ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Μηχανογραφικό: Ξεκίνησε η δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2021

Στα μέσα Ιουλίου θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και την υποβολή Μηχανογραφικού με τα τμήματα προτίμησης από τους υποψηφίους
Δημοσίευση: 25/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι διαδικασίες για την υποβολή  Μηχανογραφικού  Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)  έτους 2021 ξεκινούν από σήμερα  Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. ή και Π.Μ.Δ. θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από σήμερα  Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουνίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Από την Παρασκευή 25 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

- Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.  

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

-Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2021 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΚ).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Γ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Πέμπτη 24-6-2021 μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

Σχόλια (6)

 
6=2
26 Ιουν 2021 12:55

Για να δούμε τις ημέρες:
σήμερα 25/6 (η εγκύκλιος ήρθε μετά τις 2:30)
26/6 Σάββατο
27/6 Κυριακή
28/6 Πανελλαδικές ΕΠΑΛ, κλειστό το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο
άρα 29/6 και 30/6
τελικά 6 ημέρες οι εξής 2

 
Dario Moutso
26 Ιουν 2021 01:42

@Βικτωρία 25 Ιουν 2021 15:50
Θα συμφωνήσω μαζί σας με ότι γράψατε εκτός από τις ηλεκτρονικές εγγραφές.
Γιατί να υπάρξει και δεύτερη φάση; Τόσο δύσκολο είναι να γραφτούν σε 10 μέρες; ΕΛΕΟΣ !!!!

 
ANTONIS
25 Ιουν 2021 19:27

Ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα, που ο μόνος λόγος για τον οποίο γίνεται είναι η αποφυγή αποζημίωσης λόγω μη χρήσης θερινών διακοπών, μόνο τα δικά σας φωτεινά μυαλά μπορούσαν να δώσουν.... Συγχαρητήρια

 
Σακσακ
25 Ιουν 2021 16:23

"Μπάχαλο" σίγουρα έχετε δίκιο και λίγα λέτε. "Δεν έχει ξαναυπάρξει" διαφωνώ και τα πρηόηγούμενα χρόνια τα ίδια και χειρότερα ήταν. Ας μην ξεχνάμε παρακαλώ .

 
Βικτωρία
25 Ιουν 2021 15:50

Λοιπόν, για να δούμε:
Το μηχανογραφικό των ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ, που κάθε χρόνο δημοσιευόταν μέσα στις διακοπές του Πάσχα σε έντυπη μορφή, ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ!
Οι αντιστοιχίες των σχολών, που επίσης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητες για την υποβολή του μηχανογραφικού, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ!!
Η σελίδα που θα υποβληθούν τα μηχανογραφικά των μαθητών ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ!
Η προθεσμία υποβολής είναι επίσης ΑΓΝΩΣΤΗ! (Μέχρι τέλη Ιουλίου λέει, θα ενημερωθείτε λέει!!)
Τα Απολυτήρια και τα Πτυχία δόθηκαν για εκτύπωση στο myschool ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ!!
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές τρέχουν και 2η φάση μέσα στον Ιούλιο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!

...και τα σχολεία κλείνουν σε μόλις 3 εργάσιμες μέρες...

ΠΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!! ΠΟΣΟ!!!

 
Όλα απο σήμερα
25 Ιουν 2021 13:19

μέχρι την άλλη Τετάρτη. Κωδικοί για μηχανογραφικά κλασσικά, κωδικοί για τα μηχανογραφικά των ΙΕΚ, αντίστοιχη υποστήριξη στους μαθητές για τα μηχανογραφικά, εκδόσεις απολυτηρίων (από σήμερα κι αυτά), εν τω μεταξύ οι μισοί σύλλογοι διορθώνουν γραπτά κ.ο.κ.

Το μπάχαλο αυτό δεν έχει ξαναϋπάρξει στο υπουργείο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ