Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως: Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές

"Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια"
Δημοσίευση: 15/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές”.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και τόνισε:

  •  Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια.
  • Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται.

Η Ν. Κεραμέως κατέθεσε σήμερα το πρωί κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί - στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο - ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Η αγωγή  συζητήθηκε το μεσημέρι.

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από το δικαστήριο  να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σχόλια (23)

 
Μελίτακας ο Α΄
17 Ιουν 2021 10:02

Αυτό το «τα παιδιά μας»... πώς να το πω και να μην παρεξηγηθώ... δεν... δεν είναι σωστό, τα παιδιά είναι κυρίως της Πατρίδας. Ας αφήσουμε λοιπόν τα διάφορα κτητικά που φανερώνουν μερικές φορές άλλες προθέσεις κι ας προσπαθήσουμε να δούμε αυτή την εκδοχή, μπορεί έτσι να γίνουμε καλύτεροι γονείς και καλύτεροι πολιτικοί.

 
Γονιός
17 Ιουν 2021 09:34

Θα το άφηνε στην τύχη; Όχι βέβαια! Ποιος είχε εμπιστοσύνη; Κι αν οι συνδικαλιστές άλλαζαν την τελευταία στιγμή;

 
Παυλος
16 Ιουν 2021 18:34

Είμαστε με το υπουργείο! Φάουλ της ΟΛΜΕ! Κρίμα για μια ακόμη φορά!

 
ΤΡΙΚ
16 Ιουν 2021 14:23

Επικοινωνιακό τρικ και μόνο. Η ΟΛΜΕ είχε ξεκαθαρίσει ήδη από εχθές πως δε θα συμμετέχουν τα μέλη της. Η επίθεση με την αγωγή γίνεται για να κρύψει το φαουλ της κατάθεσης του αντιεργατικού νομοσχεδιου.

 
Ποσο χαζούς μας περνάτε πια;
16 Ιουν 2021 12:14

«Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια»
1) δεν υπήρχε καν το θέμα για το οποίο κόπτεται η κυρία υπουργός , παρολ´αυτά ας το προβάλουμε όσο μπορούμε…
2) η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν μπορούσε να γίνει την προηγούμενη ή την επόμενη εβδομάδα; Κοιτα σύμπτωση να πέσει μέσα στις πανελλήνιες.. που να το φανταστεί η Νικη να το εισηγηθεί στο κόμμα της.. είμαι σίγουρος ότι αν το είχε σκεφτεί θα το έκανε για το καλό των ονείρων των παιδιών μας!

 
Ζήτω ζήτω
16 Ιουν 2021 10:35

Μπράβο υπουργέ μου μπράβο!!!! Άνευ λόγου και αιτίας σύρε μας στα δικαστήρια!! Για μια φορά ακόμη έσωσες την εκπαίδευση από τους εκπαιδευτικούς!!!! Μας έβαλες στη θέση μας!!! Λιώνω από χαρά που τραβάς τον κλάδο μας στα δικαστήρια!!
Παίρνω όρκο ότι δεν υπάρχει άλλος κλάδος που να βγάζει με τέτοια λαχτάρα μόνος του τα μάτια του. Απηργησαν η δημοσιογράφοι, εγκαλεσαν το μοναδικό κανάλι που έσπασε την απεργία τους. Παίρνουν απόφαση αποχής από τη διανομή των τεστ οι φαρμακοποιοί, συσσωμος ο κλάδος τηρεί την απόφαση. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς, να χαιρόμαστε που μας πάει στα δικαστήρια, νομίζω πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης των ειδικών.

 
οικονομου
16 Ιουν 2021 10:23

Ποια απεργία;;;;;;;;;@ Αν και η αλήθεια δεν είμαι με το πλευρό της κεραμέως πάντως σίγουρα δεν ειμαι με το πλευρό της ΟΛΜΕ, ορθώς έκανε και πήρε δικαστική απόφαση διότι ουδείς εχει εμπιστοσύνη στα λόγια της ΟΛΜΕ

 
KONSTANTINOS
16 Ιουν 2021 10:14

Την άλλη φορά για να κάνουμε απεργία θα ρωτάμε την κυβέρνηση!

 
Πολύ καλά έκανε
16 Ιουν 2021 08:56

Όχι παιχνίδια με τα παιδιά . Έπρεπε να διαβεβαιώσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

 
ilias
16 Ιουν 2021 07:14

Το σημαντικό της απόφασης δεν είναι ότι αφορά τις φετινές πανελλήνιες. Το σημαντικό είναι ότι δημιουργείται δεδικασμένο για τις μελλοντικές.

 
έσωσε την ελλάδα
16 Ιουν 2021 06:58

δοξάστε τη. άμεση , αποτελεσματική και σίγουρη (όπως λέγε παλιά διαφήμιση, αλλά δεν θυμάμαι αν διαφήμιζε ανεμόμυλους)

 
Γιωργος
16 Ιουν 2021 02:45

Μπραβο στους εκπαιδευτικους για την αποφαση τους!
(που βεβαια προηγηθηκε της αγωγης Κεραμεως)

 
ΜΙΝΑ
16 Ιουν 2021 02:43

Φαινεται μας περνα για κρετινους!

 
ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
16 Ιουν 2021 02:40

ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ!
ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.
Μ' ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΟΠΩΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

 
Δημήτρης
16 Ιουν 2021 00:53

Αυτό κι αν δεν είναι τουφεκιά στον αέρα! Αφού σε όλους τους τόνους η ΟΛΜΕ έλεγε ότι δεν απεργούν οι καθηγητές. Εδώ δεν απεργούν όταν το ζητάει η ΟΛΜΕ, θα απεργήσουν όταν δεν το ζητάει; Αυτά τα σημειώνω ως απάντηση στα παρακάτω σχόλια που εξυμνούν την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της Υπουργού! Μη χειρότερα...

 
Ποια απεργία;;;;;;;;;
16 Ιουν 2021 00:10

Ποια απεργία; Η ίδια η ΟΛΜΕ είχε πάρει απόφαση να μην συμμετάσχει στην απεργία, ακριβώς από ηθικό χρέος απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Ζήτησε την εξαίρεσή της και από την ΑΔΕΔΥ, πράγμα που έγινε. Από ποιους εχθρούς λοιπόν προσπαθεί να προστατεύσει τους μαθητές η υπουργός; Μήπως θα ήταν καλύτερο να κοιτάξει λίγο τις εμμονές της;

 
@
16 Ιουν 2021 00:03

Προπαγάνδας συνέχεια! Αυτά που ζούμε δεν έχουν ξαναγίνει! Οι μαθητές θα εμποδίζονταν να δώσουν εξετάσεις και τους έσωσε η υπουργός!! Θα χουμε να λέμε στα εγγόνια μας!!!

 
Μπράβο, ζήτω!
15 Ιουν 2021 23:09

Προχθές ευχαριστουσαν τους εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους, σήμερα μας πηγαίνουν στα δικαστήρια!!! Υπουργός πηγαίνει στα δικαστήρια το αντικείμενο ευθύνης του υπουργείου της, δηλ. τους εκπαιδευτικούς, ενώ το αποφάσισαν μόνοι τους να μην απεργήσουν!!!

 
Δον Κιχώτης
15 Ιουν 2021 22:55

Η υπουργός μονομάχησε με τους ανεμόμυλους και κατήγαγε περιφανή νίκη. Η απεργία που δεν θα γινόταν, δεν θα γίνει τελικά! Όσο για τα αληθινά προβήματα της παιδείας, θα των επιληφθεί αύριο, ανάμεσα σε κάτι συνεντεύξεις που έχει. Μέχρι το βράδυ μάλλον θα τα έχει λύσει, λέει.

 
Εκπαιδευτικός και γονιός
15 Ιουν 2021 22:44

Τη συμπαθήσαμε ακόμη περισσότερο! Στήριξε τα παιδιά και τις οικογένειες τους αυτή τη στιγμή!

 
Γονείς
15 Ιουν 2021 22:25

Μπράβο της ! Της αξίζουν συγχαρητήρια! Έχει όλους τους μαθητές και τους γονείς στο πλευρό της!

 
Κατάντια
15 Ιουν 2021 22:15

Ευτυχώς που το υπουργείο κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά για να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις. Εδώ δεν είναι κατάληψη! Είναι το μέλλον τους!

 
Νίκος
15 Ιουν 2021 21:59

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται μόνο στους εμπλεκόμενους στις πανελλαδικές ή είναι παράνομη για όλους έως στις 10.00π.μ.; Η απεργία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ