Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γεωργίου Κόσυβα προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Δημοσίευση: 13/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 αρχίζουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι φετινές εξετάσεις μαζί με την ολοκλήρωση της ετήσιας ατομικής εκπαιδευτικής σας προσπάθειάς σε αντίξοες συνθήκες, συνδέονται με την προοπτική συλλογικής υπέρβασης των δυσκολιών της πανδημίας.

Ο θεσμός των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ο πλέον αδιάβλητος στη χώρα μας. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής καλούμαστε να συμβάλλουμε για άλλη μια φορά στην αποτελεσματική και ασφαλή διεξαγωγή τους. Το Υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε στις έκτακτες συνθήκες και προχώρησε στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης και έλαβε έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις με βάση τις συνετές εισηγήσεις των ειδικών. Το Διαδικτυακό Σχολείο της ΠΔΕ Αττικής εκπλήρωσε επιτυχώς την ετήσια λειτουργία του ολοκληρώνοντας την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Ακολουθώντας τις κείμενες διατάξεις για την αξιόπιστη,  αδιάβλητη και απρόσκοπτη πραγματοποίηση των εξετάσεων, τηρούμε τα  υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης ορίστηκαν στην περιοχή ευθύνης μας: 260 Εξεταστικά Κέντρα, 37 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, 18 Βαθμολογικά Κέντρα και 2 πλήρη κέντρα ειδικών μαθημάτων. Το σύνολο του απαραίτητου προσωπικού στην Αττική είναι σε πλήρη ανάπτυξη και περιμένει να υποδεχθεί τους υποψηφίους.

Αναγνωρίζοντας τις άοκνες και πολύμοχθες προσπάθειες των εμπλεκομένων στις φετινές εξετάσεις θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα Στελέχη της Εκπαίδευσης, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό και κυρίως στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αφού επέδειξαν θαυμάσια προσαρμοστικότητα διδάσκοντας λυσιτελώς στην ομόχρονη και ετερόχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τώρα ως επιτηρητές, βαθμολογητές, εξεταστές, μέλη επιτροπών ή επικουρικό προσωπικό στέκονται πάλι αρωγοί στην προσπάθειά σας. Είναι η πιο υπεύθυνη και ευσυνείδητη υπηρεσία που προσφέρουν σε εσάς, που αποτελείτε την ελπίδα και το μέλλον του τόπου μας.

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και σε λίγες μέρες οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα τερματιστούν και το άγχος θα δώσει τη θέση του σε συναισθήματα ανακούφισης και ευχάριστης αναμονής της ακαδημαϊκής ζωής. Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις τελειώνει ένας όμορφος κύκλος στη ζωή σας, που έτσι κι αλλιώς θα θυμάστε πάντα. Αρχίζει η περίοδος της ανεξαρτησίας, της προσωπικής ευθύνης και της δημιουργικότητας. Με αισιοδοξία και νηφαλιότητα, με σύστημα και επιμονή αφοσιωθείτε στον εξεταστικό αγώνα. Η επιτυχία θα είναι το επιστέγασμα του μόχθου σας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, γραπτές ή προφορικές, είναι μόνο ένας από τους πρώτους σταθμούς στον στίβο της ζωής, όμως η επιτυχία δεν καθορίζεται αποκλειστικά από αυτές. Καλείστε να ανεβείτε το πρώτο σκαλοπάτι για τη δικαίωση του αγώνα που προηγήθηκε, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα για την εκπλήρωση των ονείρων σας.

Εύχομαι καλή δύναμη και στους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον αγώνα σας και αγωνιούν για το μέλλον σας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής βρίσκεται κοντά σας σε πλήρη ετοιμότητα. Σας βεβαιώνουμε ότι και φέτος έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την άριστη πραγματοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Να είστε βέβαιοι ότι είμαστε συνοδοιπόροι σας κι ότι οι ολόθυμες ευχές μας θα σας συντροφεύουν κατά την εξεταστική περίοδο.

Είμαστε στο πλευρό σας.

Καλή επιτυχία!

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής
Γεώργιος Κόσυβας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.