Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Γιατί σήμερα υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση: 16/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στις 9:33 , αντί στις 8: 30 ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής  των σημερινών θεμάτων στα Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία στα Εξεταστικά Κέντρα.

Παρότι η  αποστολή των θεμάτων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων έγινε κανονικά στις  8:28, το γενικό πρόβλημα σε όλα τα Εξεταστικά Κέντρα, σύμφωνα με απάντηση που λάβαμε από το υπουργείο Παιδείας ύστερα από ερώτησή μας, προέκυψε επειδή  σε ένα Εξεταστικό Κέντρο, στο οποίο ο διαχειριστή του συστήματος έκανε επανεκκίνηση στο σύστημα, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες λάμβανε με πολλές επαναλήψεις τα θέματα.

Κατά τα άλλα  οι εξετάσεις διεξήχθησαν ομαλά χωρίς προβλήματα.

Σχόλια (32)

 
SAM
17 Ιουν 2021 18:30

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών το ΣΑΜ πολλές φορές δεν δούλεψε και ύστερα από οδηγίες που μας έδιναν από Υπουργείο κάναμε επανεκκινήσεις για να γίνει λήψη των δοκιμαστικών αρχείων... Όταν αυτό έγινε κατ' επανάληψη στις δοκιμαστικές εκπομπές γιατί μας κάνει εντύπωση που έγινε και την ημέρα των εξετάσεων? Ο υποτιθέμενος εναλλακτικός τρόπος γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει απαντήσεις? Και το κυριότερο: Την παρασκευή θα ζήσουμε μία από τα ίδια?

 
Γιαννης Κ.
17 Ιουν 2021 14:23

1. Δεν είναι σπάνιο το ΣΑΜ να κολλάει. Το έκανε στα δοκιμαστικά -και όχι μόνο τα πρόσφατα-, το έκανε και στις εξετάσεις.
2. Κολλάει και όταν πρέπει να εκτυπώσεις το θέμα ή να κάνεις αντιπαραβολή -το έγγραφο, δηλαδή, δεν σκρολάρει για κάποια δευτερόλεπτα.
3. Ο εναλλακτικός τρόπος με το USB stick εξαρτάται από το σήμα της κινητής τηλεφωνίας. Σε δοκιμές παλαιότερα ήθελε εφτά κι οχτώ απόπειρες για να γίνει σύνδεση. Επιπλέον, στις τελευταίες δοκιμές δεν ζητήθηκε καν να τρέξει αυτό το σεναριο.
4. Είναι αστείο να υποστηρίζει το υπουργείο ότι η αυθαίρετη επανεκκινηση από έναν χρήστη μπλόκαρε το σύστημα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ΣΑΜ είναι για απόσυρση. Όταν ζητούν από τα κεντρικά να γίνει επανεκκίνηση σε δεκάδες και εκατοντάδες μονάδες μαζί, τι να περιμένουμε; Ομαλή λειτουργία ή καπνούς απ' το μηχάνημα;

 
Αριστεία, όχι αστεία
17 Ιουν 2021 10:07

Δεν το πιστεύω!
Αρίστευσαν πάλι οι άριστοι και στις πανελλήνιες; Unbelievable που λέμε και στο Χάρβαρντ.

 
ilias
17 Ιουν 2021 10:03

Επειδή είχα και εγώ παρόμοια προβλήματα στις δοκιμαστικές εκπομπές, έκανα το εξής (που δούλεψε). Ανοίγω το ΣΑΜ λίγο πριν την πρώτη εκπομπή (λίγο μετά τις 06.00) και το κλείνω μετά το πέρας των εξετάσεων. Μαζί και τον router. Για κάποιο λόγο αν παραμείνει ανοιχτό το ΣΑΜ, μετά από κάποιο διάστημα αδράνειας αποσυνδέεται μόνο του (τότε θέλει επανεκκίνηση).

 
alastor
17 Ιουν 2021 09:48

@alastor Μάλλον για άλλη απεργία μιλάτε.
Για τη χθεσινή η ΟΛΜΕ εγκαίρως τοποθετήθηκε ως προς την εξαίρεση όλων των εμπλεκομένων στις εξετάσεις καθηγητών. Ας μην αφήνουμε το αντι-συνδικσλιστικό μένος να κρύβει τα γεγονότα....
Τώρα για το κατά πόσο έπιασε την πολιτική ηγεσία ο πόνος για τους κόπους και την αγωνία των παιδιών, ας το αφήσουμε καλύτερα...

 
Panana
17 Ιουν 2021 07:34

Ηθικό διδαγμα μην κάνετε επανεκκίνηση του Η/Υ μπορεί να πέσει το διαδίκτυο. Μας δουλεύουν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

 
@alastor
17 Ιουν 2021 00:18

για τους εναλλακτικούς τρόπους συμφωνώ μαζί σου
για την αγωγή κατά της απεργίας συμφωνώ με το Υπουργείο.
Δεν μπορεί οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός ή άλλος φορέας να παίζει με την αγωνία χιλιάδων μαθητών,γονέων σε ένα σύστημα που τον τελευταία χρόνια τα παιδιά έχουν επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο και οι γονείς κατά τη δυνατότητά τους πολύ χρήμα σε φροντιστήρια για να στηρίξουν τα όνειρα των παιδιών τους και την ημέρα που είναι εξέταση κάποιος να δίνει το μήνυμα ότι μπορεί να σας μπλοκάρω με ανυπολόγιστες ψυχολογικές και πραγματικές συνέπειες στρές και άγχους (να ξαναδώσουν σε άλλη ημερομηνία).
Συγγνώμη αλλά αυτό δεν είναι συνδικαλισμός

 
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΗ
16 Ιουν 2021 23:59

Αξιολόγηση κι απόλυση, αλλά όχι μόνο στους κατωτάτους, αλλά και στους ανωτάτους ή στις Ανωτάτες ή σκέτο στην Ανωτάτη, ε; Ανώτατε;

 
Ανεπάρκεια σε όλο της το μεγαλείο
16 Ιουν 2021 23:53

Γιατί δε βγάζει μια ανακοίνωση το Υπουργείο να μας πει τι ακριβώς έγινε; Επιτρέπεται να παίρνουμε τα θέματα με τα χίλια ζόρια καθυστερημένα έπειτα από 2 επανεκκινήσεις; Δυστυχώς από τα δοκιμαστικά φάνηκαν τα προβλήματα. Οι δημοσιογράφοι λόγω απεργίας σήμερα ελπίζω να αναδείξουν το θέμα αύριο, να δοθούν διευκρινήσεις και να διορθωθούν άμεσα τα προβλήματα. Δε μπορεί να φαίνονται σε αυτό το Υπουργείο ότι όλα δουλεύουν. Βαρεθήκαμε αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου!!!

 
Αυτονόητη ερώτηση
16 Ιουν 2021 23:41

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το stick κινητής vodafone που είναι ο εναλλακτικός τρόπος μετάδοσης για το σύστημα αυτό;
Αυτός δεν είναι ο ρόλος του; όταν το κύριο σύστημα αποτύχει να πα΄ρει τα θέματα μέσω κινητής;

 
alastor
16 Ιουν 2021 21:15

Υπάρχει κάτι ακόμη που μου έχει κάνει εντύπωση:
Αν και υπάρχουν δυο εναλλακτικοί τρόποι λήψης θεμάτων, δεν δόθηκε καμιά κεντρική οδηγία να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία που δεν λάμβαναν τα θέματα. Γιατί άραγε; ούτε για τους εναλλακτικούς τρόπους ήταν έτοιμες οι υποδομές του υπουργείου;
Και διαβάζω μετά λύπης ότι σε πολλά εξεταστικά, τα θέματα πήγαν με το ....περιπολικό! Λες και είμαστε στη δεκαετία του '80....
Θα μου πεις βέβαια ότι η πολιτική ηγεσία ήταν απασχολημένη, έτρεχε να κάνει αγωγές κατά της απεργίας....

 
Χειριστής ΣΑΜ
16 Ιουν 2021 20:44

Και επειδή έχετε ρωτήσει μόνο το υπουργείο, να σας πληροφορήσουμε και ως απλός λαός, οι χειρίστες του ΣΑΜ στα σχολεία πως το σύστημα ΣΑΜ έχει προβλήματα και πάρα πολλές φορές χρειάζεται να γίνει επανεκκίνηση για να ληφθούν τα σήματα που στέλνει το υπουργειο. Το ίδιο συνέβαινε και στα δοκιμαστικά, το ίδιο συνέβη και σήμερα. Δεν κάνουμε επανεκκινήσεις απο άποψη. Και επίσης προς ενημέρωση σας, καθώς δεν έχετε μιλήσει με την τεχνική υπηρεσία που χειρίζεται το ΣΑΜ στο Υπουργείο, και στην οποία εμείς ως σχολεία αναφερόμαστε όταν δεν παίρνουμε τα σήματα και ζητάμε οδηγίες, η ΕΠΙΣΗΜΗ απάντηση τους είναι κάντε επανεκκίνση στο σύστημα και αν υπάρξει εκνέου πρόβληα επικοινωνήστε ξανα. Σας λέμε λοιπόν ότι ακολουθούμε τις οδηγίες της σχετικής υπηρεσίας την οποία και μας έχει υποδείξει το υπουργείο. Όταν γίνεται επανεκκίνηση πράγματι έρχονται όλα μαζί τα σήματα και το σύστημα κολλάει. Τα θέματα έχουν έρθει αλλά η αντιπαραβολλή γίνεται πολύ δύσκολα και καθυστερεί. Οπότε αν θέλετε ρωτήστε και τι γίνεται στην πραγματικότητα και μη στέκεστε στην επιφάνεια.

 
Jony
16 Ιουν 2021 18:54

1. Είμασταν από τα σχολεία που πήραν όλα τα θέματα στην ώρα τους. Και την παράταση, ανακριβές ότι έγινε τηλεφωνικά.
2. Το ΣΑΜ απαιτεί ποιοτικό σήμα. Η δικές μας δοκιμές έδειξαν ότι πρέπει να συνδεθεί απ ευθείας στο ρουτερ και αν είναι δυνατόν για τις ώρες λήψης να είναι το μόνο συνδεδεμένο. Κάτι σουιτσακια που μεσολαβούν είναι καταστροφή.
(δωρεάν παροχή εμπειριών προς το υπουργείο να μην ξοδεύει άσκοπα)

 
Ανεπάρκεια
16 Ιουν 2021 18:09

Ακόμα και η παράταση στην ώρα δυνατής αποχώρησης πανελλαδικά δόθηκε τηλεφωνικά. Άντε και του χρόνου με το περιστέρι.

 
Α.Π.
16 Ιουν 2021 17:49

Και στην Ζάκυνθο στα περισσότερα σχολεία ήρθαν με μεγάλη καθυστέρηση...Στο δικό μας στις 9:50 μετά από επανεκκίνηση την οποία μας είχαν απαγορέψει νωρίτερα ....Τα δώσαμε 10:05 και η δυνατή αποχώρηση τροποποιηθηκε σε 10:15...Αστεία πράγματα...Ψεύδονται ασύστολα στο υπουργείο και αποκρύπτουν το μέγεθος του προβλήματος...Τα δε Μ.Μ.Ε. σιωπούν...Σε άλλες εποχές θα ήταν μέγα θέμα...

 
Insider
16 Ιουν 2021 17:44

@esos αναζητήσετε το λόγο στο email που στάλθηκε πριν λίγες ώρες στα σχολεία....
ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ εξεταστικό κέντρα είχαν πρόβλημα σήμερα γιατί λίγο πριν έρθουν τα θέματα φάνηκε να "κολλάει" το σύστημα και έκαναν επανεκκίνηση μαζικά.
Ούτε δοκιμή είχε γίνει για αυτό ούτε το σύστημα έχει σωστό σχεδιασμό για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.

Ελπίζω του ΧΡΌΝΟΥ να έχουν διορθωθεί αυτά

 
Κ.Α.
16 Ιουν 2021 16:41

Σε πολύ γνωστό σχολείο της Ν.Αθήνας τα θέματα ήρθαν μεσώ της αστυνομίας με τουλάχιστον μια ώρα καθυστέρηση.
Έναρξη 10.00 π.μ δυνατή αποχώρηση 10.15.
Δεν είναι δικαιολογίες σοβαρού υπουργείου αυτές,ήξεραν ότι η μέρα είναι εις διπλούν δύσκολη και δεν πρόσεξαν καθόλου,κανένας δε σκέφτεται τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

 
Κλεινον αστυ
16 Ιουν 2021 15:31

Κοροιδευουν εκει στο Υπουργείο.
Τους λεγαμε απο τις 8.35 να κάνουμε επανεκκινηση και μας ελεγαν περιμένετε. Σε λιγο. Τελικα 9.31 καναμε επανεκκίνηση, εμείς και πολλα σχολεία της περιοχης για να λαβουμε τελικά τα θέματα.

 
Kate
16 Ιουν 2021 15:11

Σε κεντρικό σχολείο της νότιας Αθήνας 9.30 ήρθαν με συνοδεία αστυνομικού ,δόθηκαν 10.00...
Πουθενά δε γίνεται λόγος...

 
Επαρχία 3
16 Ιουν 2021 14:20

Και στην περιοχή μου ελάχιστα εξεταστικά έλαβαν τα θέματα στην ώρα τους. Ευτυχώς υπήρχε γειτονικό εξεταστικό κέντρο και τα έστειλε με συνοδεία αστυνομικού στα υπόλοιπα. 20 χρόνια στις πανελλαδικές 1η φορά τόσο άγχος! Συνεχείς επανεκκινήσεις χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο. Λυπάμαι για την αντιμετώπιση από το Υπουργείο. Ούτε ότι κάναμε όλες τις δοκιμές εν μέσω καραντίνας, ρισκάροντας, δεν σεβάστηκαν.

 
AristosNOT
16 Ιουν 2021 14:16

με αυτό το σύστημα θα πρέπει να ανεβαίνουν τα θέματα ανά 6 λεπτά .......

 
alastor
16 Ιουν 2021 14:07

Αυτό που λέει το άρθρο ως αιτιολογία, προφανώς δεν στέκει.
Είναι δυνατόν η ευστάθεια ενός συστήματος πανελλαδικής εμβέλειας να εξαρτάται από το αν ένας χρήστης κάνει ....επανεκκίνηση; Προφανώς και όχι. Όλα τα συστήματα εκπομπής - λήψης αυτού του τύπου είναι μονής κατεύθυνσης, δηλαδή οι ενέργειες του δέκτη δεν μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του πομπού. Το αντίστροφο βέβαια έχει συμβεί. Κάποια ενέργεια έγινε στο κεντρικό σύστημα εκπομπής, που επέτρεπε τη λήψη από τους δέκτες μόνο κατόπιν επανεκκίνησης.

Στο δικό μου εξεταστικό κέντρο, στις 08:40 είχαμε την πληροφορία ότι κάποια περιφερειακά Λύκεια του νομού πήραν τα θέματα. Αυτό μας έβαλε την ιδέα ότι, αφού ορισμένα συστήματα ανταποκρίθηκαν στη λήψη, πιθανόν με επανεκκίνηση να μπορούμε να πάρουμε τα αρχεία. Πράγματι στις 08:45 προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια και 08:50 κατέβηκαν τα θέματα.

Ας βγουν λοιπόν ευθαρσώς να πουν ότι έγινε ένα λάθος. Χρησιμοποιείται νέο σύστημα μετάδοσης φέτος, μπορεί να συμβεί. Δεν είναι ντροπή...

 
Κακοφωνιξ
16 Ιουν 2021 13:43

Στην Αθήνα τα παιδιά ξεκίνησαν να γράφουν 10 παρά 5

 
Εκπαιδευτικός
16 Ιουν 2021 13:43

Ναι ένας υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση αλλά αυτός ήταν της κεντρικής επιτροπής όχι ενός εξεταστικού κέντρου!! Και εμείς με περιπολικό πήραμε τα θέματα

 
Πληροφορικός
16 Ιουν 2021 13:30

Η επανεκκίνηση σε έναν παραλήπτη δυναμίτισε το σύστημα αποστολής. Σε ποιον τα λέτε αυτά; Μήπως υπάρχουν αναθυμιάσεις;

 
Πάνος
16 Ιουν 2021 13:23

Το νέο ΣΑΜ για την αναμετάδοση των θεμάτων στις εξετάσεις είναι ανεπαρκές.(δεν λαμβάνει μηνύματα ,καθυστέρηση στη λήψη θεμάτων)

 
TP
16 Ιουν 2021 13:05

Το ότι αντί για 10:00 έδωσαν ώρα δυνατής αποχώρησης 10:15 μετά από όλο αυτό το αλαλούμ, τι λέει;;; Επίσης, μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν είναι ικανοί να πουν για το σημερινό μπάχαλο;

 
Επαρχία 2
16 Ιουν 2021 12:09

Επομένως στις 9.33 τα πήρε το τελευταίο εξεταστικό κέντρο! Στο νομό μας μετά από πολλές προσπάθειες τα πήραν όλα τα σχολεία αλλά μετά τις 9.05 με 9.10! Απαράδεκτο!!! Τρομερό άγχος και αγωνία!
Με εκνευρίζει ο τρόπος που παρουσιάστηκε το γεγονός από το Υπουργείο!
Από τη μια δε λέει ψέματα (Ένα μόνο εξεταστικό κέντρο τα πήρε τόσο αργά)
Από την άλλη αποκρύπτει την πραγματικότητα, ότι τα περισσότερα εξεταστικά κέντρα πήραν τα θέματα με 45λεπτη καθυστέρηση!!!!
Εύχομαι για το καλό των μαθητών μας να μην ξανασυμβεί!

 
John T
16 Ιουν 2021 11:53

Κοροϊδεύουν τον κόσμο βλέπω. Έκανε επανεκκίνηση ένας υπολογιστής και κατέρρευσε το σύστημα πανελλαδικά.

 
Ελένη
16 Ιουν 2021 11:45

Ούτε εμείς τα πήραμε στην ώρα που έπρεπε και τι ίδιο έγινε και στα γειτονικά μας σχολεία. Μάλιστα κατόπιν επικοινωνίας με το Υπουργείο μας είπαν ότι είναι γνωστό το πρόβλημα και υπάρχει καθυστέρηση λόγω μεγάλου όγκου δεδομένων!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ