Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επισημάνσεις της ΕΕΦ προς την Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα θέματα της Φυσικής

Δημοσίευση: 19/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Τρίτη, 22/06/2021, ολοκληρώνεται ο εισαγωγικός διαγωνισμός των Πανελλαδικών για την εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα για τα Γενικά Λύκεια, με το απαιτητικό μάθημα της Φυσικής, το οποίο παντελώς αναιτιολόγητα και ενάντια στις απαιτήσεις της εποχής υποβαθμίζεται συνεχώς.

Η Ε.Ε.Φ., μετά την όχι και τόσο θετική εμπειρία των προηγουμένων ετών, ζήτα από τους θεματοδότες τα θέματα στα οποία θα κληθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές να διαγωνιστούν:

·      να ελέγχουν την κριτική ικανότητα των μαθητών,
·      να εξετάζουν Φυσική και όχι τεχνικές επίλυσης,
·      να είναι κλιμακούμενης και διαβαθμισμένης δυσκολίας,
·    να μπορούν να επιλυθούν σε εύλογο χρόνο κι όχι να χρειάζεται μαραθώνιος με ρυθμούς αγώνα των εκατό μέτρων.

Επίσης, οι θεματοδότες οφείλουν να λάβουν υπ΄ όψιν τους τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν και καλούνται να διαγωνιστούν, όπως και τη ψυχοσωματική επιβάρυνση που υπέστησαν σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους.

Η Ε.Ε.Φ. αιτείται την παρουσία εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, σε ρόλο παρατηρητή, στις επιτροπές όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς η διδακτική εμπειρία των μελών τους  θα διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κύρος των διαγωνισμών.

Είναι καιρός να συζητήσουμε δημόσια για το τι και το πως των εισαγωγικών διαγωνισμών.

Η Ε.Ε.Φ. εύχεται καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και να θυμούνται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα τους προσφερθούν στη ζωή τους.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Φ.

Σχόλια (10)

 
Polar_Fish
20 Ιουν 2021 19:25

Eιμαστε δημοκρατικη χώρα και οι απόψεις πρέπει να ακούγονται.

 
Χρήστος
20 Ιουν 2021 10:40

Σε εξετάσεις συναγωνισμού παίζει ρόλο αν τα θέματα θα είναι εύκολα ή δύσκολα; Υπάρχει νομοθεσία για το πως μπαίνουν τα θέματα, δεν χρειάζονται υποδείξεις.

 
Κώστας
20 Ιουν 2021 09:38

Καλά κάνει η ΕΕΦ και ασχολείται. Αρκετά τόσα χρόνια η ΚΕΕ με τα θέματά της να μην εξετάζει την κατανόηση των εννοιών της Φυσικής αλλά τρόπους επίλυσης σύνθετων πράξεων αλγεβρικού λογισμού.

 
Κώστας
20 Ιουν 2021 09:35

Καλά κάνει η ΕΕΦ και ασχολείται. Αρκετά τόσα χρόνια τα θέματα της ΚΕΕ να μην εξετάζουν την κατανόηση των εννοιών της Φυσικής αλλά επίλυση σύνθε

 
Περίεργη ανακοίνωση!
20 Ιουν 2021 08:52

Η Ε.Ε.Φ. αιτείται την παρουσία εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, σε ρόλο παρατηρητή, στις επιτροπές όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς η διδακτική εμπειρία των μελών τους θα διασφαλίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κύρος των διαγωνισμών.
Να μπουν παρατηρητές και στις τάξεις για να διασφαλίσουμε την ψυχική υγεία των μαθητών! Δεν είναι έλεγχος, δεν είναι αξιολόγηση!

 
Κωνσταντίνος
20 Ιουν 2021 08:47

Μπράβο και ξανά Μπράβο στην Ενωση που κάνει αυτήν την παρέμβαση.
Για να μην σχολιάσουμε πως και αν γινόταν
το μάθημα εξ αποστάσεως!!!
Καλή Επιτυχία σε Όλα τα Παιδιά!!!!!

 
mm
19 Ιουν 2021 22:42

Και πολύ καλά κάνει!!!! Γιατί τόσα χρόνια ασχολούμαστε με τα θέματα της Φυσικής που όχι ήταν εκτός ύλης, όχι υπήρχαν διάφοροι τρόποι επίλυσης, όχι δεν ήταν ακριβής τεκμηριωμένο (το θέμα Δ3.......). Παρατηρώ ότι κάθε χρόνο η ΚΕΕ σχετικά με τα θέματα της Φυσικής, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. Εδώ και 5 με 6 χρόνια ασχολείται κάθε ΜΜΕ με τα θέματα της Φυσικής. Πέραν του ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι καθηγητές αυτού του κλάδου έχουν διαφορετικές απόψεις ως προς την επίλυσή τους και πολλές φορές αδυνατούν να τα επιλύσουν ειδικά στο πιεσμένο χρονικό διάστημα των 3 ωρών....παρά την εμπειρία τους. Οπότε συμφωνώ απόλυτα με τις παραπάνω, σε εισαγωγικά, υποδείξεις......Μην μου πείτε ότι δεν θυμάται κανείς σας ότι κάθε χρόνο υπάρχουν προβλήματα γύρω από τα θέματα της Φυσικής.....Ανατρέξετε στο αρχείο και θα το διαπιστώσετε. Εύχομαι φέτος,που η χρονιά ήταν τόσο δύσκολη, η ΚΕΕ να σκεφτεί τους υποψηφίους και όχι πως θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου .

 
Αχιλλεας
19 Ιουν 2021 21:38

Σωστή η παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

 
πρωτοφανές
19 Ιουν 2021 20:53

μία ένωση κάνει υποδείξεις;. Δεν είναι καν επιμόρφωση σε ειδική αγωγή ή πληροφορικη...

 
ουάου
19 Ιουν 2021 20:10

μετά τα φοβερά συνέδρια (του σωρού) και υποδείξεις ! πόσο pathetic... Που θα έλεγε και ο κάθε εγγλέζος καθηγητής φυσικών επιστημών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.