Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υφ.Παιδείας: Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους εκπαιδευτικούς

Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας για την λήξη της σχολικής χρονιάς Μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας για την λήξη της σχολικής χρονιάς
Δημοσίευση: 11/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητά στελέχη και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,

Αγαπητοί γονείς,
άλλη μια εκπαιδευτική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά που επιλογικά μόνο διδακτική αποδείχτηκε για όλους μας. Μια χρονιά ιδιαιτεροτήτων με ένα πολύ εποικοδομητικό επιμύθιο: η κάθε τροχοπέδη γεννά και μία νέα ατραπό. Ομοίως, οι ιδιαιτερότητες μας οδήγησαν στο μονοπάτι των καινοτομιών και μιας νέας στοχοθεσίας στο πεδίο της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό της πρωτοπορίας στην εκπαιδευτική διαδικασία κάναμε την τεχνολογία όπλο και εργαλείο μας. Μετουσιώσαμε τις ηλεκτρονικές συσκευές σε κρουνούς μάθησης και γνώσης και οργανώσαμε πλήρως την σχολική δομή στην βάση της ψηφιοποίησης αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Αρωγοί σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια στάθηκαν οι αξιοθαύμαστοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι επιτελώντας πιστά το λειτούργημά τους στήριξαν την τηλεκπαίδευση με ζήλο και ζέση ανάγοντας σε αυτοσκοπό την μόρφωση των παιδιών μας. Για όλους αυτούς τους λόγους καθώς και για πολλούς άλλους τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Ακόμη, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ προσωπικά την κάθε μαθήτρια και τον κάθε μαθητή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για την παροιμιώδη εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φυσικά όλο αυτό το εγχείρημα δεν θα είχε στεφθεί από επιτυχία χωρίς την διαρκή συνδρομή των γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια πέρασαν πολλές ώρες και μέρες δίπλα στα παιδιά τους επιστρέφοντας και εκείνοι για λίγο και πάλι στα θρανία.

Η φετινή σχολική χρονιά, λοιπόν, που τώρα κλείνει την αυλαία της μας οδήγησε σε ένα συμπέρασμα: Η εκπαίδευση νίκησε και θα συνεχίσει να νικάει ακόμη και σε αντίξοες συνθήκες.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,
κ. Ζέττα Μ. Μακρή

Σχόλια (25)

 
nikos
12 Ιουν 2021 16:34

Ολοι σχεδόν οι εκπαιδευτικοί κάνουν την δουλειά τους, και αξιολόγηση να γίνει μικρές βελτιώσεις θα προκύψουν. Αλλα είναι τα προβλήματα τα χρόνια. Ξέρεις τι είναι να διαβάζεις και να εξελίσσεσαι έχοντας πχ 2 πτυχία και να αμείβεσαι ως υπάλληλος γραφείου !!

 
Ντίνα
12 Ιουν 2021 14:10

Σας ευχαριστούμε πολύ, κα Υφυπουργέ, για τα καλά σας λόγια! Εάν όντως νιώθετε ευγνωμοσύνη, δείξτε το επιτέλους έμπρακτα. Αναβαθμίστε τις ζωές ημών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας - και δεν μιλάω μόνον για το μισθολογικό που τα τελευταία χρόνια έχει πιάσει πάτο σε σχέση με τον Μ.Ο. της ΕΕ. Συνάδελφοι εδώ και χρόνια εξακοντίζονται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για να καλύψουν λειτουργικά κενά, χωρίς οργανικές θέσεις. Πώς θα πάρουν σύνταξη, κα Μακρή, αυτοί οι άνθρωποι - αν στο μεταξύ επιβιώσουν από τα ατέρμονα δρομολόγια; Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και είναι εμπαιγμός να προβάλετε όποια νέα απαίτηση απέναντι σε έναν τόσο στερημένο και αδικημένο επαγγελματικό κλάδο!

 
ο καθένας τη δουλειά του
11 Ιουν 2021 21:41

Εμείς την κάναμε τη δουλειά μας, ως οφείλαμε, και με το παραπάνω. Να κάνει τώρα και το υπουργείο της χώρας όσα οφείλει : κτίρια, υποδομές, ασφάλεια, πολλαπλό βιβλίο και εκσυγχρονισμό ύλης. Τα στοιχειώδη δηλαδή.
Έργα και όχι λόγια, παρακαλούμε.

 
ο καθένας τη δουλειά του
11 Ιουν 2021 21:40

Εμείς την κάναμε τη δουλειά μας, ως οφείλαμε, και με το παραπάνω. Να κάνει τώρα και το υπουργείο της χώρας όσα οφείλει : κτίρια, υποδομές, ασφάλεια, πολλαπλό βιβλίο και εκσυγχρονισμό ύλης. Τα στοιχειώδη δηλαδή.
Έργα και όχι λόγια, παρακαλούμε.

 
Άννα
11 Ιουν 2021 21:12

Κι εμείς οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ευχαριστούμε που μετά από έναν δύσκολο χειμώνα παρατείνετε το σχολικό έτος για 2 εβδομάδες για να δείξετε την εκτίμησή σας στο πρόσωπό μας....

 
Timetraveler
11 Ιουν 2021 19:25

Ευχαριστούμε για τις ευχές που στάλθηκαν απ το γραφείο της υφυπουργού στις 14:32 και προωθήθηκαν μετά από μια ώρα στα σχολεία.
" Sent: Friday, June 11, 2021 2:32 PM "
Το ότι δεν βρισκόταν κάποιος στο σχολείο εντός του ωραρίου του να τις παραλάβει, ......... ;;
Θα τις μεταβιβάσουμε στα παιδιά που απευθύνεται όταν τα ξαναδούμε, του χρόνου δηλαδή.

Μήπως στις ηλεκτρονικές συσκευές που έπρεπε να διαθέτει ο καθένας μας και να παρέχει στο κράτος περιλαμβάνεται η χρονομηχανή;;
Λυπάμαι που είμαι τόσο ανεπαρκείς ως εκπαιδευτικός. Δυστυχώς δε διατίθεται σε πολλά νοικοκυριά και δεν πληρώνεται με ευγνωμοσύνη.

 
καλή η ευγνωμοσύνη, αλλά χρειαζόμαστε και εξοπλισμό
11 Ιουν 2021 19:20

Καλή η ευγνωμοσύνη, αλλά χρειαζόμαστε και εξοπλισμό: χαρίστε μας καινούργια λάπτοπ.
Τα παλιά μας τα "έφτυσαν" πλέον και λεφτά δεν έχουμε για να πάρουμε καινούργια....

 
κωστας
11 Ιουν 2021 19:04

Ωχ, το καλοκαίρι θα ψηφίζετε συνέχεια νόμους για "το καλό " της παιδείας.....

 
Κωνσταντίνος
11 Ιουν 2021 18:32

Κ. Μακρή σας ευχαριστούμε για την αναγνώριση... Μήπως ήρθε η ώρα να αποκαταστήσετε και την αδικία και τον διωγμό που υφίσταται ολόκληρος ο κλάδος των Κοινωνικών Επιστημόνων;;; Μήπως έχετε εικόνα από τις υπεραριθμιες που βγαίνουν αυτό τον καιρό από όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί ΠΕ78, ανατρέποντας τον προγραμματισμό της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής;;;

 
Λόγια Λόγια Λόγια ....
11 Ιουν 2021 17:55

Φτάνει με τα λόγια...... Αύξηση στον μισθό θα δούμε ?????

 
ωωω, κρουνοί συγχαρητηρίων
11 Ιουν 2021 17:43

μούσκεμα γίναμε . αξιολόγηση μην ξεχάσετε. αλήθεια , το νομοσχέδιο το έτοιμο μετά τις πανελλαδικές, ε ; μη γίνει κανά παρατράγουδο

 
Λεωνιδας
11 Ιουν 2021 17:30

Bonus θα έπρεπε να δοθεί και στους εκπαιδευτικους κι όχι μόνο σε κάποιους μαθητές... Όπως έγινε στην Κύπρο. Που έδωσαν σ όλους τους εκπαιδευτικούς 200 ευρώ...
Διοτι από τα 900 ευρώ που παίρνουμε, κάποιοι δώσαμε 500 για lap top... Δηλ σχεδόν τον μισό μισθό...

 
Βέρα
11 Ιουν 2021 17:28

Το κάψιμο εγκεφάλου που υπάρχει σε αυτό το επάγγελμα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο επαγγελμα...
Και η ανταμοιβή μας ποια είναι;;; Μια ευγνωμοσύνη;; Να στε καλά...

 
Φρειδερικος
11 Ιουν 2021 17:26

Ευγνωμοσύνη γιατί εκτός από εκπαιδευτικοί είμαστε και : επιστάτες, τροχονόμοι, γραμματείς, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, αστυνομικοί, ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοι... Έχουμε πολλαπλούς ρόλους σε ένα σχολείο. Αλλά θα έπρεπε να αμοιβομαστε και αναλόγως. Κάτι το οποίο δεν ισχύει. Παρά μόνο ζημιωμενοι είμαστε μονίμως, αφού για πολλά πράγματα βάζουμε από την τσέπη μας λεφτά... Ποιο είναι το ευχαριστώ;;; Ποτε επιτέλους θα αναγνωριστεί το έργο μας;;; από ποιους;;; απάντηση : ποτέ και από κανέναν.

 
Ροδανθη
11 Ιουν 2021 17:23

Ευγνωμοσύνη... Αλλά μόνο στα λόγια. Γιατί στις πράξεις δε βλέπω καμία ανσγνωριση...
Πάρα μόνο μια μόνιμη πίεση, μόνιμο άγχος...και γενικότερα τπτ που να μας κάνει να χαρούμε..

 
Λαυρέντης δάσκαλος
11 Ιουν 2021 17:22

Μαζι με την ευγνωμοσύνη δε δίνετε και κάνα ευρώ;;; Που μας αφήσατε στο έλεος του Θεού;;; Που υπολογιστές, εξοπλισμό κλπ για την υποστήριξη του webex βάλανε βαθιά το χέρι στην τσέπη...;;;;;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
11 Ιουν 2021 16:03

Αν υπάρχει λοιπόν έστω κι ένα ψήγμα ειλικρίνειας σε όλους αυτούς τους ανέξοδους επαίνους προς του Έλληνες εκπαιδευτικούς, τότε να περιμένουμε εμπράκτως την επιβράβευσή τους με πλήρη αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στραγγαλίζει τον εκπαιδευτικό με την αφόρητη γραφειοκρατία του αναχρονιστικού κράτους, με τις συνεχείς απειλές για "αξιολογήσεις" που έχουν ύποπτες στοχεύσεις, με τη συνεχή συρρίκνωση των σχολικών μονάδων μέσω αλόγιστων συγχωνεύσεων, με την επικρεμάμενη δαμόκλειο σπάθη για περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων, με πιθανή νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου, με ποδοπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών για την εκλογή αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Να περιμένουμε άμεσα την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων λειτουργικών κενών με αντίστοιχους διορισμούς μόνιμου προσωπικού, τη στελέχωση των σχολείων με μόνιμο διοικητικό προσωπικό, την παροχή επαρκούς υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία και ένα σωρό άλλες αυτονόητες υποχρεώσεις της πολιτείας προς τον πολύπαθο και απαξιωμένο χώρο της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης. Να περιμένουμε; Τι λέτε;

 
Ευγνωμοσύνη;
11 Ιουν 2021 15:53

Ακριβώς λόγω αυτής της μεγάλης ευγνωμοσύνης προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι χρόνια - και όχι μόνο τώρα! - πασχίζουν για την μόρφωση των μαθητών, η Πολιτεία (βλ. πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ) αποφάσισε να τον εξοβελισμό ορισμένων ειδικοτήτων από το Λύκειο! Αποφάσισε την εκδικητική επίθεση στους κλάδους των κοινωνικών, νομικών, πολιτικών, οικονομικών επιστημών και την κατάργηση των αντίστοιχων μαθημάτων. Και ακόμη των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών, σχεδίου κτλ. Για τέτοια ευγνωμοσύνη μιλάμε! Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από όλους εμάς.

 
Πολίτης
11 Ιουν 2021 15:17

ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ .....ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.....ΑΛΛΑ.....ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ...!!!
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ....ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ;
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 60% ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.....!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΕΚΟΨΕ ...Ο ΣΟΪΜΠΛΕ.....!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ .....ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .....ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. ( ΔΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ , ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ,ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ...κ.ά.)
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ .....ΝΑ καταλαβαίνεται ΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ......!!!

 
Νίκος
11 Ιουν 2021 14:38

Κάθε χρονιά, αρκετοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται. Πόσο κοστίζει στο κράτος να αποσταλεί σε άυλη μορφή (με ένα email), ένα λιτό ευχαριστήριο;
Ακούει η κα Ζέτα Μακρή ; Ακούν οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης; Ακούν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;

 
Σοφία
11 Ιουν 2021 14:38

Τελικά οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα στελέχη, εκπαιδευτικοί και αυτοί, ας το ξεχνάνε κάποιοι στο υπουργείο , τα έζησαν όλα φέτος,. Δια ζώσης, εξ αποστάσεως , COVID και συνάμα κλείσιμο τάξης και συνέχεια διαδικτυακά, φροντίδα για όλους τους μαθητές!

 
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
11 Ιουν 2021 14:16

Ευγωμοσύνη Ευγωμοσύνη αλλά το αναπληρωτηλίκι αναπληρωτηλίκι ..αφού βρίσκετε κουτούς ακόμα...σας ειμαι ευγνώμων

 
Χαρα
11 Ιουν 2021 12:37

Και για αυτό δουλέψτε μέχρι τέλος Ιουνίου στην απίστευτη ζεστή με τις μάσκες φίμωτρα και με καθημερινά λιποθυμικα επεισόδια και αιμορραγουσες μύτες από μαθητές που κοιμούνται όρθιοι μέσα στις τάξεις που δηλαδή και να μην μας ευχαριστούσαν ο λαϊκισμός και η ειρωνία σε όλο της το μεγαλείο

 
Βασίλης Ρ
11 Ιουν 2021 12:06

Κανενα φραγκο; καλη κινηση προς τους εκπαιδευτικους; αφηστε τα ευχολογια

 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
11 Ιουν 2021 11:46

Σας ευχαριστούμε κυρία Μακρή.
Τώρα όμως θέλουμε άμεσα να μας ενημερώσετε για τις κατανομές των επικείμενων διορισμών εκπαιδευτικών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ