ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος: Σήμερα η ολοκλήρωση έκδοσης των αποτελεσμάτων των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων

Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας
Δημοσίευση: 11/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενόψει της λήξης του τρέχοντος σχολικού έτους το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που εξέωδωσε, καλεί τους   Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες έκδοσης αποτελεσμάτων σήμερα  Παρασκευή 11-06-2021.

Αναφορικά με τη διαδικασία έκδοσης τίτλων θα εκδοθεί νεότερη εγκύκλιος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Υπενθυμίζεται  πως οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, μετά από εξέταση των απουσιών για κάθε μαθητή, έχουν το δικαίωμα να μη προσμετρήσουν τις απουσίες των μαθητών που δεν έγιναν με δική τους ευθύνη ,κατά τη διάρκεια όλου του διδακτικού έτους,   αλλά εξαιτίας  αντικειμενικών  λόγων  ανωτέρας βίας, όπως στην τηλεκπαίδευση διακοπή ρεύματος, έλλειψη τεχνικού εξοπλισμού, κακή σύνδεση ίντερνετ κλπ.

Σημειώνεται ότι η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας  δεν κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στην εξ αποστάσεως και διά ζώσης εκπαίδευση, οπότε είναι στην κρίση των Συλλόγων Διδασκόντων να μην προσμετρήσουν και τις  απουσίες που έγιναν κατά τη χρονική περίοδο που τα  σχολεία λειτουργούσαν με τη φυσική παρουσία των μαθητών.

Σχόλια (14)

 
Απλά Μαθηματικά
12 Ιουν 2021 21:11

Να δώσετε συγχαρητήρια στη Διεύθυνση του σχολείου που κατάφερε να προάγει μαθητές της Γ γυμνασίου.
Γιατί εγώ τόσα χρόνια στην εκπαίδευση ήξερα ότι οι μαθητές της Γ γυμνασίου απολύονται.

 
Μαρια
12 Ιουν 2021 13:32

Για την Γ Λυκείου ήρθαν βαθμοί εχθές 11/6 λόγω πανελληνίων! Για τις άλλες τάξεις της δευτεροβάθμιας μετά τις 16/6 φαντάζομαι όπως και τις υπόλοιπες χρονιές! Έστειλαν.μονο ενημέρωση ότι προαχθηκαν όλοι οι μαθητές της Γ γυμνασίου!

 
απορία
12 Ιουν 2021 12:26

Πότε επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας θα στελεχωθεί, από το ψηλότερο σημείο της διοικητικής ιεραρχίας, με ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην Εκπαίδευση;

 
ΠΕ86
12 Ιουν 2021 07:41

Μέχρι τις 9:30 το πρωί της Παρασκευής 11.06 (τουλάχιστον) δεν υπήρχε η επιλογή έκδοση αποτελεσμάτων στο myschool και ούτε υπήρχε σχετική ανακοίνωση για το πότε θα ενεργοποιηθεί. Και βγαινει εγκύκλιος με ημερομηνία 10.06 που λέει να βγουν αποτελέσματα στις 11.06!
Δυστυχώς στο υπουργείο εκτός από το ότι δεν έχουν ιδέα περί προγραμματισμού δεν σέβονται τη δουλειά και τον κόπο των εκπαιδευτικών που είναι αυτοί που κρατάνε όρθια τα σχολεία.

 
Δημήτρης
11 Ιουν 2021 23:57

Ιδού η απτή και καθαρή απόδειξη για άλλη μια φορά ότι αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για τα σχολεία δεν έχουν ιδέα το πώς λειτουργούν τα σχολεία.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕ
11 Ιουν 2021 23:53

Απίστευτα και απίθανα τόσο άσχετοι όλοι τους εκεί στο ΥΠΑΙΠΘ!!!

 
Δημήτρης
11 Ιουν 2021 21:17

Η νομοθεσία δίνει 5 μέρες περιθώριο στο/ην εκπαιδευτικό να καταθέσει βαθμολογία μετά τη λήξη των μαθημάτων (τετραμήνου ή έτους) και ο νόμος είναι υπεράνω των εγκυκλίων του ποδαριού και της απόδειξης ασχετοσύνης αυτών που είναι στο Υπουργείο.

 
ΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΟ
11 Ιουν 2021 18:56

Το Υπουργείο δυστυχώς έχει σοβαρό έλλειμα κατανόησης της σχολικής πραγματικότητας!

 
Αναστασία
11 Ιουν 2021 15:48

Ερωτήσεις:
1. Οι βαθμολογίες δεν κατατίθενται με το τέλος του τετραμήνου; Άρα σήμερα. Πώς θα γίνει να περαστούν οι βαθμοί, να γίνει διασταύρωση της βαθμολογίας, να γίνει σύλλογος διδασκόντων για την έκδοση των αποτελεσμάτων, να ετοιμαστεί το σχολείο για τις εξετάσεις και να πάνε οι επιτηρητές στα σχολεία που επιτηρούν για να ενημερωθούν;
2. Πώς πιστοποιείται η ανωτέρα βία; Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι πολύ συγκεκριμένη η νομοθεσία για το πως αποδεικνύονται οι αιτίες μη προσμέτρησης απουσιών. Εδώ πώς; Και τώρα θα το θυμηθούν οι γονείς να επικαλεστούν ανωτέρα βία; Πάτε να καλύψετε τις ευθύνες σας.
Θα έλεγα ότι είστε για γέλια, αλλά δυστυχώς είμαστε όλοι για κλάματα που σας επιτρέπουμε να μας κυβερνάτε.

 
Εκπαιδευτικός
11 Ιουν 2021 15:38

Η αριστεία σε όλο της το μεγαλείο !! "Μαζί θα προχωρήσουμε", λέει η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ στους επικοινωνιολόγους. "Με τη ν(Ν)ίκη ! "

 
@ερεβος
11 Ιουν 2021 14:21

Πότε έπρεπε να βγουν; πριν λήξουν τα μαθήματα;

 
Γιάννης
11 Ιουν 2021 13:07

Την ημέρα λήξης δεν γίνονται μαθήματα

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ
11 Ιουν 2021 11:38

Την τελευταία στιγμή θυμήθηκαν ότι οι μαθητές της Γ' λυκείου δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν τη Δευτέρα στις πανελλαδικές χωρίς έκδοση αποτελεσμάτων!!!! Η υπουργός βέβαια ασχολείται μονίμως με την προβολή της στα κοινωνικά δίκτυα. Η υφυπουργός μάλλον έγραφε το μήνυμα προς τους γονείς.... Ο Γεν. γραμματέας είναι της Πρωτοβάθμιας.... Ο καλός Θεός τι να πρωτοκάνει;;;;

 
Έρεβος
11 Ιουν 2021 10:17

Τα αποτελέσματα θα βγουν την τελευταία ημέρα των μαθημάτων;;; Κάποιοι στο υπουργείο προφανώς δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.