπου.

 
Τάκης
05 Ιουν 2021 22:31

Κρίμα τις μελέτες, τα χρήματα και τις ώρες δουλειάς για τα νέα τμήματα. Εφόσον ήταν να τις απορρίψουν όλες πλην μιας γιατί να ξοδευτούν τόσοι πόροι...

 
pacifist anarchist
05 Ιουν 2021 19:58

Τέτοια λέτε και λέγατε γι' αυτό "φάγατε μαύρο" και πήγατε στο 6%. Ο κόσμος θέλει λαϊκισμό, πολύ λαϊκισμό. Για τη λαϊκή παιδεία ποιος θα μιλήσει; Πάντως όχι ο Τσίπρας, ούτε εσύ. Παρλαπίπες και 'Αγιος ο Θεός. Περιμένουμε από τους Βιομηχάνους να μας θέσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα για "καλύτερη εκπαίδευση" για να μη βάζουν αυτοί από την τσέπη τους τίποτα. Κατάντια; Ξεφτίλα;

 
Αριστεία, όχι αστεία
05 Ιουν 2021 19:15

Άννα, να μια φωτοτυπία.
Κάτι για το πως οδηγηθήκαμε στη χρεωκοπία θα μας πεις ή κι εσύ δεν ξέρεις;

 
Akis Theologos Mavridis
05 Ιουν 2021 18:32

Τα φαντάσματα του παρελθόντος ήρθαν στο σήμερα για να συνεχίσουν το "έργο" τους & στο μέλλον. Μέσα σε μια μέρα κατέστρεψε το θεσμό των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, με τα αθλητικά σχολεία. Εκατοντάδες αναπληρωτές Κ.Φ.Α., ξαφνικά βρέθηκαν στο κενό της συνεχούς εργασιακής ανασφάλειας.

 
dimitris
05 Ιουν 2021 15:59

Ο πάτρο-Κοσμάς έλεγε όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή και σήμερα οι υπεύθυνοι και φωτισμένοι άνθρωποι της χώρας μας πραγματοποιούν το αντίθετο και θεωρούν περιττά τα νεοϊδρυθέντα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα και τα κλείνουν. Ένα πανεπιστημιακό τμήμα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της Ελλάδας έχει να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη της κάθε τοπικής κοινωνίας. Η περιφέρεια είναι καταδικασμένη για μια ακόμη φορά να ζει στην απομόνωση και στον σκοταδισμό και οι νέοι της να την εγκαταλείπουν.

 
Φοροκορόιδο
05 Ιουν 2021 15:49

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ! Μπράβο! Και βάλτε ένα πρόγραμμα να κλείνουν τμήματα και ΑΕΙ που είναι στο πουθενά και στα αζήτητα. Κάποτε πρέπει να υπάρχει αντίκρισμα για τις σπουδές και για τα λεφτά που πάνε στο να συντηρούμε τα ΑΕΙ. Το να αποκτήσω ένα χαρτί που να λέει "πτυχίο" δεν είναι αυτοσκοπός για την κοινωνία. Πρέπει να έχει και κάποια χρησιμότητα σε κάτι, παραπέρα. Πόσοι απόφοιτοί σας βρήκαν δουλειά; Πόσοι συνέχισαν σε μεταπτυχιακές σπουδές; Πόσες δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά έγραψαν τα μέλη ΔΕΠ σας; Αν είσαι τελευταίος σ'αυτά και άλλα σχετικά κριτήρια το σωστό είναι να σου δίνεται κάποιος χρόνος να βελτιώθείς και μετά τέρμα τα φράγκα.

 
Κ.Γ.
05 Ιουν 2021 15:21

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ, Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

 
Σόνια
05 Ιουν 2021 14:48

Περιμένουμε την επιστροφή σας. Έμπειρη και άξια.

 
απλή λογική σκέψη
05 Ιουν 2021 14:47

Τι θα ωφελούσε μία ακόμη σχολή Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνείου ή Παιδαγωγικών ; Θα υποβάθμιζε ακόμη περισσότερο τις πάρα πολλές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ούτε να συντηρήσουμε αυτές που υπάρχουν δε μπορούμε καλά καλά. Θυμάστε τμήματα στη Σάμο με τι μόρια είχαν δεχτεί φοιτητές (και αλλού φυσικά), πολυτεχνείου, μαθηματικό...

 
Γ Κ
05 Ιουν 2021 13:47

Αρχικά, θεούληδες με το to be continued..
Εν δευτέροις, πάλι καλά που η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπούσε η Διαμαντοπούλου δεν είχε δημιουργήσει αυτή την κατάσταση..

 
αναμενόμενο και αληθινό
05 Ιουν 2021 13:46

Βλέπω δεν αντέχουν αλήθειες μερικοί. Τι να κάνουμε όμως. Έτσι είναι τα πράγματα είτε μας αρέσουν είτε όχι.

 
Παναγιώτα
05 Ιουν 2021 13:44

Μακάρι να ερχόταν στο Υπουργείο Παιδείας ή να συνεργάζονταν με την κα Κεραμέως. Δύο έμπειρες πολιτικοί που δε μασάν τα λόγια τους και τολμούν και καινοτομούν. Αρκετά με τα ήξεις αφήξεις.

 
ποιος τα συντηρεί;
05 Ιουν 2021 13:42

Είπε το αυτονόητο. Αυτό που λένε όλοι και δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι (δε ξέρουμε για ποιο λόγο). Να καταργηθούν και περισσότερα. Έχουμε τα περισσότερα τμήματα πανεπιστημιακά σε όλη την Ευρώπη.

 
ΘΡΑΣΟΣ
05 Ιουν 2021 13:31

Έχει μεγάλο θράσος Η κυρία!

 
Π.Α.Κ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ
05 Ιουν 2021 12:58

Είστε η επιτομή του (νεο)φιλελεύθερου λαϊκισμού του Σημίτη γι' αυτό φάγατε μαύρο από τον ελληνικό λαό και είστε μια μηδενιστικη μειοψηφία.
"Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά"
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ