Ορίσθηκε Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών

08/06/2021

Άκουσε το άρθρο

Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών, ορίστηκε με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ως ακολούθως:

1. Αντωνία Αράχωβα, μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) και στέλεχος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Χατζηγεωργίου, Καθηγητή ΕΜΠ, Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ.

2. Καλλιόπη Κανελλοπούλου , Καθηγήτρια Δικαίου της Πληροφορίας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου ως Αντιπρόεδρο, με αναπληρώτρια τη Μαριέττα Μινώτου μόνιμη Λέκτορα του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

3. Φίλιππο Τσιμπόγλου, Γενικό Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Γερόλιμο,Βιβλιοθηκονόμο και System Librarian της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

4. Σπυρίδωνα Παρδάλη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εποπτείας και Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Μάριο Κολοβό , Προϊστάμενο του Τμήματος Βιβλιοθηκών της ανωτέρω Διεύθυνσης.

5. Αμαλία Παππά , Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Συμεών Τσέμπογλου , Προϊστάμενο Διεύθυνσης Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών (Π.Υ.) των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

6. Ανθή Κατσιρίκου , Πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημών Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Αλεξάνδρα Τριάντη , μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημών Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ).

7. Γεώργιο Μπαραλή, Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστι- τούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Μαρίνη, μέλος του ΔΣ του ως άνω Ινστιτούτου.

8. Θεόδωρο Καρούνο, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΔΥΤΕ Α.Ε. ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Νικόλαο-Δημήτριο Βασιλάκη, επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Διεύθυνσης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΕΔΥΤΕ Α.Ε.

9. Εμμανουήλ Γαρουφάλλου , Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Σαράντο Καπιδάκη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ).

Η θητεία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών είναι τριετής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ