Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράταση αναπλήρωσης Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού και ορισμό νέων αναπληρωτών Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Δημοσίευση: 25/06/2021
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως η   απόσπαση των κάτωθι Αναπληρωτών Συντονιστών Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό, με τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού, από 1-7-2021 έως και 30-6-2022 και πάντως όχι πέραν της ανάληψης καθηκόντων νέων Συντονιστών Εκπαίδευσης, όπως θα οριστούν βάσει της κείμενης διαδικασίας:

1. ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΕ7  Π.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

2. ΝΙΚΟΛΑЇΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕ79.01 Π.Ε. Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

3. ΛΙΖΑ ΜΕΤΑΞΙΑ ΠΕ60 Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

4.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΕ01 Δ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

5. ΚΟΛΛΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΕ80 Δ.Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

6. ΜΠΕΣΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΠΕ02 Δ.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

7. ΓΙΓΟΥΡΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ02 Δ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

8. ΜΠΕΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΕ11 Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίζονται  ως Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό, με τις τακτικές αποδοχές τους στην Ελλάδα και το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού, από 1-7-2021 έως και 30-6- 2022 και πάντως όχι πέραν της ανάληψης καθηκόντων νέων Συντονιστών Εκπαίδευσης, όπως θα οριστούν βάσει της κείμενης διαδικασίας, ως κάτωθι:

1. ΒΕΡΩΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕ70 Π.Ε. Γ ́ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

2. ΙΩΑΝΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΕ79.01 Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ

3. ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΕ70 Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ

Το δικαίωμα λήψης τυχόν προβλεπόμενων οδοιπορικών εξόδων οριστικής επιστροφής στην Ελλάδα των ιδίων και των προστατευόμενων μελών της οικογενείας τους εξακολουθεί και ισχύει, εφόσον αυτά δεν τους έχουν καταβληθεί.

Οι αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης, με την ανάληψη υπηρεσίας στις οικείες διπλωματικές αρχές, οφείλουν να αποστείλουν τις σχετικές πράξεις ανάληψης στην Υπηρεσία μας για περαιτέρω ενέργειες.

Σχόλια (6)

 
Σταύρος
27 Σεπ 2021 23:43

Συμφωνώ απόλυτα με τούς προλαλήσαντες και ιδιαίτερα με τον Γιάννη. Τρίτη συνεχόμενη παράταση συντονιστών και "προσωρινή" επιλογή νέων με ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και όσοι το '19 μπήκαν στη διαδικασία και την τελική λίστα επιλογής Συντονιστών Εξωτερικού απλά το έκαναν σε κάποιο άλλο κράτος!

 
Δάσκαλος
01 Ιουλ 2021 17:15

Αξιοκρατικά δεν είναι όλα αυτά.
Γιατί συμβαίνουν και γιατί γίνονται αποδεκτά;

 
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ & ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
28 Ιουν 2021 13:58

Η διαφάνεια και η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!!! Υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα πήγε στις εκλογές με σημαία την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Έτσι ανανέωσε για 3η συνεχόμενη φορά τους Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού ή και τοποθέτησε νέους. Η ανανέωση παράτασης μπορεί να γίνει μια φορά και για ιδιαίτερους σοβαρούς λόγους. Πόσο συνταγματικό είναι αυτό; Έκανε κάποια προκήρυξη; ΟΧΙ! Διαθέτουν οι ορισμένοι από την υπουργό Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού τα προσόντα που απαιτούνται; π.χ. επίπεδο ξένης γλώσσας Γ2 στην γλώσσα της χώρας της έδρας του Συντονιστικού Γραφείου ώστε να μπορούν να συνεννοούνται άμεσα με τις τοπικές αρχές όταν παρίσταται ανάγκη; ή σε κάθε περίπτωση της Αγγλικής, Γερμανικής ή Γαλλικής, γλώσσες χωρών που είναι και οι περισσότερες έδρες των συντονιστικών γραφείων; Αγαπητό έγκυρο esos θα κάνετε κάποιο σχετικό ρεπορτάζ να δούμε τελικά τι συμβαίνει, γιατί όλα γίνονται εν κρυπτώ ή θα το αφήσετε να περάσει έτσι; Ελπίζω να το δημοσιεύσετε και να έχουμε κάποια απάντηση.....

 
αξιοκρατία ... εξωτερικού!!!
26 Ιουν 2021 19:34

Τελευταία επιλογή συντονιστών έγινε το 2015 για τριετή θητεία (λήξη 2018). Από τότε είτε υπηρετούν οι ίδιοι με διαδοχικές παρατάσεις (λίγοι απέμειναν) ή κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ προσωρινοί χωρίς κριτήρια. Συνολικά η παράταση πάντως ξεπερνάει την αρχική θητεία!!!

 
Μαριάνθη
26 Ιουν 2021 16:35

Συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο

 
Γιάννης
26 Ιουν 2021 14:35

Σταμάτησαν το '19 τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εξωτερικού χωρίς καμία αιτιολόγηση (εκκρεμούσαν μόνον οι συνεντεύξεις όταν προκηρύχθηκαν οι εκλογές). Τοποθέτησαν και συνεχίζουν να τοποθετούν νέους (προσωρινούς υποτίθεται) Συντονιστές χωρίς κανένα διαφανές κριτήριο. Και μιλάν για αξιολόγηση, αξιοκρατία, αριστεία και κανονικότητα. Έχει και όρια το θράσος και ο εμπαιγμός.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ