ΕΚΚΛ/ΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Η Σύνοδος της εκκλησίας ευχαριστεί την Ν. Κεραμέως για το Σχέδιο Νόμου για τη εκκλησιαστική εκπαίδευση

Δημοσίευση: 25/06/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις ευχαριστίες της διατυπώνει η  Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας  για το Σχέδιο Νόμου για την εκκλησιαστική εκπαίδευση το οποίο μέσα στην ερχόμεννη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μαζί με το πολυνομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Ειδικότερα    η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, σύμφωνα με ανακοινωθέν της,   όρισε συνοδική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους  Συνοδικούς Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου   Δαμασκηνό και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως   Αθηναγόρα, η οποία επισκέφθηκε την υπουργό Παιδείας  το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου  προκειμένου:

Α) Να την ευχαριστήσει επειδή, συμμεριζόμενη την αγωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς την αναβάθμιση της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και την ίδρυση και λειτουργία των από πολλών ετών αναμενομένων μεταλυκειακών δομών μαθητείας υποψηφίων Κληρικών, των οποίων την ίδρυση είχε αποφασίσει κατά τα έτη 2014 και 2017 η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, προχώρησε στην κατάθεση του εν λόγω Νομοσχεδίου, ύστερα από πολλά χρόνια συζητήσεων και προσπαθειών.

Β) Να επιδώσει προς την   υπουργό επιστολή της Ιεράς Συνόδου διά της οποίας γνωρίζει τις αποφάσεις Της περί:

α) τροποποιήσεως της προγενεστέρας από 20ής Απριλίου ε.έ. Αποφάσεώς Της ως προς την συζήτηση του Νομοσχεδίου από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του μηνός Οκτωβρίου ε.έ. και τούτο λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ήδη γενομένη παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο και την εντός των προσεχών ημερών κατάθεσή του σε δημόσια διαβούλευση, καθώς και την εκπεφρασμένη βούληση της Πολιτείας, σε ανώτατο μάλιστα κυβερνητικό επίπεδο, για τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Πατρίδος μας, καθώς και την θέσπιση της «ελάχιστης βάσης εισαγωγής», με προφανή συνέπεια τον άμεσο κίνδυνο μη εισαγωγής νέων φοιτητών στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες,

β) συμφωνίας, επί της αρχής, με το «Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση», εφ᾿ όσον ως προς το μεγαλύτερο μέρος του (άρθρα 1-60), το οποίο αφορά στην Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση και τις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, έχει ήδη αποφανθεί το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τα έτη 2014 και 2017, και

γ) καταθέσεως δεκατεσσάρων (14) συγκεκριμένων προτάσεων προς την Κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν σε τροποποίηση διατάξεων του εν θέματι Νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, της Τριμελούς Επιτροπής για τις Α.Ε.Α. και των Υπομνημάτων των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Σχόλια (8)

 
Εύγε πολύ καλο παρα πολύ ωραίο!
28 Ιουν 2021 21:15

Ναι μπράβο αναβαθμήστηκε η ανώτατη.
Για την προσευχη στο σχολείο που καταργήθηκε πιστεύω οτι και αυτό θα συζητήθηκε ή μήπως όχι? μήπως και για αυτό εδωσε εύσημα στη Κεραμέως?

Εσείς συνεχίστε το κύριγμα στις εκκλησίες μόνοι τα λέτε μόνοι τα ακούτε, και αφήστε το λαό και τα παιδιά στη μοίρα τους.

 
Διαχωρισμός κράτους-επίσημης εκκλησίας
28 Ιουν 2021 11:46

Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από τον εναγκαλιασμό που διαρκεί εδώ και δεκαετίες - σε ισχυρά καθολικές χώρες, όπως Ιταλία ή Γαλλία ή Ισπανία, δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

 
Η φωτογραφία τα λέει..
28 Ιουν 2021 07:38

Όλα.. απλά παρατηρήστε το ύφος της Νίκης μας! Λάμπει από σπιρτάδα…

 
Πέτρος
27 Ιουν 2021 21:41

Πρώιμο Μεσαίωνα θυμίζει αυτό...

 
Ελένη Μαυροματάκη
27 Ιουν 2021 16:17

Επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχιούχους του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας θα πρέπει να εξασφαλίσετε. Να μας ορίσετε κωδικό επαγγέλματος για να μπορούμε να εργαζόμαστε νόμιμα. Μην αφήσετε κι αυτό να λυθεί σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κουραστήκαμε να βλέπουμε τις Ελληνικές κυβερνήσεις να γίνονται ρεζίλι, γιατί δεν τηρούν βασικά δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών. Εφόσον μας προσλαμβάνουν ως Π.Ε. στο εξωτερικό θα ζητήσουμε αποζημίωση 10 ετών μη εφαρμογής των νόμων που έχει η πολιτεία ορίσει & τα ευρωπαϊκά credits πιστοποιούν.
Άρθρο 61 - Συγχώνευση των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών άρθρου 3 ν.3432/2006 (Α΄ 14) - Η παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 3432/2006 (Α΄ 14)

 
Ελένη
27 Ιουν 2021 00:08

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, θα κάνετε κάτι;

 
Αριστεία, όχι αστεία
26 Ιουν 2021 11:00

Σύνηθες τα κεντρικά να δίνουν εύσημα στο παράρτημα.

 
Δον Κιχώτης
26 Ιουν 2021 10:18

Μετά την πρωθυπουργική ευλογία για μία πανηγυρική παρουσίαση του Νομο-σχεδίου, να και μία ιερά συνοδική ευλογία!... Φοβούμαι πως είμαστε στην αρχή μιας πρώιμης «Κεραμικής» εποχής, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει τόσο τη διάρκειά της, όσο και τη διάρκεια της μέσης και ακόμη περισσότερο της ύστερης «Κεραμικής» εποχής!...
Και δεν έχει μιλήσει ακόμη το Πατριαρχείο!...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ