Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Πολυτροπολογία: Εργαστήρια δεξιοτήτων και κατανομή ωρών,Αγγλική γλώσσα στα Νηπιαγωγεία,οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παράταση συμβάσεων αναπληρωτών

Δείτε την πολυτροπολογία και την αιτιολογική έκθεση
Δημοσίευση: 09/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πολυτροπολογία εννέα άρθρων κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, προς ψήφιση, στη Βουλή, στο νομοσχέδιο “Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις” του υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η πολυτροπολογία αφορά:

Α. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων

Β. Την Αγγλική Γλώσσα στα Νηπιαγωγεία

Γ. Την κατανομή χρόνου διδακτικής ενότητας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο

Δ. Τις οργανικές θέσεις σε κλάδους του εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ε.Τη λήξη του διδακτικού έτους στα Δημοτικά

Ζ. Τη λήξη των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτιών

Η. Τους αποφοίτους των ΕΠΑΣ

Ειδικότερα η πολυτροπολογία έχει ως εξής:

Σχόλια (21)

 
DL
10 Ιουν 2021 16:13

Σε ότι αφορά τα Πτυχία των ΕΠΑ.Σ, δυστυχώς μιλάμε για κοροϊδία ..... εμπάθεια και άρνηση για το αυτονόητο.

 
Kick boxing
10 Ιουν 2021 07:38

@Πάλη τα ίδια...
1. "Οι μελέτες.... σε βάθος χρόνου"? Οι ανάγκες και τα κενά ΧΘΕΣ, είναι για 10.500
2. Οι μελέτες πχ το '22, έλεγαν ότι ο πληθυσμός θα αυξανόταν κατά 2 εκατομμύρια?
3. Εάν κάνεις όλα τα τμήματα 50άρια, μπορείς να απολύσεις και τους μισούς. Αν τα κάνεις 15αρια, θα χρειαστούν άλλοι τόσοι.
4. Εάν οι ΠΕ70 διδάσκουν καμιά 10ρια ειδικότητες (πχ από Αγγλικά ως Ρομποτική), πάλι δεν χρειάζεται να προσλάβεις επιπλέον.
5. Καλή η Ελληνορωμαϊκή αλλά νομίζω ότι δεν έχει πολλούς θαυμαστές....

 
Σε άλλο γαλαξία
09 Ιουν 2021 23:20

Έχω λιώσει στο γέλιο με αυτά που θα γίνουν το Σεπτέμβρη, όταν περάσαμε μια ολόκληρη χρονιά που δεν μπόρεσε να γίνει τίποτε. Εεεε εντάξει, έγινε η webex και οι υπουργικές επισκέψεις/αθλητικές δραστηριότητες!

 
Rip
09 Ιουν 2021 22:46

@Πάλη τα ίδια... Μάλιστα θέλεις να σχολιάσεις....

 
Σκοινί Κορδόνι
09 Ιουν 2021 21:26

Δεν ξέρω αν χρειάζονται τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται και θέλει και σίγουρα βοήθεια από το σπίτι είναι τα 5χρονα να έχουν αποκτήσει μέχρι τα έξι βασικές δεξιότητες όπως το να δένουν τα κορδόνια τους (δουλειά γονιού), να κρατούν το πιρούνι, και να κρατούν σωστά το μολύβι. Ας μάθουν να σκέφτονται πρώτα, ας διδαχθούν (στο νηπιαγωγείο) ότι για να πεις μια ιστορία πρέπει να έχει αρχή-μέση-τέλος (με ζωγραφική και αφήγηση) και ας αφήσουμε τα περιττά.

 
Ιακωβος
09 Ιουν 2021 17:00

Δηλαδή οι υπεύθυνοι δραστηριοτήτων θα είναι στα σχολεία από Σεπτέμβρη; Καλά εδώ που τα λέμε ....

 
Βάσια
09 Ιουν 2021 16:58

Οι δάσκαλοι Χρόνια τώρα διαθεματικά προσεγγίζουν τα εργαστηρια δεξιοτήτων απκα τώρα με επίσημο χαρακτήρα. Αποδείχτηκαν ικανότατοι στην τηλεκπαίδευση ικανότατοι και στις δεξιότητες!

 
Υπενθύμιση
09 Ιουν 2021 15:51

Κυρία Κεραμέως ξεχάσατε την εισαγωγή των Αρχαίων και Λατινικών στην προσχολική εκπαίδευση. Κάντε κάτι και γι' αυτό, σας παρακαλώ. Αχ, και την επιχειρηματικότητα επίσης!

 
Ερωτημα
09 Ιουν 2021 15:04

Τώρα που όλα θα γίνονται στη σχολική μονάδα για ποιο λόγο συντηρεί υπεύθυνους δραστηριοτήτων , κπε ....;

 
Φ. Κώστας
09 Ιουν 2021 15:01

Αυτη η βαρύγδουπη ρομποτική πια εδώ μέσα όλη η συζήτηση για αυτό γίνεται. Πιασάρικο.
Δεν κοιτάμε που τα παιδιά μας δεν ξέρουν να κάνουν μια διαίρεση, η ρομποτική μας μάρανε.

 
Ουδέτερη παρατηρήτρια
09 Ιουν 2021 14:44

Η κ. Κεραμέως λύνει ένα ένα όλα τα μεγάλα προβλήματα της παιδείας (αγγλικά στα νήπια, εργαστήρια δεξιοτήτων, ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών). Αν παραιτηθεί κιόλας, θα λύσει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 
.
09 Ιουν 2021 14:36

Δηλαδή ο ΠΕ70 θα προηγείται του ΠΕ86 για να κάνει ρομποτική!! Μιλάμε για έτη φωτός μπροστά!!

 
@ παρατηρητή
09 Ιουν 2021 14:20

εσύ έμαθες καλά τα εγγλέζικα αλλά με τα ελληνικά και τη χρήση-σύνταξη του εκμεταλλεύομαι έχεις θεματάκι... κατά τα άλλα συμφώνησε με την κεραμέως και τη ζαχαράκη συντεχνιακά. ευτυχώς που είδαμε τα αποτελέσματα της πειραματικής φάσης (πού είναι ; θύμισέ μου) , εσύ είσαι πιο μεγάλος λίγος μάλλον δεν είσαι μέσα στο θαύμα.

 
Σουζάνα
09 Ιουν 2021 14:19

Όλα τα πρόλαβε το υπουργείο. Μόνο τη νομοθετική ρύθμιση για το εξωτερικό δε λέει να διορθώσει. Για να δούμε.

 
πρόταση
09 Ιουν 2021 14:16

To Δημοτικό πρέπει να τελειώνει το πρωινό του πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις στις 2 για να μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά με συνέπεια και παιδαγωγικά σωστά και όχι το 20/λεπτο.

 
Πάλη τα ίδια...
09 Ιουν 2021 14:02

@Πώς αλλιώς να το πούμε; Οι μελέτες για δημογραφικό δείχνουν Ελλάδα των 8.5 εκατομμυρίων σε βάθος χρόνου με σταθερή σταδιακή μείωση του μαθητικού δυναμικού.

 
Όλγα
09 Ιουν 2021 13:32

Αγαπητέ @Παρατηρητή
Η ξένη γλώσσα σε αυτές τις ηλικίες έχει νόημα μόνο εφόσον το παιδί τη χρησιμοποιεί στην καθημερινή του ζωή π.χ. ζει σε σπίτι που μιλούν και τις δύο γλώσσες. Επίσης το αναλυτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου στηρίζεται στην ολιστική προσέγγιση της γνώσης και όχι σε ξεχωριστά μσθήματα. Το να μπαίνει εμβόλιμος ένας καθηγητής αγγλικών 45 λεπτά την εβδομάδα για να μαθει μερικές λέξεις, μόνο κάποιος που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο μπορούσε να το σκεφτεί.Οι αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα γίνονται μόνο μετά από σοβαρες μελέτες και όχι με βάση τι κάνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες.

 
Πώς αλλιώς να το πούμε;
09 Ιουν 2021 13:16

10500 σε μια συνολική φάση για καθε κλάδο φέτος για να αναπνεύσει η εκπαίδευση και μαζί και εμείς επιτέλους οι αναπληρωτές! Είναι αδιανόητο να μετατρέψετε το πιο δυνατό χαρτί που μπορεί αλλάξει το κλίμα στην εκπαίδευση, σε πλήρη απογοήτευση σπάζοντας τους διορισμούς σε κάθε κλάδο σε 2 φάσεις... Οι 5250 είναι σταγόνα στον ωκεανο.

 
@Παρατηρητής
09 Ιουν 2021 13:13

Αγαπητή @Όλγα,

να σας ενημερώσω πως υπάρχουν έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν πως τα παιδιά στην ηλικία 3-5 έχουν ένα γλωσσικό παράθυρο το οποίο εάν εκμεταλευτεί σωστά, τότε αργότερα το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να μάθει την γλώσσα πολύ πιο εύκολα.
Το ότι πολύ κόσμος πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά αγγλόφωνα νηπιαγωγία το έχεις ακούσει;

Εάν εσύ θέλεις το παιδί σου να μην ακολουθήσει μία τέτοια κατεύθυνση είναι δικαίωμα σου να μην το επιτρέψεις, αλλά το να θεωρείς περιττό κάτι τόσο χρήσιμο που επιρρεάζει και την εξέλιξη των παιδιών της κοινωνίας είναι το λιγότερο εγωιστικό.

Καλό είναι να σκεφτόμαστε πρωτού εκφραστούμε. Ας δείξουμε λίγο σύνεση στην χρήση του πληκτρολογίου.

 
Man Mout
09 Ιουν 2021 12:25

Ερώτηση ειλικρινής...Γιατί δεν εντάχθηκαν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής (Ε' - ΣΤ' ) και μειώθηκε 1 ώρα το μάθημα της Γεωγραφίας?

 
Όλγα
09 Ιουν 2021 11:51

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο. Ό,τι πιο περιττό και ανούσιο έγινε στην προσχολική εκπαίδευση. Υποτίθεται ήταν δοκιμαστική η φετινή χρονιά. Ποτέ δε μάθαμε όμως τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής αφού τα σχολεία λειτούργησαν στην ουσία μέσω webex.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ