Επιστολή υπ. Παιδείας προς γονείς/κηδεμόνες για τις εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών

Η επιστολή απευθύνεται προς γονείς και κηδεμόνες που οι μαθητές το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου

06/06/2021

Άκουσε το άρθρο

Οδηγίες για τις  εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α ́, Β ́, Γ ́ τάξη ημερησίου και Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2021-22 , οι οποίες  θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές, δίνει το υπουργείο Παιδείας με επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες.

Ειδικότερα προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, το υπουργείο Παιδείας απευθυνόμενο προς γονείς και κηδεμόνες  που  που οι μαθητές το τρέχον σχολικό έτος 2020-21 φοιτούν στη  Γ’ Γυμνασίου και Α’ και Β’ Λυκείου, δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:

Υπεύθυνη Δήλωση: Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές γίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας e-εγγραφές» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει ο γονεάς/κηδεμόνας που θα υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση (κηδεμόνας e-εγγραφές) να συμπληρώσει σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και να την αποστείλει/καταθέσει στο σχολείο.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την Υπεύθυνη Δήλωση

Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας: Η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια, είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool.

Εάν δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση: Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.

Ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας: Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα που θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.

Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας: Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο για να σας δώσουν τον αριθμό.

Κατανομή των μαθητών/τριών: Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α ́ τάξης σε Δημόσια Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών: Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.

Έναρξη  λειτουργίας της εφαρμογής: Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενημερωθείτε με νεότερη εγκύκλιο. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απευθύνεστε στις σχολικές μονάδες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σχόλια (4)

Σταύρος
|

Δηλαδή συνάδελφοι προτείνετε χέρι με χέρι με φανταστικές διευθύνσεις;

ψηφιακό επιτελικό άριστο σχολείο ;
|

δοξάστε τη γραφειοκρατία ! ρωτήστε κανέναν πληροφορικάριο της σειράς και έναν διευθυντή μεγάλου σχολείου (όχι εκπαίδευσης, αν και ολίγοι από τα δικά σας παιδιά γνωρίζουν ) να σας πει τι πρέπει να γίνει . έλεος με τις πειρικοκλάδες και τα δυσλειτουργικά συστήματά σας ! κάντε κάτι προς τη σωστή κατευθυνση , τίποτα πχια;

Γκ. Γεώργιος
|

Πράγματι, μνημείο προχειρότητας και γραφειοκρατικής περιπλοκότητας. Όσοι έχουν διατελέσει στελέχη κατανοούν το πόσο άχρηστο και απαράδεκτο είναι ένα ακόμη άχρηστο χαρτί που πρέπει να αποσταλεί στους γονείς. Ας αναμένουν από αύριο τα σχολεία ποταμούς τηλεφωνημάτων για διευκρινίσεις. Ντροπή σ αυτούς που εκθέτουν την Υφυπουργό. Δεν έμαθαν να απλοποιούν και να δίνουν σαφείς, εύληπτες οδηγίες. Κρίμα!

και τι είναι ο διευθυντής
|

ψυχολόγος, να ερευνά αν ο έτερος γονέας συμφωνεί;
κι αν δεν συμφωνεί, το παιδί σε ποιο σχολείο θα εγγραφεί;
κι αν δεν συμφωνεί με κανένα σχολείο και το θέλει το παιδί στη δουλειά, θα μείνει το παιδί χωρίς σχολείο; χαχαχαχαχα
κι άλλες δουλειές φορτώνετε στα σχολεία, χωρίς να είναι της αρμοδιότητός τους;
βάλαμε τις τπε για τους τύπους, ή μάλλον σαν ταράτσα σε σπίτι με σάπιες κολώνες, την γραφειοκρατία
συνέλθετε, απλοποιήστε τις διαδικασίες, μην δυσκολεύετε το έργο των σχολείων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ