Ποιοι τομείς θα λειτουργήσουν στα έξι Πρότυπα ΕΠΑΛ

Οι τάξεις του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. που τίθενται κατ ́ έτος σε λειτουργία θα αντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

12/06/2021

Άκουσε το άρθρο

Έξι Πρότυπα  ΕΠΑ.Λ.  θα λειτουργήσουν από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022  στις Περιφέρειες   Άργους, Επανομής, Περάματος, Ξάνθης, Ηγουμενίτσας και Τρικάλων,με τους ακόλουθους τομείς:

1. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Άργους, το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Άργους με έδρα το Άργος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(δ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (ε) Μηχανολογίας

(στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

2. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Περάματος, το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Περάματος με έδρα το Πέραμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Πληροφορικής

(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

3. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Τρικάλων, το οποίο θα συστεγαστεί με το 2ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων με έδρα τα Τρίκαλα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(δ) Εφαρμοσμένων Τεχνών

(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

4. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ηγουμενίτσας, το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας με έδρα την Ηγουμενίτσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου:

(α) Διοίκησης και Οικονομίας

(β) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Πληροφορικής

(στ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

5. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Επανομής, το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Επανομής με έδρα την Επανομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας:

(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(δ) Μηχανολογίας

(ε) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

(στ) Πληροφορικής

(ζ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

6. Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Ξάνθης, το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης με έδρα την Ξάνθη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης:
(α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
(β) Διοίκησης και Οικονομίας
(γ) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού (δ) Πληροφορικής
(ε) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας

Η λειτουργία των ανωτέρω Π.ΕΠΑ.Λ. θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2021-2022 για την Α ́ τάξη, από το σχολικό έτος 2022-2023 για τη Β ́ τάξη και από το σχολικό έτος 2023-2024 για τη Γ ́ τάξη. Οι τάξεις του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. που τίθενται κατ ́ έτος σε λειτουργία θα αντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Σχόλια (3)

mary
|

Οι τομείς είναι οι ίδιοι που προϋπήρχαν! Μιλάμε για μεγάλη μεταρρύθμιση!

ΞΑΝΘΟΣ
|

.....μάλλον δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό για την ώρα .....εκτός από την προσθήκη της λέξης......ΠΡΟΤΥΠΑ.....ΕΠΑΛ.....!!!

δηλαδή
|

ούτε ίδρυση, ούτε μετατροπή αλλά σταδιακή μετάλλαξη-προτυποποίηση. άιντε και στα άλλα σχολεία. μα μόνο έξι ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ