Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Μετατίθεται η λειτουργία νέου τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Δημοσίευση: 24/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του χρόνου και όχι φέτος τον Σεπτέμβριο όπως αρχικά είχε προγραμματίσει η Κυβέρνηση , έχοντας τη θετική γνώμη της ΕΘΑΑΕ, θα λειτουργήσει το νέο τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφ. Παιδείας, αρμόδιου γα τα ΑΕΙ, Αγγ. Συρίγου κατά τη σημερινή επίσκεψη στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ο υφ. Παιδείας δήλωσε τα εξής:

  • Στόχος μας είναι να βρεθεί μια λύση στη δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.
  • Η Κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τον Νομό Έβρο και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε λύση σε ένα θέμα που κατά τη γνώμη μου μπορεί να  βρεθεί λύση με καλή διάθεση και έχοντας ως κοινό στόχο τη δημιουργία τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο .
  •  Απλώς στόχος της Κυβέρνησης ήταν  το τμήμα να λειτουργήσει από φέτος τον Σεπτέμβριο (2021).
  • Επειδή υπήρξαν οι ανταλλαγές εγγράφων μεταξύ του ΔΠΘ και του Δήμου Διδυμότειχου κρίνουμε ότι είναι ασφαλές να ξεκινήσουμε από του χρόνου χωρίς κανένα πρόβλημα και με σωστή προετοιμασία.

Σχόλια (14)

 
Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω
27 Ιουν 2021 21:55

Ακόμα μια δόση "κοροϊδίας" με την ίδρυση "πανεπιστημιακών τμημάτων της ελληνικής υπαίθρου" προς άγρα ψήφων. Κοροϊδία προς την κοινωνία του Διδυμότειχου για δήθεν τουριστική ανάπτυξη μέσω του φοιτητόκοσμου, γιατί οι ελάχιστοι που δεν θα μπορούν να φύγουν με μεταγραφές δεν θα αρκούν για τέτοια "ανάπτυξη" (η Αλεξανδρούπολη είναι δίπλα). Κοροϊδία προς τους φοιτητές γιατί καλούνται να σπουδάσουν με ανεπαρκές διδακτικό προσωπικό (συμβασιούχοι κλπ) , με ανεπαρκείς (ανύπαρκτες) εγκαταστάσεις, σε ένα ήδη υπερκερασμένο επαγγελματικό τομέα δίχως προοπτικές απασχόλησης. Κοροϊδία προς τα άλλα τμήματα με συναφές αντικείμενο που θα επιφορτιστούν επιπλέον με τους φοιτητές που θα μεταγραφούν και από το Διδυμότειχο.

 
Πανεπιστήμιο ή Νηπιαγωγείο
26 Ιουν 2021 13:59

αυτό που έχουμε ανακαλύψει χιλιάδες αντικείμενα ώστε να δημιουργήσουμε Πανεπιστημιακά τμήματα για να βγάλουμε επιστήμονες που θα ασχολούνται με παιδάκια μέχρι 2 ετών, μέχρι 3 ετών, προ σχολείου, στην 1η δημοτικού, κτλ κτλ...με ξεπερνάει.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλοί άνεργοι αλλά ας φροντίσουμε να δημιουργήσουμε κάτι παραγωγικό, όχι άλλη διύλιση του κουνουπιού παρακαλώ.
Αυτή η χώρα δεν χρειάζεται στρατούς νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών χρειάζεται όμως παραγωγούς προϊόντων προς εξαγωγή, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε??

 
Σχεδιασμός για το "Πρώιμης παιδικής ηλικίας" Καρδίτσας
26 Ιουν 2021 00:30

Μήπως να τεθεί στο τραπέζι κατά προτεραιότητα και και το τμήμα Αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα; Υπάρχουν ειδικοί και ιστορικοί λόγοι για την ίδρυσή του, όπως και ιδιαίτερες συνθήκες για την επίσπευση. Στη Θεσσαλία είναι γνωστό.

 
@μπράβο
25 Ιουν 2021 21:46

Δεν ενισχύουν τις απώλειες από τα στρατόπεδα. Το θέμα είναι απλό και το αλισβερίσι αφορά τη Νοσηλευτική.
Το ΔΠΘ έχει μπει σε όλη αυτή την ιστορία για να μπορέσει να το αφήσουν να ιδρύσει νοσηλευτική στην Αλεξανδρούπολη (προφανώς με κατάργηση του τμήματος στο Διδυμότειχο). Ως αντιστάθμισμα σκοπεύαν να ιδρύσουν το τμήμα Ψυχολογίας. Ο χρόνος θα δείξει, αλλά αφού δεν ιδρύθηκε τώρα, πλέον η ευκαιρία μάλλον χάθηκε.
Υ.Γ. Σύντομα, λόγω της απαξίωσης, η λογική λέει ότι θα κλείσει και η Νοσηλευτική. Οπότε με τα τερτίπια , το Διδυμότειχο θα μείνει στον άσσο.

 
@Καρδίτσα
25 Ιουν 2021 17:21

Τμήμα προσχολικής αγωγής υπάρχει στον Βόλο. Μήπως εννοείτε κάτι άλλο;

 
Νοσηλευτική ΜΟΝΟ στην Αλεξανδρούπολη
25 Ιουν 2021 12:42

Τουλάχιστον η ψυχολογία είναι θεωρητική σχολή και δεν έχει ανάγκη από εργαστηρία και κλινικές ασκήσεις σε νοσοκομεία όπως η Νοσηλευτική την οποία επιμένουν στο υπουργείο να αγνοούν σε αντίθεση τόσο με τις δηλώσεις του κ Διγαλάκη για μεταφορά στη Αλεξανδρούπολη και ένταξη στο ΔΠΘ, όσο και τις αποφάσεις της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Η μόνη βιώσιμή και ορθολογική λύση είναι η μεταφορά του παραρτήματος νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από το ΔΙΠΑΕ που ανήκει τώρα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σαν αυτόνομο τμήμα στην σχολή Επιστημών Υγείας με μεταφορά της έδρας του τμήματος στην Αλεξανδρούπολη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή και Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, καθώς και ενίσχυση του τμήματος με διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο και θα εξυπηρετεί μικροπολοτικές και τοπικές σκοπιμότητες.

Σταματήστε τον εμπαίγμο εκατοντάδων φοιτητών και των οικογενειών τους.

Έχετε ευθύνη απέναντι σε εκατοντάδες φοιτητές κα τις οικογένειες τους, αλλά και απέναντι στην κοινωνία να παράξετε επιστήμονες νοσηλευτές υψηλού επιπέδου και κύρους κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να γίνει στις απαρχαιομένες εγκαταστάσεις του Διδυμοτείχου μακρία από ιατρική σχολή και πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

 
Τι κάνεις Γιάννη κουκιά σπερνω
25 Ιουν 2021 12:42

Πατε καλα ??? Φτάνει λιγο ετσι . Το τμήμα ψυχολογιας στο Βόλο της προηγούμενης κυβέρνησης δεν σας αρεσε και το καταργήσετε αλλα τωρα ας τους αντιγράψετε λίγο αλλα να πατε και λιγο τερμα θεου εσεις . Αλου στο Διδυμότειχο! 6 τμηματα ψυχολογίας εχουμε ΦΤΆΝΟΥΝ !!!

 
Πέτρος
25 Ιουν 2021 09:08

Να προσέξουμε λίγο την "αξιοποίηση" των ακινήτων της τράπεζας, που από εγκαταλειμμένα ερείπια θα μοσχοπουληθούν και τα διπλανά χωράφια που θα αξιοποιηθούν....

 
μπράβο
25 Ιουν 2021 08:28

άλλο ένα τμήμα ψυχολογίας, πόλος μετεγγραφών προς τα κεντρικά, με κτήρια από τα αζήτητα του Δήμου (αποθήκες, σταθμοί, εργοστάσια), χωρίς ΔΕΠ και διοικητικό, ώστε οι λίγοι που θα καταλήγουν εκεί να ενισχύουν τις απώλειες από τα στρατόπεδα.

 
Νώντας
24 Ιουν 2021 22:11

Αρχίσαμε τα ΠΑΣΟΚίστικα και τα ΣΥΡΙΖίστικα

 
Προσχολική αγωγή Καρδίτσας
24 Ιουν 2021 21:07

Σχετικά με το τμήμα προσχολικής αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που επρόκειτο να λειτουργήσει στην Καρδίτσα τι προβλέπεται?

 
Διδυμότειχο-Νοσηλευτικη
24 Ιουν 2021 18:05

Να φροντίσει να κλείσει πρώτα το τμήμα Νοσηλευτικής η κυβέρνηση μιας και δεν έχει μόνιμα μέλη ΔΕΠ, και μετά να ανοίξει το τμήμα Ψυχολογίας. ...

 
Τι ψηφίσατε!!!
24 Ιουν 2021 18:02

Ευτυχώς δεν τα κάνει ο Γαβρογλου αυτά!!!

 
τι ακούμε;
24 Ιουν 2021 17:33

Τόσα τμήματα ψυχολογίας έχουμε και άλλο στο Διδυμότειχο ; Για όνομα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.