Κατεπείγουσα αγωγή από την Ν. Κεραμέως για την 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ για να διασφαλιστούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η αγωγή θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι

15/06/2021

Ενημερώθηκε: 15/06/2021, 11:38

Άκουσε το άρθρο

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί - στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο,  κατέθεσε η υπουγός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η αγωγή  θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι.

Η υπουργός Παιδείας ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Η Ν. Κεραμέως τονίζει ότι:

  • Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.
  • Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό.
  • Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοινωθέν σημειώνει τα εξής:

  • Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.
  • Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων.
  • Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατα τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (20)

ΒΑΣΙΛΗΣ
|

ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

Αριστεία, όχι αστεία
|

Κάποιος από τους συμβούλους να πει της υπουργάρας πως με τέτοια φτηνά κόλπα δεν πρόκειται να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση στην κλίμακα δημοφιλίας της GPO με 61,3% αρνητικές γνώμες (δημοσκόπηση gpo 3-5 Ιουνίου 2021), για τον πολύ απλό λόγο πως 2 χρόνια εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. Και τούτο το αναγνωρίζει πλέον σταθερά όλη η ελληνική κοινωνία.

ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ
|

Να επισημάνουμε ότι η ΟΛΜΕ μετά από δική της εισήγηση και εν γνώση της υπουργού είχε ζητήσει και πάρει εξαίρεση για τούς καθηγητές λόγω συμμετοχής τους στις πανελλήνιες.Τα άλλα είναι κατόπιν γιορτής για ψηφοθηρικούς λόγους.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
|

Η Ν. Κεραμέως τονίζει ότι:
"Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, ..."
Απλά κλαίω ...
Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που διαβάζω.
Όνειρο ζω ...
Να μιλάει η Ν. Κεραμέως για πιθανή αναστάτωση στους υποψηφίους του 2021 (μετά από όλα όσα έχει νομοθετήσει εν μέσω πανδημίας) και να κουνάει και το δάκτυλο ...
Να τη χαιρόμαστε.

Εκπαιδευτικός και γονέας
|

Η υποκρισία δεν έχει όρια. Οι εκπαιδευτικοί συμπάσχουν με τον αγώνα των μαθητών τους και την αγωνία των γονέων. Η κ. υπουργός χρησιμοποιεί προσχηματικά μια ανύπαρκτη απεργία υποτιμώντας την νοημοσύνη μας για άλλη μια φορά. Έλεος!

Μαρία
|

Η απεργία του 1990 έχει χαραχθεί στην ψυχή μου όχι μόνο γιατί οι πανελλήνιες πήγαν Ιούλιο, όχι μόνο γιατί αλλάξαμε πόλη λόγω συρρίκνωσης των εξεταστικών κέντρων, αλλά κυρίως διότι την ώρα που μπαίναμε στο εξεταστικό κέντρο οι συνδικαλιστές-καθηγητες μας ήταν έξω παρατεταγμένοι φωνάζοντας συνθήματα....

Νικ
|

Προς όλους του αγανακτισμένους και μη!!!
προτείνω να ζητήσουμε να νομοθετηθεί ότι οι απεργίες των εκπαιδευτικών να γίνονται Σαββατοκύριακα και αργίες καθώς και δεκαπενταύγουστο.
Καλά πως γίνετε τα δικαιώματα των άλλων να είναι πάντα ανώτερα των απεργών ?????
Πάντως το σίγουρο είναι πως όταν θύγονται οι δικές σας οι τσέπες και τα δικαιώματα τότε αυτά υπερυσχίουν των άλλων....

'ΑΡΗΣ
|

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ :
RESPECT RESPECT.
ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ,
ΝΑ ΕΞΕΛΕΙΧΘΟΥΝ ΟΛΑ ΟΜΑΛΑ.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ,
ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ.
ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΑΣ,
ΕΥΧΗ ΜΑΣ.

δεν το ήξεραν;
|

Δεν ήξεραν ότι το εργασιακό νομοσχέδιο θα ξεσήκωνε τους πάντες; Φυσικά και το ήξεραν! Γιατί τότε το έφεραν προς ψήφιση αυτές τις μέρες των πανελληνίων; Ας περιμέναν να τελειώσουν οι πανελληνιες Προφανώς για να ασκήοσυν πίεση. Ας, αποσύρουν το εργασιακό νομοσχέδιο και όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.

Απορώ
|

Με τον πόνο των παιδιών δεν παίζουν οι εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά ΣΑΣ είναι και παιδιά ΜΑΣ. Ψάξτε αλλού να βρείτε ποιοι παίζουν με το μέλλον των παιδιών, των σπουδών και της μελλοντικής εργασίας τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ
|

ΠΑΛΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!
ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!
ΠΑΛΙ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΠΑΤΑ!

Γιωργος
|

Με τον πονο και τους κοπους των παιδιων μας παιζει μονο η κυβερνηση!

ΜΗΤΕΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
|

ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΚΡΙΣΗΣ.

Ποια απεργία;;;;;;;;;
|

Μα η ίδια η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, ακριβώς για να προστατεύσει τα παιδιά και τις εξετάσεις. Για μία ακόμη φορά η υπουργός αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως εχθρούς. Οι εκπαιδευτικοί πάντα στέκονταν με ήθος και ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους και δεν έχουν ανάγκη από καμία δικαστική απόφαση για να κάνουν το χρέος τους. Εξάλλου η ίδια η ΟΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα πήρε απόφαση να μην συμμετάσχει στην συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις!!!

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
|

Έπρεπε μόνη της η ΑΔΕΔΥ να εξαιρέσει όλους όσους εμπλέκονται με τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων. Απλά... ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Takis Manoussos
|

Αφού δεν ήθελε καμιά αναστάτωση στις Πανελλαδικές η Κυβέρνηση, γιατί διάλεξε ΑΥΤΗΝ ακριβώς την εποχή (των Εξετάσεων) για να φέρει το εν λόγω νομοσχέδιο προς ψήφιση; Ποιος είναι τελικά ο λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα;

Γονέας και συνάδελφος
|

Κακή επιλογή η απεργία αυτή την περίοδο. Αλλά κι αυτά που λέγονται για απολύσεις είναι παρατραβηγμένα.

μα τόσο στα ακρα...θα τα κάνουν επάνω τους (οικονομου)
|

Μπρρρρ τρέμουν....

Οργή
|

Είμαι γονιός μαθητή που δίνει πανελλαδικές, και εκπαιδευτικός. Δεν μπορώ να γράψω αυτά που νιώθω και εγώ και η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συναδέλφων αλλά και μαθητών και γονιών με αυτή την κατάσταση. Να χρειάζεται δικαστήριο και άδεια από την ΑΔΕΔΥ για να πάνε οι εξεταστές, για να υπάρχουν ΜΜΜ για τους μαθητές και τα λοιπά αυτονόητα. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό δεν είναι συνδικαλισμός . Δεν ντρέπονται καθόλου, δεν τους νοιάζει τίποτα από το να δημιουργηθεί πρόβλημα - όσο μεγαλύτερο τόσο πιο αποτελεσματικούς θεωρούν τους εαυτούς τους. Αυτά δεν εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου. Είναι καπέλωμα. Πρέπει να αλλάξει το σύστημα. Δε μας ρώτησε κανείς. Δε γίνεται ένα προεδρίο με μια σφραγίδα να αποφασίζει τέτοια σημεία και τέρατα. H οργή έχει ξεχειλίσει.

Το λιγότερο είναι η αγωγή
|

Η αγωγή είναι χάιδεμα αυτών που παιζουν με τον πονο κ τους κόπους των παιδιων μας!
Άμεση απόλυσή τους, απαιτεί ο κόσμος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ