Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

"Μπλόκο" στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία από ΟΛΜΕ

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε η ΟΛΜΕ τις ώρες των εξετάσεων
Δημοσίευση: 25/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Μπλόκο” στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τη Δευτέρα, βάζει η ΟΛΜΕ , κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας.

Ειδικότερα η  ΟΛΜΕ καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς  να μην αποδεχτούν να οριστούν ως επιτηρητές/τριες για τις εξετάσεις των Προτύπων και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28.6.2021 και ώρα 11π.μ-2μμ  "για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριες κλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά  και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση".

Η ΟΛΜΕ , εξηγώντας τους λόγους την κήρυξης στάσης εργασίας, τονίζει:

Α. Είναι γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους.

Β. Όπως αποδεικνύεται, ακόμα και ο τρόπος της διαχείρισης των εξετάσεων για τα Πρότυπα και ειδικότερα ο καθορισμός των επιτηρητών/τριών για τις εξετάσεις εισαγωγής στα συγκεκριμένα σχολεία  ξεπερνάει τα όρια.

Γ. Εκτός του ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν την διαδικασία επιβάλλεται ως υποχρεωτική και άμισθη από την διοίκηση,  εφαρμόζεται παράλληλα και το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη, με προφορικές υποσχέσεις για μία μέρα άδεια αντί επιμισθίου στους επιτηρητές και τις επιτηρήτριες στις εν λόγω  εξετάσεις.

Σχόλια (43)

 
Α΄βοηθός μάγειρα
28 Ιουν 2021 11:47

@Γονιός στο Πολεμικό Ναυτικό.
1. Το σχολείο δεν είναι ούτε στρατός ούτε γαλέρα.
2. Εσείς δηλαδή δεν έχετε συγκεκριμένη θέση και συγκεκριμένα καθήκοντα αλλά κάνετε ότι σκεφθεί κάθε μέρα ο καπετάνιος? Εάν πχ είστε μηχανικός, μπορεί να σας βάλει να κόβετε και τις πατάτες για το γιαχνί?
3. "Η αξιότιμη κυρία Κεραμέως" για "να βάλει πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο", θα πρέπει να έχει γνώσεις χειρουργικής. Αλλιώς, αυτό το κάνει και ο χασάπης της γειτονιάς μου. Όταν διόρισε πάντως τους προσωρινούς ΔΔΕ, αντί για μαχαίρι, στη σταυροβελονιά την είδαμε να διαπρέπει....

 
Γονιός στο Πολεμικό Ναυτικό.
28 Ιουν 2021 09:02

Δηλαδή για να καταλάβω οι 11π.μ-2μμ δεν είναι μέσα στο εργασιακό ωράριο των καθηγητών; (αφήνω όσους εργάζονται σε εσπερινά σχολεία).
Δεν μπορούν να αναλάβουν κάτι που σε ώρα εργασίας τους αναθέτει η υπηρεσία και που δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες, αλλά και που είναι σε εθελοντική βάση;
Ελάτε λίγο κύριοι και κυρίες της ΟΛΜΕ για μια εβδομάδα να κάνετε ένστολη υπηρεσία για να δείτε τι σημαίνει...υπηρεσία και τι σημαίνει να σου αναθέτουν έργο οι ανώτεροι και να αρνηθείς.
Φοβάμαι πως η αξιότιμη κυρία Κεραμέως θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και να εφαρμόσει το σχετικό νόμο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που σέβονται και υπηρετούν τον Πολίτη και κάποιοι άλλοι που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και ταλαιπωρούν την κοινωνία(κλείσιμο δρόμων, σκοταδιστικές αντιλήψεις που απαγορεύτηκαν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο κ.α.)

 
@ Πέτρος Πάρλας
27 Ιουν 2021 01:24

σκέψου λίγο ακομμάτιστα για την παιδεία..δεν χωρούν κομματικά στερεότυπα και διαμάχες όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.
Όποια κυβέρνηση και να είναι να προσπαθεί να κάνει καλύτερη την παιδεία με κάθε τρόπο.
Από τα αρχαία χρόνια υπήρχαν διαμάχες για ιδεολογία, πλούσιοι φτωχοί, πεινασμένη και χορτασμένοι, αδικημένοι και άρπαγες.
Η μόρφωση και καλή παιδεία είναι το μόνο όπλο για να αλλάξουν αυτά. Έξω από κόμματα και ιδεολογίες.

 
Εκπαιδευτικός σε πρότυπο
26 Ιουν 2021 14:15

Μπράβο Φωστήρες της ΟΛΜΕ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ρωτάνε τώρα οι γονείς γιατί πληρωνόμαστε για εργασία εντός ωραρίου!!!
Συγχαρητήρια.
Έχετε χάσει την επαφή με την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς προ πολλού. Νομίζετε ότι αν κάνετε μια αποχή ή μια απεργία θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Δουλειά χρειάζετ .

Για την ιστορία οι εκπαιδευτικοί θα πάνε στις επιτηρήσεις έστω και αμισθί γιατί πρέπει να πάνε γιατί είναι το καθήκουν τους και θα σας γυρίσουν την πλάτη.

Οι γονείς και οι μαθητές δεν θέλουν πρότυπα σχολεία , θέλουν καλά σχολεία, τα οποία δεν υπάρχουν . 13.000 αιτήσεις στα ταξικά σχολεία. Δεν σας λέει κάτι αυτό?
Τα ιδιωτικά σχολεία δεν είναι ταξικά? Γιατί επιτρέπετε να λειτουργούν ιδιωτικά σχολεία αλλά σας ενοχλούν τα πρότυπα?

Σας έχει ξεπεράσει η πραγματικότητα, σε λίγο δεν θα σας δίνει κανένας σημασία.

 
Γιάνης
26 Ιουν 2021 14:08

Ευτυχώς η ΟΛΜΕ δίνει μεροκάματα στα Πρωτοδικεία... Χαίρομαι που η κοινωνία και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει γυρίσει την πλάτη στις βαθιά σκοταδιστικές συμπεριφορές, στάσεις και αντιλήψεις της ΟΛΜΕ.

 
Βοκάκιος
26 Ιουν 2021 13:24

Βρε ΟΛΜΕ...με αυτά κάνεις καλό στην εκπαίδευση; εκπροσωπείς επάξια τους καθηγητές που το μόνο που θέλουν είναι η πρόοδος των μαθητών σε οποιοδήποτε σχολείο και να διδάσκουν;

Τι στάση είναι αυτή; αναχρονιστική και λάθος...απέσυρε την πριν δια συρθείς..

 
Πέτρος Πάρλας
26 Ιουν 2021 13:10

Κάτω η κυβέρνηση των ελίτ. Ο συνδικαλισμός θα ρίξει την υποτακτική στους ξένους και αυταρχική για τους 'ελληνες κυβέρνηση. Αν τολμάει ας κάνει εκλογές να δει που θα πάνε οι δημοσκοπήσεις τους. Όπου πήγαν και λίγο πριν το δημοψήφισμα!
Κυβέρνηση Συριζα- ΚΙΝΑΛ!

 
Πέτρος Πάρλας
26 Ιουν 2021 13:03

όλοι στην απεργία. Κάτω η αυταρχική κυβέρνηση. Ο συνδικαλισμός θα την ρίξει μια και καλή.

 
OI EYΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
26 Ιουν 2021 10:50

Αυτές είναι θέσεις της λαϊκίστικης και ολοκληρωτικής αριστεράς που μοιάζουν με της ΛΕΠΕΝ.
Μου θυμίζει το σύνθημα την ΕΠΕΝ: "Εργατιά, Αγροτιά Παπαδόπουλο ξανά".
Για τα όργια που γίνονται στις κρίσεις στελεχών, τσιμουδιά, για τη διάλυση της εκπαίδευσης, τσιμουδιά, για τα ιδιαίτερα, τσιμουδιά ......

 
αερα
26 Ιουν 2021 10:43

αερα, αερα ερχεται η ΟΛΜΕ να αποκαταστησει την διασαλευθεισα κοινωνικη ισοτητα που διαταρασσεται μετις εξετασεις στα προτυπα σχολεια.Μετα αναρωτιουνται γιατι οι απεργιες που προκηρυσσει η ΟΛΜΕ δεν αγγιζουν την συντριπτικη πλειοψηφια του κλαδου.Ναξερα οι προκηρυσσοντες τετοιου ειδους απεργιες δεν προβληματιζονται;

 
δρ. Μαύρος
26 Ιουν 2021 09:44

Για ακόμη μια φορά η ξεφτίλα σε όλη της την μεγαλοπρέπεια. Ντροπή σας!

 
ΜΙΚ
26 Ιουν 2021 09:40

Πρότυπα σχολεία; Τι το κάναμε εδώ; Ας αφήσουμε τις άλλες χώρες (ακόμα κσι την Τουρκία) να "καλλιεργούν" ταλέντα και να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χαρισματικά παιδιά τους (το να είναι ένα παιδί χαρισματικό δεν εξαρτάται από το οικογενειακό εισόδημα). Εδώ είμαστε η χώρα της δημοκρατικής ισοπέδωσης και του εξοστρακισμού. Ξεχώρισε το κεφάλι σου; Αν ναι, θα το χάσεις.

 
σταμ
26 Ιουν 2021 09:34

Εκλογές ΕΛΜΕ πότε θά κάνουμε;
Άντε ... Ντροπή

 
φιλελεύθερος
26 Ιουν 2021 09:30

Αυτό είναι συνοπτικά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων σχολείων το οποίο η ΟΛΜΕ μάχεται.

Σκοπός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.)
είναι:
α) η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υψηλής ποιότητας παιδείας για όλους,
β) η προαγωγή της εκπαιδευτικής έρευνας στην πράξη,
γ) η εκπαίδευση με πρακτική άσκηση των προπτυχιακών φοιτητών και σπουδαστών Τμημάτων Α.Ε.Ι.
δ) η υποστήριξη του στόχου της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αριστείας, η ανάδειξη, προώθηση και εκπαίδευση μαθητών με ιδιαίτερες
μαθησιακές δυνατότητες και ταλέντα αλλά και η υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και
ε) η πειραματική εφαρμογή ιδίως:
αα) προγραμμάτων σπουδών, αναλυτικών προγραμμάτων και μεθόδων διδασκαλίας,
ββ) εκπαιδευτικού υλικού οποιασδήποτε μορφής,
γγ) καινοτόμων διδακτικών πρακτικών,
δδ) καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων,
εε) προγραμμάτων αξιολόγησης της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου και της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολικών μονάδων και
στστ) νέων μοντέλων διοίκησης και λειτουργίας του σχολείου.

Φαίνεται ότι η ΟΛΜΕ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η ΟΛΜΕ επιμένει στην ανάγνωση της πραγματικότητας με παραμορφωτικούς φακούς. Η δημοκρατική πλουραλιστική κοινωνία μας πρέπει να δίδει ευκαιρίες σε όλους (και στα χαρισματικά παιδιά) και να τους βοηθά να αναπτύξουν το δυναμικό που κρύβεται μέσα τους.

φιλελεύθερος, τέως σχολικός σύμβουλος

 
@Νίκος
26 Ιουν 2021 09:17

Όπως ακριβώς τα λέτε. Η Βαρβάκειος μου έδωσε τη δυνατότητα να μπορώ να ανταγωνιστώ υπερ-προπονημένους συνυποψήφιους με χιλιάδες ώρες ιδιαίτερα μαθήματα και ιδιωτικά σχολεία στις πανελλήνιες τη δεκαετία του '90. Έτσι κατάφερα να μπω στο πολυτεχνείο και να γίνω ο πρώτος απόφοιτος ΑΕΙ στην οικογένειά μου. Τη χρονιά των πανελληνίων στο τοπικό μου λύκειο (που θα πήγαινα αν δεν είχα πάει στο πρότυπο) οι γείτονές μου δεν είχαν καθηγητές και θρανία για 3 μήνες (τα θρανία είχαν καεί στην κατάληψη του '91 με συντονιστή μετέπειτα πρωθυπουργό.)

 
Νίκος
26 Ιουν 2021 04:40

Προφανώς και έχουν ταξικό χαρακτήρα τα πρότυπα. Είναι τα ιδιωτικά σχολεία των φτωχών για τους οποίους υποτίθεται κόπτεστε κύριοι της ΟΛΜΕ.

 
Εκπαιδευτικός
25 Ιουν 2021 23:36

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν η ΟΛΜΕ είναι πλέον ικανή να εκπροσωπήσει ένα κλάδο που αγωνίστηκε τόσο σκληρά μέσα στην πανδημία για να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές. Φαίνεται ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ισοπεδώνει τα πάντα και να ευτελιζει κάθε φιλότιμη προσπάθεια. Κοπτεται για τρεις ώρες μέσα στο διδακτικό ωράριο, ενώ δεν έβγαλε αχνα για τις ατελείωτες ώρες που πέρασαν πολλοί από μας προετοιμαζοντας τα μαθήματα της τηλεκπαιδευσης. Ίσως ήταν κάτι που δεν τους αφορούσε γιατι ανήκουν σε άλλη τάξη!

 
DIM
25 Ιουν 2021 22:39

Κύριοι της ΟΛΜΕ δώστε ποσοστά των απεργιών που έχετε προκηρύξει τα τελευταία δύο χρόνια!!!! Είναι ποσοστά που μετριόνται στο ένα χέρι!! Δεν σας ακολουθεί ο κλάδος!!!

 
ΕΛΕΟΣ
25 Ιουν 2021 22:12

Σας βαρέθηκε η κοινωνία.

 
Δε βρεχει, μας φτυνουν!
25 Ιουν 2021 20:43

Τα παιδια του Δημοσιου σχολειου θελουν να δωσουν εξετασεις για τα προτυπα. Ειναι κυριως οι αριστουχοι μαθητες, παιδια φτωχων , λαικων οικογενειων που δεν εχουν τα χρηματα να πανε σε ιδιωτικο σχολειο. Τα προτυπα ειναι επιλογη τους, ειναι δικαιωμα τους!και εδω ερχεται το αριστερο κατεστημενο να επιβαλει την αποψη του και να στρεψει την κοινωνια εναντια στους εκπαιδευτικους! Αληθεια τι εκαναν οι κυριοι της ΟΛΜΕ οταν τα φροντιστηρια διαφημιζαν την προετομασια; 15 ευρουδακια ηταν το μαθηματακι. Η ΔΑΚΕ ακουει;

 
Συνδικαλιστές όχι αστεία
25 Ιουν 2021 20:07

Για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων...

 
KIN
25 Ιουν 2021 20:05

@ ΒΑΣΙΛΗΣ 25 Ιουν 2021 16:38
Ο χρόνος εξέτασης δεν είναι εντός του ωραρίου που πρέπει οι εκπαιδευτικοί να είναι στο σχολείο; που κολλάει το "αμισθί" ;

 
Η μια μέρα άδεια ως 'αντάλλαγμα" για τις επιτηρήσεις...
25 Ιουν 2021 19:06

... εφαρμόζεται άτυπα κατά κόρον στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Για τις όποιες επιτηρήσεις. Μήπως, κύριοι της ΟΛΜΕ, έχετε τόσο ξεκοπεί από την εκπαιδευτική διαδικασία, που αγνοείτε πώς λειτουργούν οι σχολικές μονάδες από καταβολής κόσμου ;
Τι σχέση έχει αυτό με το νόμο Χατζηδάκη ; Έλεος ! Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται !

 
Αψυχολόγητη και αντιπαιδαγωγική ενέργεια
25 Ιουν 2021 18:52

Δε σέβεστε τα παιδιά που έχουν προετοιμαστεί ; Και τους γονείς που, σε καιρό πανδημίας, έχουν επιπλέον επιβαρυνθεί όχι μόνο με τη στήριξη των παιδιών τους, αλλά και με τον όλο προγραμματισμό της μετακίνησης στο χώρο εξέτασης ;
Εμείς θα πάμε στην επιτήρηση, εσείς μην έρθετε ! Είστε ξένοι με κάθε έννοια παιδείας.

 
Εκπαιδευτικός
25 Ιουν 2021 18:51

Επί του πρακτέου, δεν λαμβάνουν υπόψιν την ψυχολογία και την αγωνία των μαθητών που διάβασαν σε αντίξοες συνθήκες. Π
Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν την ταξικοτητα, που εδώ αφορά στη φροντιστηριοποιηση, όσων είχαν ήδη απαξιώσει το δημόσιο σχολείο, να έκαναν αγώνα για επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και να συνεργάζονταν με τους δήμους για να υπάρχουν περισσότερες δομές παρέμβασης.
Θα μπορούσαν να πιέσουν για αναβολή των φετινών εξετάσεων ή αλλαγή του τρόπου, ώστε να μπαίνουν θέματα όπως της εμε, ώστε να αποφεύγεται η παπαγαλία και το ίδιο να γίνεται και στη γλώσσα.
Τώρα , οι μόνοι που πιέζονται είναι οι μαθητές

 
Baa laa
25 Ιουν 2021 18:51

Και τι σε νοιάζει εσένα ρε ΟΛΜΕ? Είσαι θεματοφύλακας της Παιδείας και δεν το καταλάβαμε? Δεν σέβεσαι τα παιδιά που θα διαγωνισθούν και τους καθηγητές που υπηρετούν στα σχολεία αυτά; Που θα μας πεις ότι είναι και ταξικά... άκου ρε θράσος.

 
Εκπαιδευτικός σε πειραματικό
25 Ιουν 2021 18:48

Τόσος μίσος για τα πρότυπα? Τέτοιος πόλεμος?
Γιατί? τους χαλάει ο τρόπος λειτουργίας τους?
Κανείς επιτηρητής δεν υποχρεώθηκε να πάει, όλοι πήγαν οικειωθελώς.
Με κάτι τέτοιες αποφάσεις θα συνεχίσει η ΟΛΜΕ να έχει ποσοστά 5% στις απεργίες. Συνεχίστε έτσι, έχετε χάσει ποια την επαφή με την τάξη γιατί πολύ απλά δεν μπαίνετε σε τάξη μόνο στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

 
nikos
25 Ιουν 2021 18:36

 Τέλεια. Να μην ξαναδώ συνάδελφο να ζητήσει χάρη. Όλοι κάθε μέρα στο σχολείο 8 με 2, όπως προβλέπει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μας τρελάνει η ΟΛΜΕ. Κατάντια.

 
Νίκος
25 Ιουν 2021 18:26

Αμάν πιά με τον "ταξικό χαρακτήρα". Σκουριασμένες ιδέες σε σκουριασμένα μυαλά. Η χώρα μας, η κοινωνία μας πρέπει να πάει μπροστά με τους καλύτερους.

 
ΚΙΝ
25 Ιουν 2021 18:24

Στις πανελλήνιες που είναι εντός του ωραρίου των εκπαιδευτικών γιατί οι επιτηρητές πληρώνονται; ( άσχετα αν είναι πολύ μικρό το ποσό, 10-11 ευρώ νομίζω ανά ημέρα επιτήρησης).
Δεν γνωρίζω αν ίσχυαν ίδιοι κανόνες τα προηγούμενα χρόνια στις εξετάσεις για τα πρότυπα-πειραματικά , αν όμως ήταν ίδιοι ή παρόμοιοι, φέτος εντόπισε τα προβλήματα η ΟΛΜΕ;
Πάντως η ΕΛΜΕ Χίου χαιρετίζει την μη ίδρυση πρότυπου ή πειραματικού στην Χίο .

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ