Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΑΠΘ: Ενήμερη η αστυνομία αλλά δεν εμφανίζεται

Δημοσίευση: 07/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η αστυνομία ενημερώνεται για τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ αλλα δεν εμφανίζεται, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπστημίου Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε κάθε φορά, τις τελευταίες εβδομάδες που γίνονται τα πάρτι η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18.00 και μετά. Εξήγησε ότι αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 23.00 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Συμφωνά με τον κ Παπαϊωάννου η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει στο χώρο και δήλωσε πως το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πρυτανικές αρχές είναι να βάλουν εμπόδια σε όσα σημεία μπορούν, για να μην περνούν τα αυτοκίνητα.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο. Μάλιστα ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων. Σε μια περίπτωση οπού μάλιστα επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.

Σχόλια (32)

 
@Εδώ..... χάος
14 Ιουν 2021 09:02

Παρακαλώ διαφωτίστε με με ένα τέτοιο κράτος. Όσο για το δεύτερο σκέλος αυτό που γράψατε ακριβώς έγραψα κι εγώ: τα περί "γαλαζοαίματων" είναι τσιτάτα για να δώσετε "ταξική" χροιά στα γραφόμενά μου εκεί που δεν υπάρχει.

 
Εδώ..... χάος
12 Ιουν 2021 22:22

@12 Ιουν 2021 17:12
Καθησυχάστε με ότι δεν είστε το μέλος ΔΕΠ 13 χρόνια στην Ελλάδα και 7 στην Αγγλία. Τέτοια κράτη ασφαλώς και υπάρχουν και μάλιστα επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Επίσης δεν ανήκουν στο πρώην ανατολικό μπλοκ. Επίσης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ Δημοκρατίες. Άλλη βοήθεια δεν μου επιτρέπεται δυστυχώς να σας προσφέρω.

"στην ευνομούμενη πολιτεία που ΣΑΣ(?) δίνει τη δυνατότητα να μιλάΤΕ(?) ανοιχτά για καταστολή" ???? Ποίημα!
Η ευνομούμενη πολιτεία που μας δίνει τη δυνατότητα να μιλάμε ανοιχτά για οτιδήποτε, δεν είναι κανένα δώρο που μας κάνατε ούτε εσείς, ούτε κάποιος γαλαζοαίματος εστεμμένος. Είναι κατάκτηση που πέτυχε ο ίδιος ο λαός με αγώνες και αίμα(κόκκινο) και λέγετε Ελληνική Δημοκρατία. Ελπίζω να μην σας ενοχλεί και πολύ.

 
@Εδώ πρώην ΕΣΣΔ.....12 Ιουν 2021 13:57
12 Ιουν 2021 17:12

Με ενδιαφέρει να μάθω αν έχετε βρει έστω και ένα δημοκρατικό κράτος του οποίου το εκπαιδευτικό σύστημα παρέχει δωρεάν παιδεία, βιβλία, σίτιση, στέγη και μετακίνηση για τους φοιτητές. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο δημοκρατικό κράτος (το Κατάρ δεν είναι δημοκρατία όπως και η Κούβα). Στην Κίνα τα πανεπιστήμια έχουν δίδακτρα όπως και σε πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία κτλ.) Άρα το να μιλάμε για "καταστολή¨όταν μαχόμαστε για άπιαστη ουτοπία είναι πολύ βολική κατάσταση αν ο αυτοσκοπός είναι η προώθηση του χάους και της de facto αντίδρασης στην ευνομούμενη πολιτεία που σας δίνει τη δυνατότητα να μιλάτε ανοιχτά για καταστολή.

 
@Eδώ πρώην ΕΣΣΔ... από φιλελεύθερο
12 Ιουν 2021 15:19

Έχομε προβλήματα. Ευτυχώς όμως δεν είμαστε ΕΣΣΔ. Η παιδεία πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεά. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Όλοι το γνωρίζουν κανείς δεν αντιδρά. Δεν είδα αντίδραση από τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Πληρώνουν αγόγγυστα. Έχουν συνηθίσει και τους φαίνεται φυσικό... Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κυβερνήσεις δεν αντιδρούν. Φαύλος κύκλος.

φιλελεύθερος

 
Εδώ πρώην ΕΣΣΔ......
12 Ιουν 2021 13:57

- Η αιτία είναι, ότι λέμε στους φοιτητές μας ότι έχουν δημόσια δωρεάν παιδεία και τελικά ανακαλύπτουν, ότι δεν έχουν ούτε παιδεία ούτε είναι δωρεάν. Ότι αντιλαμβάνονται ότι το ίδιο το κράτος τους, τους κοροϊδεύει. Ότι δαπανά ψίχουλα (λιγότερα κι από τη Σλοβακία κατ’ αναλογία ΑΕΠ/αριθμού προπτυχιακών φοιτητών) για τη δωρεάν παιδεία που λέει ότι τους παρέχει. Ότι οι σπουδές και τα πτυχία τους είναι απαξιωμένα και χωρίς επαγγελματικό αντίκρισμα. Ότι βλέπουν τις οικογένειές τους να έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και να μην έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τις "δωρεάν" σπουδές τους.

- Στο πρώην ανατολικό μπλοκ αναφέρθηκα ήδη πριν τρεις ημέρες (09 Ιουν 2021 22:53). Δεν νομίζω ότι ήταν (ή είναι) παράδειγμα προς μίμηση. Το να υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα αλλά να μην υπάρχει αντίδραση, γιατί απλά καταστέλλεται βιαίως, το μόνο που καταφέρνει είναι να κρύβει τη σκόνη κάτω από το χαλί. Δεν υπάρχει βελτίωση-πρόοδος, διογκώνονται τα προβλήματα και τέλος, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις όταν δοθεί η αφορμή.

- Κάποιος που διατείνεται για δωρεάν εκπαίδευση αλλά ο ίδιος πληρώνει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια για να σπουδάζει, δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός. Είναι απλά υποκριτής(très chic). Όπως επίσης και κάποιος, που διατείνεται ότι παρέχει δωρεάν εκπαίδευση αλλά δεν κάνει-δίνει αυτά που πρέπει για να την παρέχει, ομοίως είναι υποκριτής.

- Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, η καταστολή από μόνη της δεν έλυσε ποτέ και πουθενά κανένα πρόβλημα, ΧΩΡΙΣ να εξαλειφθούν οι αιτίες που το προκαλούν. Αν έχετε ένα αντίθετο παράδειγμα, με χαρά θα το ακούσω.

ΥΓ. Η βραβευμένη ταινία "Πολυθρόνα για δύο" με τον Έντι Μέρφι, είναι άκρως ψυχαγωγική και διδακτική ταυτόχρονα.

 
@Εδώ Ρώμη.....
11 Ιουν 2021 21:32

--ελλείψεις και υποχρηματοδότηση είναι ο κινητήριος μοχλός των καταλήψεων και των καταστροφών λοιπόν; Γιατί δε συμβαίνει το ίδιο σε (χειρότερα σε εγκαταστάσεις και χρηματοδότηση) πανεπιστήμια του πρώην ανατολικού μπλοκ; Το Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβας και πολλά πανεπιστήμια των βαλτικών χωρών έχουν λιγότερο προϋπολογισμό από τα πανεπιστήμια της Αθήνας (το γνωρίζω γιατί έχω συνεργαστεί σε προγράμματα FP7 στα οποία αναφέρονται οι προϋπολογισμοί). Αν πάτε σε αυτά θα δείτε παλιές αλλά προσεγμένες εγκαταστάσεις, καθόλου αφισοκόλληση, και οι περισσότεροι συνάδελφοι δεν θυμούνται κατάληψη στην καριέρα τους (έχω το ενδιαφέρον και ρωτάω). Η αφισοκόλληση είναι το λιγότερο πρόβλημα: η καταστροφή και η διακοπή λειτουργίας αλλά και η βία είναι τα σημαντικά προβλήματα.

- μπορεί και να έγιναν δεν έχει σημασία, αλλά το επιχείρημά μου δεν είναι αυτό που αναφέρετε (μεταξύ καλής δεξιάς και κακής αριστεράς). Το επιχείρημά μου είναι ότι αυτοί που διατείνονται για δωρεάν εκπαίδευση, άσυλο και κάνουν καταλήψεις (αριστεροί ή δεξιοί, αλλά δεν έχω δει ΠΟΤΕ κατάληψη κτλ από μη αριστερή οργάνωση μεταξύ 2000 και 2013 που ήμουν ΔΕΠ στην Ελλάδα) ΔΕΝ κουνάνε ούτε τρίχα όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό (Αγγλία ή Λετονία δεν έχει σημασία) για τα ίδια "ιδανικά/αγαθά". Σημασία είναι η ασύδοτη συμπεριφορά και όχι ο πλούτος του πανεπιστημίου.

- όταν κάτι δουλεύει καλά και όλοι σέβονται τους κανόνες δεν έχει θέση η αστυνομία και καλώς δεν έχει. Όταν όμως ξυλοφορτώνονται φοιτητές και καθηγητές και ρίχνονται μολότωφ και καίγονται κτήρια, γίνονται κλοπές, ζούν σε εστίες εξωπανεπιστημιακοί και βάφονται βιβλιοθήκες με συνθήματα σταματώντας τα παιδιά να σπουδάζουν σε αξιοπρεπείς χώρους, τότε κάτι πρέπει να γίνει δε συμφωνείτε;

 
Εδώ Ρώμη.....
11 Ιουν 2021 18:08

@ 10 Ιουν 2021 13:20
- Δυστυχώς διαχωρίζετε-διχάζετε τους φοιτητές, σε "κακούς αριστερούς" και "καλούς δεξιούς". Πάντα και για όλα θα σας φταίει η αριστερά και ότι δεν υπάρχει αρκετή αστυνομία (πόση άραγε?). Για τις ελλείψεις, την υποχρηματοδότηση, την ανυπαρξία υποδομών στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, ούτε κουβέντα δεν άκουσα.

- Με την ΕΒΕ, τις διαγραφές, τη μόνιμη παρουσία αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο, μόνο οι αριστεροί φοιτητές λέτε να διαφωνούν? Όλοι οι δεξιοί φοιτητές συμφωνούν-τα αποδέχονται? Καταλήψεις και αφισοκολλήσεις από φοιτητές προσκείμενους ή υποκινούμενους από δεξιές κομματικές παρατάξεις, δεν γνωρίζετε να γίνονταν στην Ελλάδα όταν ήσασταν μέλος ΔΕΠ?

- Συγκρίνετε Αγγλικά πανεπιστήμια με δίδακτρα των 6-7 χιλιάδων λιρών/έτος και τις εκεί φοιτητικές εστίες, με αυτά που έχουμε εδώ? "Si fueris Romae, Romano vivito more" έλεγε ο Άγιος Αμβρόσιος. Όχι αριστεροί φοιτητές αλλά και ο Αλ Καπόνε εάν σπούδαζε εκεί, θα ήταν ένας σωστός gentleman. Ας φτιάξουμε λοιπόν πρώτα Αγγλικά πανεπιστήμια και εστίες και τότε θα γίνουν και οι φοιτητές μας Άγγλοι.

- Το 1990, οδηγούσα στο "τελευταίο χωρίο" της Δυτικής Ευρώπης. Οι δρόμοι ήταν σωστά σχεδιασμένοι, η άσφαλτος όπως πρέπει, παντού διαγράμμιση, παντού σηματοδότηση, παντού φωτισμός και οι οδηγοί άψογοι. Αστυνομικός δεν υπήρχε ούτε στα 50km.

 
@ Εδώ Λωζάνη.... εδώ Λονδίνο.... 09 Ιουν 2021 22:53
10 Ιουν 2021 13:20

Απαντώ ένα προς ένα τα ερωτήματά σας παρακάτω:

"Μάλιστα..... ΜΟΝΟ οι "αριστεροί και σε σχετικές κομματικές φοιτητικές νεολαίες" κολλούν αφίσες ή κάνουν καταλήψεις στην Ελλάδα?" Απάντηση: δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Αυτό που εννοούσα είναι ότι μόνο οι "αριστεροί και σε σχετικές κομματικές φοιτητικές νεολαίες" αντιτίθενται οργανωμένα και φανερά στην αστυνόμευση, τα δίδακτρα, διαγραφές για αντιγραφή και άλλες εκφάνσεις "αυταρχισμού" και υπερασπίζονται τις καταλήψεις και τις συνεπαγόμενες καταστροφές! Γιατί αφού είναι ιδεολογικό το ζήτημα δεν αντιδρούν το ίδιο όταν η αστυνομία περνάει από τις φοιτητικές εστίες στην Αγγλία και κάνει τέστ ναρκωτικών ουσιών; Η απάντηση είναι ότι φοβούνται τις επιπτώσεις (π.χ. διαγραφή από το πανεπιστήμιο.)

"- Και γιατί όταν πηγαίνουν στην Αγγλία, "αλλαξοπιστούν"? Εξαιτίας της αστυνομίας ή μήπως γιατί ΚΑΙ πληρώνουν ΚΑΙ τα αγγλικά πανεπιστήμια(των 6-7 χιλιάδες λιρών το έτος) είναι κοσμήματα?" Απάντηση: για να αλλαξοπιστήσεις πρέπει να πιστεύεις εξ αρχής. Απλά στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν ό,τι τους καπνίσει χωρίς συνέπειες γιατί έχουν ολόκληρους κομματικούς μηχανισμούς από πίσω. Δεν έχω δει Αγγλικό πανεπιστήμιο χωρίς προβλήματα (ακόμα και παρόμοια μερικές, σπάνιες φορές με τα των ελληνικών πανεπιστημίων) αλλά πάντα πρυτανεύει η συζήτηση και η λογική λύση και όχι το "ταξικό μίσος" και η "εξέγερση" που βίωνα καθημερινά όταν ήμουν ΔΕΠ στην Ελλάδα.

"- Στην Αγγλία να φανταστώ, ούτε εγκληματικότητα έχει, ούτε παρανομία, ούτε αφίσες, ούτε καταλήψεις...." Απάντηση: Κατάληψη δεν έχω δει 7 χρόνια που βρίσκομαι στην Αγγλία. Έχω δει διαδήλωση για τα δίδακτρα μπροστά στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο αλλά αυτό τελείωσε σε 2 μέρες. Αφίσες επιτρέπονται μόνο σε πίνακες ανακοινώσεων. Όποια παρανομία επεμβαίνει η αστυνομία.

 
@Εδώ Λωζάνη.... εδώ Λονδίνο....
10 Ιουν 2021 09:40

Με το να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα μεταφορικά, δε σημαίνει ότι απαντάτε.

 
@@
10 Ιουν 2021 06:12

Ας μη συγκρίνουμε πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα χωρών όπως ΗΠΑ, Γερμανία ... έχετε την εντύπωση ότι μπορείς να κανεις ο,τι θέλεις ; Ο χωρος του πανεπιστημίου είναι για διδασκαλία , μελέτη και οι εκδηλώσεις είναι μετά από άδεια με ακριβή στοιχεία και χωρίς να διαταραχθεί στο παραμικρό η κοινότητα του πανεπιστημίου η. να προκληθούν ζημιές. Πως φαίνεται ότι κάποιοι μιλούν φανταστικά; Δεν έχουν εμπειρία από εκεί και θεωρητικολογουν. Ας ρωτήσουν!

 
Εδώ Λωζάνη.... εδώ Λονδίνο....
09 Ιουν 2021 22:53

@ @Έλλη (09 Ιουν 2021 11:29)
- Εάν μόνο με την αστυνομία "λύνονται τα προβλήματα", τότε το πρώην ανατολικό μπλοκ, δεν θα έπρεπε να ήταν παράδεισος? Στη Γερμανία, ΗΠΑ, ΗΒ, δεν έχουν δηλαδή προβλήματα ανομίας και εγκληματικότητας εντός ή εκτός πανεπιστημίου?
- Για να το πω κι αλλιώς, ακόμα και την καλύτερη πχ Τροχαία του κόσμου να έχεις, εάν οι δρόμοι σου είναι καρμανιόλες, τα αυτοκίνητα σαράβαλα 20ετίας και οι οδηγοί πήραν "νύχτα" το δίπλωμα, πάλι θα έχεις ατυχήματα.
- Αυστηρή αστυνομία, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη αποτελεσματική αστυνομία. Η υπερβολική ή η άσκοπη χρήση αστυνομικής "βίας", οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Παραδείγματα έχουμε και πολλά και πρόσφατα.
- Η αστυνομία επίσης για να είναι αποτελεσματική, χρειάζεται μέσα-εξοπλισμό-εκπαίδευση-ικανά επιχειρησιακά σχέδια. Τα έχει άραγε στην Ελλάδα?
- "Οι ίδιοι μπαχαλάκηδες και παρτάκηδες που φωνάζουν" στην Ελλάδα, γίνονται πράγματι υποδειγματικοί στην Ελβετία, γιατί ΚΥΡΙΩΣ, όλα εκεί δουλεύουν σαν Ελβετικό ρολόι. Να τα κάνουν λοιπόν μπάχαλο, για ποιό λόγο? Γιατί το τυρί έχει τρύπες?
- Φυσικά και χρειάζεται αστυνομία (αποτελεσματική). Αλλά ταυτόχρονα, χρειάζονται κι ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Αλλιώς, θα έφθανε να φέρουμε πχ την αστυνομία της Λωζάνης..... στην Κοζάνη.

@@Έλλη (09 Ιουν 2021 18:42)
- Μάλιστα..... ΜΟΝΟ οι "αριστεροί και σε σχετικές κομματικές φοιτητικές νεολαίες" κολλούν αφίσες ή κάνουν καταλήψεις στην Ελλάδα?
- Και γιατί όταν πηγαίνουν στην Αγγλία, "αλλαξοπιστούν"? Εξαιτίας της αστυνομίας ή μήπως γιατί ΚΑΙ πληρώνουν ΚΑΙ τα αγγλικά πανεπιστήμια(των 6-7 χιλιάδες λιρών το έτος) είναι κοσμήματα?
- Στην Αγγλία να φανταστώ, ούτε εγκληματικότητα έχει, ούτε παρανομία, ούτε αφίσες, ούτε καταλήψεις....

 
@@Έλλη
09 Ιουν 2021 18:42

Όπως τα λέτε. Είχα μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Μ. Βρετανία με δίδακτρα (6-7 χιλιάδες λίρες το έτος πριν το Brexit) που ήταν περήφανοι ότι στην Ελλάδα ήταν αριστεροί και σε σχετικές κομματικές φοιτητικές νεολαίες. Δεν τους είδα ούτε αφίσα να κολούν, ούτε κατάληψη να κάνουν, ούτε να αρνούνται να πληρώσουν τα δίδακτρα....

 
Εδώ Λωζάνη....
09 Ιουν 2021 16:59

@ @Έλλη (09 Ιουν 2021 11:29)
Εάν μόνο με την αστυνομία "λύνονται τα προβλήματα", τότε το πρώην ανατολικό μπλοκ, δεν θα έπρεπε να ήταν παράδεισος? Ή μήπως Γερμανία, ΗΠΑ, ΗΒ, δεν έχουν προβλήματα ανομίας και εγκληματικότητας?

Για να το πω κι αλλιώς, ακόμα και την καλύτερη πχ Τροχαία του κόσμου να έχεις, εάν οι δρόμοι σου είναι καρμανιόλες, τα αυτοκίνητα σαράβαλα 20ετίας και οι οδηγοί πήραν "νύχτα" το δίπλωμα, πάλι θα έχεις ατυχήματα.

Αυστηρή αστυνομία, δεν σημαίνει κατ' ανάγκη αποτελεσματική αστυνομία. Η υπερβολική ή η άσκοπη χρήση αστυνομικής "βίας", οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Παραδείγματα έχουμε και πολλά και πρόσφατα.

Η αστυνομία επίσης για να είναι αποτελεσματική, χρειάζεται μέσα-εξοπλισμό- εκπαίδευση-ικανά επιχειρησιακά σχέδια. Τα έχει άραγε, στην Ελλάδα?

"Οι ίδιοι μπαχαλάκηδες και παρτάκηδες που φωνάζουν" στην Ελλάδα, γίνονται πράγματι υποδειγματικοί στην Ελβετία, γιατί ΚΥΡΙΩΣ, όλα εκεί δουλεύουν σαν Ελβετικό ρολόι. Να τα κάνουν λοιπόν μπάχαλο, για ποιό λόγο? Γιατί το τυρί έχει τρύπες?

Φυσικά και χρειάζεται αστυνομία (αποτελεσματική). Αλλά ταυτόχρονα, χρειάζονται κι ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Αλλιώς θα έφθανε να φέρουμε πχ την αστυνομία της Λωζάνης..... στην Κοζάνη.

 
@Έλλη
09 Ιουν 2021 11:29

Πάλι με τη Γερμανία.... Αν έτσι νομίζετε ότι λύνονται τα προβλήματα "κάντε βιβλιοθήκες και χώρους" τότε δεν καταλάβατε καλά το γιατί στη χώρα Α οι άνθρωποι φέρονται έτσι και στη χώρα Β οι ίδιοι άνθρωποι αλλιώς. Στη Γερμανία αν κάνατε αυτά που κάνουν αυτοί εδώ τώρα δε θα είχατε φτάσει ούτε στο 10% των όσων γίνονται - θα σας είχαν μαζεψει. Οι ίδιοι μπαχαλάκηδες και παρτάκηδες που φωνάζουν "μπάτσοι-γουρούνια..." όταν πάνε Γερμανία, ΗΠΑ, ΗΒ, Ελβετία γίνονται υποδειγματικοί. Όχι γιατί έχει βιβλιοθήκες αλλά γιατί εφαρμόζεται ο νόμος και κοστίζει να τον παραβείς. Αν δεν το καταλάβετε αυτό θα ταλαιπωρείστε μια ζωή γιατί αυτό και γιατί το άλλο στην Ελλάδα.

 
Ελλη
08 Ιουν 2021 17:25

Με απλη φύλαξη οπου θα υπάρχει επίβλεψη,λύνονται όλα. Ποια αστυνομία και κουραφέξαλα. Καντε βιβλιοθήκες, που είναι σαν κοτετσια, χώρους συνάθροισης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων ,εστιατόρια και καφε,οπως στη Γερμανία.. γιατι να μην μας συγκρίνω με τη Γερμανία....Εμείς δεν μπορούμε,έχουμε κατι στο DNA μας.

 
Άχμεντ
08 Ιουν 2021 15:54

@Απάντηση της αστυνομίας;

Πραγματικά εντυπωσιακά τα επιχειρήματα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ. Λες και δουλειά τους είναι να προστατεύουν αυτούς που διοργανώνουν τα πάρτυ στο ΑΠΘ και όχι το δημόσιο πανεπιστήμιο...

Υ.Γ. Δεν ήταν φορτηγάκι. Ήταν η λάτζα .

 
@Απάντηση της Αστυνομίας
08 Ιουν 2021 14:44

Αν αυτή ήταν η απάντηση της αστυνομίας δηλαδή "δεν μπορούμε, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας", τότε κάποιοι χρειάζονται αντικατάσταση εκεί.

 
Απάντηση της αστυνομίας;
08 Ιουν 2021 12:54

Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση της Αστυνομίας, αλλά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζητά «να μη γίνει η αστυνομία της πόλης σεκιούριτι του ΑΠΘ». Υπογραμμίζουν ότι «οι χώροι του πανεπιστημίου είναι αφύλακτοι και εύκολα προσβάσιμοι για τον καθένα. Όταν η πρυτανεία και οι ιδιωτικές εταιρίες security δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων, η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους και όχι την Ελληνική Αστυνομία».

Άρα αν μπει και κάποιος στο σπίτι μου, η ευθύνη βαραίνει εμένα και δεν θα έρθει η Αστυνομία να τους διώξει...

Το κωρονοπάρτυ απαγορεύεται και η Αστυνομία έχει δικαίωμα να επέμβει. Από πριν μαζευτεί ο κόσμος, που είναι πιο εύκολο. Αλήθεια, το φορτηγό με τα ποτά που έπιασαν είχε τιμολόγια και δελτία αποστολής; Μήπως η Εφορεία μπορεί να επέμβει πιο αποτελεσματικά;

 
@@ (@Έλλη+@Έλλη)
08 Ιουν 2021 08:22

Σωστές εν πολλοίς οι διαπιστώσεις, αλλά πλέον κοινότοπες και επαναλαμβανόμενες στο δημόσιο διάλογο. Αν το πεζούλι είναι 50 εκατοστά στην ταράτσα ΔΕΝ δίνεις άδεια σε κανέναν όπως και πουθενά στον κόσμο δε θα το έκανε κανείς. Και όχι δε χρειάζονται "χρόνια" διαλόγου. Χρειάζεται αποφασιστικότητα. Διάλογο για ποιό πράγμα; Για να πεισεις τους μπαχαλάκηδες και αυτούς που κερδίζουν "μαύρα" απο τα πάρτυ να σταματήσουν;
Οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές ποτέ σε αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν πρόσωπα. Πρυτανης, δ/ντης αστυνομίας, όργανα, πρόσωπα στην κυβέρνηση σε συγκεκριμένες θέσεις. Όσο το θολώνουμε λέγοντας ότι "όλοι φταίνε και κανένας" δεν κάνουμε βήμα μπροστά.

 
@ (@Έλλη+@Έλλη)
08 Ιουν 2021 05:31

Το κακό είναι ότι όλες οι εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια γίνονται χωρίς την άδεια καμιάς αρχής του ΑΠΘ. Και πώς να δώσει άδεια το ΑΠΘ σε π.χ. προβολές και μπαρ στην ταράτσα του 10ου ορόφου του κτιρίου Βιολογίας, όπου το πεζούλι έχει ύψος 50 εκατοστών και οποιοσδήποτε μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή από ένα στραβοπάτημα;

Συναφές πρόβλημα είναι οι συλλογικές ενοχές των αρχών και των μελών ΔΕΠ γιατί στα ιδρύματα του εξωτερικού οι φοιτητές διαθέτουν ολόκληρα κτίρια για δική τους αποκλειστική χρήση, ενώ στα δικά μας με το ζόρι βρίσκονται χώροι λίγων τετραγωνικών μέτρων για την στέγαση συλλόγων ή πολιτιστικών ομάδων. Συνεπώς συντηρείται ένα κλίμα σιωπηρής ανοχής στην ανεξέλεγκτη χρήση των κτιρίων και χώρων, και ο νόμος της φύσης είναι ότι όσο αφήνεις το σχοινί, τόσο το τραβάει η άλλη πλευρά.

Τα χρόνια προβλήματα θα απαιτήσουν χρόνια διαλόγου αλλά κυρίως δημοκρατικότερες συλλογικές διαδικασίες, στις οποίες θα συμμετέχει ισότιμα η σιωπηρή πλειοψηφία που εδώ και χρόνια φοβάται να βγεί στο προσκήνιο και επιλέγει να μην παρεμβαίνει.

 
Εδώ Βερολίνο.....
08 Ιουν 2021 00:31

- Στη Γερμανία, τί κάνει ο Πρύτανης που δεν καταφέρνει/μπορεί να προστατέψει το Πανεπιστήμιό του? Παραιτείται ή όχι?
- Στη Γερμανία, τί κάνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας όταν τον καλούν να επέμβει και δεν το κάνει? Παραιτείται ή όχι?
- Το "να λέμε" ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις, όταν δεν μπορούμε/δεν έχουμε τα μέσα/δεν έχουμε τη βούληση να εξασφαλίσουμε την απαγόρευσή τους, είναι σαν την τρύπα στο νερό.
- Φυσικά και στη Γερμανία(και παντού στον κόσμο), γίνονται παρόμοιες συναθροίσεις. Είναι δυστυχώς αναπόφευκτο, για νέους 18-25 χρονών και μετά από τόση μακρά και πρωτόγνωρη περίοδο εγκλεισμού και περιορισμών και με το καλοκαίρι μπροστά μας.
- Όσο για τη στάση των πολιτικών? Τα στραβά μάτια. Αλήθεια, ο βουλευτής κος Κέλλας, τον Πρωθυπουργό στην Ικαρία ζήλεψε? Αυτό το παράδειγμα θα έδινε η κεφαλή του κράτους, στους φοιτητές/νεολαία στη Γερμανία?

 
12 points go to.... last dance
07 Ιουν 2021 22:30

Για απαγορευμένες συναθροίσεις, μουσική και χορό, ρωτήστε το Βουλευτή της ΝΔ κ. Κέλλα που ζήτησε συγγνώμη.

 
@Ελλη
07 Ιουν 2021 21:11

Το κακό δεν είναι ότι γίνονται εκδηλώσεις. Το κακό είναι ότι γίνονται ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ οι συναθροίσεις .Δεν νομίζω στην Γερμανία να κάνουν αυτήν την περίοδο τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ενώ το απαγορεύει η κυβέρνηση

 
@Έλλη
07 Ιουν 2021 20:19

Μας δουλεύετε; Θα συγκρίνετε τη Γερμανία και τα Γερμανικά πανεπιστήμια με το μπάχαλο του ΑΠΘ; Εσεις διοργανώνατε φεστιβάλ και άλλα (κι εμείς που σπουδάσαμε στο εξωτερικό το ίδιο) αλλά δίνατε λογαριασμό (αν ήσασταν οργανώτρια) στις αρχές του πανεπιστημίου, παίρνατε άδεια, και φυσικά αν το πανεπιστήμιο έκλεινε για οποιοδήποτε λόγο, δε θα σας περνούσε απ'το μυαλό να μπείτε μέσα νταηλίκι και να κάνετε τα δικά σας. Και φυσικά δε σπάγατε κτίρια για να παρετε ρεύμα ούτε αδειάζατε πυροσβεστήρες παντού. Αν το κάνατε ξέρετε ότι θα σας είχαν μαζέψει στο τάκα τάκα. Οπότε αλλού οι "συγκρίσεις" με Γερμανία.

 
Ελλη
07 Ιουν 2021 19:52

Ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα και αφήστε την αστυνομία απο εξω. Πάρτυ και εκδηλώσεις γίνονται σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.. μα που ζειτε επιτέλους. Το πανεπιστήμιο ειναι ενας ζωντανος οργανισμος. Εγω στη Γερμανια που σπουδασα διοργανωναμε σαν φοιτητες φεστιβαλ κινηματογραφου εντος του πανεπιστημιου.

 
ΔΕΠ
07 Ιουν 2021 19:20

Μια ζωή ακούμε αυτό το πράγμα - "την φωνάζουν και δεν πάει" για την αστυνομία, και κάθε λίγο "εισαγγελέας διέταξε έρευνα". ΓΙΑΤΙ μια φορά δεν έψαξε ο εισαγγελέας και δεν ενημερωθήκαμε, ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΣ κλήθηκε, γιατί δεν πήγε αν δεν πήγε, με ονόματα; Τουλάχιστον ο εισαγγελέας θα μπορούσε να το ψάξει αυτό, αλλά δεν έχει γίνει ποτέ. Και κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν έχει "τιμωρηθεί" γιατί κλήθηκε η αστυνομία και δεν πήγε.
Αυτό που προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα και που φαίνεται να συμβαίνει σε όσους έχουν μάτια και αυτιά είναι ότι είναι μια φαρσοκωμωδία όλο αυτό, διαχρονικά, και μας δουλεύουν πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλον αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο δεν αποδίδεται ποτέ ευθύνη πουθενά: ούτε στους παρτάκηδες/καταστροφείς, ούτε στις πρυτανικές αρχές που έχουν και την ευθύνη για το χώρο, ούτε σε κάποια στελέχη της ΕλΑς που ενώ κλήθηκαν δεν ανταποκρίθηκαν, ούτε σε κανέναν άλλον. Παρακμή και βόρβορος.

 
Γιατί;
07 Ιουν 2021 19:04

Όλοι τώρα θέλουν την αστυνομία! Γιατί δεν το αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο, η σύγκλητος, η πρυτανεία, ο σύλλογος ....αυτοί που ξέρουν τέτοια διαχείριση!

 
@Ήρων
07 Ιουν 2021 18:49

Τους λόγους για τους οποίους δεν επεμβαίνει τους εξήγησε αναλυτικά σήμερα η Αστυνομία. Και προς μεγάλη έκπληξή μου, έχει δίκιο σε όλα τα σημεία, και κυρίως ως προς τον επιμερισμό και τον καταλογισμό των ευθυνών.

 
Ήρων
07 Ιουν 2021 17:39

@steven

Το αν χρειάζεται η αστυνομία στα ΑΕΙ είναι θεωρητική συζήτηση όταν το γεγονός που έχουμε μπροστά μας είναι ότι την φωνάζουν και ΔΕΝ πάει.

 
O my god!
07 Ιουν 2021 15:41

Αν θυμάμαι καλά το ΑΠΘ ήταν κατά της αστυνόμευσης και διαμαρτυρήθηκε έντονα. Τώρα τη θυμήθηκε;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ