Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο ιδρύει ο Δήμος Ιλίου με την επιστημονική υποστήριξη του ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 24/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έναν νέο, πρωτοποριακό θεσμό, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης και την, χωρίς αποκλεισμούς, ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Ιλίου, με την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου (Δη.Κοι.Π.Ι.), ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ιλίου (Δη.Κοι.Π.Ι.) θα λειτουργεί με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δυο πλευρών. Στόχος είναι η προαγωγή της γνώσης σε θέματα κοινωνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού περιεχομένου, μέσα από κύκλους γνώσης, σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των πολιτών.

Η λειτουργία του Δη.Κοι.Π.Ι. θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο σε κεντρικό κτίριο του Δήμου Ιλίου και θα περιλαμβάνει κύκλους γνώσης διάρκειας δύο (2) τετραμήνων στους άξονες:

•    Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
•    Επιστήμες της υγείας
•    Οικονομία και Διοίκηση
•    Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
•    Αθλητισμός

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η συνεργασία του Δήμου Ιλίου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι στρατηγικής σημασίας και εδράζεται στην επιθυμία να αντληθούν γνωστικοί πόροι, που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες διαβίωσης και θα προάγουν την κοινωνική ευημερία. Η ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου ήταν όραμα και στόχος ετών, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, τον Αντυπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Ιωάννη Καλδέλλη,  τον Κοσμήτορα Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Αθανάσιο Σπυριδάκο, τον Κοσμήτορα Σχολής Μηχανικών Γεώργιο Ιωαννίδη, τον Συντονιστή των επιτροπών έργου Φώτη Μαρκόπουλο και τα μέλη, για την άριστη συνεργασία και να τους διαβεβαιώσω ότι η σύμπλευσή μας θα λειτουργεί πάντοτε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών».

Σχόλια (5)

 
οικονομου
25 Ιουν 2021 08:39

Πολυ καλή κίνηση. Επιτέλους δεν εχουμε αριστερα

 
Περάστε κόσμε
25 Ιουν 2021 06:42

Ο καθένας μπορεί να ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο βλέπω. Όταν βαφτίζονται ΑΕΙ όλα τα ΤΕΙ κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι και γω μπορώ να ιδρύσω ένα ακόμη ΑΕΙ. Φαντάζομαι το πληρώνουν μόνο οι δημότες και όχι όλοι οι φορολογούμενοι.

 
Παπάς
24 Ιουν 2021 22:50

Ποιος θα πληρώνει.....για τους κύκλους γνώσης.....άραγε ;
Στη συνέχεια .....πιέστε το ΑΣΕΠ.....να παίρνουν μόρια.....!!!
Και έτσι θα .....έρθει η ανάπτυξη.....!!!
Φίλοι πανεπιστημιακοί καμία ιδέα ......για τη πραγματική και όχι την εικονική ζωή μπορείτε να μας πείτε....;

 
Σοβαρό Ερώτημα
24 Ιουν 2021 21:40

Επιτρέπεται νομικά να χρησιμοποιείται ο όρος πανεπιστήμιο για μη πανεπιστήμια?

 
Θύμιος
24 Ιουν 2021 15:39

Αυτό θα λέγεται "πανεπιστήμιο", ούτε ΙΕΚ, ούτε κολλέγιο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.