Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΕΙ

Συγχαρητήρια Ν. Κεραμέως στον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ και το Ανώτατο Συμβούλιο για το σημαντικό έργο τους

Δημοσίευση: 24/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα γραφεία της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) επισκέφθηκαν  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  , ο υφυπουργός  Άγγελος Συρίγος  και ο  Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολος Δημητρόπουλος.

Η  Νίκη  Κεραμέως συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ και το Ανώτατο Συμβούλιο για το σημαντικό έργο τους, και τόνισε τομές που επέφερε η λειτουργία της ΕΘΑΑΕ για την αλλαγή φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Σημείωσε μεταξύ των αλλαγών ότι για πρώτη φορά η κατανομή των θέσεων μελών Δ.Ε.Π. και η χρηματοδότηση των ΑΕΙ βασίστηκαν σε αντικειμενικά κριτήρια στη βάση των εισηγήσεων της ΕΘΑΑΕ, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία και για τη χρηματοδότηση βάσει ποιοτικών κριτηρίων των ΑΕΙ.

Τόνισε, επίσης, ότι επίκεινται σημαντικά βήματα. Ο ρόλος της ΕΘΑΑΕ είναι καίριος  στη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας στη βάση μεταξύ άλλων του επιπέδου σπουδών, της κάλυψης γνωστικών αντικειμένων, των αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, της δυνατότητας σύζευξης των αποφοίτων μας με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Η Ν.  Κεραμέως είχε την ευκαιρία να αναφερθεί και στη μοναδική ευκαιρία που αναδύεται για τα ΑΕΙ της χώρας μέσα από την υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ στην τρέχουσα και τη νέα Προγραμματική Περίοδο, σε συνδυασμό με πόρους ύψους άνω των 600 εκ. € του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την υλοποίηση της συντριπτικής πλειονότητας των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ανώτατη Εκπαίδευση, η εμπλοκή της ΕΘΑΑΕ είναι κομβική.

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός Α. Συρίγος αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της ΕΘΑΑΕ, ενώ σημείωσε ότι, έχοντας ανταποκριθεί με αξιοπιστία στις διαδικασίες πιστοποίησης, στο επόμενο διάστημα δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν και στην αξιολόγηση των ΑΕΙ της χώρας.

Σχόλια (3)

 
Marios
27 Ιουν 2021 02:10

Να τα βλέπει το ΤΕΕ αυτά, με αφορμή την ανάρτηση του προ ολίγων εβδομάδων οσον αφορά το ΠΑΔΑ και τα τμήματα μηχανικών. Προφανώς και δεν είναι όλα τα πρώην ΤΕΙ στο επίπεδο να αποκτήσουν τις βασικές απαραίτητες γνώσεις για την εξάσκηση επαγγέλματος του μηχανικού. Προφανώς δεν είναι το ΠΑΔΑ μεσα σε αυτά. (βλ. βάσεις, καθηγητές κλπ)

 
Όταν πληρούνται τα τυπικά κριτήρια τί πράττει η ΕΘΑΑΕ;;;
26 Ιουν 2021 09:25

Ανήκουστο να παραδέχεται η ΕΘΑΑΕ ότι πληρούνται όλα τα τυπικά κριτήρια που ορίζει ο ν.4485/2017 και πάραυτα να μην εισηγείται απόδοση integrated master. Αντ' αυτού έκνομα απαιτεί να γίνει πρώτα πιστοποίηση προπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Τα τμήματα άλλωστε κλείνουν είτε με νομοθετικές ρυθμίσεις είτε δια της τεχνητής απαξίωσης, ακόμη κι αυτά με >20 μέλη ΔΕΠ και σαφή γνωστικά αντικείμενα με ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα.
Για ποιο εκτίθεται η ΕΘΑΑΕ και εκθέτει και την κυβέρνηση;;;

 
Ανώνυμος
24 Ιουν 2021 21:28

Τα συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στις ανά Ίδρυμα ΜΟΔΙΠ και τα Τμήματα, που άντεξαν την απαράδεκτη υλοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων της ΕΘΑΑΕ και των τελείως παράλογων ερωτηματολογίων που μας έστειλαν.

Πρέπει να ανοίξει αυτό το σύστημα (open data) για να δουν όλοι το πώς υλοποιούνται αυτές οι βασικές υποδομές που δημιούργησαν εφιάλτες σε χιλιάδες εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ.

Όσο για το τι στοιχεία μάζεψαν, έτσι που τα ζήτησαν, ο Θεός κι η ψυχή τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ